Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:40:29
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242941 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #315 kdy: Červen 14, 2013, 22:02:53 »

Hm, tak schválně jak dlouho ti to vydrží ... :D
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #316 kdy: Červen 15, 2013, 02:47:06 »

2 týdny minimálně :D to by mělo stačit.. podobnou strategii jsem zkoušel před maturitou a ty 4 měsíce jsem nehrál.. sice jsem se ani neučil, ale pořád to bylo účinný, takhle si každou hoďku odskočím na 10 minut na youtube, nebo zahraju GGX2 (to jsem nesmazal :D, před histologií se to osvědčilo jako relaxant a  já už ty pohyby mám tak vtisknutý, že jenom koukám a ruce to vyhrávaj samy, s tím, že hraju mód, kde většinou umřu do deseti minut a pak to zmáčknutím esc vypnu ať je to v jakékoliv fázi hry, což je další výhoda)
to kdybych zapl gothica, tak u toho sedím týden v kuse a to si teď nemůžu dovolit... už tak jsem včera musel rychle dočíst 100 dílů mangy aby mě to nelákalo pořád překlikávat na internet
jestli zkoušku nedám, tak to budu muset hecnout začátkem července na opravnejch, nebo až v září... ta biochemie je docela svinstvo a já nechodil na přednášky :D možná to stihnu, možná ne a možná budu mít zase štěstí na otázky
v půlce září mám ještě fyziologii, mikrobiologii jsem musel zabalit úplně.. ono sice v původním plánu na ni byl čas, ale já se zásadně nedržím původních plánů :D
kvůli evaluaci a přechodu na evropský standarty je tohle nejvíc nabitý zkouškový, což ale jaksi učitelé neberou moc v potaz... nejvíc mě rozčiluje domácí atmosféra... buď štěká pes, děda, nebo matka a je teď sezóna na serepetičky se senem... přes den se učit nedá, přes noc jo, moje optimum by bylo do pěti do rána, ale kdo spí déle jak do devíti je prostě lemra nezávisle na tom proč...
kurňa já chci mít právo na klid o zkouškovým, nějaký úlevy nebo něco, nebo minimálně chci mít právo na to být uraženej, protivnej a nadávat...
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #317 kdy: Červen 15, 2013, 05:06:35 »

V tomhle měla kolej výhody, sice jsme se tam někdy sešli ve větším i o víkendu, ale vždycky se našlo tiché místo na učení. V horším případě jsem se posadil na balkón :) Jak už jsem jednou psal, u mě byla výhoda v tom, že předměty často na sebe navazovaly, takže učení bylo z poloviny vlastně opakování. Díky tomu zbyl čas na ty "okrajové".

Mikrobiologie byla v pohodě, hlavně jsme na ni měli dobrou zkoušející. Biochemie může být pro nechemika problém, neboť potom je to pouhopouhé memorování. Ale zas se určitě efektivně vyhneš fotosyntéze apod. :D My ji umět museli + speciálky u bakterií, byť u zkoušek se to prakticky potom nevyžadovalo, tedy chtěl jsem říct nezkoušelo. Sice občas nějaká otázka padla, ale pokud jsme věděli, o čem je řeč, tak to zkoušející hned zas utnul a dal další otázku. Fyziologii a histologii jsem nikdy neměl, kupodivu třeba zrovna fyziologie by do mého podoboru padla, místo toho byla pathobiochemie. Když vidím, co na veterině máš, tak mi to hodně připomíná skladbu na medicíně, ono to asi bude rozsah kopírovat, takže ti to moc nezávidim ;)

Nedávno jsem narazili na fóru o zahradě na pár věcí z genetiky. V tu chvíli jsem si vzpomněl, jak jsem na ty přednášky nechodil a taky to bylo hned znát :) A to šlo o pouhé dědění informace u heterozygotů při meióze (rostliny). V Academii jsem potom našel publikaci o šlechtění, výrazně zlevněnou, tak jsem si ji pořídil. Holt co jsem nestihl tenkrát, se nakonec budu ještě teď doučovat :D
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #318 kdy: Červen 15, 2013, 12:07:14 »

hele :D našel jsem Oder of the medics... je to až protivně přesný, hlavně tenhle díl http://www.motolkomix.cz/komix.php?id=10
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #319 kdy: Červen 15, 2013, 18:14:32 »

