Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 05:33:19
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 61 62 [63] 64 65 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279706 krát)

Vnitro

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #930 kdy: Únor 02, 2014, 21:24:14 »

vida, řikal sem si co v takový podivný magii muze bejt
IP zaznamenána

cenda

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #931 kdy: Únor 02, 2014, 21:25:30 »

aha tak vím co myslíš. hej já to dělal tak že sem hodil save a asi 20x sem to zkousel otevrit s kazdou postavou. Hod si vnitrni ohen, orli oko, nahazej vsechny busty co muzes a zkousej to otevrit, nic jineho neporadim, ja to taky hned nedal, ale to ze to postava neotevre napoprve neznamena ze to neotevre nikdy :)
IP zaznamenána

Roman

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #932 kdy: Únor 02, 2014, 21:44:22 »

4 Hammerstorm: no jsem já jsem si od Uplay nainstaloval MM6 :) z nostalgie kituji lukem ty čaroděje v Ironfistu
IP zaznamenána

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #933 kdy: Únor 02, 2014, 21:44:25 »

ozvirani tajných dveri je zavisle na atributech. Puklina-sila, ozubena kola-vnimani. magicke kolo-magie. Takze když nemas dany atribut na urcite urovni, třeba konkretne na otevreni dveri v ukolu s diskem kde jsou ozubena kola je potřeba vnimani 40, tak to neotevres a muzes to zkouset třeba 1000x:)
IP zaznamenána

Vnitro

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #934 kdy: Únor 02, 2014, 21:48:20 »

flash: ja nevim jak ten system funguje ale stalo se mi že sem se snažil s postavou ty dveře otevřit, nštval sem se, vypnul sem to, a když se tom znova zapnul otevřely se na první pokus
IP zaznamenána

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #935 kdy: Únor 02, 2014, 21:51:59 »

mozna tam bude nejaky rozmezi s nejakou sanci na otevreni, třeba dveře orevres i s vnimanim 37 ale sance je amla, když mas tech 40 otevřou se hned.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #936 kdy: Únor 02, 2014, 23:02:42 »

Tak to právěže funguje :)
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #937 kdy: Únor 02, 2014, 23:30:54 »

Na souřadnicích 141,78 je hadankarska krypta. Je tam bludiste s nášlapnými dlaždicemi a pokladem za mrizi. Jake je spravne reseni?
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #938 kdy: Únor 02, 2014, 23:59:02 »

Nehrajete nikdo za trpasliciho obrance? Kde je pro nej promotion úkol? Jdu ted do krypty tisice hruz a cestou jsem nasel Sudgerd. A ted nevim jestli tam vlezt nebo ne - at si nezmrsim promocni úkol.
IP zaznamenána

cenda

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #939 kdy: Únor 03, 2014, 00:29:24 »

ja hraju za obrance a jeste sem ho nenasel, kdo ho najde, rekne prvni :D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #940 kdy: Únor 03, 2014, 01:00:20 »

Ty tajné skrýše a atributy - je to závislé i na pravděpodobnosti. V Hrobce 1000 hrůz už to vyžaduje vyšší hodnoty, takže to ne vždy vyjde napoprvé apod.

Hádankářská krypta ve Vantyrských horách - účelem je rozsvítit všechny dlaždice. Postup je jednoduchý musíš začít po obvodu a postupně se po spirále stáčet dovnitř. Kupodivu to složitě jen vypadá.

Před cca hoďkou jsem dohrál. Finální parta runová kněžka (32), mistryně meče (32), vzyvatelka krve (31), paladinka (32). Nesplnil jsem jen úkol s těmi svazky, protože poslední jsem našel až v Noční hlídce a v této fázi už nikam jinam jít nejde. Dlouhou dobu jsem po mapě už jen chodil a kosil vše možné, ani Hrobka 1000 hrůz nepředstavovala velký problém. Proto jsem postavy nijak zvlášť netrénoval, zbraně na velmistra měla jen mistryně meče, což byla ostatně nejvycvičenější postava. U paladinky jen magie světla na velmistru, u šamanky magie vzduchu na velmistru a runové kněžky magie ohně ovšem na mistru (bodově 25 - nějak jsem zapomněl dotrénovat).

No jo, zapomněl jsem nejen dotrénovat, ale i dokoupit kouzla. Kněžka tak expertně máchala jen palcátem, šamanka už sice mistrovsky, ale bez podpory obouručních zbraní. Rozdělování atributů jsem taky brzy utnul, takže třebas nejživotnější byla paladinka, ostatní se pohybovaly zdravím okolo hodnoty 200. Co jsem to ... jo, proč to píšu? Obtížnost warriora je prima na počátku, okolo levelu 18 se to začne silně lámat a vypadá to, že to v pohodovém tempu dojde i do konce, jenomže ...

Ve Skalním útesu jsem kývl na pobídku Krag Haka a nastoupil na loď. Žádné velké varování ze strany hry, že tenhle výlet už s návratem nepočítá. V Karthalu jsem vpadl rovnou do bojové vřavy, cestou snadno sundal černého draka a skončil v Noční hlídce. Čekal jsem, že vyřeším konflikt, brány města se otevřou a pokud to bude mít pokračování, tak ještě dotrénuju na velké finále. Mno, nedotrénoval, z města nebylo cesty ven a tak jsem zůstal sám jen s nerozdělenými body (jak atributy, tak i dovednosti) a skromným obsahem batohu.

