Teď si tu budu asi nějakou chvilku psát jenom různé poznámky, pokrok nějaký je, ale výsledky nic moc

MM6 (MM6ResMod, Windows XP):
1) Nainstalovat hru a GrayFace patch. Po prvním spuštění se automaticky doplní info do souboru mm6.ini. Po spuštění hry se lze pomocí klávesy F4 přepnout do okenního módu, který se vypočítává jako 640x480 (bez ohledu na případné nastavení v mm6.ini).
2) V adresáři s hrou vytvořit složku ExeMods a do ní nakopírovat soubor mm6resmod.dll obsažený v archivu modifikace. Od této chvíle se nastavení width a height v mm6.ini bere v úvahu:
buďto např.
[General]
width=1280
height=960
nebo
[Settings]
width=1280
height=960
3) Ovšem funguje to jen při přepnutí do okenního módu, čímž se mi to ale celé rozhodilo - nejde vidět celou obrazovku. Nějakou snahu to má, ale ovládací prvky zůstaly jakoby na původních pozicích a ze hry se objeví jen výřez. Čímž je to prakticky nepoužitelné (monitor má poměr 16:10, možná to je na obtíž). Při nastavení 640x480 to opět funguje perfektně ... avšak to není přeci účel celého toho snažení

MM7 (MM7ResMod, Windows XP):
... přijde mi, že primární problém spočívá v GOG verzi, takže zas příště, možná ...

Edit: Tak MM6 jsem nakonec pořešil. Jak už jsem psal, obrazovka se po přepnutí do okenního módu rozhodí, ale oni se v tom ve skutečnosti objeví jakoby dvě okna. Jedno obsahuje výřez obrazu, druhé šedivé je pod ním. S tím šedivým jde hýbat a pokud se začne podsouvat pod ten výřez, tak se začne doplňovat obraz až do zadané velikosti dle mm6.ini. Aby to mělo efekt, je třeba zadávat poměr stran 4:3. Výsledek není ovšem nic moc. Obraz je nějak zdeformovaný a vidět je to hlavně na písmu. Za tu námahu to opravdu nestálo.