Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:11:24
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 243217 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #210 kdy: Duben 08, 2013, 09:38:23 »

Fretka je domestikovaná forma tchoře. To nic nemění na faktu, že je to evidentně sysel :-D. Mimochodem umí krást a vejde se do něj neomezený množství předmětů. Prostě sysel.

Prej jsou povahou podobný kočkám. Kočky jsou podle mě chaoticky zlý. Psi a koně jsou jednoznačně zákonný, ale druhá část jejich přesvědčení žáleží na okolí.

Stejně, familiáři mě děsej. Oni mluvěj, když je hladíš... nechutný. Navíc DnD popírá, že by zvířata byly inteligentní, nebo měly jakejkoliv nárok na povahu, takže přiřazování zvířat k jednotlivejm přesvědčenim je z jejich strany nelogický.

Mimochodem, sleduju na fóru OotS debatu na téma pohlaví a sexualita :-D. Bože, lidi jsou uplně ujetý. Nikdy by mě nenapadlo, jít si na fórum stěžovat na málo žen a málo homosexuálních postav v ději :-D.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #211 kdy: Duben 08, 2013, 10:40:33 »

v NWN měly všechny zvířata true neutral přesvědčení, což k nim sedí asi nejvíc.. familiar se ale nedá brát jako zvíře, je to magický stvoření

se zlodějem jsem si vyvolal familiara ze svitku a u neutral evil je quasit (má asi nejhorší AC a umí neviditelnost... to zloději fakt pomůže...) no každopádně byl neskutečně drzej.. kdyby tam nebyla penalizace -1 con tak bych ho zabil sám

Mustelo furo je 1. šelma, za 2. domestikovaná, takže tam můžeme asi očekávat změnu přesvědčení :D
je fakt, že kočce chaotický sedí, ale zlý nejsou...zrovna kterejsi den jsem si o fretkách pročítal něco do školy a prý nemají tu klasickou tendenci zůstat doma
kočka je považovaná za semiferální... nezáleží jí na člověku ale na obydlí
 pes je zase zákonnej, až je hamba,
Drizzt měl mít místo Guen nějakýho oříška z útulku, mohli by spolu výt na měsíc a litovat se jací jsou vyděděnci...
koně nedokážu posoudit.. nemáme se rádi navzájem, takže jsou buď zákonně dobří, nebo jakkoliv zlí

a s hlodavcema bacha... chtěl bych upozornit, že dneska už ani králík není hlodavec¨

já z komiksu pochopil, že jsou asi ještě nějaký OOTS knížky, nebo jakej je dodatečnej materiál k tomu?
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #212 kdy: Duben 08, 2013, 11:14:30 »

Ano, jsou k tomu knížky, už je jich docela dost. Já je teda nečetla, ale na fóru se o tom dost mluví.
...
Jinak, zbavit se familiára je snadný, prostě ho dej na první místo, zaplň inventář a pak odevzdej q s odměnou. A šup, je venku.
...
Mám na mnichovi toho fresla (fretka/sysel), využívala jsem ho jako nosiče. Normálně vyhážu na zem všechno, co mu nechci dát, a pak ho nechám krást. Bohužel to trvá, má poněkud malou šanci, ale když se mi nechce do města...
...
Kočky sadisticky mučej svoje oběti, lověj pro zábavu a kolikrát to ani nežerou. To je jasná definice zla.

Samozřejmě ani psovi většinou nezáleží na člověku. Tedy... ne na konkrétnim člověku. Když jste pryč pět minut, tak vás vítá jako pominutej, když jste pryč celej den, tak na vás čeká a truchlí, ale druhej den už v pohodě a třetí den už vás pomalu ani nevítá :-D. Buďte pryč pár měsíců a rafne vás do řiti. Psi žijou přítomností. Jste tu, nebo tu nejste. Tečka. Neni to tim, že by si vás nepamatovali. Psi maj skvělou paměť, ale víc než na konkrétních lidech jim záleží na hiearchii.

Lidi, co cvičej asistenční psi říkali, že jim lidi, co vychovávali štěně volaj a ptaj se, jak se mu daří, a jestli se mu stejská... a štěněti se prej nikdy nestejská :-D. My máme momentálně doma dva psy a vim jistě, že mluvili pravdu :-). Vim, jak reagovala naše fena, když si mamky bejvalej přišel pro věci :-D. A to s náma žil v době, co jsme si ji pořizovali.

