Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:37:04
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: (Elemir) - TES V: Skyrim (+ datadisky Dragornborn, Dawnguard a Hearthfire)  (Přečteno 38453 krát)

flash

• Host
(Elemir) - TES V: Skyrim (+ datadisky Dragornborn, Dawnguard a Hearthfire)
« Odpověď #15 kdy: Srpen 23, 2013, 17:07:21 »

Co se tyce kamenu s dusemi, tak dobra zásobárna jsou dwemer ruiny, většina mechanických nepratel je ma, občas jsou prazdne ale dost často nabite dusickama:)
IP zaznamenána

flash

• Host
« Odpověď #16 kdy: Srpen 23, 2013, 17:18:22 »

Jo, ještě co se tyce tech draku.Bethesda s nima v prubehu všech patchu delal dost věci, a co mam z vlastního pozorovani, tak jejich vyskyt je oproti drivejsim verzim Skytimu dost snizen, a lze i na vyssich levelech narazit na slabsi draky.Taky jsme si vsiml ze dropuji min materialu na vyrobu. Při posledním delsim hrani Skyrimu jsme narazil asi tak na tri nahodne draky, dřív to byli tri za hodinu:)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: Srpen 23, 2013, 17:25:25 »

Vidíš, dwemerský ruiny, tak já se nakonec opravdu to té Černoty znovu podívám :D Asi budu potřebovat nachytat ještě hodně duší, takže cokoliv pomůže. Navíc je tam dost falmerů.

Na Solstheimu jsem narážel už i na ledové draky, ovšem ve Skyrimu to byl jen jeden směrem na Riften (opuštěný důl v horách s hornickou vískou). Dneska se ještě dostanu k "termálním" pramenům, tam byl drak respawnovaný často, navíc mu nešla sebrat duše, tak jsem zvědav, jestli ho už opravili.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: Srpen 24, 2013, 07:49:55 »

Večer se mi skutečnost podařilo uzavřít jeden skill a to kovařinu. Udělat zbývající dvě úrovně byl opravdu zátah, ale zadařilo se. Při té příležitosti jsem si znovu potvrdil, že nejlepší variantou tréninku je výroba šípů. Na většinu ostatních předmětů je totiž často potřeba krom "ušlechtilého" ingotu dané suroviny i ingot železné rudy. Proto z ušlechtilých ingotů nejde většinou nic samostatně dělat a výroba se omezí na pouhé kování železné dýky a tím pádem je to celé limitované množstvím železných ingotů. Ovšem pro výrobu šípů stačí jen dřevo na podpal a příslušný ušlechtilý ingot.

S úrovní kovařiny 100 už lze kovat dračí zbroje, k mému překvapení jak těžké tak i lehké (myslel jsem, že k lehké zbroji je třeba otevřít i levou stranu perků zabývajících se lehkými zbrojemi, ale opravdu to neni třeba). V základním vylepšení bez bonusu ke kovařině jsem si vyrobil zbroj o něco lepší, než-li byla má současná ebonitová. Ovšem vzhledově nic moc, ebon je holt ebon :D

Očarování, enchant, už snad taky půjde dodělat. Trpaslíčí ruiny jsem sice nenavštívil, ale dodělal jsem úkol pro Meridii a pak se pěšky vydal do Whiterunu (ještě jsem nedošel :)). Po cestě to zas pár zvířat udělalo a dost jsem toho pochytal u Meridie v dungeonu.

Cestou jsem potkal i "kamarádksého" draka. Udělal pár koleček a protože se mi ho nepodařilo naštvat (minul jsem, no ...), tak po chvíli odletěl kamsi na východ do hor. Stávalo se mi to už u první hry, asi ne všichni draci jsou zákonitě krvelační.

Po cestách jsem nabral opět kupu přísad, tak snad až se vrhnu na alchymii, tak budu moci stát už jen u stolu v domě a ven vyjdu rovnou s úrovní 100 :)
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
« Odpověď #19 kdy: Srpen 24, 2013, 14:52:12 »

Draci zbroj je horsi ne Daedricka, aspoň to tak bylo, pokud to v nejakem patchi nezmenily. Ja stejne vždycky nosim Daedric, je to pro me takova ikonicka věc uz od dob Morrowindu když jsme často zavistive chodil ocumovat Divayth Fyra v tom jeho ,,nevestinci,, s uchylnym trpaslíkem:)
Vůbec v Morrowindu dat dokupy Daedric zbroj byl kumst, komplet set byl ve hre jen jeden a to ještě bylo třeba obou datadisku, teda pokud clovek nezabil Fyra, ale to ze zasady odmitam, pac to je sympatak.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #20 kdy: Srpen 24, 2013, 15:44:46 »

