Já taky udělám malou rekapitulaci z mého pohledu. Shrnu to v jednom kritickém pohledu, který bude chaoticky napsaný, ale tak to prostě je

A i když je to plné kritiky.. u hry jsem se bavil.
Hodnocení 7/10 co tu někdo dával, je zasloužené. Víc bych tomu nedal.
Jsem fanda dílů 6/7/8, ke starším jsem se nedostal, protože takový veterán nejsem.
Na dnešní dobu je herní doba poměrně dobrá, bohužel pro mě to je na úkor hratelnosti. Je pravda, že outdoor mapa jsou Heroes serie, ale co mi vadí nejvíce, je natěsnanost a recyklacet dungeonů a oblastí. Kolikrát mě hra na 25 levelu pošle někam, kde jsem byl už na 13 lvl atd, jen se tam otevře nová cesta. Hra se snaží být retro a herní mechanismy a zpracování tomu odpovídá. Já proti tomu nic nemam. Bohužel od druhého aktu k závěru se hra žene a strašně se urychluje. Nejednou jsem dostal odměnu za Q, která mě posunula téměř o celé dva levely. Závěr je pro mne značně odfláknut.. Akt 3 a 4 jsou rychlé a téměř na stejných lokalitách. Chci tím říct, že jakkoli se tvůrci snažili, rozloha a počet questů, monster a hlavně itemů neodpovídá starým RPG a ani snad dnešním.. To tedy hlavně míněno na různorodost itemů, které se po dosažení seahavenu už nezlepšují.
Co se mi naopak líbí je tvorba a zlepšování charakteru. Starým dílům se to nevyrovná, ale stále to je dobré stats distribution. Poměrně dobrý oldschool feeling od prvního spuštění. Bojový tahový systém se mně také líbí a bavil jsem se. Ale jelikož toto má být nástupce legendárních dílů.. chybý tu strašně moc věcí a starým dílům Legacy nesahají ani po kolena. Chybí otevřený svět, přehršel questů.. značná obtížnost, Mnoho profesí jako např alchemie, sběr bylinek atd.
Plusy: Retro feeling
Rozvoj postav
Bojový systém
Odkazy na starší díly.. nevím jestli to je plus, nebo mínus..
Mínusy : Technické zpracování ! Graficky neexceluje,ale ždímá výkon
neuvěřitelně.
Celková "rozlehlost" .. "nahňácanost" hry
Málo questů, itemů
kompromis mezi hardcore RPG a přístupností všem
Ještě někdy dopíši

Za mě 6,5/10