Psi jsou dokonale věrný členům skupiny, ale jakmile dospějou k závěru, že už nejste člen skupiny, pak máte smůlu. Jistě, jsou psi, který radostně vítaj jakýkoliv cizí lidi, ale to se nepočítá :-p.
...
Drizzt vyjící s voříškem je dokonalá představa :-D. Vidim to před sebou. Takovej malej, šedej, střapatej, s pisklavym hláskem :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #213 kdy: Duben 08, 2013, 18:01:01 »

Já myslel, že fretky jsou příbuzný cibetek. Kdysi mi někdo o spojitosti s tchořem říkal, ale nebral jsem to na zřetel. O králících vím, někde tu mám knížku už z roku 1982 (Anděra a spol., Poznáváme naše savce), kde se z nich dělají příbuzní skotu :) To mě celkem zaujalo, takže takové věci si pak obvykle dlouho pamatuju.

Kočkovitý mám v oblibě víc jak cokoliv psovitýho a nemůže za to rozhodně jen těch 12 injekcí do břicha ... ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #214 kdy: Duben 08, 2013, 21:30:21 »

já pořád říkám, že králíci jsou děsiví :D
http://9gag.com/gag/7028571
http://3.bp.blogspot.com/_FFr_CL_FHPk/ShLBQuYwfyI/AAAAAAAALQI/uAzVs34RSYk/s400/pandorahearts07-00043.jpg

a tenhle film mě v tom jenom ujistil...
http://kieranchapman.net/images/weblog/frank_rabbit.jpg

cha! v BG2 jsou prej true neutral... bych se nedivil, kdyby byli zákonně zlí a měli vlastní vrstvu v Abyssu
vždyť mají AC -4 a 75% odolnost na elementy... to není normální

a co máš s injekcema do břicha Ele? podezření na vzteklinu?
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #215 kdy: Duben 08, 2013, 22:17:38 »

Skot? Zajímavý. No, žere to trávu, tak bych nějaký příbuzenství viděla.

Já mám zásadně radši psy, i když si uvědomuju, že na tom s láskou k lidem nejsou o nic líp, než kočky :-). Několikrát mě kousl pes, ale nikdy jsem s tim nikam nešla. To už bych musela bejt fakt potrhaná, aby mě odvezla záchranka, a pak bych asi měla smůlu, no. Chorob od psů se nebojim, psí (tedy, nejen psí) choroby, jako je vzteklina, byly jeden čas centrem mýho zájmu, protože naše fena na tom poměrně dlouhodobě nebyla zdravotně dobře a báli jsme se, že by jí očkování přitížilo, proto na něj nešla.

Ale doktorů se bojim. A hodně. Samá špatná zkušenost. (Obzvlášť na alergologii.) Minule mi chtěli brát krev, prej je na to nějaký nařízení a musí se. Tak jsem odpověděla, že budu agresivní, když se o to pokusej :-D. Nepokusili se. Měřili mi tlak, celej zbytek dne jsem z toho měla nepříjemnej pocit v ruce. Příště jim zakážu i to. mám 90/60, už X let, neni důvod to měřit :-). Nelíbí se mi, že člověku prostě řeknou "uděláme to a to, to se musí". Feh, je překvapivý, kolik se toho nemusí, nebo kolik se toho dá řešit jinak.

Hlodavci... mám zkušenost s křečkem. Byl šíleně agresivní, dodneška od něj mám jizvy na rukou :-). Náš křeček se takhle šíleně nikdy nechoval. Křeček je hlodavec, že? Neberte mi poslední iluzi :-D.
...
Strávila jsem nějakou chvilku čtenim stížností na nedostatečný zastoupení žen a menšinovejch sexuálních orientací v komixu a literatuře obecně. Připadá mi zajímavý, kde všude lidi nacházej problém. Co si o tom myslíte? Třeba já se čestně přiznám, že mi větší podíl chlapů vyhovuje a nemyslim si, že je v mym okolí nedostatek ženskejch charakterů. Popravdě velká část mužskejch autorů neumí udělat hrdinku, se kterou bych se dokázala zžít, ačkoliv s jejich mužskejma hrdinama nemám problém.