Daedrický mám akorát luk, na zbroj se mi nechtělo zatím plýtvat srdci, dokud nebudu mít posílenou kovařinu. Statistiky už jsem ale viděl, u dračí se prý vyplatí akorát lehká dračí, protože je mezi lehkými brněními nejlepší. No jo, jenomže plížit se v lehké zbroji neni žádný kumšt :D

V Morrowindu jsem nosil masku Clavica Vile, nějak si totiž nevybavuju, že bych našel jinou daedrickou ochranu hlavy. V základní hře to nejspíš opravdu ani nebylo, ale koukám na UESP a tam je toho na výběr více. S datadiskama jsem se přeorientoval na lehkou zbroj kvůli akrobacii, takže tohle mi asi komplet uteklo :) Vybavuju si akorát pár speciálních kousků střední zbroje (Tribunal, Bloodmoon).
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
« Odpověď #21 kdy: Srpen 24, 2013, 15:59:00 »

V zakladnim Morrowindu, se daly pokud si dobře pamatuju, sehnat daedricke boty, rukavice a kalhoty, vrsek byl v tribunalu v tom mega dungeonu pod mestem pohozenej na naprosto nepristupnym miste, a pauldrony byly v Bloodmonu, jeden byl myslim nahore na vezi hradu karstaag a druhy ymslim také v dungeonu pod mestem v tribunalu.
Daedric helmy byly jen v zakladnim Morrowindu a jsou myslim tri. Daedric face of terror,god a inspiration, nevim kde uz presne byli..ale jednu nosilo nejake NPC, a bylo ho terba zabit když tu helmu clovek chtěl.
V tomhle me zklamal Oblivion kde daedric zbroj mel kazdej trouba, a o to vic me potesil Skyrim kde uz to zase tak lehke není, a je preci jen hure ziskatelna.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #22 kdy: Srpen 24, 2013, 17:16:21 »

Tak nebyla to maska Clavica Vile, ale Daedric Face of Inspiration. Koukal jsem teď na mapu a našel jsem ji v Ibar-Dad (kousek od příběhového Urshilaku Camp). Byla to taková jeskyně s pokladem. Tribunal jsem hrál jen jednou a nově jsem se do něj zatím nedostal, tam mám celkem mezery v paměti. Pamatuju si akorát, že až tam se mi podařilo najít daedrický luk (vynechám teď ten mega obchod v jednom oficiálním pluginu, co byl ke hře přibalen, tam se dalo sehnat cokoliv). Měla ho nějaká čarodějka v jednom sklepě ... tady se navíc hezky projevila zabugovanost češtiny.

V Morrowindu nebylo nic krásnějšího, než-li shánět suroviny na výrobu setu a pak se z něj naplno těšit. Pamatuju si na svoji první skleněnou výbavu a těch nervů, než jsem nasbíral dostatek skla :) Tohle všechno Oblivion zkazil. Ve Skyrimu jsem si na to právě zase vzpomněl a celkem si kovařiny užívám.
IP zaznamenána
This is the end ...

Adam23

• Pokročilý
« Odpověď #23 kdy: Srpen 24, 2013, 23:41:01 »

Počkej, v Morrowindu se dalo kovat brnění ze skla?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #24 kdy: Srpen 25, 2013, 06:30:21 »

Nejen ze skla, ale i z ebonu a adamantinu. Nejsem si úplně jist, kdo přesně mi to zadal (podle UESP je jediným podobným kovářem Bols Indalen z Mournholdu - datadisk Tribunal, což asi ano, protože zbroj z adamantinu mi koval právě někdo z Mournholdu). Dostaneš seznam, kolik čeho potřebuješ na konkrétní kus brnění a jde se shánět. Pak mu to doneseš a on ti z toho požadovaný kus vyrobí. Nejlepší zdroj skla jsou císařské doly kousek za Ghostgate a hlavně těžba se považuje za krádež/zločin, takže je třeba "dolovat" opatrně :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Adam23

• Pokročilý
« Odpověď #25 kdy: Srpen 25, 2013, 12:01:45 »

Aaha, v datáčích (nehrál jsem).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #26 kdy: Září 02, 2013, 08:14:10 »

Je to zajímavé, ale ne a ne alchymii na 100 dotáhnout :D Včera jsem se stěží dostal na úroveň 94 a to jsem si i zapnul kámen mága. Moc velký efekt jsem nepostřehl. Vypadá to, že je to už celé ošetřené, takže u té kovařiny to bude asi opravdu taky pomalejší. Ne že by mě to zklamalo, ale poslední dobou ve hře víc trhám kytičky než bojuju :D Nakonec jsem se rozhodl vytrénovat celou levou stranu perků alchymie, takže ze zdrojů získávám 2 kusy suroviny namísto jedné. Je to opravdu znát, byť mi ta to padly 3 talenty (upravené jedy apod. mě zrovna nepotěšily, neb tohle nevyužívám).