Ovšem id=12 taky stojí za to, to mi zas připomíná moje zkouškový :D
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #320 kdy: Červen 22, 2013, 21:36:48 »

tak jsem to dneska proběhl na začátek 4. kapitoly
stejně mi přijdou paladinové jako nejlepší frakce... mají léčení, silný útočný kouzlo a skvělou zbroj, v čem jsou takoví drakobijci lepší? zbraň co má o 10 dmg víc? zbroj mají stejnou a léčit se musí lahvičkama což je neskutečně otravný
jediný v čem má mág výhodu nad paladinem jsou kouzla 6. kruhu, ale to už je tou dobou docela fuk... pak taky, že základní kouzla ovládá už na začátku, ale jakmile dostane paladin ty svoje (ok, sice platí jenom na stvoření zla, ale na ty ostatní ani magie není potřeba) tak jsou na tom stejně a na pár vyjímečných situací je ve hře svitků dost.. ještě jsem nevidl situaci, která by nešla vyřešit svitkem ohnivého deště, panebože vždyť to složí i trola... dá se s tím probojovat do hornickýho údolí bez použití toho bočního tunelu
nějak mě ten mág přestal bavit.. člověk je nedotknutelnej, jenom si stoupne, metá blesky, napije se a jde dál.. není to žádný vzrůšo, žádný taktizování, nejsou potřeba reflexy, protivník taky nepřemýšlí a letí střemhlav do mých projektilů, zato jsem zvědavej na draka... nejsilnější single target kouzlo je v tuto chvíli blesk 150 dmg za 30 many, many mám 180, takže hodím šestkrát a jdu se napít, nevím jestli to bude stačit, protože draci mají slušný resisty
budu si to ještě někdy muset zahrát za drakobijce pěkně natvrdo obouručky

a všimli jste si jak je mistrovství jednoruček oproti expertovi úplně nahovno? expert má na konci komba super výpad dopředu, mistr tam má otočku.. boha otočku! nahovno jak v gothicovi tak v normálním šermu a poslední útok je jakási prapodivná osmička s ještě prapodivnějším načasováním útoku při které stojí na místě jak kdyby zapouštěl kořeny.. kdyby se to aspoň počítalo jako dvě rány..
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #321 kdy: Červen 22, 2013, 21:50:02 »

Za drakobijce jsem to hrál jen jednou. Přišlo mi, že je to varianta spíš pro takové ty hračičky, co si chtějí postavu piplat ze všech stran (např. kování meče, právě ta zbroj apod.). Ovšem jako frakce mi jsou jinak nesympatičtí, stejně jako se mi moc nezamlouval Nový tábor v jedničce.

Mág měl na konci kouzlo s damage okolo 300 (analog posvěcení meče ...), ale to je snad dostupné opravdu až před finále. Draky jsem smažil něčím jiným, což chvilku času zabralo (oproti mečům), ale zas drak šel sundat hezky z dálky. S datadiskem to bude asi tužší souboj, nejspíš budu muset někdy vyzkoušet :D

Jak už jsem psal, jednoručky moc nepoužívám, takže tohle si nějak nevybavuju.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #322 kdy: Červen 22, 2013, 23:24:13 »

hmm, nový tábor jsem měl hodně rád, ale spíš mágy vody a Leeho žoldáckou skupinu, z banditů snad jenom Lares (do smrti nezapomenu co mu udělali v G3 s vlasama...) jelikož v origo hře bez datadisku bylo nejvíc lidí z jedničky právě na Onarově farmě, tak jsem to poprvé hrál právě za ně
nejsympatičtější žoldák je pro mě Cord, vždycky bokem od ostatních si dělá to svoje tai či s jednoručkou, mohl dostat chudák víc prostoru :)
v jedničce jsem chtěl být guru bratrstva, ale bohužel to nešlo.. z bratrstva to přežil jenom Lester a Cor Angar, kterej se ve trojce myslím přidal na stranu orků, zbytek jsou teď seekeři