Pravda, pak je tu Salvatore. V současný partě hlavních postav máme dva temný elfy, araba, homosexuála, mrzáka, ženu s oholenou hlavou a nějaký trpaslíky. Probrali jsme rasovou diskriminaci, pedofílii, znásilnění, vraždy novorozenců... a stejně si lidi stěžujou :-D. Oh, ano, a nezapomeňme na otroctví.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #216 kdy: Duben 08, 2013, 22:56:26 »

kytovci se vyvinuli ze sudokopytníků :D mají fibroelastický penis a kotyledonový typ spojení placenty s děložní sliznicí... tohle bylo docela překvápko v zoologii

k alergologovi jsem jednou přišel... měl jsem pravidelně zánět spojivek jeden týden v květnu, zjistili mi alergii na roztoče a podzimní květiny.. asi nějaký květiny s prestige class, co dokážou posílat pyl +- půl roku...šel jsem tam ještě 2x, pak mi řekli, že mám celý léto brát nějaký prášky a zapisovat si jak se cítím... a jak se mám do řiti cítit, když to bylo přes léto a já to měl jenom ten jeden týden v květnu!? už tam nechodím a cítím se ještě líp :D
90/60 je už na hranici a z měření tlaku by ti nic nemělo být...

křečci jsou pořád hlodavci

zastoupení žen a sexuálních orientací v komixu a literatuře obecně...
v Drizztovi máš matriarchální drowy a takměř homokulturu trpaslíků, je to vyrovnaný
ti přestože ženy zjevně mají, tak jsem si všiml, je zmiňovaná jenom Pořízka, či jak se jmenuje
v Drizztovi mám trpaslíky zrovna rád, líbí se mi jejich bitevní taktika, jejich zásady a trpasličí duch, trpaslíci jakožto národ jsou fajn, ale jednotlivce bych si do družiny nikdy nevzal
celkově mi přijde pohlaví vyvážený, samozřejmě jsou jisté extrémy, jako anime harémovky, nebo někde se prostě vloží ženskej charakter aby to nebyl vyloženě klobásovej mejdan
proti homosexualitě apod. nic nemám, ale od toho jsou jiný žánry a do fantasy bych to zrovna moc netahal...
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #217 kdy: Duben 08, 2013, 23:09:03 »

Náh, tam nejde o to, aby tam byly rozsáhlý romance, prostě jen chtěj jinak orientovaný postavy, aby byla uznaná jejich existence :-). Myslim, že Salvatore to tak nějak vystih, prostě pozornej čtenář si toho všimne, ale nic do očí bijícího :-). Jinak, zatraceně doporučuju ghost kinga, tam byli trpoši totálně super :-D. Sakra, a to je nemám ráda.
http://jhallpokemon.deviantart.com/art/Gender-350481855 :-D
...
Alergo je šílená. Píchaj injekce, cpou do lidí prášky, ale že by pomohli, to ne. Nikomu neřeknou, že třeba změna jídelníčku nebo živodního stylu dokáže alergii výrazně omezit. Já byla alergická dost a nejen na pyl, ale i na psy a kočky. Teď si prostě na ten tejden koupim tablety a neřešim to.

Uvědomuju si, že můj tlak je hraniční, ale já nemám žádný potíže a žádnej doktor mi na to nikdy nic neřekl. Hej, kdybych si to sama nenašla v knížce, tak to ani nevim. Já teda špatně snášim odříznutí ruky od krevního oběhu. Asi je to z velký části psychosomatický, ale prostě mi to vadí.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #218 kdy: Duben 09, 2013, 08:11:26 »

Jo jo, je tomu už nějakých 22 let, zajímavý vlčák. Spletl jsem si ho se sousedovic vlčákem (domníval jsem se, že utekl z nového domova a vrátil se zpět), ovšem tenhle byl nakonec podle průvodních znaků opravdu vzteklý. Pustili mě z nemocnice akorát na štědrý den a na několik dalších injekcí jsem musel ještě přijet.

Zrovna u pokousání bych to moc nepodceňoval, zrovna vzteklina je dost zákeřná pozdním výskytem příznaků - vlastně se objeví až když už nejde moc co dělat. Tou dobou tu navíc po lesích běhalo dost vzteklých lišek, takže se ani nedalo s doktorem diskutovat :) Dneska už je to výrazně lepší, vzteklina odtud prakticky vymizela, naopak se rozšířila klíšťata :D

U králíků mě děsí nárůst mykobakteriálních infekcí, nejdřív se tu tím strašilo (nejezte přejetá zvířata apod.) a ono to pak opravdu přišlo. Nejhorší na těhle potvorách je (mykobakteriích), že mají oproti klasickým bakteriím zvýšenou odolnost, nakonec typickým zástupcem je přeci Mycobacterium tuberculosis (měl jsem možnost ji vidět ve velkém v laborkách z klinické mikrobiologie, hezký modrý prevít).

