Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:07:22
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 99 100 [101] 102 103 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279255 krát)

Hynnate

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1500 kdy: Březen 07, 2014, 21:23:47 »

Citace: Milhaus
ano, s tím též souhlasím, víceméně jsem se to tu snažil napsat již dřív. Jenže ono jsme si zvykli na tu menší obtížnost všichni, ne jen ta mladá generace. Jen si nejsem tak jistý, jestli někdo může být "mistr". On je mistr každý, kdo se naučí konkrétní jednu hru hrát tak, že už to lépe nejde, jenže pak umí jen tu jednu hru. Hledá uměle způsoby, jak si hru udělat těžší, viz třeba pokusy hrát MM6-7 na jednu postavu. To je cílené hledání cesty, jak to mít těžší, aby to byla zase trochu výzva. Dá se to tak hrát, ale musí se to umět :). A dát tomu i ten čas (to se mi třeba u MM nikdy nechtělo a nebavilo by mě to).

Větou, že na lehčí obtížnost jsme si zvykli všichni si trochu přestřelil a beru to osobně .... hard hráči co jsou odkojeni v 80. a 90. letech .... to znamená dnešní 30+ se nikdy nezvykli na lehké obtížnosti a bojkotují proti tomu do dnes jako já .... bohužel zatím bez odezvy :D
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1501 kdy: Březen 07, 2014, 21:34:38 »

Citace: Hynnate
Větou, že na lehčí obtížnost jsme si zvykli všichni si trochu přestřelil a beru to osobně .... hard hráči co jsou odkojeni v 80. a 90. letech .... to znamená dnešní 30+ se nikdy nezvykli na lehké obtížnosti a bojkotují proti tomu do dnes jako já .... bohužel zatím bez odezvy :D

já to taky bojkotu a taky mit o u her vadí. Na druhou stranu i já si již odvykl. Zvyknu si a umím se přizpůsobit, ale také mi to chvíli trvalo.

Ono je to jak s auty. Pokud se člověk učil řídit a řídil řekněmě 120ku a pak přešel řekněme na Octavii, už má s řízením 120ky problémy. Zvykne si, ale chvíli mu trvá a není tu už takový pohodlíčko :). Zas je to ale klasika, no. Člověk, který ve 120ce nikdy nejel, si neumí představit, že by to mohlo i jezdit, natož, že by to řídil. Ten se k tomu ani nepřiblíží :). On si na lehčí člověk zvykne prostě snadněji, než na těžší.

Ale u této konkrétní hry si nemyslím, že by byla nějak extra těžká. Dala se pokazit, ale dalo se to i zvládnout s nějakou tou chybou a hra je dokázala odpustit. Byly i hry, které byly mnohem těžší a neodpustily vůbec nic.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1502 kdy: Březen 07, 2014, 21:37:54 »

Víte, co pro změnu pánové mrzí mě? Že taková RPG elita má potřebu se vyjadřovat podobným způsobem, nota bene zrovna u mě na fóru plném kategorie 2. Asi bych si to měl pokládat za čest, ale kupodivu nepokládám.

Citace: Návštěvník
hraješ hru odmítáš se jí naučit hrát tak jí nehraj a hraj si to co zvládneš.

Dobrá rada, jsem rád, že jsem to včera odhadl správně. Skoro mi té mojí reakce bylo líto.

4Milhaus: Já k tomu nemám co dodat, mě přijde, že ten názor posouváš postupně dál a dál.

Někdy si říkám, jestli mám tohle vůbec zapotřebí. Nemám k tomu už co říci.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1503 kdy: Březen 07, 2014, 21:44:15 »

Elemir: Já tě ale nechtěl nijak urazit, ani se nijak nad nikoho povyšovat, nebo něco podobného. Ale jak by sis tedy obtížnost hry u MMX představoval ty? Tedy jak by ta hra měla být podle tebe dělána, aby byla těžká tak akorát?
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1504 kdy: Březen 07, 2014, 21:52:13 »

Tak si to představ na pokeru, neumíš ho a nechceš se ho učit, budeš ho hrát? pokud ano oberou tě.

Neříkám, že je špatný, když někdo nemůže něco najít, potřebuje poradit s úkolem, ovšem to jsou lidé co se chtějí naučit tu hru hrát.

