Je to zajímavé, ale ne a ne alchymii na 100 dotáhnout

Včera jsem se stěží dostal na úroveň 94 a to jsem si i zapnul kámen mága. Moc velký efekt jsem nepostřehl. Vypadá to, že je to už celé ošetřené, takže u té kovařiny to bude asi opravdu taky pomalejší. Ne že by mě to zklamalo, ale poslední dobou ve hře víc trhám kytičky než bojuju

Nakonec jsem se rozhodl vytrénovat celou levou stranu perků alchymie, takže ze zdrojů získávám 2 kusy suroviny namísto jedné. Je to opravdu znát, byť mi ta to padly 3 talenty (upravené jedy apod. mě zrovna nepotěšily, neb tohle nevyužívám).
Vedle toho se mi plížení zvednulo na 81 a těžká zbroj na 65. Otevírání zámků vynechám, 75 a jde to samo. Zbytečné do toho vůbec perky strkat. Paklíčů mám beztak tolik, že nevím, co s nima. Svým způsobem mi přišlo užitečné řečnictví, které má nahoře zajímavé perky. Jenomže problém je s talenty, mám jich teď jen 5 volných a musím hodně rozmýšlet. Krom luku, kovařiny, alchymie a očarování jsem ještě nic jiného "netrénoval", takže je to na pováženou. Lukem tedy sundám cokoliv, ale alespoň těžkou zbroj bych ještě vycvičit chtěl. Magii se vyhýbám a asi se k ní ani nedostanu - při levelingu dávám vše do zdraví, jen chvilku jsem dopoval i staminu, manu však vůbec.
Přišel jsem i na zajímavou věc. Pokud je postava nemocná, může se krom lektvaru nebo oltáře léčit i u Stendarrových bdících (strážců). Je možné je nalézt různě v přírodě. Je to celkem milé, když se notně přetížen plížím krajinou a leze na mě kostilamná horečka ...

Dungeony jsem čistit ve větším a pomalu i systematicky. Zatím mám kliku, že většina je vyčistitelných, takže to na mapě poznám. Pořád jsem se ještě nedostal k vytištění mapy, což budu muset dnes napravit.
Ohledně levelscalingu - všiml jsem si, že cestu na Vyšší Hrotgar obsadili ledoví trolové, na nižším to byli ledoví vlci. Tudíž systém je hodně podobný Morrowindu i v krajině. V hrobkách je to zřetelné hned, ale venku jsem si toho neměl moc jak všimnout, tedy vyjma draků. Portfolio draků se konečně taky rozrostlo. Už jsem našel i jednoho krvavého a na mnoha místech čekal starší drak (toho jsem pro změnu nikdy neviděl v předchozí hře).
Sundal jsem s přehledem dalšího dračího kněze - Krossise, a u Ivarova statku narazil na jeden prima quest s náhrdelníkem. Už se na něj těším, neb na finální bitvu vzpomínám dodnes. Je zajímavé, jak některé vedlejší úkoly mají zajímavější zakončení, než-li je hlavní dějová linka