Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 12:58:13
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 280183 krát)

Cougy

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #750 kdy: Leden 29, 2014, 11:34:02 »

Citace: Cougy
uvažoval jsi právě o runovém knězi který by nahradil paladina a druida dohromady? :)

pardon oprava runový mág..
IP zaznamenána

Sefarion

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #751 kdy: Leden 29, 2014, 11:57:25 »

4 Cougy
 já měl právě tuto Orc(dmg),BD(dmg),runový kněz(support), freemage(dmg-support) o pár příspěvků dál jsem svoji družinu popisoval a runový kněz je nejlepší postava co si člověk může přát.

U obchodníků jsem si kupoval hlavně zbraně dokud jsem nenašel lepší. S pěnězmi je problém jen ze začátku na konci hry  mám 200k.

JINAK neví prosím někdo kde je Kobka zapomnění ?
IP zaznamenána

Cougy

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #752 kdy: Leden 29, 2014, 12:26:28 »

Citace: Sefarion
4 Cougy
já měl právě tuto Orc(dmg),BD(dmg),runový kněz(support), freemage(dmg-support) o pár příspěvků dál jsem svoji družinu popisoval a runový kněz je nejlepší postava co si člověk může přát.

a jak jsi runového mága vyexpil myslím tím školy zda magii světla a země si vyexpil až do velmistra či méně, zda ti zbylo i na investování do fire, mysticism a magic focus(zaostření)/krit chance. zda se uplnatnil i trošku jako dmg nebo vůbec ;)
IP zaznamenána

Hynnate

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #753 kdy: Leden 29, 2014, 12:35:00 »

Cougy

Tak osobně jsme volil dva suporty z techto důvodů
1. Muj pala byl ciste tank + suport ( buufy a reikarnace ), proč pala ? většina monter na těžší obtížnost jdou po suportech ..... tím padem jsme měl temeř nesmrtelneho suporta s reinkarnací takže nikdy nikdo mi neumřel nemusel jsem využívat kosteli a podobně ....
2. druhý suport byl na hiel a to regenerace magie země a to mi dělal 1.BM ..... tím padem měl jsem dva suporty aby se mohli i vzajemě vylečit kdyby nahodou jeden byl mimo .... omezení loadingu....
3. pak jsem měl 2 BM to byl největšá zabiják daval dmg kolem 500 za kolo
4. ork zběsilec .... našel jsem kladivo ktere mi davalo 2 utok za kolo tím padem taky dmg 500 a bylo vše ok

dohrano bez problémů na těžkou obtížnost :)
IP zaznamenána

Cougy

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #754 kdy: Leden 29, 2014, 12:50:18 »

Citace: Hynnate
1. Muj pala byl ciste tank + suport ( buufy a reikarnace ), proč pala ? většina monter na těžší obtížnost jdou po suportech ..... tím padem jsme měl temeř nesmrtelneho suporta s reinkarnací takže nikdy nikdo mi neumřel nemusel jsem využívat kosteli a podobně ....

ta reinkarnace je čístě záležitost paladina nebo je součástí magie světla? pokud by to byla čiště doména paladina pak chápu, že se toho dá využít :)

k bodu 4) používal jsi meče nebo deggery? co jsi u něj expil na čátku zda meče a později deggery nebo jsi věděl už dopředu že je pojedeš a zaměřil se od začátku již na ně? :)

právě, že na tu lehkou obtížnost mi to přijde hodně lehké už na začátku si podam 4 vlky jak nic... těžko odnadnout svoje schopnosti zda si to nedat rovnou na těžší obtížnost, ale kyklopa jsem nezandal v jeskyni u majáku (jsem cca lvl 4 tušim) :-D
IP zaznamenána

Hynnate

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #755 kdy: Leden 29, 2014, 13:08:28 »

1. reinkarnace je čistě světla, ale na tomto kouzle a jeho bufech stala celá parta a tak jsem volil tanka právě aby vydržel přežil a zachranil ostatní členy družiny ..... hodilo se mi to v pozdějších fází hry kdy na tebe jde za kolo třeba i 15-20 utoku :D

2. jel jsem hned čistě meče a byl to brutal :D

3. Kyklopa i Draka temnot co je na začatku ..... osobně jsem dal toho draka což se mi zdál lehčí až na lvl 12 .... a to se stestím ještě :D
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #756 kdy: Leden 29, 2014, 13:10:11 »

Poradíte mi prosím někdo? Narazil jsem na těžký zákys a po asi třech hodinách marného běhání se obracím na Vás. Jsem v Kovárně živlů. Proběhl jsem všechny 4 patra, porazil jsem toho zemského elementála a ten mi zadal další úkol ohledně hledání úlomků a dal mi požehnání. Dál ale nevím kam jít. Děkuji předem za radu.
IP zaznamenána

