Milhaus: huh, tak to je celkem rána do rozpočtu. Sice nemám v družině žádného bojovníka, ale tři kněze a ještě všechny zaměřené na světlo a oheň? To je podle mě trochu ústup od od oné vyrovnané družiny Might Magic, jejíž nejklasičtější složení bylo paladin, čaroděj, kněz, zloděj.
já u nich rozvinul všechny velmistrovské schopnosti na max.
Na začátku jsem rozvinul jednoho v ohni, jednoho v zemi a jednoho ve světle. (lidského mága v základní magii). Pak prvního v magickém ostření, druhého i třetího v ohni a mága také v magickém ostření.
atd atd
Nakonec jsem měl vemistry ze všech tří v zemi, světle, ohně a magickém ostření, což je ideál. Podle mého není ve hře možná silnější kobinace. Navíc ani mág nebyl do počtu a magii vzduchu, základní magii a temnou magii byl docela dost užitečný. Ostatně hezky je vidět třeba na začátku hry na těch videích, jak jsem zabil třeba bosse na majáku, nebo zemského elementála v kovárně živlů. V první hře (ve verzi 1.3), kde jsem hrál s elfem tančeníkem, trpaslíkem knězem, ldiským mágem a orkem šamanem jsem třeba zemského elementála dělal asi 10x, než se mi jej povedlo zabít. To u této skupiny se ke mě skoro ani nepříližil.
Ale zase to nemá jen výhody, některé obludy jsou odolné proti magii. Například proti ohni jsou překvapivě docela odolní ohniví elementálové. (ač je překvapivější, že jsou ohněm zranitelní). Tam to zachraňoval víceméně lidský mág s implozí a řetězovým bleskem.
Já osobně hrával i předchozí díly might and magicu za mágy a nemyslím, že by tam byly jiné postavy nutné. Například v 6tce určitě stačili 4 druidi a ti neměli konkurenci. Cokoliv "bojového" je zbytečně jen brzdilo

. V 7čce a těch dalších dílech už to bylo trochu jiné, díky změně pravidel, ale i tak tam s mágem se dalo si vystačit.