Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:42:07
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279449 krát)

Ivos

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #165 kdy: Srpen 20, 2013, 18:39:32 »

No lidicky, musim rict, ze z flashovych videi na me vykoukla nadeje na slusnou hru. Prestoze puvodni serie je evergreen, tak ma hromadu nesvaru, ktery by mohl novy system pohybu/boje vylecit.

[Osobne bych byl radsi, kdyby se zmenou herniho systemu prisla i zmena nazvu. Namisto "M&M X:Legacy" treba "Legacy of M&M 1". Novy system, nova rada.]
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #166 kdy: Srpen 20, 2013, 18:54:11 »

Díky, dobrá práce, z videa je toho dost vidět. Rozhraní nevypadá zas tak ulítle, naopak mi to přijde celkem přehledné. Akorát u tvorby postavy mě zaujal vzhled elfa. Vzpomněl jsem si přitom na legendární výrok Karla Šípa, který si kdysi na vietnamské tržnici koupil nějakou bundu značky Adidas. Jenomže na rukávech byly místo dvou proužků rovnou proužky čtyři. Obchodník na jeho dotaz jen odvětil: "čím víc proužků, tím víc Adidas ..." Aneb čím delší a špičatější uši, tím víc elf :)

Grafika mi přijde na první pohled celkem roztomilá, ale je fakt, že technologicky je hodně velký krok zpět. Vždyť už v roce 2006 jsme tu měli Gothic 3. Jakž takž se to dá porovnávat ještě s Oblivionem, ale i ten na tom je lépe. Je to škoda. Jenmo mě z toho města neni moc jasné, jestli lze "vstoupit" do všech dveří domů?

Zklamaný jsem ovšem z toho, že hned úvod začíná v Sorpigalu a jako napotvoru je tu i královna pavouků. Jinak však město vypadá živěji co do příběhu - interakce s NPC. Dungeon je oproti městu na tom graficky lépe. Ale pořád ten border kolem všeho aktivního, to mě opravdu ničí. Sakriš, když oldskůl dungeon tak přece se vším všudy. Kobkaři si rádi věci hledají, ne že jim svítí na dálku. Border kolem potvor je navíc opravdu děs.

U posledního videa si nejsem moc jistý, jestli jsem to viděl správně, poněvadž mě to přijde celkem nepochopitelné. Zbojník opravdu používá luk jako tupou zbraň? Logické by přeci bylo, kdyby družinu ostřeloval z dálky + by měl penalizaci na ústup, aby se s ním třebas melee družina nemusela honit po celé mapě. Jinak jestli jsem to správně pochopil, družinu v jednu chvíli smí napadnout jen určitý počet monster a ostatní čekají? Gothic 3 měl takhle řešenou obtížnost hry, ale třebas v porovnání s WoX mi to moc dobré nepřijde, tam se do mě pustily hned 3 čarodějnice a málem jsem se nedostal ani na řadu :D

Předpokládám, že výtky budou plynout i ze strany hráčů, takže se řada věcí bude ještě měnit. Pro mě je to v současné chvíli asi nehratelné. O to víc obdivuju, že jste se do toho s bubakem pustili už teď. Budu se těšit na další poznatky.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #167 kdy: Srpen 20, 2013, 19:26:50 »

Ja to hral trochu ve spechu, jen za ucelem nahrani videa, takze jsem to moc podrobne nezkoumal. Ale do vetsiny domu vlezt nejde, je tam spousta ,,mrtvych, dveri. NPC stoji na miste, coz se dalo cekat, a s nekterymi nejde mluvit. Jinak ten souboj v posledním videu s bandou vojaku jsme taky moc nepobral. Lucistnici na me vůbec nestrileli a polovina z nich jen tupe koukala a nebojovala, ale přitom se presunovali.Je mozne ze bojuji jen nekteri, další cekaji ale to by teda bylo dost pitomy.Spis bych to pricital ranne verzi hry a asi to nebude ještě vse uplne domyslene. Navíc ten vojak s mecem mlatil klidne dve postavy najednou, kdyby aspoň mel obourucak nebo něco:)
Jinak me pobavilo když jsem slysel několik stejnych zvuku jako v MM6-9.
První kapitola by mela byt zhruba 20% cele hry, jedno město,4 dungeony a jedna venkovni oblast,coz by zhruba znamenalo 5 lokaci v plne verzi, coz není moc ale ani malo.
V jedine v co dost doufam je to, ze hru odladi po technicke strance. Pocitac mam celkem dobry, ale caste skubani a propady FPS jsou fakt otrava, obvzlast když to vzhledove vypada jak par let stara hra.
IP zaznamenána

bubak

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #168 kdy: Srpen 20, 2013, 19:39:14 »

flash házela ti hra nějaké erory? hlavně v té lokaci kde byly banditi, a jsou tam ještě medůzy, které byly některé neviditelné a byly vidět jen zbraně. Případně bych nahodil znovu systém :), ovladače na grafiku a všechno mám nové. Dokonce i když dám prnscn tak mi to hodí chybu
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #169 kdy: Srpen 20, 2013, 19:45:48 »

Zvuků jsem si všiml - např. zadání úkolu nebo cinkot peněz.