Cougy

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #757 kdy: Leden 29, 2014, 13:19:19 »

jinak jsem dost informací čerpal z tohoto postu:

http://forums.ubi.com/showthread.php/827643-TIPS-Things-I-wish-I-knew-about-magic-and-other-simple-tips-before-I-started

jsou zde popisovány jednotlivé třídy magických škol, účinky, použitelnost, dmg atd... je mi jasné, že to může být lehce subjektivní, ale přeci jen si člověk může udělat obrázek :)

jak psal Hynnate ohledně paladina a ressurectu tak je to záležitost magie světla nikoli paladina což ve výsledků znamená, že není třeba paladina ale kteréhokoli charu, který umí alespon master light magic... (pokud někdo chce jen jednoho supporta tak runový mág nej char na toto :) )

pak mne také zaujal popis water magic takže druid nemusí být zas tak nepoužitelný v dmg pod dosažení GM :) i když air a fire asi vévodí :)

uzpůsoboval jsem partu právě ne jen abych měl minimálně jednoho supprta, tanka, dmg atd ale abych obsáhl co nejvíce škol magie což mi hraje do ruky výběr paladina, který si veme light a ostatní mágové se mohou zaměřit na ostatní školy 1 mág asi neudělá víc jak 2 školy na MG... nejsem moc zastáncem hraní jedné hry dokola kór když není svět náhodně generován ale již předem vše dáno, ale možná tato hra bude vyjímka a zkusím sí ale 2 různá složení :) ale asi u svého původního rozhodnutí pala/BD/druid/mage zůstanu.

jinak tento web moc chválím je přehledný, obsáhlý a patrně dobrá komunita :)
IP zaznamenána

Hynnate

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #758 kdy: Leden 29, 2014, 13:26:17 »

Cougy

Souhlas ono dá se říct že ty char jsou tak obsahlé že ono vlastně každá postava se nějak využije a tím pádem neuděláš nic blbě :) Já sem volil partu
1.tank/supp 2. mag/supp 3.DPS 4.DPS i kuli obtížnosti že jsem hned rozjel těžkou obtížnost a tak jsem myslel na to abych přežil :D tet rozjíždím MaM6 kterou volím asi za nej ještě ze 7 :D jak hratelností tak i obsahově což bohužel ani 10 se nedá vyrovnat velikostí těchto dvou unikatu :)
IP zaznamenána

Hammerstorm

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #759 kdy: Leden 29, 2014, 13:37:36 »

Cougy :

Já jel paladina hlavně na tanka, doexpil jsem mu válečnictví.. meč mám mistr,štít expert, Těžkou zbroj na na mistra a zbytek teď dávám do magie světla, jelikož on ji má na velmistra a healy a celestial armory se ti vždy hodí :) ..
Je pravda že je to hybrid..., ale mě vydrží jednoznačně nejdéle a proto ho teď jedu na magii, aby mohl obživovat padlé atd.

Když mu dáš válečnictví, tak taunt určitě funguje.. funguje dokonce i když nepřítel blokne. Při expertním válečnictví navíc dostaneš útok, který nemůže být blokován,minout atd.. vždy se trefí.. nebo útok který mu přeruší v daném kole kouzla.

Já mám v partě Rune Priesta a Free maga.. Mág jedinej ze skupiny dá velmistra vzdušný magie a v základní magii je nej kouzlo a to imploze :)Zároveň ho jedu na  support, protože buffy se mi vždy hodily a healy taky.+ Spousta cílů má resisty na Air magii... Tím pádem mám Rune priesta jako hlavního supporta, protože může být velmistr světla a země.. dvě nej supportovací magie. Zároveň je velmistr Ohně.. což je ničivá magie a když můj mág potká imunní na vzduch, tak on je poslední záchrana...
Lidi si druida berou taky kvůli vodní magii, pře tam je velmistr zase on.

Teď proč to tak jedu.. protože jsem od 13 levlu nevěděl kam, tak jsem chodil i tam, kam jsem neměl.. a stejně jsem to vybojoval.. sice těžce, ale dal.. Pak přijdu na místa kde jsem měl být v tu dobou a je to brnkačka že.

Abych ten můj blábol zakončil.. 2 Supporty se berou hlavně kvůli tomu, že toho jednoho ti můžou omráčit, zabít.. zmáct, proklít atd.
IP zaznamenána

Cougy

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #760 kdy: Leden 29, 2014, 14:12:17 »

Hammerstorm

díky za tipy ohledně paladina a dalších herů :)
blábol to rozhodně není jen se lehce ztrácím v čem jsou tvý mágové vyučení a do jaké míry mág GM air a základní? a runový mág GM oheň a země? :)

kolik bodů si investoval do moudrosti u paladina aby mnel cca many? :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #761 kdy: Leden 29, 2014, 14:49:33 »

Předně díky za pochvalu :)

