Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 06:26:22
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279756 krát)

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #915 kdy: Únor 02, 2014, 10:50:31 »

Ja hru by som uz mal dohranu len sa mi odpalil vcera zdroj tak musim kupovat novy :) teda dufam ze to bol zdroj ...
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #916 kdy: Únor 02, 2014, 11:02:31 »

On má průpovídku i sám Jassad, že je průzkumníkem odjinud :) V Pustinách najdete v tajemné kryptě zajímavou zapastěnou podlahu, kdo pamatuje, podobná podlaha se nacházela v Žaláři tajemství v devátém díle. Jedno z NPC v horách (?) má dokonce hezké elfské jméno typické pro elfy na Axeothu, jenomže ona je to trpaslice :D Původně mi v Sorpigalu to množství odkazů vadilo, ale potom se to rozmělnilo v samotném ději a prozkoumávání, takže už to nepůsobí tak násilně.

Heslo palimsest se dokonce ve hře přímo dozvíte, poví vám o něm alchymička v Kosmickém kruhu v Karthalu. Možná tam bude více podobných nápověd. Teď mám na 2. patře hrobky trojici sloupů s hádankami a láma si hlavu pro změnu nad tím :)

Velmistr uhýbání ... tu ženskou jsem ve Stínovém lese objevil, ale protože mi hned zdrhla, tak jsem loadnul a nechal si to na později :) Vůbec sem netušil, že to má spojitost. Zůstal mi tam i ten hádankový dungeon se sloupy.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #917 kdy: Únor 02, 2014, 13:31:46 »

jaké je heslo do 2 patra lebkové skaly
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #918 kdy: Únor 02, 2014, 14:29:42 »

Mečoun.
IP zaznamenána

Hammerstorm

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #919 kdy: Únor 02, 2014, 16:41:16 »

Já taky udělám malou rekapitulaci z mého pohledu. Shrnu to v jednom kritickém pohledu, který bude chaoticky napsaný, ale tak to prostě je :)
A i když je to plné kritiky.. u hry jsem se bavil.

Hodnocení 7/10 co tu někdo dával, je zasloužené. Víc bych tomu nedal.
Jsem fanda  dílů 6/7/8, ke starším jsem se nedostal, protože takový veterán nejsem.

Na dnešní dobu je herní doba poměrně dobrá, bohužel pro mě to je na úkor hratelnosti. Je pravda, že outdoor mapa jsou Heroes serie, ale co mi vadí nejvíce, je natěsnanost a recyklacet dungeonů a oblastí. Kolikrát mě hra na 25 levelu pošle někam, kde jsem byl už na 13 lvl atd, jen se tam otevře nová cesta. Hra se snaží být retro a herní mechanismy a zpracování tomu odpovídá. Já proti tomu nic nemam. Bohužel od druhého aktu k závěru se hra žene a strašně se urychluje. Nejednou jsem dostal odměnu za Q, která mě posunula téměř o celé dva levely. Závěr je pro mne značně odfláknut.. Akt 3 a 4 jsou rychlé a téměř na stejných lokalitách. Chci tím říct, že jakkoli se tvůrci snažili, rozloha a počet questů, monster a hlavně itemů neodpovídá starým RPG a ani snad dnešním.. To tedy hlavně míněno na různorodost itemů, které se po dosažení seahavenu už nezlepšují.
Co se mi naopak líbí je tvorba  a zlepšování charakteru. Starým dílům se to nevyrovná, ale stále to je dobré stats distribution.  Poměrně dobrý oldschool feeling od prvního spuštění.  Bojový tahový systém se mně také líbí a bavil jsem se.  Ale jelikož toto má být nástupce legendárních dílů.. chybý tu strašně moc věcí a starým dílům Legacy nesahají ani po kolena. Chybí otevřený svět, přehršel questů.. značná obtížnost, Mnoho profesí jako např alchemie, sběr bylinek atd.

Plusy: Retro feeling
          Rozvoj postav
          Bojový systém
          Odkazy na starší díly.. nevím jestli to je plus, nebo mínus..