Násobný útok je klasika, jen záleží na tom, jak se to povede graficky ztvárnit. Šermíř má v X podle všeho 2 útoky za kolo, tedy možnost praštit dvě libovolné postavy, nebo dvakrát jednu a tu samou. Správně by to mělo být tak, že praští ty postavy postupně ... teda pokud je tohle v X opravdu implementované :) Ve WoX měl třeba elitní šermíř (Captain Yang) 6 útoků v kole, takže to schytala každá postava v družině. Potkat tak dva hned v počátku hry byla jistá smrt, neboť navíc měli vysokou rychlost, tedy v boji začínali první.

Ohledně množství dungeonů, někde na Open Dev jsem na počátku četl, že by jich mělo být jen o něco méně, než-li u starších dílů. Ale to by asi nevadilo, je rozumné pohrát si s úměrnou délkou hry, aby to ve finále spíš nenudilo. Důležité teď bude, jak dlouho bude trvat projít tu 1/5 hry, aby se podle toho dala odhadnout celková délka hry.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #170 kdy: Srpen 20, 2013, 20:08:45 »

Bubak- ne zadne erory jsem nemel, ale hral jsem to asi hodinu a neco, takze ještě muze byt:) O neviditelnych meduzach jsme uz nekde cetl, takze to bude asi bug.Ja u nich ještě nebyl.
Elimir- jo s tim mlacenim několika postav jsme si vsiml ze me mlati ještě někdo, jen ve stejnou chvili takze to vypadalo ze to dela jen ten s mecem. V logu vlevo nahore utocil jen na jednu postavu.Mlatil do me ještě někdo z boku coz není videt.
IP zaznamenána

bubak

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #171 kdy: Srpen 20, 2013, 20:28:13 »

96 kroků = 1 herní den, a jdu udělat něco s těmi erory :D
IP zaznamenána

bubak

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #172 kdy: Srpen 20, 2013, 20:55:40 »

tak erory vyřešené, grafika hry přehozena na low, vyřešili se tak i propady fps, sice hra vypadá jako po 5ti pivech (MM:IX) ale da se to hrat
http://oi39.tinypic.com/1z1g4eg.jpg
IP zaznamenána

Adam23

• Pokročilý
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #173 kdy: Srpen 20, 2013, 21:00:15 »

Zajímavý videa.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #174 kdy: Srpen 20, 2013, 22:12:10 »

U videí mi přeskakuje kvalita, takže někdy je log hezky vidět, někdy ne, takže ten zdánlivě násobný útok jsem přehlídl. Koukl jsem na to proto ještě jednou + jsem se podíval na rozdělování zkušeností.

K těm krokům, tzn. 1 krok = 15 minut ... platí to všude? U WoX třeba záleželo, zda-li je to venku nebo ve městě, ale i tak to venku bylo v průměru 10 minut.

Jsem zvědav, jestli bude v první kapitole i nějaký nezdolatelný dungeon. Na Open Dev původně tvrdili, že obtížnost dungeonů nebude souviset s oblastí, takže i na počátku bude možné se potkat s velmi silnými monstry, před kterými bude třeba utéci.
IP zaznamenána
This is the end ...

bubak

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #175 kdy: Srpen 21, 2013, 01:22:44 »

nevím jestli to tu někdo nepsal, jsou dvě obtížnosti, adventurer a válečník, u válečníka je to popsané "všechno dražší a silnější" takže určitě něco nezdolatelného bez štěstí a potřebného vybavení tu bude :-) ve městě 12kroků = 1herní hodina takže 1krok = 5minut
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #176 kdy: Srpen 21, 2013, 16:27:48 »

Takže když stojim... nic? Zajímavé. No já mám sklony hodně běhat a rozhodně bývám rychlejší než jeden krok za pět minut :-D.

Hlavně něli rovnou dát možnost hry s omezenym množstvim postav, jako v osmičce. Hej, lidi to stejně budou zkoušet a nakonec to dokážou. Vždycky to dokážou. A hroby jsou otravný.