ono kromě Miltena, Diega a Dextera, kterej měl jenom malej štěk (+ pár random kopáčů na který si člověk nevzpomene) byla většina starýho tábora až v datadisku.. byl jsem rád, že jsem mohl Bloodwynovi nakopat prdel :D nesnášel jsem ho už v jedničce

no každopádně až to budu přiště hrát, tak už mám namyšlený jak zacházet s dovednostíma bodama.. nejdřív vytrénuju obouručky na 29+5, pak použiju tabulky + knížku abych si jednoručky vytáhl na 30 a trénink obouruček byl zase 1:1, dotrénuju na 64 a pak teprve použiju tabulky + knížku na obouručky
nemyslím si, že by kování zbraní bylo zas tak super.. v datadisku seženeš nejlepší zbraně hned na začátku, akorát tam asi nebude ten bonus do dovednosti se zbraní, ale to je zbytečný, člověk má dost práce tlačit sílu aby vůbec tu zbraň zvedl
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #323 kdy: Červen 22, 2013, 23:48:00 »

Naprostou souhlasím s tím, že v Novém táboře je nejvíce sympaťáků, co to táhnou s bezejmenným i v dalších dílech. Mě ovšem přišlo nesympatické to, že je to sebranka vyvrhelů :D Vlastně mi to pořád neni úplně jasné, protože měli na své straně i mágy vody - strážce rovnováhy. Od bratrstva jsem taky čekal více, ale i tak to byla za ně hezká hra. Škoda, že to jedničkou skončilo.

Angar je v trojce spíš neutrál, zvolil cestu nejmenšího odporu a stal se gladiátorem. Ale matně si vybavuju, že napoprvé, když jsem Mora Sul osvobodil, tak ho rebelové zmastili (měl na sobě klasicky orckou zbroj). Lester už v trojce hraje podřadnou roli, ostatně jako většina dalších. Nejvíc je vidět akorát Saturas, Milten a samozřejmě nakonec i Xardas.

Kování bylo do určité míry dobrým zdrojem příjmu a bez něj tuším ani nešlo ukovat nejsilnější věci, v datadisku už to asi smysl ztrácí, ale ten jsem projel právěže jen jednou, tak si toho z něj vybavuju podstatně méně - nejvíc mi v paměti utkvět akorát skřetobij. Z něj je pak v trojce nakonec skoro běžná zbraň.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #324 kdy: Červen 23, 2013, 00:04:23 »

mágové vody byli v novém táboře, protože se jim nelíbilo zevlení mágů ohně a vlezdoprdelkování rudných baronů, tak se sbalili a začali kutat rudu pro svoje věděcké účely, oni neměli s banditama nic společnýho, prostě jenom bydleli na společným placu.. a mezi nima ještě byli žoldáci

teď mi ještě došlo, že vlastně ani nevím jak bych zblízka zabil takovou ohnivou ještěrku, nebo dračího chňapavce :D ale s pořádným dmgem bych s nima asi nemusel tancovat tak dlouho jak teď s mágem

hmm, 3rd person rubací akce bez magie, v hlavě se mi vynořil opět Blade of darkness, že bych si s ním pak spravil chuť!?
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #325 kdy: Červen 23, 2013, 00:23:03 »

Ohnivá ještěrka mi přišla taky docela tuhá. Dračí chňapavec ještě jde, ale ohnivka umí dobře podpálit a proti tomu jsem obranu nenašel. Jako bojový mág jsem používal nejdřív zmrazení a prosté urubání, jako bojovník jsem zbaběle střílel ... v jedničce byla v orckém pásmu jedna nepříjemná trojice, kde se daly ještěrky vylákat postupně, ale ve dvojce byla tatáž trojice u pyramidy, kde to nešlo ... ovšem šlo skočit nahoru a střílet :D Obecně jsem je zabíjel až v pozdější fázy hry.

