Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 15:28:39
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 280311 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #495 kdy: Listopad 22, 2013, 01:42:08 »

Celou dobu mi na tom logu něco nesedělo a párkrát jsem si ho musel pročíst znovu.

Otázka 18 - I've not yet found time to try editor, but will the player created content be useable directly in main game (like houses etc.).

Odpověď - [Thomas] You cannot modify the 3D scene of the main game at the moment. Because of legal constraints we cannot share freely all the assets we are using in the game. So we cannot share the sources asset of the main game. With that you would be able to add you own houses to the game. Currently your levels will be a game by its own which can be started through the MMX game client (there is a mod sections in the start menu).

Ono to v tom logu docela zapadlo. Tazatel se ptá na možnost umístění vlastního domu přímo v rámci hlavní hry. Thomas mu na to odpovídá, že to možné není, protože některé části nelze kvůli licenci volně sdílet. Na tom není nic zvláštního, krom ubisoftího obsahu můžou být ve hře i jiné assets, které Limbic nakoupil od třetích stran. Vůbec se nemusí jednat o záměr. Z toho plyne jedna podstatná věc, nepůjde přidat dům, nepůjde přidat ani dungeon apod. Původně jsem si to představoval jako pluginy pro TES, což právě nebude. Modifikace budou v podstatě samostatné hry.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivos

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #496 kdy: Listopad 23, 2013, 13:23:17 »

Tak jsem zase po čase kouknul na novinky z MMX a už teď je jasný, že vývojáři jdou špatným směrem. Ale někdo mi prozraďte, kam jdou všechny ty peníze, který do projektu investují. Jediné, co pokročilo trochu kupředu oproti předchozím dílům, je grafika a to ne zrovna daleko. Na druhou stranu zmizely ty krásné animace z obchodů a vstupů do dungeonů, které dokreslovaly atmosféru líp, než tráva, která vrhá vlastní stín. Všechno ostatní je horší, než v předchozích dílech. Tak kam teda mizej ty statisíce dolarů?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #497 kdy: Listopad 25, 2013, 13:55:51 »

U těch animací jsem někde četl, že tohle vše bude ve finální verzi už dodělané. V současné chvíli se nebude nic měnit, dokonce se počítá s tím, že už nevyjde žádný doplňující patch. Ohledně financí je to téžké říci, desítka bude mít spíš mnohem nižší rozpočet.

Jenom odběhnu kousek bokem. O víkendu jsem se dostal zpět k datovým souborům a rozhodl jsem se přeci jen provést "menší" update. Doplnil jsem pár kapitolek (magie, zbraně, zbroje) a doplnil stávající dle rozdílu mezi patchi 1.1.1 a 1.2.x. Část je toho jen v tabulkových exportech. Nemá smysl to prozatím moc rozepisovat, jak vzhledem k možným dalším změnám mezi patchi, tak i kvůli nemožnosti dost z toho ověřit. Každopádně je to celkem srozumitelné i v této podobě.

Původně jsem chtěl ukázat i různé změny mezi verzí 1.1.1 a 1.2.x, ale asi to nemá valný význam (nehledě na větší práci se zpracováním :)). Tak jsem toho využil jen u popisu levelování a v bestiáři. U magie je třeba zřetelný rozdíl v účinnosti kouzel, kdy s patchem 1.2.x narostlo poškození. Místy se naopak člověk dozví novinky, jako zbývající trojici povolání apod.

A zrovna z novinek zde vypíchnu jednu věc. Nedávno jsme tu diskutovali ohledně vyjádření Marzhina (Limbic) na fóru CelestialHavens, kde popisuje odklon od původních pravidel kvůli možnému konfliktu s pravidly D&D. Když se však podíváte do datových souborů blíže, tak se tam dá najít několik věcí, které doslova kopírují věci z AD&D (např. paladin a jeho dovednost Lay on Hands). Spíš bych řekl, že původně se ve hře počítalo s více věcmi, které zatrhl až Reference Team.

A když už jsem načal zbylá povolání, tak jde o Crusader, Runepriest, Hunter a čtvrtého doplním později - údajně je to už v nových datových souborech, ale tady mám bohužel ještě verzi 1.1.1, takže ty tři jsou opisem z kapitoly magie.

