Tak jsem na mapě prošel už snad opravdu vše, co běžně jde

Přístupné vodní plochy mě docela zklamaly, čekal jsem toho víc a hlavně vzájemné propojení jejich úseků. Skoro si říkám, že kouzlo chůze po vodě by mělo větší smysl. Požehnání vzduchu a prohlídka hor přinesly o něco více. Šamanka byla konečně povýšena, Yalathův chrám je mi očividně k "ničemu" a v doupěti Pao Kaie měl slepý šaman nepustil dál (že by další povyšovací quest?).
Vantyrské hory mi přijdou docela pusté, až bych řekl že dokonce nedodělané. Prošel jsem, co se dalo a koukl na Hrobku 1000 hrůz, abych viděl, kam mě to za pár hodin požene. Sutgerd byl už zajímavější, povýšení runové kněžky se tak dostalo v obtížnosti taky vysoko (tolik temnoty na jednom místě ...). Flétnu jsem zatím nenašel, takže jsem se zas vrátil do nížiny.
Velmistra Uhýbání jsem nakonec nenašel, v džungli opravdu není.
V Karthalu jsem se pustil zas po hlavní dějové lince a mezitím splnil kovárnu Živlů (mám kompletní set požehnání). U Portmeyronu jsem zdárně vyřešil obeliskovou hádanku, ovšem metodou průzkumu čtverec po čtverci - hledání podle textu samozřejmě končilo v hradní zdi

Před hodinou jsem se ocitl v Hrobce 1000 hrůz a před chvilkou skončil před vstupem na 3. patro. Levelem jsem na hranici 29, časově jsem někde mezi 40-50 hodinami hraní a do party jsem najmul ještě NPC alchymistky (mobilní prodej lektvarů).
Překvapily mě celkem 2 věci, resp. zacyklení 2 úkolů. Splnil jsem nagský čaj a hned jsem mohl sbírku kompletovat znovu. Stejně tak mi pašerák chce stále prodat část kamenného disku. U Jassada mi naběhl úkol s inventářem několikrát, ale nakonec se započetlo jen 1500 zkušeností (?). Vím, že se k němu dá chodit po každé splněné dvacítce, ale myslel jsem, že zkušenosti dostanu za každou splněnou.
Jinak ke hře jako takové. Nebýt té neoptimalizace, tak bych tomu mnoho vytknout nemohl. Příběh je dobrý, dokonce obsahuje nečeký zvrat

, ale je pravdou, že už v Act III je jaksi zřejmé, kam bude spět. Inventář je malý, ale pro nás, co pamatujeme Crusaders of M&M, je těch pár otoček do města ještě v pohodě

Znovuhratelnost asi problém bude, osobně mě nic netlačí k tomu, hru rozjet znovu - příběh a vše kolem bude stejné, jen se třebas změní povyšovací úkoly, pokud zvolím jiné složení družiny. Určitě to tedy nebude hned po prvním dohrátí. Jinak jsem spokojen. Zítra mě asi čeká už konec, tak jsem zvědav