nainstaloval jsem si Temple of elemental evil.. je to D&D 3.5 párty hra, akorátže boje jsou v čistě tahovým režimu
při tvorbě postav jsem byl docela překvapenej... jako úplně první si vybíráte přesvědčení celé družiny, podle čehož se pak ovlivňuje jaký přesvědčení můžou mít vaše postavy

členové můžou mít jenom takový přesvědčení jako přesvědčení party + ty nahoře/dole vlevo/vpravo... asi spíš roleplayingová vychytávka, nevím jestli to má větší vliv na hru
další mě zaujalo, že se tady netvoří standartně jak jsme zvyklí, ale začíná se přesvědčením a staty, tady je další blbinka

můžete si vybrat jestli chcete staty rozdělovat ve stylu IWD1, nebo IWD2.. takže rollovat, nebo rozdělovat na pevno s penalizací za vysoký čísla
u rollování je velice krutá věc.. nemůžete u čísla ubírat ani přidávat a není možnost save roll.. prostě vám to narolluje 6x 3d6 čísel a jediný co můžete vybrat je to, ke kterýmu statu hodnotu přidělíte
pak další blbinky typu výška postavy a vlasy... že by výška taky něco ovlivňovala? nevím.. každopádně malý rasy tady mají postih na běhaní
pak si člověk může zvolit náboženství, ale to je důležitý jenom pro kněze
skill pointů má člověk na rozdávání a neví co s nima, spousta přidanejch featů, jenž souvisí převážně s tahovým režimem boje, člověk si tady musí dávat pekelně pozor na příležitostní útoky za bezhlavé běhaní kolem nepřátel a dlouhé zbraně mají 2x větší dosah, což je velká taktická výhoda
zaujalo mě jak jsou tady vymazlený vývoje postav.. druid si může přidat do vínku schopnosti kouzlit ve zvířecí formě, hraničář se postupem času specializuje na 2 zbraně, nebo luk atd.
co se týče grafiky tak to je na tu dobu obstojný, ale co mě neskutečne pije krev je pohyb postav.. než můžou daným směrem jít, tak se otáčejí.. strašný zdržování hlavně při prozkoumávání první vesnice, která je na můj vkus až moc velká, souboje taky nejsou zrovna med a nějak jsem nepochopil herní mechanismy.. je tam hromada čudlíků a já ani pořádně nevím co je co, uvidím jestli mě to chytne