Ad ženy v komixech apod. ... mě tohle všechno přijde, že je výplodem čistě jen feministek, které začínají mít převahu nejen v politice. Osobně se spíš kloním ke klasickému dělení rolí. Těžko budeme z mysli vytěsňovat něco, co je nám vrozené po tísíce let a pravidelně připomínáno i během života. Tomu se pak podřizuje všechno, včetně literatury. Zjistil jsem, že jak mě televize a spol. pravidelně masírují právy žen a homosexuálů, tak přestávám být tolerantní. Protože jsem z podstaty anarchista, tak nemám rád, když mi někdo něco neustále vnucuje. Kurňa, všichni máme stejný práva a nevidím důvod, proč by měl být někdo upřednostňovám nebo blahořečen jen kvůli své orientaci nebo pohlaví.

Musím ale říci, že zrovna ze Salvatoreho matriarchálního pojetí společnosti musí být feministky opravdu unešené :D
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #219 kdy: Duben 09, 2013, 08:59:25 »

vzteklina tady byla myslím naposled 2003 u netopýra... o nějakým nárůstu mykobakteriálních infekcí u králíků jsem neslyšel u nás to jsou klasicky kokcidióza, myxomatóza a králičí mor.. co jde naočkovat naočkujeme, ale stejně všechno neochráníš

s těma průvodama a podbně to už asi fakt přehánějí, podobnejch názorů slyším dost
feministky jsou kapitola sama o sobě... pořád proklamujou rovnoprávnost, ale jenom na to na co se jim to hodí aniž by přijaly i negativa
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #220 kdy: Duben 09, 2013, 09:17:39 »

Tak už se mi to hezky motá, považoval jsem myxomatózu za bakteriální nemoc a ani tularemie neni způsobená mykobakterii. Už si nevzpomenu, někde v nějakém hodně starém časopise byla jedna mykobakteriální nemoc přenositelná ze zvířat. Možná se mi tu na disku válí ještě skripta, budu muset kouknout. Jak už to nemám potřebu za ta léta používat, tak zjišťuju, že toho vím čím dál míň :) Dneska už bych nedal dohromady asi ani jeden biochemický cyklus, o to hůř pak ty obory kolem.

Edit: Našel jsem Mycobacterium avium paratuberculosis (skot), ale to asi nebylo ono ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #221 kdy: Duben 09, 2013, 12:27:50 »

Ale teď zas něco jiného. Vyštrachal jsem ten save s mnichem (Kwo Yong :)) a právě jsem zmastil Drizzta s jeho kumpanií. Půl minuty práce. Zjistil jsem, že jsem opouštěl Podtemno na 39 levelu, v patách s Imoen a Aerií (takže to jsem si pamatoval dobře). V Podtemnu zůstala mrtvá bílá dračice, asi jsem ji tenkrát sejmul. Jinak u druida v jiném díle jsem našel dvě sošky - lva a Shakti, už nevím, jak jsem k nim přišel, tedy alespoň k tomu lvu.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #222 kdy: Duben 09, 2013, 15:24:55 »

Tularémie je bakteriální od Francisella tularensis.. pořád nám to cpou do hlavy jako modelovej příklad kdy dělat sklíčkovou precipitaci

soška Shakti.. ta by měla být v Saradushi u toho zrádnýho obchodníka a lev je za specifický questy v druidským hájku
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #223 kdy: Duben 09, 2013, 23:43:56 »