Vedle toho se mi plížení zvednulo na 81 a těžká zbroj na 65. Otevírání zámků vynechám, 75 a jde to samo. Zbytečné do toho vůbec perky strkat. Paklíčů mám beztak tolik, že nevím, co s nima. Svým způsobem mi přišlo užitečné řečnictví, které má nahoře zajímavé perky. Jenomže problém je s talenty, mám jich teď jen 5 volných a musím hodně rozmýšlet. Krom luku, kovařiny, alchymie a očarování jsem ještě nic jiného "netrénoval", takže je to na pováženou. Lukem tedy sundám cokoliv, ale alespoň těžkou zbroj bych ještě vycvičit chtěl. Magii se vyhýbám a asi se k ní ani nedostanu - při levelingu dávám vše do zdraví, jen chvilku jsem dopoval i staminu, manu však vůbec.

Přišel jsem i na zajímavou věc. Pokud je postava nemocná, může se krom lektvaru nebo oltáře léčit i u Stendarrových bdících (strážců). Je možné je nalézt různě v přírodě. Je to celkem milé, když se notně přetížen plížím krajinou a leze na mě kostilamná horečka ... :)

Dungeony jsem čistit ve větším a pomalu i systematicky. Zatím mám kliku, že většina je vyčistitelných, takže to na mapě poznám. Pořád jsem se ještě nedostal k vytištění mapy, což budu muset dnes napravit.

Ohledně levelscalingu - všiml jsem si, že cestu na Vyšší Hrotgar obsadili ledoví trolové, na nižším to byli ledoví vlci. Tudíž systém je hodně podobný Morrowindu i v krajině. V hrobkách je to zřetelné hned, ale venku jsem si toho neměl moc jak všimnout, tedy vyjma draků. Portfolio draků se konečně taky rozrostlo. Už jsem našel i jednoho krvavého a na mnoha místech čekal starší drak (toho jsem pro změnu nikdy neviděl v předchozí hře).

Sundal jsem s přehledem dalšího dračího kněze - Krossise, a u Ivarova statku narazil na jeden prima quest s náhrdelníkem. Už se na něj těším, neb na finální bitvu vzpomínám dodnes. Je zajímavé, jak některé vedlejší úkoly mají zajímavější zakončení, než-li je hlavní dějová linka ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #27 kdy: Září 06, 2013, 19:05:51 »

Bylo to náročné a únavné zároveň ... ale alchymie je konečně na 100 :D Proběhal jsem toho kvůli surovinám opravdu haldu, až jsem díky tomu nakonec vyčistil skoro celou oblast mezi Vyšným Hrotgarem a Riftenem. Nezbývalo nic, než-li zkouška.

Vyrobil jsem si železný set sestávající ze zbroje, rukavic a helmy + jsem vyštrachal rubínový náhrdelník. Nabral jsem lektvary s bonusem k očarování (max. mám 25%), drobné kameny duše a vyrazil ve Whiterunu k očarovávacímu oltáři do Dračí síně. Ale ejhle, nemám naučený bonus k alchymii :) Naštětstí kovářka dole ve městě měla nějaký kus zbroje s efektem, tak jsem ho s radostí zakoupil. Vypil jsem lektvar a protože mám i poslední perk v očarování, tak jsem se rozhodl nahodit bonus kovařiny a alchymie na jeden předmět (pokud to efekt umožňuje - např. u rukavic). Stihl jsem to v časovém limitu, ale hned taky zůstal na výsledek nevěřícně koukat. Oboje dvoje +2% :o Nakonec se ukázalo, že to ovlivňujě velikost kamene duší a malý je prostě malý :D Vyřešil to tedy velký kámen s velkou duší. Hnedle to bylo +18%

Efekt ke kovařině však nic moc, daedrický luk jsem dokázal ze 109 dostat jen na 119 bodů zranění. Ovšem u alchymie to bylo hnedle jiné. Lektvar posílení kovařiny měl +94% Díky tomu a bonusu na předmětech jsem daedrický luk vylepšil na 166 bodů. S bonusem +35% ke střelbě v ebenové přilbě jsem se dostal na výsledných 225 bodů. A je to setsakramentsky v bojích znát. Dál jsem však zatím nepokračoval, protože mi chybí bylinky pro výrobu lektvaru posílení očarování.

