Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:39:38
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279425 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #180 kdy: Srpen 22, 2013, 13:28:10 »

Rozbíjení zbraní? Jako... že vemu válečný kladivo... a rozbiju ho o nepřítele? Ta hra je asi hodně zuřivá, co? :-p Já teda nevim, ale i meč musí alespoň několik měsíců vydržet.

Rychlý střídání dne a noci je na prd. Zvlášť když v noci fakt neni vidět, nebo zavíraj obchody a tak. I v mm6-8 mi připadal čas příliž rychlej. WoWko to mělo dobře, prostě když člověk hrál v noci, tak byla noc :-D. A v noci bylo uplně normálně vidět. Nemám ráda tmu ve hrách. Samozřejmě Thiefovi jí toleruju :-p.

Každopádně je vidět, že si s tim moc nevěděj rady :-p. Ale třeba to nevzdaj a zlepšej se. A třeba to vzdaj a přestanou to prznit :-). Obojí je ok.
IP zaznamenána

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #181 kdy: Srpen 22, 2013, 13:53:06 »

Rozbijeni zbrani tam funguje na principu, ze když nepritel tvoji ranu blokne je sance ze se třeba o jeho stit zbran poskodis/rozbijes.Pusobi to docela logicky a realne, no trochu, ale do hry kde clovek tluce desitky monster za hodinu to moc nesedi.
Ja doufam ze to nezrusi, lepsi trochu zprzneny dungeon v dnesni době nez zadny, navíc, jak jsme uz psal, muze to popíchnout další tvurce aby tvorily něco podobného a mozna o dost lepšího.
Klasicke dungeony jsou sice moc fajn, ale ze od dob WaW a Wizardry 8 zadny nevysel me osobne dost stve. Nesmele pokusy ruznych indie vyvojaru (grimmrock je výjimka) nepocitam:)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #182 kdy: Srpen 22, 2013, 14:29:07 »

Ano, do hry to absolutně nesedí. Zbraně by měly bejt očarovaný speciální odolností. S tou reálností nevim. Nejsem žádnej šermíř. Možná měli skill a dokázali se poškození vyhnout. Nebo možná dokázali zabít i zubatym mečem :-p. Ale nevim, nemám tušení, jak rychle a za jakejch podmínek se zlomí meč. Hej, nebo možná umřeli tak rychle, že ho nestihli polámat :-D.
Jak se daj rozbít tupý zbrane mi neni jasný vubec. Pravda, ve hrách se to stává běžně. Celokovovej palcát, nepoužitelně zničenej.

W&W... bylo děsně fajn. Taková milá oddechovka. Wizardry mi přišlo hodně špatný :-). Nejhorší je, že tě hoděj do nastavení, ať si uděláš postavy, nic užitečnýho ti k tomu neřeknou a pak zvedaj obtížnost podle tvýho levelu. Hej, sakra, já to hrála prvně. Neměla jsem páru, co mám od tý hry očekávat, a oni na mě ušijou takovejhle podraz. Prakticky jsem se dostala do fáze, kdy jsem nebyla schopná zabít nic.
IP zaznamenána

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #183 kdy: Srpen 22, 2013, 14:40:04 »

Myslel jsme to tak ze je urcita sance ze když mecem bacis nekoho do stitu muzes ho zlomit.
Wizardry 8 jsou krapet matouci když do nich clovek vkroci poprvé a hodne lidi to vzdalo. Ja s nima mam letity problém, rozehraval jsem je asi tak 15x a nikdy nedosel do konce, na vine ale téměř vždy bylo to ze me totalne umoril počet neuveritelne zdlouhavých souboju.Ale jednou je dohraju, to je jasny:)
WaW mam taky radsi, ale kdyz jsem je hral prvne jako oddechovka mi to neprislo.Jo je fakt ze tak od pulky hry, kdy jsme vse pochopil to uz byla docela brnkačka i na nejvyšší obtiznost a s dvěma postavama.
Ale uz jsem se k nim pak nikdy nevratil, často je mam nainstalovane ale další rundu jsem nikdy nedal. Moc bych si prad aby David Bradley vylezl z jeskyne a udelal další podobnou hru, ale panbuvi co s nim je.
Asi před pul rokem vydali nejaky nemci vylepsenou verzi jeho hry Dungeon Lords, a ani bych se nedivil kdyby o tom nemel ani paru.)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #184 kdy: Srpen 22, 2013, 15:02:39 »

Hehe. W&W je milionkrát jednodušší, když máš jednu nebo dvě postavy. Já měla poprvé partu a vzdala jsem to pěkně rychle.