Ovšem když někdo řekne, já nemůžu v malým levlu zabít kyploka, či zabít pár nestvůr a řekne že hra je obtížná, místo toho aby se pokusil najít bestie a nebo se zeptal, kde může naexpit.

Ber v potaz, že hráče co se chtějí hru naučit obdivuji a rád bych jim pomohl, těm co se jí nechtěj učit, a pouze ...... (nechci nikoho urazit) mají problém oni, ne ta hra.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1505 kdy: Březen 07, 2014, 22:10:58 »

4Návštěvník: Přečti si opravdu pozorně, co jsi napsal. Já tu hru dohrál. Dokonce na těžší obtížnosti a s málo vycvičenou družinou. Mám tu řadu článků o systému pravidel. Přesto mi napíšes to, co jsem ocitoval. Přijde ti to normální? Svého času jsem dost aktivně působil na IT fórech a nijak mi nedělalo problém klidně po sté odpovídat na stejnou otázku a nikdy jsem neměl potřebu to s lamou vzdát jenom proto, že jsem si předem myslel, že se to naučit nechce. Možná proto jsem měl i takové úspěchy.

4Milhaus: Opravdu ne, už se k tomu vyjadřovat nebudu. Věřím, že jsi to nemyslel špatně, ale tohle už se opravdu posunulo někam, kam jít nechci.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1506 kdy: Březen 07, 2014, 22:26:11 »

Ale já to nevytýkám tobě, ani nikomu konkrétnímu? Ani těm co hru nedohrají, pouze těm co řeknou půlce hře, že hra je nehratelná kvůli tomu že je třeba 10x někdo sejme (i kdyby 50x) a vzdají to. Pouze jsem se snažil uvést myšlenku na jiným příkladu.

Prosím tě, pozorně se zamysli co znamená rozdíl mezi tím chci a nechci se učit a tím nemysli že říkám že jsi tam a tam, nikdy to neříkám ani si to nemyslím, to musí každý vědět sám.

už jenom prosba o radu znamená, že se to někdo chce učit

a prosím kus se na tím zamyslet nad vyšší větou, protože bych se pak musel doslovně vyjádřit co myslím tím neochotou učit se.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1507 kdy: Březen 07, 2014, 22:28:13 »

Elemir: Hmm, když tu před pár stránky bubushow psal, že je hra moc těžká, řešil konkrétní věci, co mu nejdou. Dalo se mu poradit, ať dělá něco jiného. Nešlo mu dostat se přes černou gardu u Kartalu, tak jsme mu poradili, ať jde jinam, trošku zaexpí, trošku víc věnuje pozornost rozvoji hrdiny atd atd. Tam mu pomoci a poradit šlo. Když něko píše v zákysech, že keramický pavouk se nedá porazit, dá se mu poradit, jak na to. Když někdo píše, že neví jak na ohnivého elementála, nebo na šéfa majáku, dá se mu poradit, jak na to. A v tom problém není, člověk to může vysvětlit třeba 100x a stejně se najde 101 člověk, který neví a potřebuje poradit. A todle je v pořádku, ten člověk chce, neví a tak se ptá a člověk se mu to snaží vysvětlit.

Když ti ale někdo tvrdí, že je ta hra moc těžká, protože je těžká a proto jej nebaví, že jí autoři udělali špatně a proto je těžká a proto on jí nemůže hrát, tak je to jiný. Jak mu chceš poradit. Víš, že ta hra se hrát dá, že dokonce může být za určité konstelace, pokud postavy dobře rozvíjíš a chápeš pravidla i snadná. Kdyby si tu nehrál a někdo ti řekl, že je to moc těžký, tak bys mu to věřil, dokud bys to nezkusil. Ale když už si to hrál a víš, tak tě ten člověk o tom nepřesvědčí. Současně se ale na nic neptá a nechce vědět, co a jak. Tak jak mu to chceš vysvětlit.