Jinak na fórech už se to mírně vrací do normálu. Kdo vydržel, čeká spíš na plnou verzi. EA už svůj účel splnil a teď je to na betatesterech Ubisoftu. Zkazit se toho už moc nedá, v horším případě tedy vyjde hra ve stavu, v jakém jsme ji mohli v EA zažít.
IP zaznamenána
This is the end ...

Hnedovlas

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #498 kdy: Listopad 25, 2013, 22:48:52 »

Dufam ze nebudem offtopic, ale poznate hru Deathfire? Vyzera to celkom slusne, ako po grafickej stranke tak aj po hratelnej, zatial len na papiery. Sice je to krokovy dungeon ale vyzera to, ze ak sa MMX nepodary, snad Deathfire bude aspon nahrada. Mimochodom Deathfire je tiez robeny v Unity engine, ale podla mna nie tvoreny nejakymi assetmi.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #499 kdy: Listopad 26, 2013, 07:03:11 »

O Deathfire už jsem zmínky viděl, ale zatím jsem na to moc nekoukal. Pro příští rok se připravuje docela slušné množství krokovacích RPG, takže je to jen dobře. Alespoň se budou vývojáři snažit, aby nezapadli do průměru.

Jen poznámka k assets, ono to asi takhle vypadá jako specialitka desítky, ale assets je obecný pojem pro balíček v Unity3D. Rozdíl je spíš v tom, že desítka používá již hotových assets sestavených pro jiné ubisoftí hry, obsahuje tedy podstatně méně nového.
IP zaznamenána
This is the end ...

..

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #500 kdy: Listopad 26, 2013, 09:19:13 »

Štvrté povolanie by malo byť tanečník mečov, alebo tak podobne.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #501 kdy: Listopad 26, 2013, 19:18:38 »

Je to tak, viz ještě jednou a v kompletu

Lidé:

Crusader, pokročilá třída Paladin

Elfové:

Bladedancer, pokročilá třída Blademaster

Trpaslíci:

Runepriest, pokročilá třída Runelord

Orci:

Hunter, pokročilá třída Marauder

Definice je klasicky v souboru CharacterClassStaticData.csv, kde jsou nová povolání zakomentována. Po odkomentování je možné příslušný kit ve hře načíst, ale ještě to není prolinkované s lokalizačním souborem apod.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #502 kdy: Listopad 29, 2013, 12:49:35 »

Jenom ještě doplním předchozí o popisy překladu z lokalizačního souboru. Uvedena je základní tříča -> pokročilá třída + její popis:

Žoldák -> Větrný meč
   Popis: Dobrodruhové, kteří v boji prokážou svou cenu a čest, se mohou přidat k elitním žoldnéřským skupinám zvaným Větrné meče. Pod vedením Ylatha, draka vzduchu, skládají přísahu a stávají se čestně spřízněni se svými druhy ve válce i bohatství a nikdy je nezradí.

Křižák -> Paladin
   Popis: zatím není vytvořeno

Svobodný mág -> Arcimág
  Popis: Někteří mágové se dokážou s duchovním světem spojit natolik, že se cítí stejně dobře na obou stranách Závoje. Při neustálém přecházení mezi světy získávají nejen znalosti a vhled, ale také úžasnou sebedůvěru, která jim umožňuje pokusit se o seslání nejsložitějších zaříkání a kouzel. Jejich kolegové je pak s úctou a závistí začnou oslavovat jako arcimágy.

Mečový tanečník -> Mistr meče

Hraničář -> Strážce
   Popis: Říká se, že šíp strážce je tou poslední věcí, kterou by se měl pytlák zatěžovat… bude totiž mrtev dříve, než si uvědomí, co se stalo. Titul strážce udělí druidští stařešinové pouze těm nejskvělejším hraničářům za věrnou službu zahradám a lesům Sylanny, a to kdekoli na Ashanu.

Druid Druidský -> starší
  Popis: Titul druidského staršího se uděluje ve snu. Dračí bohyně země, Sylanna, navštíví druida a požádá jej, aby zasvětil svůj život ochraně Ashina stvoření a Sylanniných zahrad. Titul je potvrzen dvěma jinými druidskými stařešiny, kteří přijdou za druidem se slovy: "Viděl jsem tě s Drakem ve svém snu. Vítej, dítě Sylanny."