No, já nevim. Máme tu štít a chlapíka, kterej ho jasně vidí a má nějakou představu, jak se tim štítem dá pohybovat... navíc se dá očekávat, že když nepřítel dostane zásah, tak je s nim amen. Ve hře bejvaj sáhodlouhý souboje plný zásahů a postavy, který mlátěj soupeři do štítu plnou silou. Navíc ty trubky nosej meče na všechny typy nepřátel. A nosej kopí i mimo formaci na souboj proti lidem s dýkama.

Pravda, ve hrách bejvaj štíty zásadně ocelový :-). Dřevěnej štít si na sebe veme jen nějakej 1lv chcípák :-D.
IP zaznamenána

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #185 kdy: Srpen 22, 2013, 15:59:49 »

Tezko rict jak to s tim poskozovanim zbrani opravdu je (myslim ze se na tomhle foru pohybuje clovek co provozuje něco na způsob historickyho sermu nebo tak neco, třeba nam to nekdy napise), kazdopadne v MMX se poskozuji a hodne, a je to pruda.
Osobne si myslim ze bacit mecem nekoho do zeleznyho stitu, spis si zlomim ruku nez ten mec:)
Ve WaW mi obtiznost s plnou partou nebo ve dvou prisla tak nastejno, hral jsem za dve postavy hlavne proto ze ostatní se staly jaksi prebytecny, když dve postavy umely všechny kouzla a mecem kosily potvory jak nic.I když nevim, začátek hry ve dvou by asi nebyl uplne nejsnazsi,nezkousel jsem to.
JInak tvurci Legend of Grimmrock kuti druhy dil, který ma mit take venkovni prostory, tak jsme zvedavy s cim vylezou, preci jen jejich první hra na me působila o něco malo lip nez MMX.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #186 kdy: Srpen 22, 2013, 16:40:38 »

Zajmalo by mě to. Ale i kdyby se meče opravdu takhle lámaly, tak si myslim, že to do hry nepatří. Hej, nejsou tam žádný prvky relnýho boje, tak proč se snažit zapojovat logiku zrovna na tomhle místě...

Když ono jde mít všechny magie na jedný postavě :-p. Já táhnu dvě postavy a držim je dokonale stejný. Začínala jsem sólo za mága i za bojovníka a šlo to moc pěkně, i když bojovník si za druhym městem vyžádal trochu improvizace :-D. To je taky fór, dát něco takovýho na cestu... Každopádně dva mágy považuju za ideál.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #187 kdy: Srpen 22, 2013, 18:01:09 »

Rychlé střídání dne a noci je klasická cena za krokování, proto se to taky hodí spíš do dungeonu, než-li do venkovních prostor. Osobně rostu i u Skyrimu a to je přitom real-time.

Rozbíjení zbraní je zajímavý prvek, ale málokdy dobře zvládnutý. Morrowind a Oblivion jsou dva novodobé příklady, kde to funguje celkem dobře. Používáním se zbraň postupně opotřebovává a to dle kvality. Do rozbití je obvykle i tak dost času.

Jinak k MM X jako takové, Ubisoft bude mít v zájmu to nějak dokončit, ale těžko říci jestli za každou cenu, nebo nechá Limbic poslouchat komunitu. Halda věcí se dá ještě opravit, průšvih vidím jen v engine hry. Pokud ten neni dokonale odladěn, tak už s tím nikdo nic lepšího nevyvede (neboli nebude vůle se teď věnovat něčemu takovému). Pro Limbic to snad bude dokonalé ponaučení, že i krokovací hra neni žádná legrace pro vývoj ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

StriderCZ

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #188 kdy: Srpen 23, 2013, 07:39:47 »

Nastal čas zhodnotit dojmy z nového MM. Od první fáze nadšení (MUST HAVE) až po vystřízlivění.  30 euro mi příjde zatím příliš. Od nového Magicu bych očekával: Inventář ve stylu VI-VIII (bohužel se blíží spíše devítce).  Volnost pohybu,  nelinearita, rozsáhlý herní svět, ohromné dungeony (toho se asi nedočkám). Rozmanitost exteriérů a dungeonů (když budou všechny města a dungeony přes kopírák, tzn.  vypadat jako ve TES, tak potěš koště). Vybalancování kouzel a dovedností (kdo ví). Mně na RPG vždy baví  zkoumání (světa, herních možností), souboje (pokud není level scaling a dá se taktizovat a pokud nezabírají polovinu herní doby),  a kochání se (něco jako doktor ve Vesničko má středisková).
Samotné krokování mi vůbec nevadí, ale nějak jsem nezaregistroval schopnost mountainwalk, či pathfinding...
Takže počkám, hru si časem koupím, ovšem, jestli budu jásat...to se  uvidí.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #189 kdy: Srpen 23, 2013, 08:21:34 »

Otázka mountainwalk a pathfinding (nebo swimming) padla tuším i na Open Dev v reakcích a i v nějakém rozhovoru, ale oboje vyznělo spíš proti (v té reakci snad bylo dokonce napsáno, že mountainwalk ne). Na flashovo videích bohužel neni vidět žádná příhodná lokace, kde by šlo vidět třebas možnost pathfindingu. Mezi těmi skalisky taky jen kličkuje. Ani v popisech povolání na Open Dev neni vidět náznak podobných obecných dovedností. Otázkou taky je, zda-li by to engine v současném stavu vývoje zvládl bez větších zásahů, podle mě s tím totiž v Limbicu vůbec nepočítali.

