co se týče délek, tak standartním rozměrem pokryješ většinu populace, ale co si vzpomenu na pár věcí, tak celková délka 1,5 ručky by měla být nad pupek když ho postavíš vedle sebe, rukojeť by měla být 1,5 délky zatnuté pěsti + k tomu ta hlavice... někde argumentujou, že rukojeť má být delší a držet se za ni a ne za hlavici, prý kvůli síle seku, mě to ale přijde poměrně neohrabaný
vyvážení by mělo být několik centimetrů za záštitou, čím víc ke špičce, tím je sek pádnější a čím míň, tím je ovladatelnější... člověk hledá nějakej kompromis, samozřejmě se to kus od kusu liší... u nás ve skupině je každej zvyklej na svoji zbraň a když si vezmu jinou, tak ten rozdíl docela cítím, já jsem při tvoření designu použil trochu fyziky a dal si klasickou talířovou hlavici abych nacpal na konec rukojeti co nejvíc váhy
obouručák má mít rukojeť délky předloktí, délky neznám, ale měl by asi dosahovat minimálně po ramena, jak má kámoš ten svůj, tak ten je prý nadstandartně velkej a záštita samotná je tak vysoko, že bych to mohl používat jako berlu
co se týče zbroje, tak já patřím do té lehčí váhové kategorie, něco přes 15kg, samotná kroužkovka na těla je docela v pohodě, nejprotivnější je jakákoliv další zátěž na rukách (čím dál, tím hůř) a takový plátový rukavice jsou zabijákem veškerých naučených technik, protože pak člověk ztratí cit
když se pak přidá vedro a zpomalenej odpich na nohách, tak se to zvrhne v hloupý třískání mečů... meh... to nemám rád
naštěstí děti jsou nadšný z čehokoliv, z pořádnejch ran do hlav především, rodičům je to většinou jedno a pak je tam občas nějakej děda "historik" co všechno zkritizuje