Skot? Zajímavý. No, žere to trávu, tak bych nějaký příbuzenství viděla.
Já mám zásadně radši psy, i když si uvědomuju, že na tom s láskou k lidem nejsou o nic líp, než kočky :-). Několikrát mě kousl pes, ale nikdy jsem s tim nikam nešla. To už bych musela bejt fakt potrhaná, aby mě odvezla záchranka, a pak bych asi měla smůlu, no. Chorob od psů se nebojim, psí (tedy, nejen psí) choroby, jako je vzteklina, byly jeden čas centrem mýho zájmu, protože naše fena na tom poměrně dlouhodobě nebyla zdravotně dobře a báli jsme se, že by jí očkování přitížilo, proto na něj nešla.
Ale doktorů se bojim. A hodně. Samá špatná zkušenost. (Obzvlášť na alergologii.) Minule mi chtěli brát krev, prej je na to nějaký nařízení a musí se. Tak jsem odpověděla, že budu agresivní, když se o to pokusej :-D. Nepokusili se. Měřili mi tlak, celej zbytek dne jsem z toho měla nepříjemnej pocit v ruce. Příště jim zakážu i to. mám 90/60, už X let, neni důvod to měřit :-). Nelíbí se mi, že člověku prostě řeknou "uděláme to a to, to se musí". Feh, je překvapivý, kolik se toho nemusí, nebo kolik se toho dá řešit jinak.
Hlodavci... mám zkušenost s křečkem. Byl šíleně agresivní, dodneška od něj mám jizvy na rukou :-). Náš křeček se takhle šíleně nikdy nechoval. Křeček je hlodavec, že? Neberte mi poslední iluzi :-D.
...
Strávila jsem nějakou chvilku čtenim stížností na nedostatečný zastoupení žen a menšinovejch sexuálních orientací v komixu a literatuře obecně. Připadá mi zajímavý, kde všude lidi nacházej problém. Co si o tom myslíte? Třeba já se čestně přiznám, že mi větší podíl chlapů vyhovuje a nemyslim si, že je v mym okolí nedostatek ženskejch charakterů. Popravdě velká část mužskejch autorů neumí udělat hrdinku, se kterou bych se dokázala zžít, ačkoliv s jejich mužskejma hrdinama nemám problém.
Pravda, pak je tu Salvatore. V současný partě hlavních postav máme dva temný elfy, araba, homosexuála, mrzáka, ženu s oholenou hlavou a nějaký trpaslíky. Probrali jsme rasovou diskriminaci, pedofílii, znásilnění, vraždy novorozenců... a stejně si lidi stěžujou :-D. Oh, ano, a nezapomeňme na otroctví.