Elemir: Hmm, když tu před pár stránky bubushow psal, že je hra moc těžká, řešil konkrétní věci, co mu nejdou. Dalo se mu poradit, ať dělá něco jiného. Nešlo mu dostat se přes černou gardu u Kartalu, tak jsme mu poradili, ať jde jinam, trošku zaexpí, trošku víc věnuje pozornost rozvoji hrdiny atd atd. Tam mu pomoci a poradit šlo. Když něko píše v zákysech, že keramický pavouk se nedá porazit, dá se mu poradit, jak na to. Když někdo píše, že neví jak na ohnivého elementála, nebo na šéfa majáku, dá se mu poradit, jak na to. A v tom problém není, člověk to může vysvětlit třeba 100x a stejně se najde 101 člověk, který neví a potřebuje poradit. A todle je v pořádku, ten člověk chce, neví a tak se ptá a člověk se mu to snaží vysvětlit.
Když ti ale někdo tvrdí, že je ta hra moc těžká, protože je těžká a proto jej nebaví, že jí autoři udělali špatně a proto je těžká a proto on jí nemůže hrát, tak je to jiný. Jak mu chceš poradit. Víš, že ta hra se hrát dá, že dokonce může být za určité konstelace, pokud postavy dobře rozvíjíš a chápeš pravidla i snadná. Kdyby si tu nehrál a někdo ti řekl, že je to moc těžký, tak bys mu to věřil, dokud bys to nezkusil. Ale když už si to hrál a víš, tak tě ten člověk o tom nepřesvědčí. Současně se ale na nic neptá a nechce vědět, co a jak. Tak jak mu to chceš vysvětlit.
Pro tebe ta hra byla těžká, protože jak si sám psal, si špatně rozvíjel skupinu a pokazil si rozvoj. Nakonec si to i přes to dohrál, ale bylo to těžký. Kdyby si ten rozvoj nepokazil, bylo by to mnehem jednoduší. A kdyby si to hrál podruhé, už by si to nepokazil. Ale pokazit to může každý, jen si to musí uvědomit. Ty sis třeba nestěžoval na obtížnost hry, uvědomil sis, že chybu si udělal ty. Já nejsem žádnej mega dobrej RPG hráč (ani jsem to tak tady nemyslel a nechtěl to tak říct), ale tu hru jsem hrál jako RPG hru a snažil se jí tak hrát, chápal jsem, že když přituhuje, někde dělám chybu, něco dělám špatně (stejně jako ty), já to jen vychytal ještě včas a i trochu se štěstím. Pokud toto ale někdo odmítá a tvrdí, že je špatná hra, pak se mu poradit nedá. Nevím jak, když si odmítá přiznat, že chybu dělá on v tom, jak hru hraje a jak rozvíjí družinu. A o to šlo. Tedy alespoň mě o to šlo. Taky jsem byl dlouho admin na gothicz fóru, taky přesně vím, jaké to je lidem nekonečně krát radit s tím stejným problémem, nikdy jsem se nad nikoho tam nepovyšoval, ale věděl jsem, že některým lidem poradit asi nepůjde, dokud budou mít pocit, že chybu dělá hra a ne oni.