Mínusy : Technické zpracování ! Graficky neexceluje,ale ždímá výkon                
             neuvěřitelně.
             Celková "rozlehlost" .. "nahňácanost" hry
             Málo questů, itemů
             kompromis mezi hardcore RPG a přístupností všem

Ještě někdy dopíši :D

Za mě 6,5/10
IP zaznamenána

Roman

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #920 kdy: Únor 02, 2014, 18:36:46 »

4 Hammerstorm: pěkně napsané a klidně bych to pod moji předešlou rekapitulaci připojil.
Kéž by to ale dalo vzniknout další díl, za kterým by šli větší investice
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #921 kdy: Únor 02, 2014, 19:35:17 »

Kde dostanu promotion quest pro trpasliciho obrance?

A kde najdu velmistra uhybani? Nasel jsem si ze ma byt na pozici 15,68 ale není tam.
IP zaznamenána

Hammerstorm

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #922 kdy: Únor 02, 2014, 20:16:42 »

Roman : Díky za podporu.

Mě to donutilo nainstalovat MM6 a teĎ mám i 7mičku a Maestro mod :)
To je pecka ! :D
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #923 kdy: Únor 02, 2014, 20:23:21 »

Ahoj,potřeboval bych radu.
Jsem v 2 patre Prokletých rozvalin-povyšovaci Q pro paladina.
Nemůžu najít poslední zkrvavený liVe zdi je tajný průchid,2 ozubený kola,ale to mi nejde otevřít ani jednou postavou.
Dá se to nějak obejít?Nebo ten povyšovací úkol nedodělám?
Nebo je ten list jinde?
IP zaznamenána

Vnitro

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #924 kdy: Únor 02, 2014, 20:30:12 »

Tak jsem to právě dohrál. Herní délka odhadem 30hodin ale zase sem prošel snad všechno. Parta paladin, bladedancer, runepriest a warmonger. Nejtěžší moment bych řekl že byli 4 hadosamurajové (nepamatuju si méno) v majáku, případně otravní duchové v cursed ruins. Pak sem už měl lay on hands a hra tím lehce ztratila na obtížnosti a souboje se staly dost stereotypníma. Budu muset zkusit tu vyšší obtížnost.
Dále buggy a mazání savů byly na přezhubu ale tak ubisoft.
Velmi mě otravovalo požehnáí různých elementálů (či dračích potvor co přináležej k nim nevim) místo starého dobrého lítaní nebo water walku. Taky sem dost zoufale toužil po městské bráně nebo loydíkově majáku.
Grafika byla otřesná. Nevim jestli je to z nostalgie ale MM6 mi připadá hezčí a to je o 15 let starší. Navíc v kombinaci s hardware nároky? fuj.
Příběh mi nevadil (nemám rád svět Homam 5-6 a jeho hnusné modely a fialové černé draky ale co nadělám) pouze bych chtěl vyzdvihnout intro a outro jako dvě nejstupidnější ukázky které jsem kdy viděl. Ne vážně. SPOILER SPOILER SPOILER to s tím že královna dopředu všechno věděla a proto to nechala svěřit skupince čtyř žoldáků znělo jako špatny vtip KONEC SPOILERU

jinak ale super hra bavilo mě to. Člověka potěší odkazy na předchozí díly a poměrně příjemný sysém postav.

TO: navstevnik velmistr uhybani je blba elfka kterou musis nejdriv dvakrat potkat jinde kde ti utece a pak je v ty džungli
IP zaznamenána

cenda

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #925 kdy: Únor 02, 2014, 20:41:41 »

nevíte na kdy se plánuje nějaký patch?
IP zaznamenána

cenda

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #926 kdy: Únor 02, 2014, 20:44:53 »

Návštěvník: ja osobne si myslim ze ty dvere ani otevirat nemusis. Ke splnění potřebuješ 4 stránky najít a 3. části shantirského discu. První čás dostaneš hned na začátku v doupěti zlodějů. 3. část dostaneš ve ztraceném městě ve vedlejší místnosti kde zabiješ vůdce těch banditů a ukončíš act 2 a třetí koupíš od obchodníka v chudinske čtvri v karthalu
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #927 kdy: Únor 02, 2014, 20:50:48 »

cenda:disk mam celej.chybí mi jedna stranka.mam strach ze je zatima dverma.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #928 kdy: Únor 02, 2014, 21:05:33 »

Loydův maják ve hře je, je to Mistrovské kouzlo Základní Magie.
IP zaznamenána

Vnitro

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #929 kdy: Únor 02, 2014, 21:17:50 »

cenda: za tim je dlaždice která otevírá místnost se stránkou 2/4
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 111