30 EU za účast v testu je dost ;), ale moc mě to nepřekvapuje. Buďto si v Limbicu byli tolik sebejistí, nebo netuší co dál a čekají na reakce. Oboje je špatně. S napětím čekám, co bude dál.

Edit: Pročítal jsem ještě poslední příspěvky na Open Dev + oficiální fórum k feedbackům, ale přijde mi, že je to jaksi netrápí anebo dávají dohromady oficiální vyjádření. Z fóra mi nepřišlo, že by tam vystupovalo moc lidí nebo se dělili podle svého sklonu k sérii I-V a VI-XI (teda jestli vůbec čtu na tom správném fóru? :)). Naopak je tam docela shozená implementace krokování - ne, že tam je (tyhle příspěvky nemyslím), ale jak je provedena v porovnání s jinými krokovacími dungeony. To bylo docela zajímavé, protože se tam objevují i detaily, které by mě hned naporvé taky nenapadly, abych se na ně zeptal. Jinak jak na fóru, tak na Open Dev v reakcích se objevují celkem shodné postřehy, takže min. ty bude Limbic možná řešit jako první.

Dozvěděl jsem se, že respawn ve hře zatím jaksi neni a postavy končí na cca levelu 4? Problém je údajně i s respawnem u obchodníků + nelze dost dobře shánět potřebnou výbavu pro parťáky ... např. nejde sehnat lehké brnění pro orka, což je jeho specializace.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #190 kdy: Srpen 23, 2013, 13:07:05 »

Ja cetl forum na Steamu, a opravdu mi prislo ze pravoverni krokovací kobkari se hry spis zastavaji.
Nevim presne co myslite pojmy mountainwalk a pathfinding, ale jestli se jedna o lezeni přes skaly a automaticke premisteni z bodu A do bodu B, tak niceho takového jsem si tam nevsiml.
Ruznorodost lokaci asi ve hre bude, když koukam na mapu světa je tam videt poust, lesy atd. I když třeba ja tohle moc rad nemam, jdu lesem, loading a jsem v pousti, vic se mi libi když to nejak logicky geograficky zapada do sebe, ale je fakt ze to pak pusobi vic jednotvarne.
Myslim ze pro vyvojare nebude problém hru ladit a upravovat podle ohlasu, spis bude zalezet na tom kolik Ubi do toho bude ochoten nacpat penez, a mam trosku obavu ze spis nebude chtit:)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #191 kdy: Srpen 23, 2013, 14:05:31 »

Tak na Steamu jsem si diskuze nevšiml, já to četl přímo na Ubisoftu a tam je těch přispívajících opravdu málo. Netuším tedy, zda-li je to to samé fórum, co má Limbic pro feedbacky ve hře, odkázal mě tam totiž Open Dev.

Mountainwalking aneb přesněji Mountaineer je dovednost zdolávání horského terénu - prostě kopeček přelezeš a nemusíš ho obcházet. Ve WoX, resp. v Clouds of Xeen se tak dalo přemístit poměrně rychle z Vertiga do pouště na severu. Standardní cesta byla jinak dost dlouhá.

Pathfindig (Pathfinder) funguje podobně jako Mountaineer, namísto hor však umožňuje chodit hustým porostem (např. projít skrz les/křoví bez toho nejde). To co máš na mysli je fast travelling, ten bude dle vyjádření na Open Dev přidán až do finální verze hry. Ovšem zrovna ten považuju za zbytečný.

Se změnou krajiny jsem zvědav jak si s tím poradí. Souvisí s tím právě např. změna délky jednoho kroku, spotřeba jídla při odpočinku apod. Prostě dost věcí k vyhrání si s level designem. Plynulost přechodu by měla být samozřejmost.

