Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 14:53:30
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: [1] 2 3 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 278858 krát)

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« kdy: Březen 21, 2013, 20:45:22 »

Zdravím všechny příznivce série Might'n'Magic! Nevím jestli jste už slyšeli o tom, že Ubisoft před několika málo hodinama oficiálně oznámil vývoj dalšího, tedy desátého dílu Might and magic pod názvem  Might & Magic X Legacy, který by měl vyjít již v tomto roce. Jaké jsou vaše názory? Bude se jednat o znovuzrození původní série, nebo propadák co nebude mít s původním MnM nic společného?

http://www.zing.cz/novinky/16154/oznameno-might-magic-x-legacy

P.S. Navíc je zajímavé, že Ubisoft ponechal dalšímu dílu pořadové číslo 10. Pokud by provedli restart celé serie, nalákali by nohem více fanoušků. Např. pokud jste nikdy nehráli Final Fantasy, asi těžko vás nadchne oznámení hry Final fantasy 9 - pokud byste udělali restart serie, tedy pouze Final Fantasy bez pořadového čísla, nalákali byste i fanoušky, kteří nemají o značce ani potuchy. (kdo sleduje herní scénu např. tento rok remake Tomb Raider a Devil May Cry).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1 kdy: Březen 21, 2013, 21:46:30 »

Abych pravdu řekl, jsem poněkud zmaten, jak to tedy opravdu je :) Včera jsme tu dodiskutovali možné tvůrce pokračování a dnes už je to černé na bílém. Úplně někdo jiný. Na druhou stranu to byl asi záměr, aby odvrátili pozornost od skutečného vývoje.

Začnu spíše od konce. Číselná řada je v tomhle případě na místě, je to součást historie projektu a hra očividně míří do řad pamětníků. Stejně tak by to podle mě mělo být i u Final fantasy. U M&M taky došlo několikrát ke změně světa a pravidel, desítka tedy nebude v tomto ničím vyjímečná.

Znovuzrození vs propadák ... těžko soudit. Zatím je tu jedno nic neříkající video a 3 screenshoty. Žádná next-gen grafika se nekoná, tahový režim je podstatně levnější na implementaci než-li real-time, příběh naváže na Heroes VI ... První dvě věci jsou bez problému, příběh se však dá hodně pokazit. Pokud se bude opravdu odvíjet od Heroes VI, nesmí se na něj podstatněji odkazovat, jinými slovy musí být čitelný i bez znalosti Heroes VI. V tuhle chvíli to spíš působí jako úspíšený vývoj, který má za úkol vytěžit maximum ze značky. Poptávka po M&M tu je celá léta. Dokud se neobjeví více informací, nemá moc smysl spekulovat ;) Může to překvapit.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #2 kdy: Březen 21, 2013, 22:43:14 »

napadá mě jedna věc proč pořadové číslo X... pocit sběratele
pokud máš doma krabice I - IX, tak bych si X koupil i kdyby to byla hovadina :D
stejně jako jsem si kromě Dirzzta koupil sérii s Liriel a načal Erevise - i když Erevis je taková blbost, že jsem se za půl roku dostal jenom do čtvrtiny (a to dávám normálně jednu takovouhle knížku za den)

a to zaměření na pamětníky... tahový režim v rpg? podle mě je to už mrtvá věc.. vždyť i Fallout 3 už nebyl tahovej.. od těhle her se začalo rychle ustupovat
kdyby to nebylo tahový, tak by se to mohlo jmenovat maximálně tak Dark Messiah 2

další věc je obchodní strategie Ubisoftu - osekanej HoM&M VI s pěti frakcemi, další datadisk s jednou frakcí, Heroes Kingdoms online hra, free2play, ale s měsíčním poplatkem abys to vlastně mohl pořádně hrát, za pár měsíců přidali mikrotransakce, aby prostě vyhrávali ti, co nejvíc platí
Heroes Chronicles (ty byly myslím na nintendo DS?) a pak přišla pecka ve formě jakejchsi 3 pofidérních online her, tam teda formu zpeněžení nevím, ale určitě to nedělají jen tak pro radost... možná jim nějak křivdím, ale já prostě Ubisoft nemám rád už jenom z principu :D

svět HoMaM VI se odehrává 400 let před pětkou.. ale hlavně je šestka osekaná o frakci mágů, trpaslíků a lesních elfů.. jsem zvědavej, jestli jsou ochotni je zařadit nějak aspoň sem
příběh HoM&M VI je totální blbina.. 5 sourozenců vede každej svoji frakci, každej měl krapet odlišný dětství, no nevím.. z celýho tohoto dílu jsem odehrál s bratrem jednu mapu a uznali jsme, že je to blbost
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