Obránce Štítový -> strážce
  Popis: Štítový strážce není jen čestným titulem, ale uděluje se trpasličím obráncům, kteří prokáží hrdinské chování při ochraně svých druhů v boji. Titul je pak stvrzen tetováním na zadní straně ruky trpaslíka, kam jsou také umístěny magické ochranné runy.

Zvěd -> Průzkumník
   Popis: Zvědové, kteří přežijí tucet dobrodružství na povrchu Ashanu a jejichž příběhy se dostanou k uším trpasličích klanů, získají titul průzkumníků. Říká se, že jejich kroky vede Arkath a nejsou nikdy doopravdy ztraceni, protože každý jejich krok je vede k dalšímu boji, jmění a slávě.

Runový kněz -> Runový lord

Barbar -> Válečný štváč
   Popis: Když barbaři prokáží v bitvě svou odvahu a sílu a schopnost vést ve vřavě své druhy, začne se v orkských táborech povídat o jejich chrabrosti. Aby válečný štváč dosáhl svého nejvyššího cíle, musí šamani provolávat jeho jméno a podrobně vyprávět o jeho slávě.

Lovec -> Záškodník
   Popis: Když orkští lovci začnou ze svých výprav nosit nejen maso, ale také různé šperky, zlato, meče a zajatce, získají nový titul, který uctí jejich nově nabyté schopnosti. Nejlepší záškodníci se stanou hrdiny legend, protože po návratu ze svých výprav vypráví o neuvěřitelných věcech.

Šaman -> Vzyvatel krve
   Popis: Vzyvatelé krve jsou šamani, kteří pomocí krvavých rituálů navyšují svou moc a sesílají ještě více zničující kouzla. Právem se jich obávají dokonce i jejich orkští bratři, protože při magických rituálech hrozí podlehnutí Chaosu nebo smrti nejen šamanovi, ale také všem okolo ...

Jak je dobře vidět, "nové" 3 třídy opravdu popisek ještě nemají.

Čímž se dostávám k druhé věci. Poslední dva dny jsem tu postupně převáděl datové soubory z verze 1.1.1 a 1.2.3 do databáze, díky tomu mám teď možnost celkem slušného porovnání rozdílů mezi verzemi (doplním do obecné kapitolky přehledu historie).

Celková struktura datových souborů je ve skutečnosti postavena na databázovém uspořádání. Svým způsobem není vůbec problém vytvořit program, který by umožnil jejich snadnou modifikaci ... ostatně tohle mi připomnělo jeden z příspěvků na oficiálním fóru, kde se někdo podivoval, jak je možno modifikovat něco, co je postaveno na nesrozumitelných "klíčích" a k čemu to vlastně je :) Samozřejmě, že snadno, jenom je třeba vědět, jak se s tím pracuje. Tenhle princip není ve skutečnosti nic nového, klíče už byly v dílech 6-8. V podstatě závisí jen na vývojáři, jak si patřičné tabulky prováže a v tomhle mi desítka nepřišla nijak nesrozumitelná.

Na druhou stranu je dost možné, že určité nové bugy plynou právě odtud, neboť některé tabulky byly rozšířeny, tabulky monster pak třeba naopak osekány. Ale jak už jsem psal, popíšu to do přehledu historie, ať je to hezky na očích (update tu oznámím).

A teď něco méně zábavného ... Předevčírem vyšel na Open Dev článek o Uplay. Nechtěl jsem to sem původně psát, protože je to čistě PR článek, viz Uplay and M&M X. Na druhou stranu včera přibyl zajímavější článek A Symphony of Might & Magic, kde si můžete poslechnout dvě skladby z desítky ze zářijového Playfest Festivalu ve Španělsku.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #503 kdy: Listopad 29, 2013, 19:07:20 »

Jak už jsem uvedl předtím, během noci budu postupně updatovat Přehled historie vývoje MMX. K ránu by mělo být vše už hotovo.

Nicméně aby toho nebylo málo, na Open Dev se objevil dneska ještě jeden článeček (About Unity) a málem bych vylítl z kůže ...

