Předně díky za pochvalu

Desítka má opravdu výhodu v značné modularitě tréninku charakterů. U mě byl paladin nabrán původně jako bojovník, ale osvědčil se více jako support. Naopak šaman měl být tuhý kouzelník a nakonec je z něj více bojovník

Výběr šamana spočíval hlavně kvůli magii, kdy je doplňkem runového kněze v magii země a tím pádem mám pojištěnou regeneraci. Runový kněz pak může v případě potřeby zastat pro změnu magii světla za paladina a uvolnit ho k boji, což jsem moc nevyužil. Je to odvislé od bojové taktiky a runový kněz má na práci nakonec jiné věci

. I tak si občas paladin zabojuje, už se mi i stalo, že mi z družiny zůstal jediný při vědomí. Ostatně nejslabší člen družiny má jen 1/2 zdraví paladina

Dneska bych asi nad šamanem v téhle družině váhal, čistokrevný bojovník by na jeho místě byl vzhledem k užití lepší volbou. Jsem zvědav, s čím přijde magie vody. Předpokládám, že jeho síla se ukáže později, až k bojovnickým skillům bude čas doplnit i magii (zatím mám jen experta vzduchu). Pojistku magie země bych řešil nespecializovaným charakterem. Škoda, že šaman nemůže používat i magii temnoty, což by mi pro něj přišlo logické.
U bladedancera mi přišla na mysli kombinace meče a dýky, jenomže celý ten bojovnický výcvik spolyká dost dovednostních bodů, takže by z toho byl užitek asi až později.
Ad Act I - po zabití Gralkora je třeba dorazit zpšt k Jonu Morganovi, tím Act I skončí.
Ad quest na povýšení mága - psal jsem to už dříve. Já v družině mága nemám, takže se se mnou Zouleika na toto téma vůbec nebavila. Ostatně stejně i ostatní povyšovatelé, jejich cvičence v družině nemám.
4flash: Koukám, že jsi hrou proběhl docela rychle. Myslel jsem, že jsi teprve dohrál Act I a řešíš teprve dvojku. A ty jsi už v Act III

Mě to takhle nešlo, v Act II jsem se dost zadrhl.
Edit: Moudrost u paladina ... já tam v první fázi nacpal tolik bodů, abych se s manou dostal na 50 a potom na 100. Odráží to výskyt lektvarů. Je škoda dopovat paladina s max. manou 50 lektvarem obnovy 100 bodů many. Trénuju ho tedy klasicky jako hybrida.
Jinak teď jsem si vzpomněl, že tu padla ještě otázka na Vitalitu vs mág. Určitě se nějaké body vyplatí. V Act II dost potvor mlátí za souhrny okolo 100 damage. Výhodou je, že mág se nemusí orientovat na sílu, takže zbývá Moudrost, Magie a Vitalita. U bojovníků je to Síla, Vitalita, Osud (střelce nepoužívám, takže Vnímání jde mimo mě). Hybrid docvičuje Moudrost lehce na úkor Síly ... i když záleží na tom, k čemu přesně bude používán,