BUBAK

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #3 kdy: Březen 21, 2013, 23:12:33 »

ten tahový režim mě dost zklamal, jestli to bude tahové jako u 1-5 :-(
Pokud by byl otevřený svět bylo by to výborné, ještě se možná trošku bojím aby to nebylo ve flashi v prohlížeči .-P
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #4 kdy: Březen 22, 2013, 07:32:54 »

V Ubisoftu si určitě dobře všimli úspěchu prodeje Legend of Grimrock. Ukázalo to, že naděje na prodejní úspěch postarší koncepce tu je. Jenomže tahový režim neni zrovna to, co dělá z RPG tu pravou old-skúl věc. Potíž je, že nová série byla real-time s volitelným tahovým režimem, tohle je pořádný krok zpět. Ale jak už jsem psal, o to rychlejší zas může být vývoj. Minimálně X bude dle mě slavit prodejní úspěch, o to hůře, že si to Ubisoft může špatně vysvětlit. O rok později se tak můžeme dočkat XI atd. Nejsem plně rozhodnut, jak se k tomu postavit, ale X nejspíše do mojí sbírky zapadne, už jen ze zvědavosti.

Osobně o Ashanu vím minimum, herní pravidla jdou mimo mě ... je otázkou, zda-li to bude příjemně hratelné. BUBAK správně zdůraznil, že vlastně ani nevíme, zda-li to bude klasická instalace. Rozčarování z Heroes VI jsem četl už na více místech, pro mě tohle skončilo pětkou, kterou jsem ani pořádně nerozehrál.

Na to, že to má ještě tenhle rok vyjít, tak má Ubisoft připraveno málo informací. Na druhou stranu je to možná záměr, zvědavost ten prodejní podíl může ještě zvýšit :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Marien

• Mladší člen
  • **
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #5 kdy: Březen 24, 2013, 10:11:42 »

Kdyby to bylo ve stejném stylu jako MaM6, akorát v novém kabátě, tak super. HMaM mě nikdy moc nebral...
IP zaznamenána

Tindo

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #6 kdy: Březen 24, 2013, 14:22:47 »

Já jsem moc rád, že tam bude tahový režim. Nikdy jsem nehrál v MM6-8 boje v reálném čase. Mně dnes právě moc chybí tahová RPG, proto stále rád hraji Might and Magic. I u strategií dávám přednost těm hraným na tahy. Ale krokovací režim nejspíše výrazně omezí pohyb po krajině i množství velkých otevřených krajin.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #7 kdy: Březen 24, 2013, 18:59:21 »

Ideální by bylo, pokud by se do tahového režimu přepínaly jen boje, zbytek by byl real-time. Krokovací dungeon nemusí pohyb po krajině nutně omezovat, v jednu chvíli prostě před sebou uvidíš stromy, krok na to volnou planinu. Bude chybět jen ten průchod samotný.

Znovu to může vrátit do hry takové dovednosti jako byl Pathfinder a Mountaineer ve World of Xeen, které v novějších dílech docela postrádaly smysl. Ve finále ta krajina může být dokonce i stejná placka :D Ale taky počítám spíš s tím, že to nějaké členění mít bude, takže tam bude jedna nalajnovaná cestička z bodu A do bodu B apod. Proto docela netrpělivě očekávám na první podrobnější video.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #8 kdy: Březen 24, 2013, 22:44:23 »

aby se to taky nezvrhlo v něco ve stylu Fallout tactics, akorát ve fantasy světe... i když kdyby se tomu přidala dobrá příběhová linka a místo akčních bodů za kolo by se dalo něco jako systém iniciativy v Heroes V (ten systém byl skvělej)
sice jsem taky fanda M&M, ale nějaká inovace by být mohla... koukání na čtyři portréty a inventář už dneska asi nikoho nenadchne
prostě do bojů nějakej taktičtější prvek
ale co už.. prostě ať to není odfláknutá blbost s nálepkou M&M za kterou si naúčtujou tisícovku
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #9 kdy: Březen 25, 2013, 03:39:31 »

Původně jsem chtěl napsat nějaké moudro na téma akční body vs ... jenomže pak mě napadlo, že oni v M&M svým způsobem taky figurujou. Družina se sice navenek tváří jednolitě, např. když jde jedna postava, jde celá družina apod., ale při boji už se projevuje i individualita postav, kterou prezentuje faktor zotavení. Ten vlastně určuje počet akcí postavy v kole. Celé je to jen skryté v pohledu první osoby. S iniciativou si teď nejsem jist, ve starých M&M se obě skupiny museli k sobě nejprve přiblížit a teď je otázka, zda-li se dál uplatnila rychlost, nebo to, kdo je zrovna na tahu :D Ta první varianta byla v Heroes, netuším teda co bylo zrovna v pětce.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #10 kdy: Březen 25, 2013, 08:51:24 »

Já teda nevim, ale tahovej mód jsem brala spíš jako pauzu, než jako použitelnej způsob boje.