Namísto toho jsem se vrátil do riftenské oblasti dokončit pár průzkumů. V Darklight Tower jsem narazil na Illii, dceru nekromancerky, které jsem pomohl matku zabít a vzal ji do družiny. Ne že bych potřeboval pomoc, ale jako mág umí hezky odpoutat pozornost, když bojuju se skupinkou nepřátel. Vyrazil jsem s ní zabít dračího kněze Raghota, kterého mi hezky odloudila od pánů smrti a podobné havěti. Byť ji Raghot usilovně smažil, vůbec jí to nevadilo. To bude asi ta výhoda mága a jeho ochranných kouzel. Navíc ráda používá mrazivá kouzla o jejichž výhodách neni třeba diskutovat ;)

Když se vrátím ke kovařině, stále mi vrtá hlavou, jak to vlastně s tím zraněním je. U daedrického luku se v základu píše 19 bodů zranění. Umím kovat daedrické zbraně, mám kovařinu na 100 a teď nevím, jak se to vlastně do zranění zbraně promítne. S kalkulačkou v ruce se nemůžu nějak dopočítat :) Asi to bude další věc na pořadí, na kterou se budu muset lépe zaměřit.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #28 kdy: Září 08, 2013, 18:29:58 »

Namísto pečlivého hraní jsem včera po noční vyrazil na houby :) Celkem se to vyplatilo a hlavně jsem z přehledem pustil všechny věci okolo hraní z hlavy. Poslední dobou mě dost času ubírá připravovaná M&M X, kdy se u mě velmi často střídá očekávání vzápětí doprovázené zklamáním a tak dokola :/ Při hraní Skyrimu už se raději soustředím jen na samotné hraní - průzkum, úkoly apod. Přesto bylo dneska docela poučné nalistovat na UESP stránku s popisem mechaniky damage + kritického útoku. Hodně je toho vidět už při samotné hře, ale napsané "černé na bílém" to vypadá sofistikovaněji.

Kritické zranění podléhá jednoduchému vztahu - odlišuje se podle typu zbraně (jednoruční, obouruční ...) a investovaných perků (šance max. +15%). V kombinaci s plížením se hodnota pro kritický útok a pro útok ze zálohy počítají samostatně. Přijde mi to dobře promyšlené. Je totiž třeba mít na paměti, že ve Skyrimu neexistují modifikátory jako je vlvi síly apod. Netrénované postavě tak zůstává krásných 5% a k tomu velká šance, že protivníka mine :D

Ale zas ke hře jako takové. Včera jsem pokročil rochu s průzkumem a večer si v práci vytiskl konečně mapku pro odškrtávání. Ta našla hned dneska uplatnění a docela mě překvapilo, kolik už jsem tho prošel. Zatím jsem narazil jen na dva dungeony, kde se bez příslušného questu vůbec nehnu (popř. se vůbec nepodívám dovnitř). Jinak jde s přehledem procházet i questovými dungeony, což člověk pozná např. podle úkolových předmětů, které nejdou uložit do truhly. Jen doufám, že později tohle vše nepovede ke krásným bugům :D Ale nakonec co už, beztak už jsem to jednou odehrál, tak se tentokráte opravdu klidně vystačím jen s průzkumem.

Jediná věc, co mě neustále rozčiluje, je pravidelné přetížení. Pomalost postavy by ani tak nevadila, horší je to na cestách, kdy si trasu k cíli nemohu efektivně ukrátit, neboť přetížená postava neumí tak dobře skákat po skaliskách a snadno ji strhává říční proud :)

Pro zítřek mě čeká vyčištění oblasti Falkreathu, poté příhraničí směrem na Riften, pás k Windhelmu a podle pohoří se vrátím k Whiterunu. Zůstalo mi tu ještě přiměřené množství neobjevených dungeonů, tak bych si to rád odškrtl co nejdřív :) Dělá to bezmála 2/3 rozlohy mapy.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
« Odpověď #29 kdy: Září 09, 2013, 03:40:20 »

K te kovarine. Mam dojem, ale jistej si nejsem, ze bonusy ke kovani co ma clovek ve vecech se nescitaji. Takze když mam 18% v prstenu a 18% v rukavicích nebude to 36% ale porad 18%. Tohle je prave ta potiz se Skyrimem, clovek se nikde detailu nedohleda, ze by třeba mel nekde napsany kolik % ceho se mu kde pridava:) Ale jak rikam jistej si nejsem, je to jen muj dojem když jsme vyrabel nejaky armor, naboostovany posilenim kovarstvi kde to slo, tak mi prislo ze výsledek nakonec nebyl tak ohromujici jak jsem cekal. Chce to poradne otestovat, vyrobit dyku s jednim 18% posilenim a pak druhou se dvouma 18%..hmm..pujdu to zkusit:)
IP zaznamenána