V první části se popisuje verze enginu v EA, která je teď nekompatibilní s novou verzí Unity3D, tudíž případné mody se musí tvořit pod starší verzí nebo počkat na finální release hry ... zajímavé že? ;)

Druhá část vysvětluje, proč se pro vývoj hry použilo Unity3D ve verzi Prof, neboť je to údajně častá otázka. Kurňa, tohle přece nikoho nezajímá, to je věcí vývojářů. Co nás zajímá je, proč byl slíben editor (který je doteď oznámem u popisu hry), když vlastně žádný neexistuje a existovat nebude. Opět je v článku navíc klasický dodatek, že lze samozřejmě použít k tvorbě modů Unity Free ... "jenom" není potom možné takový export ve hře použít ... Tohle už považuju za vrchol demence. Místo toho, aby už raději mlčeli, tak ..., ale co už, tohle opravdu nemá smysl. Je to banda mimoňů. Připomíná mi to včerejší diskuzi v pořadu Jílkové, kdy politik ODS pořád nebyl schopný pochopit, proč ty volby projeli ...

Edit: Před chvilkou jsem koukl na Celestial Heavens - Kalah už to nevydržel u článku s Uplay a má tam svůj dodatek ;)

Edit 2: Jen ještě drobný dodatek pokud někdo čte komentáře na oficiálním fóru apod. Přestože mám všude možně přístup, nikde na těchto zdrojích nenajdete moje komentáře. Jediné místo, kam přispívám, je opravdu jen zde ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #504 kdy: Listopad 30, 2013, 01:17:35 »

Veselý.

(Když nemáte nohy, tak si můžete koupit boty. Nemůžete je nosit, ale můžete je mít. A můžete je sdílet s ostatníma, což je bonus, proti Unity Free.)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #505 kdy: Listopad 30, 2013, 05:16:19 »

Musím říci, že mě ten článek opravdu překvapil. Docela by mě zajímalo, zda-li si ten PR génius vůbec uvědomil, co tím způsobí.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #506 kdy: Listopad 30, 2013, 18:49:13 »

Nedalo mi to a dneska jsem zkusil rozehrát novou hru :) Pro jednoduchost jsem zvolil normální obtížnost a partu 4 orků - 3 barbaři, 1 šaman. Vrhnul jsem se s nimi hned do úkolů a po cca 5-ti hodinách skončil před finálním úkolem.

Neřekl bych, že normální úroveň je nějak extra lehká, vše to opravdu stojí jen na tom, že v těžší obtížnosti mají potvoráci více zdraví a tím pádem se boj protáhne. Změna levelování není ve verzi 1.2.3 extrémní, družina se sice vyvíjí rychleji, ale to je naopak vzhledem k nalinkované příběhové lince plus. Díky tomu má družina větší možnosti rozvíjet dovednosti a přizpůsobit se hernímu stylu hráče. Méně tu taky hrozí případný vývoj zvorat - pořád je třeba mít na paměti, že tohle je jen EA, podle něj se nedá nic soudit o obtížnosti za hranicemi Act I.

Počátek nebyl těžký, obzvláště pokud se zbraní ohánějí všichni členové družiny :D První vycházku za město jsem absolvoval jen s lektvary a vyčistil bandity kolem. Zkusil jsem i kyklopa, ale ještě nic moc. Do města jsem se vracel s levelem 5 a vycvičil palcáty na experta u barbarů a kopí na experta u šamana + jsem ho naučil regeneraci. Tentokrát stačilo jedno zakouzlení regenerace a kyklop šel během chvilky k zemi. Když to porovnám s patchem 1.1.1 a těžší obtížností, vyjde to opravdu nastejno.

Okolí majáku jsem měl vyčištěné behěm chvilky a když už jsem byl uvnitř, tak jsem to nakonec vzal až navrchol. Stačilo jen pár lektvarů a zkousnout celý ten prapodivný souboj. Na Mamushiho jsem vyrážel jako ostřílený expert v palcátech a s možností v případě nutnosti úzpůsobit statistiky nebo docvičit další užitečnou dovednost, nic z toho ale nebylo třeba. Vlastně krom dovednostních bodů jsem nic jiného ani nerozděloval, atributy mi stačily tak, jak jsem je rozdělil před hraním. U brány hradu Portmeyron mám všechny postavy na levelu 9 a čeká mě celkem jednoduchá fáze dokončení Act I.