Osobně nemám moc ráda silný monstra v low lokacích. Jako gothic 2, tam taky, jdete po lese, lovíte vlky na kůže a najednou *svist* a vy víte, že je na čase zdrhat :-D.
IP zaznamenána

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #177 kdy: Srpen 21, 2013, 23:44:59 »

Tak moc nevim jak to s touhle hrou nakonec doapdne.Ohlasy nejsou zrovna povzbudive.Spouste lidi se nelibi krokovaci styl hry.Osobne si myslim ze sami tvurci moc nevedi co s tim a nejsou ji jsiti jestli to co delaji bude mit skutecne najyky ohlas a uspech.Napovida tomu i tohle Early Acces demo, coz je u velke firmy jako Ubisoft dost nezvykle a taky az prilisna spoluprace z komunitou, nevsiml jsme si ze by Ubi tohle delal u jinych her, serii Heroes vydavaji aniz by se moc na neco nekoho ptali.Ja bych s tim byl spokojeny tak jak to je, jen to odladit a dokoncit, ale mam pocit ze Ubi s timhle spokojenej nebude, ten ohlas je dost negativni, takze bud to zariznou uplne, nebo to predelaj do uplne jine podoby.Myslim ze pokud to nechaji tak jak to je, diru do sveta znovozruzenych klasickych rpg neudelaji.
Technicka  stranka hry je otresna, napriklad na nastaveni textur naplno hra sezere 1.5 GB pameti na graficke karte, kdo ma min docka se trhani a takovych veci ze misto potvor vidi jen pohupujici se zbrane ve vzduchu a erroru.Pro srovnani treba Skyrim v nastaveni ultra si vezme maximalne 1GB pameti graficke karty.Jasne je to alfa verze, ale i tak to je trochu prilis.
IP zaznamenána

bubak

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #178 kdy: Srpen 22, 2013, 03:01:37 »

Fňuk, je to opravdu špatné, hlavně si s tím moc nevyhráli, možná je dost velká chyba že vypustili to co vypustili. Kdyby udělali MM:X v herním typu jako byly 6/7/8 a možná i kdyby to bylo ve stejném enginu a lupli to na steam za 10€ tak by si to podle mě mohlo najít více fandů než toto :´-( A co hůř, tyto MM budou bez prvků scifi, tuším že to jsou první u kterých tento prvek bude chybět. Přitom si myslím že díky tomu tahovému systému si s krajinou a komplet prostředím mohli dokonale vyhrát. Pravděpodobně volba špatného enginu, nebo tvůrců. Porovnával jsem hru s tím videem co bylo na PAX2013, zmenili inventář, menu s atributy a rozdělováním bodů do dovedností a všechno k horšímu.
IP zaznamenána

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #179 kdy: Srpen 22, 2013, 13:14:39 »

Z mého pohledu to zase tak spatne není, jen na tom musí odvest ještě poradny kus práce.Tuhle rannou verzi je tezke objektivne hodnotit, ale to nic nemeni na tom ze se i tak hodnoti:) Lidi v ruznych diskuzích tomu davaji radne na frak a často se jedna prave o fandy MM6-9.Pak jsou ale lide co to hodnoti celkem kladne, tihle se rekrutuji z rad fandu MM1-5.Bohuzel tech negativistu mi prijde podstatne vic. Je to taky tim ze tohle demo je celkem tezke a hraci hodne umiraji, a taky dost vadi rozbijeni zbrani po par uderech.
Me se libi design monster a architektura města, souboje mi prijdou taky fajn, inventar, tabulky a vyvoj postav je taky celkem dobry. Trochu mi tam nesedi pridavani bodu do atributu po udelanem levelu, sudy byli asi lepsi. A ma to i celkem takovou MM atmosféru.
Nelibi se mi pomaly pohyb ve meste a venku, moc rychle stridani den/noc, pitominy typu pavouk schovany v sudu ve meste, občas skoro neporazitelne skupiny monster (majak atd) kterym se diky krokovacimu systemu skoro nejde vyhnout,sprasena optimalizace a spousta mini bugu jako jsou třeba ztracejici se ikony z listy, nebo pavouk na lavce který uhyba do vzduchu mimo lavku.
Podle me by hre třeba pomohlo udelat krokovací jen dungeony a města venkovni prostory nechat volny pohyb, ale to by asi znamenalo pro tvurce zacit delat uplne jinou hru.
Uvidi se co bude dal, ještě z toho muze byt dobra hra, zalezi na tom kolik penez a usili jsou do toho schopni investovat.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 111