Nejsem si jistá, co by měli lidi mít proti inventářům a portrétům. Obzvlášť proti těm inventářům :-p. A dnešní mládeži je totálně jedno, jestli má hra portréty, příběh, nebo cokoliv jinýho. Podstatná je grafika.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #11 kdy: Březen 25, 2013, 12:06:12 »

Tahový mód byl v M&M, konkrétně od šestého dílu, ponechán záměrně. Měl přinést taktický prvek a ulehčit u těžších soubojů. Byly mu ponechány docela zajímavé možnosti, včetně ukládání během boje. Je to hlavně o zvyk, na počátku hry se hodí, protože je v něm např. umožněno přesné míření a cílení kouzel. V pozdějších fázích jsem ho používal třeba v sedmičce při soubojích s Pány minotaurů (na Ochranu před magií jsem přišel později ... :)). V real-time se jinak M&M tváří jako klasické hack and slash RPG. Svým způsobem je tedy tahový režim nápaditější.

Ještě po roce 2000 existují "hybridní" systémy v hrách. Nejzajímavější byly v tomto ohledu hry od Bioware (BG, NWN apod.), kde se kolový režim zapne až během soubojů a navenek se to dál tváří jako real-time. Naproti tomu systém s akčními body, jaký teď zažívám v Golden Landu, je po taktické stránce zajímavější, neboť si je třeba každé kolo naplánovat. Dá se dokonce říci, že si v něm hráč vývoje postavy užije mnohem lépe :D Právě kvůli tomu, že jde vidět každé zlepšení, neboť se to hned promítne do plánování.

V tomhle měla třeba pozitivní vliv i rozehrávka WoX. Jakmile jsem omylem vstoupil do věže čarodějnic, mohl jsem si naplno užít, jak mě postupně v jednom kole proklely zbraně, použily útočnou magii a ještě se mi stihly vysmát. Moje postavy se zmohly každá akorát na jeden chabý pokus. V real-time neni čas tohle vše sledovat. Teprve v tahovém režimu si člověk uvědomí, co všechno se stalo. Taky si všimněte, že  v M&M VI už se s takovýmito potvorami moc nesetkáte, prostě se počítalo s tím, že real-time bude využívaný více.

Samozřejmě dnešní přístup hráčů k RPG je jiný, Ubisoft má šanci jen tehdy, pokud ta hra bude opravdu nápaditá a vrátí se ke kořenům staré série. Jinak v ní vlastně nebude nic k vidění :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #12 kdy: Březen 27, 2013, 11:45:18 »

Všichni pozor! První gameplay záběry jsou venku!

http://www.zing.cz/novinky/16228/might-magic-x-legacy-v-pohybu-z-pax
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #13 kdy: Březen 27, 2013, 13:49:30 »

Rozpohybované to vypadá dobře, interface taktéž. Škoda, že neni vidět na statistiky. Předpokládám, že dotyčný měl už vycvičenou družinu, neboť procházel tím úsekem docela snadno, což u mě navodilo pocit příliš akčního pojetí (doma budu muset kouknout na větší video, holt v práci se na tohle kouká blbě :)). Grafika je teda po dnešku jasná. Jo, vypadá to jako M&M ;)

Edit: Shlídl jsem i tu krátkou diskusi pod. Obavy samozřejmě zůstávají, ve videu byla k vidění jen jedna nalinkovaná trasa s nadmírou boje a minimem jiné interakce. Rád bych viděl větší ukázku venkovního prostředí + jeho možnosti, čehož se doufám brzy taky dočkáme. Vztah mezi desítkou a Legend of Grimrock už jsem psal, Ubisoft se prostě na téhle vlně sveze, je to holt společnost, jejíž primárním cílem je zisk a tedy využít i patřičné příležitosti.
IP zaznamenána
This is the end ...

vnitro

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #14 kdy: Březen 27, 2013, 14:24:01 »

měl bych dotaz k hráčům HOMM 6. nepřipadá vám ta grafka a styl potvor totožný s timhle dílem? když jsem na to koukal poprvé dokonce sem to odsoudil jako pokus někoho o vzbuzení našich nadějích. lišta s postavama s k týhle grafice opravdu nehodí. a lore kterej sem měl možnost prozkoumat na jejich stránkách vypadá příšerně. vodníci samurajové černej drak s motýlíma křídlama, všechno v anime stylu. všechno svítí jak žárovky akorát různejma barvama (jako v HOMM 6). A vyskakující ukazatele level up a poškození mě jako milovníka 6-7-8 hluboce urážejí. no musel sem si trochu zanadávat :)
IP zaznamenána
Strana: [1] 2 3 ... 111