Ohledně ceny apod., já s tím mám trošku jiný problém. Ubisoft shrábl peníze za přístup do alfy a Limbicu nahnal testery, možná potažmo i "poradce". A to je špatně. Přikláním se totiž k tomu, že tenhle první akt měl být principielně free, pokud to Limbic používá primárně pro testování stability a funkčnosti. Takhle mě to totiž nyní přijde, proto je taky podstatné, jak Limbic zareaguje. Nadšení asi nebudou, potažmo Ubisoft ne i když ten už z toho má výdělek ;).
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #192 kdy: Srpen 23, 2013, 15:05:02 »

No dřív se něco takovému rikalo demo a byvalo to zadarmo:)
To ze vyvojari a vydavatele dnes vyuzivaji hrace k testovani a ještě k tomu je to nechaji zaplatit je mor novodobého hrani, dela to kde kdo.A je to samozrejme spatne, ale na druhou stranu kdyby to nefungovalo tak nedelaji, evidentne to majorite hracu nevadi. Teoreticky muzou jiz utrzene peníze hre pomoct, otázka je jestli je na to skutecne jsou ochotni pouzit, měli by.
Pathfindingem jsem myslel automaticky presun po dane mape, ze třeba parta prejde od města ke mlejnu za lesem sama aniz bych to musel ovládat, jen zadam startovni a cilivy bod na mape.Ale u tehle hry to je asi dost blbost. Stare krokovací MM jsem nehral, zacal jsme az u sestky, takze v tehle pojmech v souvislosti s MM tapu :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #193 kdy: Srpen 23, 2013, 15:39:17 »

Demo jsem přímo nemyslel, to už je výtah finiše. Myslel jsem něco na způsob free to play, jenom striktněji omezené obsahem. Vlastně to samé, co bylo např. jako guest pass u Diabla 3.

Zrovna jsem se začetl do jednoho příspěvku na fóru Steamu, tam se právě ten obchodní model probírá :) Plus co se vlastně od toho očekává. Mě by třeba docela zajímalo, kolik lidí do early access vstoupilo. Mě u toho všeho chybí např. i deadline a s tím související datum vydání. Na tom fóru se třeba diskutovalo, že se možná jedná o finanční injekci, protože peníze na vývoj MM X jako takového ve skutečnosti došly. Samozřejmě takové a jiné spekulace :) Spíš bych se klonil k tomu, že jedním z vedlejších efektů je lehký průzkum trhu. O tom už jsme tu diskutovali hned na počátku. Je logické, že ta hra si na sebe musí vydělat a Ubisoft by se asi neodvážil hodit do prodeje něco, co by mělo skončit jasným fiaskem. Pokud se nepletu, hlavní AAA titul pro Ubisoft je nyní Assassin Creed a většina peněz jde do něj.

Ohledně cestování - matně si vybavuju, že něco podobného bylo snad v Heroes IV, kdy šly jednotky odeslat z bodu A do bodu B a člověk si jich nemusel všímat a hrál dál. Ale jak tak nad tím přemýšlím, ty máš asi na mysli něco jako je naklikávání cesty v Baldur's Gate apod.? Zrovna tam bych nějaký inteligentní pathfinding uvítal.

Ono právě v krokovacích hrách si lze dost vyhrát a implementace podobných hračiček je strašně jednoduchá (když si k tomu navíc představíš postarší grafiku). Mountaineer by třeba v šestce už vypadal divně a svým způsobem možná i v MM X. Vem si to tak, jako bys k těm pavoukům na pláži šel narovno - kámen nekámen - teď bys ho měl před sebou a najednou bys byl za ním. A obráceně, při útěku by si získal oproti pavoukovi najednou podstatný náskok. Nakonec takhle se ve WoX utíká bezpečně z boje :D
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #194 kdy: Srpen 23, 2013, 16:07:28 »

Jo myslim něco trochu jako Baldurs Gate.Hral jsme par her, bohužel si nevzpomenu na nazvy kde slo postavu/partu posilat přes mapu (starej Space Hulk třeba) ale většinou se jednalo o realtime hry. Mimochodem, když jsme u toho. Bioware se nikdy nenaučilo delat pathfinding u neovladanych postav.Jsou s tim potize u BG,Dragon Age i Mass Effectu, postavy se ruzne zasekavaji po ceste, nebo na něco nereaguji atd. Ale prim v tomhle ma NWN 2, tak tupe AI spolecniku jsme snad nikde nevidel.Nikdy třeba nezapomenu na trpaslíka který v dungeonu zahlidnul potvory, zarval něco ve stylu hura na ne a zcela nekotrolovatelne se zaseknul mezi dvermi s  stenou, ale rval porad..zabte je, po boji se mlel porad mezi těmi dvermi a vykrikoval bojove hlasky, mam pocit ze kdybych to nenahral zpet tak tam rve dodnes:D
Jinak s temi penezi u MMX, muj pocit je ze UBI do toho moc peníze ted cpát nechce, mají před sebou start novych konzoli a myslim ze to je priorita.Takze teorie o financovani MMX přes Early Acces muze byt spravna.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 111