Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 03:32:21
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 93 94 [95] 96 97 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279546 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1410 kdy: Březen 02, 2014, 13:40:03 »

Sežeň si něco na snížení zbroje a uhýbání nepřátel (magiel a spol.). Skupinky u Karthalu jsou nebezpečné hlavně jako celek. Mágy a vlky musíš likvidovat přednostně. Stráže kupodivu nejsou takoví ranaři, akorát dost vydrží, takže je potřeba jim sundat zbroj. Jinak je budeš mlátit hodně dlouho.

Hedvábný meč je dobrá investice. Až dorazíš do Pusté divočiny, najdeš tam rudu, ze které ti kovářka v Seahavenu ukove relikvii.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1411 kdy: Březen 02, 2014, 13:41:56 »

Citace: bubushow
tuhle část vedu v patrnosti, abych měl útočný bonus co nejvyšší. Viditelně těch 98 a 89 co mám asi ještě není dost. Rozhodně to alespoň u mého křižáka vytáhnu nad 100 při nejbližší úrovni.

Jinak jsem právě za těžký peníz koupil Hedvábný meč a oproti té šavličce, co jsem jí měl v ruce to je neskutečný rozdíl. Předím jsem dával sotva 30-40 damage, teď dávám 80-90, což je DOST velký rozdíl. Jestli dost k tomu, aby vyřídil pět šampionských jednotek co stojí mezi mnou a cestou ke Kathralu, to už je věc druhá.

do Karthalu nechoť a už vůbec né přes most, kde narazíš na dva mágy a 3 bojovníky. Je lepší povraždit minoutary, dostat se do lesíku, vyhubit všechny gobliny a prostě tady to křováky v džunglích, dostat se tak až do Pusté divočiny, zde to též vyřídit (můžeš zde získat meteor pro úkol Padlá hvězda a získat relikvii meč), dostat se až do Skalního útesu. Až toto budeš mít, zkoušel bych pozabíjet tu černou gardu okolo Karthalu. Taky je dobré využívat ty posilující svatyně. Když jdeš ke Karthalu z lesíku (tedy tou druhou stranou, než po mostě), pak jsou tam dvě. Jedna dává hrdisnký osud a druhá hodinu moci. Tydle svatyně docela hodně pomáhají při boji na blízko. Je také dobré, pokud si to neudělal vyřídit první, druhé a čtvrté patro Ztraceného města. Na třetí patro asi nebudeš mít. Tím se dost nalevelíš, takže by si měl Černou gardu už dávat v klidu. U křižáka doporučuji rozvíjet magii světla (nebo u jiné postavy, která jí může mít na velmistra) a používat Nebeskou zbroj. Ta docela slušne zvedne výdrž tvojí skupiny.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1412 kdy: Březen 02, 2014, 14:54:09 »

bubushow:

Ano, přesně tenhle meč chci získat, jenom se do té oblasti nemůžu moc dobře dostat. Už jen dostat se do Skalního města byl pořádný záhul a zpořátku skoro neřešitelná záležitost. Povedlo se mi to až po hodně dlouhé bitce, kde se na mě sesypalo tak 10nepřátel a ještě ti chodci snů regenerovali životy. Tak uvidím, jestli se mi to povede obejít kolem.

Nu, potom, co jsem dal stínového draka ve jeskyni vedle hradu Porteymoon, tak se tam snad probiju.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1413 kdy: Březen 02, 2014, 15:12:03 »

Dá se tam dostat snadněji, tu těžší bitvu máš za sebou. Sice na tebe opět vystartuje skupina, ale už půjdou po menších "částech". Horší je spíš přepadovka mezi Hallotským lesíkem a Karthalem.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1414 kdy: Březen 02, 2014, 15:13:52 »

Takto jsem tu oblast okolo Karthalu lividoval já :D
http://www.youtube.com/watch?v=vQhXwNK__Ds
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1415 kdy: Březen 02, 2014, 16:50:12 »

bubushow:

Nu, nakonec se to ukázalo podstatně snadnější než jsem si myslel. Narazil jsem jen na jednu paritčku dvou jaguárů a dvou chodců, ale pak už jsem se dostal do stok. Pravda, pavouci v kombinaci a těmi vysávači many byli nepříjemní, ale nakonec jsem vylezl v Karthalu.

Milhaus: huh, ty teda musíš mít sakra velké zásoby many, víc než mých ubohých 150 :D:D S tímhle se už asi něco dělat dá. Já jsem si na jednu partu počíhal u východu z Kathralu. Díky výhdoné pozici jsem měl první ránu, ale i tak mi rychle došly zásoby many.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1416 kdy: Březen 02, 2014, 17:02:57 »

no, mám pocit, že tou dobou jsem musel mít míň many, než ty. Tipl bych něco kolem 120 u každé postavy (dle toho, kolik mi přidával lektvar many se 100).
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1417 kdy: Březen 02, 2014, 18:29:28 »

Citace: Milhaus
no, mám pocit, že tou dobou jsem musel mít míň many, než ty. Tipl bych něco kolem 120 u každé postavy (dle toho, kolik mi přidával lektvar many se 100).