Pokud Nový tábor takto striktně rozdělím, tak ano, banditi tu holt jsou, žoldáci jsou na tom lépe a hlavně mají k mágům vody blíže, byť jsou mágové samostatná skupina. Jako jo, principu spolčení rozumím, ale vždycky mi to přišlo jako moc nesourodá skupina. Ovšem stejně jako ve dvojce, hra za Nový tábor byla nápaditější. Ke starému jsem se tenkrát přidal tak trochu pod vlivem jednoho návodu, ale ono by to tak dopadlo asi normálně už jenom kvůli tomu, že Starý tábor je holt první na ráně :D
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #326 kdy: Červen 23, 2013, 00:56:35 »

když jsem to hrál poprvé, tak jsem chtěl právě k novýmu táboru, ale jak byl ten list zásob ze starého dolu, tak jsem ho dal Diegovi, takže jsem se takhle odřízl, ale ono to je stejně úplně fuk, stejně dřív nebo později člověk skončil v novém táboře.. jediná věc která ovlivňovala vývoj postavy v závislosti na frakci bylo to, že ve starým táboře se mohl člověk stát mágem poměrně brzo
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #327 kdy: Červen 24, 2013, 08:39:22 »

Ta otočka na konci komba mi taky připadala divná, ale já se k ní při boji stejně nikdy nedostanu, tak co :-). Mnohem víc mě deptá ten luk. Nejen že je prakticky melee, ale on to drží jako prase kost... Pěkně před sebou naležato, má uplně vykloubenou ruku a natahuje tětivu směrem k tělu, což mi připadá poněkud nepraktický...

Taky jsem si poprvé zkazila přijetí do novýho kempu odevzdánim toho seznamu. Asi je to nakažlivý :-). Přitom Diego mě na to tak hezky taktně upozornil, že :-D.

Co maj drakobijci, co nemaj paladini? Styl. Když pominu fakt, že tam mám kámoše.

Logicky, mágové se přidali k banditům z nutnosti, ale když s někym žiješ nějakou dobu, tak si na něj zvykneš :-D. Hehe, líbí se mi, že maj všichni v novym kempu domečky po dvou :-p. Kchm kchm... :-D.

Ještěrky se zabíjej zle, ale jen proto, že jsou mrchy odolný a hrozně rychlý. Jak je dokážeš poškodit, tak prostě ve správnym intervalu sekáš a couváš, a normálně jí rozsekáš, ani si neškrtne. Jo..., je dobrý stát na břehu vody :-D. Chňapavci jsou v pohodě, když má člověk načasování. + někde se daj zabíjet tak, že je donutíte plavat, sami vylezete na břeh a pěkne srabácky je usekáte.

Edit: Ještě bych se vyjádřila nelichotivě k datadisku. Štve mě, že resli lidi ze starýho tábora. Já ho při každý hře komplet vyvraždim do posledního kopáče. Sakra, daj mi tam teleport a zbavěj všechny lidi nesmrtelnosti, co čekali, že to nechám žít? Navíc štěnice dokáže podlézt bránu. Je t o praktická věc, protože člověk neleze do obklíčení.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #328 kdy: Červen 24, 2013, 17:52:18 »

četl jsem včera rozhovory s tvůrci Gothicu, byli si vědomi, že hodně lidí starý tábor vyvraždilo a proto zvolily Ravena jako hlavního antagonistu, protože třebas takovej Gomez byl příliš výraznou osobou.. no, ok, tohle moc nevysvětluje proč je celej starej tábor oživenej , ale co už.. prostě si představ, že byli fest zabarikádovaní a ty ses k nim nedostala.. stejně tak můžu rejpnout do faktu, že proč z jeskyně v Khorinisu neodstranili mrtvolu Nefariuse a Myxira po přidání datadisku, kde jsou oba živí :D

jinak na gothicz.net v sekci módy jsou zajímavé záležitosti, třeba mód Velaya a život piráta, který se odehrávají po skončení původní hry a hrajou se za jinou postavu, ale podle screenů to vypadá pekelně zajímavě
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #329 kdy: Červen 24, 2013, 21:47:04 »

Hehe, o tý jeskyni ani nevim. Kde se nachází?

Ano, byli si vědomi. Taky si byli vědomi toho, co říkala hlavní postava na konci jedničky. Hehe. Prostě nenavazujou a dobře to věděj. Jsou to lempli.

Ono postavit pokračování na tom, že požádaj lidi, aby si představili, že bylo všechno jinak... je přinejmenšim trošku troufalý :-D.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 78