Zdravím,
tak jsem čerstvě také majitelem této hry (předchozí díly jsem nehrál), nyní jsem odehrál cca 2 hodiny a spokojenost

před začátkem jsem trochu pročetl toto forum + trochu ofiko forum ale spousty informací a principů mi jistě unikly takže se předem omlouvám pokud moje poznatky budou uplne mimo.
s výběrem party jsem si dával sakra načas, furt mi tam něco chybělo... inspiraci jsem bral i odsud(plus trochu ofik) konrétně od Hynnate, Hammerstorm,Sefarion,Elemir... téměř všichni se shodli na paladinovi, BD a freemage pak někdo občas runového kněze a druida.
Nakonec jsem postavil tedy složení paladin, BD, druid, freemage...
složení funguje ale podle mého je v celku slabé na dmg. Většina tu chválila paladina díky celestial armor/božské brnění a heal podle mého je ten jeho heal dost slabý dle popisu a musel bych cpát spousty bodů do moudrosti abych nahnal manu, ale tím pádem maximálně poškrábe brnění soupeři páč nebude dávat žádnou dmg tím pádem je z něj čistý support tank, ale pokud by zůstal jako poslední v partě nic neumlátí takže k čemu paladin? pak druid v bledě modrém toho jsem zvolil kvůli tomu jak většina uvádí, že je nutné mít magii země kvůli regenraci a dalším kouzlům, ok a plus má možnsot magii vody na velmistra jenže voda dává co jsem vypozoroval slabý dmg např. oproti ohni vyplatí se tedy druid se velmistrem vody ( jsou tam užitečná kouzla, která vynahradí dmg?) - tzn druhý support pro mne zatím takže k čemu druid?.
proto si říkám proč tyto 2 chary (paladin,druid) nenahradit runovým mágem který má jak magii světla tak země na možnost velmistra + velmistr ohně (i když předpokládám, že pokud ho pojedu čistě na support aby healoval a daval armor nezbude dost bodu na magii ohně a tím padem dmg), ale byl by to pouze 1 support místo 2 a tím se mi uvolní místo v partě pro dmg dealera například orca či dalšího BD...
takže by vyšla parta Orc(dmg),BD(dmg),runový kněz(support), freemage(dmg-support)
takže, které z těchto dvou složení vidítě jako vyvážené/účinné.
ted už jen otázky bez mých úvah

1) k čemu je základní magie u freemage a je dobré ji expit? (nikde jsem nenašel rozdělení všech škol a příslušných kouzel)
2) u BD expit rovnou daggery místo mečů jelikož je později bude používat?(s daggery jde mít více útoků za kolo jak s meči?)
3) co expit se u jednotlivých charů na začátku? (abych necpal body do vlastnostní, které později vůbec nevyužiju a tím je promarním)
4) obtížnost.. lehčí nebo těžší varianta, když s touto serií nemam zkušenosti ale zase nechci aby to bylo tak jednoduché, že bych si mohl dovolit mnoho chyb a přesto by to nebyl problém..
nějaké otázky se mi vypařily z hlavy ale myslím, že už takhle je toho dost a třeba později mne ještě něco zásadnějšího napadne. (za chyby a překlepy se předem omlouvám)