Bojím se zeptat, jakou jsi měl družinu, protože bych pak mohl začít přehodnocovat své rozhodnutí o charakterech, které jsem si pro současnou hru vybral.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1418 kdy: Březen 02, 2014, 18:33:38 »

to nemyslíš vážně?
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1419 kdy: Březen 02, 2014, 18:37:16 »

Citace: Návštěvník
Bojím se zeptat, jakou jsi měl družinu, protože bych pak mohl začít přehodnocovat své rozhodnutí o charakterech, které jsem si pro současnou hru vybral.

3x trpaslík kněz a 1x mág. Ona ta převaha mágů je po celou dobu hraní poměrně hodně velká. První hru jsem hrál s mixovanou družinou a bylo to dost těžší. Dalo se to, ale bylo to prostě neporovnatelné.

Tady je celý seznam videí mé hry:
http://www.youtube.com/playlist?list=PL5Sp4CJqAwzFzHGYEgizMMCJ_p7LJlLsd

zatím jsem tam ale nenahrál všechny, nějakou dobu to ještě potrvá.

Myslím, že ve verzi 1.4 navíc i udělali něco s magií vzduchu, protože zde mi mág s řetězovým bleskem taky občas dával zranění kolem 1000, když se dobře trefil.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1420 kdy: Březen 02, 2014, 19:26:49 »

Nemáte tu odkaz na tu českou videorecenzi? Jak prý byla absolutně scestná? Rád bych jí viděl.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1421 kdy: Březen 02, 2014, 22:12:16 »

bubushow:

Milhaus: huh, tak to je celkem rána do rozpočtu. Sice nemám v družině žádného bojovníka, ale tři kněze a ještě všechny zaměřené na světlo a oheň? To je podle mě trochu ústup od od oné vyrovnané družiny Might Magic, jejíž nejklasičtější složení bylo paladin, čaroděj, kněz, zloděj.

No, je pravda, že jsem po zkušenostech z prvních her začal uvažovat více v magických kruzích (pouze jeden čaroděj ve hře mi přišel málo), takže mám pouze jednoho hybrida (křižák) doprovázeného trojicí čarodějů (mág, kněz, šaman) z nichž se každý soustředí na jiný element.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1422 kdy: Březen 02, 2014, 22:32:23 »

Já bych doporučil navolit družinu tímto způsobem. Jednu postavu na boj z dálky hraničář x zvěd plus doplnit tuto postavu bud regenerací nebo ohnivým štítem. Dále postavu na boj zblízka buď barbar x tanečník mečů. Určitě je třeba obraný mág runový kněz x křižák x mág. A bojový mág runový kněz x shaman. je třeba navolit od každé rasy jednu postavu.

Vhodné kombinace
varianta a) zvěd, tanečník mečů, mág, shaman  
varianta b) hraničář, barbar, paladin, runový kněz
varianta c) hraničář barbar, mág, šaman

je třeba brát potaz, že první dvě postavy by měli sekundárně zastat druho roli, stejně tak i následné dvě. I když třeba shaman nemá duchovní zbroj může použít kamenou kůži, regeneraci, větrný štít a podobně.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1423 kdy: Březen 02, 2014, 22:34:31 »

u varianty c je chyba měl tam být runový kněz nebo nechat šamana a vzít zvěda a tanečníka mečů
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1424 kdy: Březen 02, 2014, 23:33:08 »

Citace: Návštěvník
Milhaus: huh, tak to je celkem rána do rozpočtu. Sice nemám v družině žádného bojovníka, ale tři kněze a ještě všechny zaměřené na světlo a oheň? To je podle mě trochu ústup od od oné vyrovnané družiny Might Magic, jejíž nejklasičtější složení bylo paladin, čaroděj, kněz, zloděj.

já u nich rozvinul všechny velmistrovské schopnosti na max.
Na začátku jsem rozvinul jednoho v ohni, jednoho v zemi a jednoho ve světle. (lidského mága v základní magii). Pak prvního v magickém ostření, druhého i třetího v ohni a mága také v magickém ostření.
atd atd

Nakonec jsem měl vemistry ze všech tří v zemi, světle, ohně a magickém ostření, což je ideál. Podle mého není ve hře možná silnější kobinace. Navíc ani mág nebyl do počtu a magii vzduchu, základní magii a temnou magii byl docela dost užitečný. Ostatně hezky je vidět třeba na začátku hry na těch videích, jak jsem zabil třeba bosse na majáku, nebo zemského elementála v kovárně živlů. V první hře (ve verzi 1.3), kde jsem hrál s elfem tančeníkem, trpaslíkem knězem, ldiským mágem a orkem šamanem jsem třeba zemského elementála dělal asi 10x, než se mi jej povedlo zabít. To u této skupiny se ke mě skoro ani nepříližil.

Ale zase to nemá jen výhody, některé obludy jsou odolné proti magii. Například proti ohni jsou překvapivě docela odolní ohniví elementálové. (ač je překvapivější, že jsou ohněm zranitelní). Tam to zachraňoval víceméně lidský mág s implozí a řetězovým bleskem.

Já osobně hrával i předchozí díly might and magicu za mágy a nemyslím, že by tam byly jiné postavy nutné. Například v 6tce určitě stačili 4 druidi a ti neměli konkurenci. Cokoliv "bojového" je zbytečně jen brzdilo :). V 7čce a těch dalších dílech už to bylo trochu jiné, díky změně pravidel, ale i tak tam s mágem se dalo si vystačit.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 93 94 [95] 96 97 ... 111