Množství lektvarů se jinak ve hře mírně snížilo a přišlo mi, že obchody nabízejí více lepšího vybavení (netuším, zda-li to spíš nesouvisí s úrovní obtížnosti). Podstatně méně se mi rozbíjely i zbraně.  Magie doznala menší úpravy, např. základní zranění ohnivého šípu je 30, čímž šaman v první fázi předčí bojovníky, ale jakmile byli barbaři na expertní úrovni, měli poškození už u 40 bodů oproti 36 bodům ohnivého poškození šamana. Navíc spotřeba many je pořád dost vysoká a útočná magie je tak stále stejně neužitečná (narozdíl od té podpůrné).

Jinak úkoly apod. jsou stále stejné a moc změn jsem ve hře ani nepostřehl ... vlastně ano, změnila se indikace skrytých dveří. O taktice se stále taky hovořit nedá. Vše se omezuje na to, vylákat soupeře v rámci čtvercové sítě do takové pozice, aby družina mohla zblízka útočit první a poté už je to jen pouhé klikání útoku, prokládané občas regenerací nebo lektvarem. Nic náročného na přemýšlení, na druhou stranu narozdíl od příběhové linky je to o větší svobodě volby ;)

Ovšem teď přijde na řadu ta horší část. Bugy prostě jsou a koukal jsem dokonce i na ty samé, jaké byly u patche 1.1.1 !! Nejhorší je stále provedení soubojů. Zatímco máte pocit, že už vás hra pustila k tahu, protivník teprve provádí animaci a přesunuje se. Díky tomu se po chvilce stane boj nepřehledný. Nejhorší je tohle u Mamushiho, kde je to podpořeno ještě tím zpotvořením "pravidel" boje/pohybu. Když jsem otevřel hlídanou truhlu, kdy se po otevření objeví patrola banditů, nevadilo jejím bojovníkům, že mě mlátí meči hlava nehlava, byť jsou mezi námi 2 volné čtverce ... Během jednoho souboje mi družina zamrzla na místě a protože jsem neměl střelné zbraně, musel jsem dopovat šamana lektvary, aby to uhrál alespoň ohnivým šípem ... ne, ctrl+alt+R už opravdu neberu, tohle je verze 1.2.3 !! Trochu víc jsem se soustředil i na grafiku a opravdu jsem si všiml častějšího zpomalování animací. Byť jsem u hry vydržel v kuse, tohle vše mi ji dokázalo místy dokonale otrávit :(

No, mám docela v úmyslu sesmolit i preview, abychom konečně měli taky nějaký ten ucelenější pohled :) Act I k tomu sice nepovažuju zrovna za ideální, ale nic jiného už asi do final release mít nebudeme.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #507 kdy: Prosinec 01, 2013, 15:31:51 »

Do sekce desítky jsem nad ránem přidal Preview z Early Access Might and Magic X: Legacy. Trochu jsem to ještě vylepšil obrázky a upravil několik nepřesností :) Snažil jsem se to sepsat pokud možno univerzálně. Je celkem pravděpodobné, že to místy ještě doplním prolinkováním na konkrétní kapitolky k jednotlivým aspektům hry, nebo něco přepíšu. Skok z verze 1.1.1 na 1.2.3 přinesl i několik méně nápadných změn, kterých jsem si všiml až během psaní (např. vliv atributů, což jsem ještě teď musel upravit do aktuální podoby).

EA jsem ve verzi 1.2.3 už taky dokončil, hrad Portmeyron byl opravdu rychlý a duchy venku jsem opět nechal být. Celkový dojem je o něco lepší než s verzí 1.1.1 (vyjma bugů a spol.). Nový obsah sice nepřibyl žádný, ale je vidět, že se přeci jen na něčem pracuje.
IP zaznamenána
This is the end ...

Adam23

• Pokročilý
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #508 kdy: Prosinec 01, 2013, 21:16:05 »

Pěkný obrázky :))
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #509 kdy: Prosinec 02, 2013, 01:27:30 »

(Nesmim komentovat portréty, nesmim komentovat portréty, nesmim, nesmim...)
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 111