Šéf vlčích synů je schopnej ten meč použít. Je to meč jeho rodiny, ta pevnost kde jsme ho vyhrabali patřila jeho lidem celý generace. A teď, když ho má, mu nic nebrání zaútočit na město. Ups. Celej ostrov původně patřil jeho lidem, a on se nikdy nesmířil s tim, že mu tu pobíhaj a vládnou nějaký cizáci. A kdy je lepší čas na občanskou válku, než když jsou orkové za dveřma.
Zrovna když se mě už už chystali zabít, VZUMMM, a byla jsem teleportována do chrámu k mágům. Přímo do jejich sborovny! Všichni byli kompletně paf! Zázrak, znamení! Jak to, že jsem se tam takhle ocitla? A co ty váhy, který mám v ruce? To jsou Adanosovy váhy! Ten zatracenej mytickej artefakt vůbec nebyl meč! Je to chyba v překladu a my jsme trubky!
Dějový zvraty hře nechyběj.
Pokusila jsem se vysvětlit mágům, že se o zázral nejedná, že mě teleportoval Riordian, ale odmítli tomu věřit, protože teleportační magie takhle nefunguje. Ne, ne, je to znamení, a už jsou na mojí straně. (V pozdějšim dialogu Riordian potvrdil, že mě teleportoval on. Pokusil se nás teleportovat oba naráz, čehož magie/runa nebyla schopná, a kouzlo prostě selhalo a udělalo kravinu.)
Finální kapitola, čas bránit město přes Volkerem a vlčíma synama, který jsou v tom společně. Celou dobu v tom jedou oba. Vlčí synové se Volkera vůbec nepokusili zabít. Ten parchant to celý sehrál. Pf. A ještě nechal někoho zastřelit místo sebe, aby to vypadalo.
Mám z toho bránění města velmi DA:O flashbacky. Taky trochu pocit marnosti, protože je to samá mrtvola. Zachránila jsem alchymistu uhašenim jeho domku, a pomohla kolegům z hlídky, který v některejch případech stále ještě žijou. Našla jsem jednoho kolegu s nějakym civilistou před zavřenejma dveřma do přístavu. Myslela jsem si, že jim mám nějak pomoct ty dveře otevřít, nebo se za ně dostat. Nebyl to žádnej problém, hned jsem si všimla pohodlný cestičky, kterou se šlo dostat na druhou stranu. Nicméně můj úsudek byl kompletně mylnej.

1.jpg (140.14 kB. 1280x720 - prohlédnuto 718 krát.)Jak vidíte, v týhle misi už žádnej přístav nemáme.
Ne, nemusíte se obávat o lidi. Nepropadli se do pekel, teoreticky stále ještě existujou. Volker a Vlci přístav úmyslně odřízli, aby běžný pracující lid nepřišel k úhoně. Jde jim jen o vládnoucí vrstvy. No, to je neomlouvá, lumpíky jedny. Já s nima v zásadě souhlasim, červ vem Myrtanu, ale umučili Marvinovi bratra. Jejich chování neni akceptovatelný.

2.jpg (230.31 kB. 1280x720 - prohlédnuto 723 krát.)Po souboji na nádvoří se k nám konečně, konečně přidali mágové vody, a já se vypravila na bosse. No, prvního ze dvou.
Tohle je Ulryk, šéf synů. Pro jistotu jsem do sebe kopla nějaký dočasný podpůrný poťáky, a chlapce jednoduše naporcovala. Chvíli to trvalo, ale těžký to nebylo.
A je čas se vydat za Volkerem, kterej mezi tim utekl do stok. Tady je to osobní. Tohle je boj, po kterym s Marvinem žízníme už hodně dlouho. POMSTA!
Předskokanka před samotnym dezertem je Ivy, která nás hned na začátku informovala, že by pro Volkera umřela. Mno, teď má holka příležitost. Mimochodem byla to ona, kdo spolu s Benem unesl Jorna. Jop, ona. Celou dobu v tom měla pracky. Neexistuje smilování, neexistuje soucit. Jen pomsta, porcování a vztek. Škoda že byla tak slabá, měla to rychlý.
Hlavní chod. Velký finále. A ve stoce, jak trefný.

4.jpg (132.93 kB. 1280x720 - prohlédnuto 719 krát.)Volker v boji ani nemá jméno. Je to prostě jen usurer (lichvář). Krása. Všimněte si toho velmi charakteristicky tvarovanýho meče:

5.jpg (141.16 kB. 1280x720 - prohlédnuto 744 krát.)Kde já už ten meč viděla? Čí že je to meč? Usurerův, samozřejmě. Kchm kchm.

6.jpg (139.57 kB. 1280x720 - prohlédnuto 699 krát.)Rozhodla jsem se toho chlapa nezabít. Mám takovej pocit, že si to náš šéf tak přál. Bylo to těžký. Hodně těžký. Musela jsem to loadnout těžký. Neni to fér, že by měl zrovna tenhle chlap žít, když jsou všichni ostatní mrtví. Ale z loajality ke kolegům ho necháme.
A je konec. Finální slidery. Něco dopadlo dobře, něco špatně. Někoho jsem zachránila, někdo umřel. Moje první hra nebyla kdo ví jakej úspěch, ale vypadá to... nadějně. Život pokračuje.

7.jpg (144.18 kB. 1280x720 - prohlédnuto 721 krát.)
8.jpg (193.55 kB. 1280x720 - prohlédnuto 688 krát.)Ne, sakra, sakra coo? Proč? Co jsem komu! To neni fér!
Tak, a jsem na tom stejně jako Lee. Hoděj mě do kolonie jen proto, že se mě chtěj zbavit. Moc moci, moc vlivu. Navíc jsem prašivej uprchlík. No to je teda konec. Jediný co mě uklidňuje je fakt, že jsem komplet vykradla uplně VŠECHNO, a tak si pobyt v kolonii tak trochu zasloužim.

9.jpg (141.51 kB. 1280x720 - prohlédnuto 730 krát.)