Desítka má opravdu výhodu v značné modularitě tréninku charakterů. U mě byl paladin nabrán původně jako bojovník, ale osvědčil se více jako support. Naopak šaman měl být tuhý kouzelník a nakonec je z něj více bojovník :) Výběr šamana spočíval hlavně kvůli magii, kdy je doplňkem runového kněze v magii země a tím pádem mám pojištěnou regeneraci. Runový kněz pak může v případě potřeby zastat pro změnu magii světla za paladina a uvolnit ho k boji, což jsem moc nevyužil. Je to odvislé od bojové taktiky a runový kněz má na práci nakonec jiné věci :). I tak si občas paladin zabojuje, už se mi i stalo, že mi z družiny zůstal jediný při vědomí. Ostatně nejslabší člen družiny má jen 1/2 zdraví paladina :)

Dneska bych asi nad šamanem v téhle družině váhal, čistokrevný bojovník by na jeho místě byl vzhledem k užití lepší volbou. Jsem zvědav, s čím přijde magie vody. Předpokládám, že jeho síla se ukáže později, až k bojovnickým skillům bude čas doplnit i magii (zatím mám jen experta vzduchu). Pojistku magie země bych řešil nespecializovaným charakterem. Škoda, že šaman nemůže používat i magii temnoty, což by mi pro něj přišlo logické.

U bladedancera mi přišla na mysli kombinace meče a dýky, jenomže celý ten bojovnický výcvik spolyká dost dovednostních bodů, takže by z toho byl užitek asi až později.

Ad Act I - po zabití Gralkora je třeba dorazit zpšt k Jonu Morganovi, tím Act I skončí.

Ad quest na povýšení mága - psal jsem to už dříve. Já v družině mága nemám, takže se se mnou Zouleika na toto téma vůbec nebavila. Ostatně stejně i ostatní povyšovatelé, jejich cvičence v družině nemám.

4flash: Koukám, že jsi hrou proběhl docela rychle. Myslel jsem, že jsi teprve dohrál Act I a řešíš teprve dvojku. A ty jsi už v Act III :) Mě to takhle nešlo, v Act II jsem se dost zadrhl.

Edit: Moudrost u paladina ... já tam v první fázi nacpal tolik bodů, abych se s manou dostal na 50 a potom na 100. Odráží to výskyt lektvarů. Je škoda dopovat paladina s max. manou 50 lektvarem obnovy 100 bodů many. Trénuju ho tedy klasicky jako hybrida.

Jinak teď jsem si vzpomněl, že tu padla ještě otázka na Vitalitu vs mág. Určitě se nějaké body vyplatí. V Act II dost potvor mlátí za souhrny okolo 100 damage. Výhodou je, že mág se nemusí orientovat na sílu, takže zbývá Moudrost, Magie a Vitalita. U bojovníků je to Síla, Vitalita, Osud (střelce nepoužívám, takže Vnímání jde mimo mě). Hybrid docvičuje Moudrost lehce na úkor Síly ... i když záleží na tom, k čemu přesně bude používán,
IP zaznamenána
This is the end ...

Hammerstorm

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #762 kdy: Leden 29, 2014, 15:05:28 »

Cougy : No blábol, píšu zmateně a rychle :)

Rune priesta mám zatím na mistra v ohni/zemi a velmistra na světlo.
Free Mága mám velmistra vzduchu,  experta dark/light a jedu na velmistra základní magie kvůli Implozi.

Jestli to je dobře či špatně, to nevím :)

U paladina mám lvl 25 a momentálně moudrost 25. Začal jsem ho dopovat pozdě, protože jsem ho jel na tanka a uvědomil jsem si, že tu manu potřebuje.

Taky jsem jel asi špatně BD, protože mám poměrně málo síly a hodně jsem cpal do vnímání/osudu..  Takže dmg by mohl být asi větší
na druhou stranu většina ran ho mine.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #763 kdy: Leden 29, 2014, 15:22:54 »

Zdravicko, predem se omlouvam za svoji neschopnos, ale MM hraju cca zase po 10 letech :) takze v tom nejsem uplne nejlepsi ....
poradte pls jak dal, asi jsem neco nekde prehledl ... udelal jsem majak, vicemene sem vycistil cele prostranstvi od vsech stvur, ale pak uz nevim jak dal - jeskyne jsou hlidany monstrama na ktere nemam, sidlo banditu ma jen 1 patro??? a ty meduzy (ci co to je) jsou na me taky az moc). Hrad nic neni, a cesta je porad zatarasena.... nejak sem asi neco musel prehlednout a nevim jak dal ....
IP zaznamenána

Hammerstorm

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #764 kdy: Leden 29, 2014, 15:33:53 »

Já si to přesně už nepamatuji.
Čti deník, questy pořádně. Kolikrát mi něco uniklo.
Já už nevím jestli tam bylo něco potom, ale do hradu Tě pošle Maximus v Sorpigalu. Jinak doupě zlodějů má možná dvě patra, ale už si to fakt nepamatuji.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 111