Nedalo mi to a dneska jsem zkusil rozehrát novou hru

Pro jednoduchost jsem zvolil normální obtížnost a partu 4 orků - 3 barbaři, 1 šaman. Vrhnul jsem se s nimi hned do úkolů a po cca 5-ti hodinách skončil před finálním úkolem.
Neřekl bych, že normální úroveň je nějak extra lehká, vše to opravdu stojí jen na tom, že v těžší obtížnosti mají potvoráci více zdraví a tím pádem se boj protáhne. Změna levelování není ve verzi 1.2.3 extrémní, družina se sice vyvíjí rychleji, ale to je naopak vzhledem k nalinkované příběhové lince plus. Díky tomu má družina větší možnosti rozvíjet dovednosti a přizpůsobit se hernímu stylu hráče. Méně tu taky hrozí případný vývoj zvorat - pořád je třeba mít na paměti, že tohle je jen EA, podle něj se nedá nic soudit o obtížnosti za hranicemi Act I.
Počátek nebyl těžký, obzvláště pokud se zbraní ohánějí všichni členové družiny

První vycházku za město jsem absolvoval jen s lektvary a vyčistil bandity kolem. Zkusil jsem i kyklopa, ale ještě nic moc. Do města jsem se vracel s levelem 5 a vycvičil palcáty na experta u barbarů a kopí na experta u šamana + jsem ho naučil regeneraci. Tentokrát stačilo jedno zakouzlení regenerace a kyklop šel během chvilky k zemi. Když to porovnám s patchem 1.1.1 a těžší obtížností, vyjde to opravdu nastejno.
Okolí majáku jsem měl vyčištěné behěm chvilky a když už jsem byl uvnitř, tak jsem to nakonec vzal až navrchol. Stačilo jen pár lektvarů a zkousnout celý ten prapodivný souboj. Na Mamushiho jsem vyrážel jako ostřílený expert v palcátech a s možností v případě nutnosti úzpůsobit statistiky nebo docvičit další užitečnou dovednost, nic z toho ale nebylo třeba. Vlastně krom dovednostních bodů jsem nic jiného ani nerozděloval, atributy mi stačily tak, jak jsem je rozdělil před hraním. U brány hradu Portmeyron mám všechny postavy na levelu 9 a čeká mě celkem jednoduchá fáze dokončení Act I.
Množství lektvarů se jinak ve hře mírně snížilo a přišlo mi, že obchody nabízejí více lepšího vybavení (netuším, zda-li to spíš nesouvisí s úrovní obtížnosti). Podstatně méně se mi rozbíjely i zbraně. Magie doznala menší úpravy, např. základní zranění ohnivého šípu je 30, čímž šaman v první fázi předčí bojovníky, ale jakmile byli barbaři na expertní úrovni, měli poškození už u 40 bodů oproti 36 bodům ohnivého poškození šamana. Navíc spotřeba many je pořád dost vysoká a útočná magie je tak stále stejně neužitečná (narozdíl od té podpůrné).
Jinak úkoly apod. jsou stále stejné a moc změn jsem ve hře ani nepostřehl ... vlastně ano, změnila se indikace skrytých dveří. O taktice se stále taky hovořit nedá. Vše se omezuje na to, vylákat soupeře v rámci čtvercové sítě do takové pozice, aby družina mohla zblízka útočit první a poté už je to jen pouhé klikání útoku, prokládané občas regenerací nebo lektvarem. Nic náročného na přemýšlení, na druhou stranu narozdíl od příběhové linky je to o větší svobodě volby

Ovšem teď přijde na řadu ta horší část. Bugy prostě jsou a koukal jsem dokonce i na ty samé, jaké byly u patche 1.1.1 !! Nejhorší je stále provedení soubojů. Zatímco máte pocit, že už vás hra pustila k tahu, protivník teprve provádí animaci a přesunuje se. Díky tomu se po chvilce stane boj nepřehledný. Nejhorší je tohle u Mamushiho, kde je to podpořeno ještě tím zpotvořením "pravidel" boje/pohybu. Když jsem otevřel hlídanou truhlu, kdy se po otevření objeví patrola banditů, nevadilo jejím bojovníkům, že mě mlátí meči hlava nehlava, byť jsou mezi námi 2 volné čtverce ... Během jednoho souboje mi družina zamrzla na místě a protože jsem neměl střelné zbraně, musel jsem dopovat šamana lektvary, aby to uhrál alespoň ohnivým šípem ... ne, ctrl+alt+R už opravdu neberu, tohle je verze 1.2.3 !! Trochu víc jsem se soustředil i na grafiku a opravdu jsem si všiml častějšího zpomalování animací. Byť jsem u hry vydržel v kuse, tohle vše mi ji dokázalo místy dokonale otrávit

No, mám docela v úmyslu sesmolit i preview, abychom konečně měli taky nějaký ten ucelenější pohled

Act I k tomu sice nepovažuju zrovna za ideální, ale nic jiného už asi do final release mít nebudeme.