Aha, no. Tak to vysvětluje. Tenkrát jsem naštěstí žila ve městě v paneláku a nikde nebylo žádný větší zvíře, jen ten křeček :-). Ani si nepamatuju, že by někdo ze sousedů choval psa, jen pani nad náma měla takovou hoodně starou fenku, ani nevim, co to bylo, bylo to velký asi jako jezevčík. Napadení takovym velkym čoklem neni sranda ani když je zdravej, na nás (mě a mýho psa) tuhle jeden vyskočil, pokousaný jsme byly obě a dodneška máme krásnou fobii.
...
Matriarchát u temnejch elfů naprosto neni Salvatorův vynález :-). Ostatně neni chlap jako chlap,  takovej arcimág Gromph je docela bouchač, současná první matrona s nim jedná hezky v rukavičkách :-D.
...
Mágové ve světě BG2 jsou totálně šíleně mocný, ale i oni maj věci, kterejch se bojej. Zrychlenej inkvizitor s Carsomyrem a 85% resistencí na magii je pravděpodobně jednou z nich.
...
Tak jsme si mysleli, že navštívíme gorgonu, táhnem se za ní celej den, přes celej watchers keep, a když tam totálně utahaný k večeru dorazíme, tak zjistíme, že je to jen demíčko. Kde je sakra plná verze?
...
Sólování člověka hodně naučí. O použití jednotlivejch povolání, o zbytečnosti některejch dovedností a o improvizaci. Jako nejsilnější se mi v současný chvíli jeví docela obyčejnej bojovník/zloděj. Multiclass. A docela bych se i vykašlala na některý nepotřebný zlodějský dovednosti a většinu času bych trávila v plátovce.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #224 kdy: Duben 10, 2013, 13:28:57 »

Bože, už zase spamuju :-p. Klepněte mě někdo.
...
Tak mám kooopec poskládanejch a vylepšenejch itemů a mnicha, kterej dokáže použít jedinej z nich :-D. Neni to bezvadný? Je. Takže budu muset udělat partu postav, která si to s těma itemama pořádně vychutná. Joo, ze začátku to bude trochu overkill :-D, ale oni do toho dorostou. Bohužel se mi nepodařilo získat ten +2 plášť, nemůžu ho najít.

Hodně mě zaujal amulet pro bardy a zloděje, krásnej armor a imunita na silence taky neni k zahození, pokud jste bard nebo zloděj/mág. Mám bardy ráda, obzvlášť skald mi připadá super, ale pokud dostane blade vylepšenou bardí píseň, pak skaldi postrádaj význam. Chjo, zas někdo nedomyslel perky.

Pak je tu fakt, že bard má jen 6 magickejch levelů a nedá se multiclassnout, takže se bojim klesající efektivnosti, jelikož zpěv se pak už nezlepšuje.

Četla jsem tu na fóru cosi o kombinaci wizardslayera a zloděje s Carsomyrem imunim na magii... a připadá mi to podezřelý. Já teda nevim jak váš Carsomyr, ale můj (vylepšenej) nastavuje odolnost na 50%. Pokud máte větší, máte smůlu, strhne vás na 50. Samozřejmě itemy, který si nasadíte až po něm, se normálně přičítaj, ale obávám se, že přirozená odolnost půjde do kopru. Každopádně ani tak ta kombinace nezní špatně, odolný to bude dost a pokud se vrátí schopnost používat magický itemy, tak to zní jako solidní postava.

Samozřejmě pro Carsomyr preferuju paladina, protože paladini jsou mazlíci a každej je musí mít rád :-D. Pokud nejsou jako Miko. Všechny kity vypadaj hezky, kavalír zní jako solidní materiál, se svojí sbírkou imunit. Inkvizitor je samozřejmě imuní na znechybnění, což já (jakožto fanoušek Disciples 2) považuju za normu :-D. Jeho dispell ukradne všechno, co neni přibitý, takže narozdíl od mnicha nemusí čekat, až to těm mágům vyprchá :-D.

Rangera/klerika mám uloženýho z jedničky, ve dvojce si konečně může naplno užít svejch druidskejch kouzel. A třeba si konečně zabije Drizzta. Jsme se ho v jedničce báli a bugovat se nám nechtělo. Asi to pak loadnu, aby nezůstal mrtvej, protože moje přesvědčeí mi neumožňuje páchat zlo :-D. Mám problémy i s tim, že zabíjim chudáky draky, který na mě neútočej a to jsem vlezla k nim domů.
...
Ostatně Drizzt je pitomec, vybral si nejhorší možnou profesi z celý hry :-p. Bože, já taky vybrala rangera, když jsem to hrála prvně. To jsou ty začátečnický omyly.
...

Edit: Huh? Bardi dostávaj bodcový pasti? Au au au. Maj na to vůbec skill? Jestli to fakt dokážou využít, tak to je háže uplně do jiný roviny užitečnosti. Použití všech itemů? Ok ok, začínám se jich bát. Moje iluze veselýho zpěváka podporujícího ostatní se rozplynula. Asi si naklikám bladea.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 78