Pro tebe ta hra byla těžká, protože jak si sám psal, si špatně rozvíjel skupinu a pokazil si rozvoj. Nakonec si to i přes to dohrál, ale bylo to těžký. Kdyby si ten rozvoj nepokazil, bylo by to mnehem jednoduší. A kdyby si to hrál podruhé, už by si to nepokazil. Ale pokazit to může každý, jen si to musí uvědomit. Ty sis třeba nestěžoval na obtížnost hry, uvědomil sis, že chybu si udělal ty. Já nejsem žádnej mega dobrej RPG hráč (ani jsem to tak tady nemyslel a nechtěl to tak říct), ale tu hru jsem hrál jako RPG hru a snažil se jí tak hrát, chápal jsem, že když přituhuje, někde dělám chybu, něco dělám špatně (stejně jako ty), já to jen vychytal ještě včas a i trochu se štěstím. Pokud toto ale někdo odmítá a tvrdí, že je špatná hra, pak se mu poradit nedá. Nevím jak, když si odmítá přiznat, že chybu dělá on v tom, jak hru hraje a jak rozvíjí družinu. A o to šlo. Tedy alespoň mě o to šlo. Taky jsem byl dlouho admin na gothicz fóru, taky přesně vím, jaké to je lidem nekonečně krát radit s tím stejným problémem, nikdy jsem se nad nikoho tam nepovyšoval, ale věděl jsem, že některým lidem poradit asi nepůjde, dokud budou mít pocit, že chybu dělá hra a ne oni.
IP zaznamenána

Hynnate

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1508 kdy: Březen 07, 2014, 22:34:30 »

Osobně si myslím, že by jsme se měli uklidnit všichni :) Všichni máme určitou vizi jak by měla hra pro nás vypadat a nikdy nikdo neudělá hru, aby sedla všem. Nemusíme tady urážet ani opovrhovat nikým. Vraťme se ke hře která není zdaleka dokonalá má spoustu much, ale stále mužu za sebe říci že je to docela vysoký nadprůměr vůči tomu co dnes vychází. Toť asi vše :))
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1509 kdy: Březen 07, 2014, 22:51:13 »

Elemir: Zatím jsem k tomuto tématu nic nenapsal, protože se mi nechtělo stavět na opačnou stranu barikády. Ale asi to jinak nepůjde. Sorry.

Když jsem přečetl tvou recenzi na MMX, a ty můj komentář, měl jsem za to, že jsme hru vnímali podobně. Nyní si nejsem tak jistý.

Citace: Elemir
NWC série to třeba nemá vůbec a přesto si jí může zahrát kdokoliv. I dříve existovaly tuhé dungeony, ale obecně se o tom vědělo a každý věděl, do čeho jde.

"Obecně vědělo"? Odkud? Z internetu? Na konci 90. let? Od kámošů? Pokud ano, tak odkud to věděli oni? Jedině tak, že tam šli moc brzo a dostali na prdel. Stejně jako to chodí v desítce.

Návštěvník: to že někomu vadí, že když použije kouzlo na bestie které mají odrážení bolesti a skončí v lebce je v pořádku.
Ano, to mě vadí, protože tohle do M&M nepatří.

Ne? Ty si nepamatuješ na Krále lichů a Královny mrtvých v MM7?

Originální série dala šanci všem, každý mohl tu hru pokořit, někdo za pár hodin, jiný za dva měsíce, ale každý mohl.

No nevím. Takový Tolberti proti družině bez klerika musel být pěkný šok. Nebo souboje s Terminačním jednotkami v MM6, hlavně když se jich sešlo více... Obojí se dá řešit zasekáváním za roh, ale že se dá hra dohrát, pokud hráč využívá bugy, bych teda nerozkřikoval.

Ruku na srdce klidně položím, s patchem 1.4 mi to padá ...

Slabý počítač? Nebo možná přehnaně nastavené grafické detaily? Osobně mi to s patchem 1.3.1 sem tam, hlavně teda v poslední třetině, padalo. Ale s 1.4 už nikdy. I když je teda pravda, že mám 8GB RAM a hrál jsem bez stínů a na 30 FPS. Ty osobně jsi stíny a FPS nějak omezoval?

"... jasně, existenční otázka: "Je desítka opravdu Might and Magic?" Nevím, rozdílů jsem si nevšiml ..."

Myslíš si to pořád?