Protože Noční hlídka šla bez velkých obtíží, rozhodl jsem se pokračovat. Zlom přišel až o několik pater níže, kde už jsem začal dostávat kapky. V jednu chvíli mě napadlo vrátit se k předchozímu save a nejprve docvičit a zopakovat si to. Jenomže to jsem si říkal ještě dlouho poté, až už nebylo zbytí. Trochu mě v tom ukolíbalo to, že v podzemí jsem narazil na obchodníka (alchymistku), krom toho mi v batohu cinkalo přes 270 000 zlatých (skončil jsem skoro s 300 000 zlatými).

Předposlední patro bylo klíčové. Hned v úvodu jsem nemohl projít přes první patrolu. Nakonec se zadařilo. Ovšem truhlu s překvapením jsem musel nechat být, přepadovku ustát v tomhle stavu nelze. Finále mě pak dorazilo úplně. Počátek dungeonu dobrý, ale hnedle přituhlo a tak jsem chtě nechtě musel sáhnout na atributy a dovednostní body. Zdraví jsem upravil na hodnoty okolo 300 a dovednostní body nacpal do zbraní, byť nebylo bohužel kde docvičit. I tak každý bodík prostě dobrý :D

Finále jsem ve skutečnosti rozehrál 2x. Prvně se mi v 1/3 bugly souboje, takže následovala klávesová zkratka a potvoráci kupodivu neútočily, tak jsem je doklepl (byl to před bugnutím pat, ale už získávaly navrch). Byť další úseky byly tužší a prošel jsem je 100% fér, moc jsem se z outra neradoval. Přišlo mi to tak trochu jako podvod. O čtvrt hodiny později jsem proto pokračoval z předchozího save z úvodu patra. V místě, kde se to předtím buglo, jsem musel potvory vylákat a riskovat tak horší postavení svojí družiny, ale jinak to nešlo. Souboje byly o něco zdlouhavější, ale využil jsem všechno, co jsem v batohu našel. Konečně jsem měl z výhry dobrý pocit :D

Musím říci, že zprvu mě design toho finále naštval, tohle podle mě není nic pro krokovací hru, ale na druhou stranu jsem se tu ocitl s nepřipravenou družinou a paradoxně si tak obtížnost zvedl. Kdejaká základní potvora tu má totiž oplácení a více útoků v kole. Málokdo asi počítal, že by někdo takto vyrazil do finále hry. Kdyby mě třebas ten černý drak upozornil, že mě nečeká procházka růžovým sadem ... Na druhou stranu je vidět, že to lze projít i tak. I když je otázkou, o kolik by to bylo s vycvičenou družinou lepší ;)

Zhodnocení si nechám na ráno, musím si to nejprve srovnat ...
IP zaznamenána
This is the end ...

cenda

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #941 kdy: Únor 03, 2014, 01:02:26 »

tak jsem nasel povyseni pro stitoveho obrance, hned jak vyjdes ze seaheavenu na agynsky poloostrov, pujdes na zapad, prejdes takovy mustek za kterym jsou temni magove, vlkodavove a černi strazci. Je tam i bosak Zeryk. Zajdi do te hospy tam, je tam trpaslie a ta ti da quest :)
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #942 kdy: Únor 03, 2014, 03:09:39 »

Citace: Elemir
Ve Skalním útesu jsem kývl na pobídku Krag Haka a nastoupil na loď. Žádné velké varování ze strany hry, že tenhle výlet už s návratem nepočítá.

Sem tam zrovna došel, ale upozornění o blížícím se konci tam jsou. Krag Hak mě v dialogu upozorňoval, ať se pořádně připravím, jelikokož po naloďení nebude cesty zpět. A také se mi v deníku objevilo, ať nastoupím na loď, která mě odveze do závěrečné bitvy.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #943 kdy: Únor 03, 2014, 08:24:25 »

cenda: dik kouknu to. Akorát mi trochu nehrajou ty pojmy. Seahaven je na severu a tam si zadne vlkodavy a cerne strazce neuvědomuju. Podle popisu to spise zni na spojnici mezi Sorpigalem a Karthalem - ten most za majákem kde potrebujes pozehnani vody. Tam to ještě nemam komplet prozkoumane.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #944 kdy: Únor 03, 2014, 10:44:44 »

4KILLER: Nj, jenomže já to varování bral jen kvůli bitvě o Karthal, nikoliv, že se z toho v tu chvíli stane obyčejná lineárka s haldou dungeonů ;) Od M&M jsem tohle opravdu nečekal.

Ad Žeryk s kumpanie ) Mezi Seahavenem a Karthalem je taky most, je tam vidět věž. Za ním je hospoda a další most přímo na Karthal. Ten most s potřebou požehnání tě tam sice taky časem zavede, ale je lépe hlídán.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 61 62 [63] 64 65 ... 111