Na závěr. Psal jsi, že jsi během hry prošel každý píď světa. Tudíž bys dnes měl mít nějaké znalosti, o tom kde jsou jak silní nepřátelé, kudy se dostat tam a tam, a které dovednosti jsou nakolik užitečné. Tudíž kdybys to teď rozehrál znovu, nebylo by to už tak těžké, jako byla první hra, že?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1510 kdy: Březen 07, 2014, 22:59:41 »

Opravdu anposledy:

Citace: Návštěvník
ale to je problém té 90% dnešní populace, jako zní to zle ale je to tak, sice mě mrzí, že jsem včera elemira dopálil do běla, mimochodem děkuji od něj za poklonu, hraješ hru odmítáš se jí naučit hrát tak jí nehraj a hraj si to co zvládneš. Ta hra byla mohla být i těžší a dala by se pohodlně dohrát.

Snažil jsem se najít, jestli to nebylo ode mě, ale nenašel jsem. Takže to logicky směřovalo naopak na mě.

Citace: Milhaus
Taky jsem byl dlouho admin na gothicz fóru

To já vím, proto se nehodlám v těch odstavcích rýpat. Nemám potřebu tě chytat za slovo, tvůj přínos Gothic komunitě oceňuji a vážím si toho. Já si dost dobře uvědomuji, že ne vždy můj názor musí každému sednout a někdy dokážu pořádně rýpnout, ale prostě tak už to je. Pro mě ještě pořád ten okraj zájemců stojí za to, abych to zkusil. Tady na fóru si třeba opravdu nevybavuju, že by to někdo neměl zájem odehrát. Rozehrát a dohrát desítku u mě skutečně byla kombinace štěstí se zkušenostmi, jenomže v tomhle pořád cítím s ostatními. Pořád mám u toho potřebu přemýšlet, jak na tom budou druzí, když mě to vyšlo jen tak tak. Já se určitě neřadím mezi nějaké mistry, mě je ta komunita níže vlastně bližší, ale o tom celý ten web je. Můj názor je na to pořád stejný, překopat systém obtížnosti a nabídnout více kategorií.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1511 kdy: Březen 07, 2014, 23:06:55 »

špatně napsáné souvětí, moje chyba měl jsem to dát do dvou odstavců

napsal, jsem že mě mrzí a děkuji za poklonu zatím si stojí jelikož, člověka, který ochotně pomáhá vytočit je umění

hraješ hru odmítáš se jí naučit... je motto

nežádám odpověď uvádím text na pravou míru
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1512 kdy: Březen 07, 2014, 23:09:11 »

Díky KILLERE za to připomenutí. Člověk by tu ze sebe klidně udělal debila, jen aby se nějak zavděčil. Je to fakt, já nemám nijakou povinnost cokoliv vysvětlovat a proč bych vlastně měl. Nehodlám tu mlít jako kolovrátek, když už jsem to několikrát napsal.

4Hynnate: Díky, docela jsem čekal, až se k tomu vyjádříš a i když jsem tušil, překvapilo mě to.

A teď pro ostatní. Ten web jsem zakládal s nějakým cílem, ale opravdu si to neplatím a nespravuji proto, abych se u toho ještě rozčiloval, vyvracel různé názory nebo donekonečna něco vysvětloval. Mám svůj osobní život, ze kterého na úkor tohoto nutně ukrajuju a začínám notně pochybovat o smyslu toho celého.

Pokud někdo chce, vemte si odtud co potřebujete, nebudu za to nikoho perzekuovat ani se o to hlásit. KONČÍM.
IP zaznamenána
This is the end ...

Hynnate

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1513 kdy: Březen 07, 2014, 23:17:49 »

Osobně si myslím, že tenhle web by měl sloužit k sdílení svých názorů, rad a podobně nikoliv si tu hájit své hledisko. Jak už jsem psal, vezměte si to co potřebujete a budeme spokojení všichni. P.S.: buďte rádi, že vůbec takovéto weby existují za mých mladých let nebyl ani internet natož něco takového jako tady. Proto vyhlašuji celoweboví mír :D
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1514 kdy: Březen 07, 2014, 23:44:21 »

To já vím, proto se nehodlám v těch odstavcích rýpat. Nemám potřebu tě chytat za slovo, tvůj přínos Gothic komunitě oceňuji a vážím si toho. Já si dost dobře uvědomuji, že ne vždy můj názor musí každému sednout a někdy dokážu pořádně rýpnout, ale prostě tak už to je. Pro mě ještě pořád ten okraj zájemců stojí za to, abych to zkusil. Tady na fóru si třeba opravdu nevybavuju, že by to někdo neměl zájem odehrát. Rozehrát a dohrát desítku u mě skutečně byla kombinace štěstí se zkušenostmi, jenomže v tomhle pořád cítím s ostatními. Pořád mám u toho potřebu přemýšlet, jak na tom budou druzí, když mě to vyšlo jen tak tak. Já se určitě neřadím mezi nějaké mistry, mě je ta komunita níže vlastně bližší, ale o tom celý ten web je. Můj názor je na to pořád stejný, překopat systém obtížnosti a nabídnout více kategorií.

Tak toto taky není o tvém webu a nebyla tu řeč o něm. Díky za něj, jinak bych desítku taky nedohrál, například hádanku u elementu vzduchu bych nevyřešil, bez toho tvého návodu na fóru. A ani nemám pocit, že bys urazil nebo rýpal ty do mě, jen mám strach, aby si to nebral opačně, tedy že já urážím nebo rýpu do tebe (jakože z některých reakcí jsem měl ten pocit, ale snad to bylo jen nedorozumnění - tj nešlo mi o to v žádném slova smyslu).

To, že cítíš s lidmi, kteří hrají a nejde jim to, to chápu. Mám to podobné a jinak bez této vlastnosti by ani nešlo tyto věci dělat. Nešlo by lidem neustále dokola vysvětlovat totéž, když to mají vysvětleno ve 100 příspěvích, na webu a oni se i přes to zeptají znovu. Stejně by nešlo jednomu člověku vysvětlovat polopaticky stejnou věc a i když to člověk napíše tak polopaticky, že to víc nejde, natočí mu to na video, ukáže mu to a on stejně nepochopí a zeptá se znovu. atd atd.

Každý na tu hru může mít jiný pohled, někomu se může líbit to, někomu ono, nakonec se asi většina schodne, že to ujde, ale není to žádná pecka (prostě jsou i lepší hry a asi všichni jsme hráli lepší hry). Ale ono se to celé stočilo k tomu, že je chyba hry, že je těžká. S tím, že to že je těžká je neodiskutovatelný fakt a že žádná jiná hra (v sérii) takto těžká není. Nebyla to chyba tvoje, ač si se do toh taky zapojil a tam si zřejmě nerozumněl, co jsem třeba já chtěl říct. Ale ona to z naší strany byla víceméně snaha tomu dotyčnému, co si stěžoval na těžkost hry pomoci. Nešlo o to mu dokázat, že je něco míň, nebo že patří do "komunity níž". Ona není žádná komunita výš,. nebo níž. Je přece jen jedna komunita. Šlo přece o to posunout to vnímání trošku jinam, vysvětlit mu,že to není tak těžký a že je třeba se to jen naučit. Nic víc.

Ono obtížnosti by to možná řešily, ale možná taky ne. Těžko říct, nevím, jak těžká je ta lehká obtížnost a jestli to na ní ten člověk, co si stěžoval hraje.

Ale řeknu to na jiném příkladu. Mám kamaráda, který nikdy RPG hry nechtěl hrát. Kdysi jsem mu nainstaloval MM6 s tím, že je to super hra, ukázal mu, o co jde, vysvětlil mu co a jak. Nechtěl to hrát. Později jsem mu ukázal gothic, vysvětlil mu co a jak a že je to super hra a že by jej mohla bavit. Nechtěl to hrát. Ukázal jsem mu fallout, nechtěl. On to ani nezkusil. Byla to RPG hra a tak ho to nezajímalo a nebavilo, aniž by tomu vůbec dal šanci. Vždy hrál akční hry. V dnešní době hraje RPG hry, ty novodobé. Akční už moc nemůže, online nehraje a nové moc nevychází. Tak hraje novodobé RPG hry a hrozně ho to baví. Ale on je hraje jako ty akční hry kdysi. Když mu řeknu jen ze srandy, ať zkusí gothic, nebo MM6 nechce, to je RPG hra a je to moc složitý. :). Zkusím mu navrhnout, ať si zahraje MMX, schválně, co na to bude říkat. :D Když se mi podaří mu nakecat, že je to nová RPG hra a že by ho mohla bavit, možná se chytí. :D
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 99 100 [101] 102 103 ... 111