Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:35:47
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 243444 krát)

JCMurphy

• Starší člen
Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #195 kdy: Duben 07, 2013, 00:27:57 »

no jestli ti šlo tohle tak hladce, tak konec bude asi taky v pohodě... to stackování hardiness je fakt zvrácený
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #196 kdy: Duben 07, 2013, 06:49:19 »

S drowkou máme úplně stejnou zkušenost (kord když ty kouzelnické podoby vyvolaj démona a pak s ním jdou ještě sami bojovat :)), taky ty sochy považuju spíš za natahování boje, ale to pravé přijde až nakonec :)

S Draconisem si mě teda překvapila, já s ním mám úplně jinou zkušenost, že bych něco přehlídl? V lidské podobě je docela v pohodě, ale v dračí má tu nevýhodu, že jakmile zakouzlí neviditelnost, tak se zároveň vyléčí, což mi obvykle dělá několik kol za sebou. Navíc mě dokázal mnicha hezky pokousat :) Budu asi muset vyštrachat save a podívat se znovu, nakonec ještě zjistim, že to bylo celé jinak :D (je to přeci jen nějakých 10 let zpátky ...). Ale k Balthazarovi jsem se dostal, takže jsem Draconise porazit musel, pořád mám ale pocit, že velkou zásluhu na tom měla děvčata, nikoliv můj mnich.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #197 kdy: Duben 07, 2013, 10:36:46 »

nemusel se hned vyloženě vyléčit... a uměli to všichni draci, i Abazigal i ten drak před vchodem k němu zvládli během vteřiny změnit hp z téměř mrtev na nezraněn, ale záleží jak se jim chtělo
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #198 kdy: Duben 07, 2013, 12:47:01 »

Uměj to, ale pokud jim zmizíš z dohledu tak je to víceméně jistota, což je právě u Draconise častější a pravidelně se mi vrací jako nezraněn. Teprve po několika kolech to přestane používat. Normální draky běžně zaměstnávám, aby nedostali oddych, ale tohohle bez odhalení neviditelnosti ztratíš snadno. Nakonec proto mě taky zajímalo to video, kde si se s ním utkal ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #199 kdy: Duben 07, 2013, 13:22:16 »

No... on Draconis do mě ze začátku děsně strkal a zneviditelňoval se, ale já mu v tý fázi neubrala ani HP, tak nevim, jestli se léčil :-D. Když jsem se k němu konečně dostala, tak už moc problémů nedělal. Opřela jsem se o zeď, abych moc nejezdila a normálně jsem ho zabila, žádnej problém.

Každopádně umřeli oba strašně rychle. U toho Aba.. to muselo bejt jen kolem půl minuty na celej boj. Já nějaký léčení čekala, v podstatě proto jsem šla spát, abych měla všechny ability připravený. Vydržim mít maximálně nastackovaný hardiness asi šest minut v kuse, tak se klidně moh bránit dýl. Podle statů z internetu má 190hp, což je docela zoufalý. Celá parta ho musí rozcupovat jako kotě.
..................
Dneska máme s nosičem Sarevokem pauzu, další boje až nejdřív v pondělí. Každopádně jsem si tohohle nosiče oblíbila a to i přes to, že několikrát dostal nějaký ovládnutí a začal do mě rubat Ravagerem :-D. Docela mě pobavilo, že já mám neutrální přesvědčení, ale Sarevok je chaoticky hodnej :-D. Sakra, ten kluk mě překonává.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #200 kdy: Duben 07, 2013, 13:55:03 »

na video jsem zapomněl.. ale to byl boj kde jsem nakonec použil to simulacrum, takže se neměl kdy vyléčit když jsme na něj byli dva sexy půlčíci s botama... a ta neviditelnost pro mě nebyla problém, když máš detekci iluzí na 100, tak zapneš hledání pastí a rozhapruješ mágům všechny kouzla ze školy iluzí, takže se s tím mohl jít vycpat
co se týče jeho dechu, tak si stačilo nahodit zbroj z šupin stínového draka 90% imunita na kyselinu a nebyl problém

nevím jestli to má parta zas tak jednoduchý.. přeci jenom Abaziho dech mi dával 90 dmg a má to charakter řetězovýho blesku, ale pamatuju si, že s partou mi dělal mnohem větší problém právě Draconis a jeho taťka byl v pohodě, teď to bylo právé naopak
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #201 kdy: Duben 07, 2013, 14:43:21 »

Ahaaa, to vysvětluje tu damage, co dostal bratr Sarevok, kterej stál u vchodu. Ubralo mu to kousíček hpček, mě se samozřejmě nestalo nic. Možná to umožňuje záchraný hody za nižší damage? Nevim. Rozhodně nebyl nijak vážně zraněnej. Pravda, hošan má kýbl HPček.

Každopádně na tu drowku jsem musela nechat Sarevoka v kapesní dimenzi, tam nebylo možný nechat ho mimo boj. Byl z toho takovej rozladěnej :-). Naštěstí ho neromancuju, že :-D. Ne že by to šlo. Škoda. Můj mnich by totálně romancoval týpka se svítícíma očima.

...

Našli jsme v portálovym bludišti ve watchers keepu nějakou místnost s nepřátelskejma wild casterama. Udělali z mýho mnicha ženskou a na Sarevoka hodili nezranitelnost. Tak jsme je rozsekali :-D. Sarevok je totální zabiják, tak si ho teď trochu užívám a nechávám ho asistovat. Pravda, na těžší boje ho dávám dozadu, je poněkud křehkej. Hlavně lučištníci mu nakládaj. Mě ne, já mám AC proti lukům nějakejch... -35?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #202 kdy: Duben 07, 2013, 15:23:26 »

Jo takhle, já většinou tuhle dovednost vůbec nezvyšuju, přišlo mi to zbytečný :) Vždycky jsem byl nucenej tam poslat mága s detekcí a hned ho samozřejmě obklopili Draconisovo stopaři, čímž tam zas musel napochodovat nějakej ranař a tak dokola (anbo jsem si naprázdno plácal abidalzimu). Vypadá to, že bez družiny je to asi lepší. Jakmile dorazim domu, tak se podívám, jestli nemám náhodou save z okolí. Jinak na kyselinu jsem zkoušel svitek, ale moc to nepomáhalo. Začínám spíš přemýšlet, že jsem si na sólo měl vzít někoho jiného :)
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #203 kdy: Duben 07, 2013, 18:36:15 »

tak jsem dočetl dostupný díly Order of the stick
docela mě překvapilo, jak se z takové blbinky rozvinul docela solidní příběh a zachoval si humor až do konce :) jednou mi i ukápla slza jak to bylo dojemný :D
teď nastane standartní problém jenž mě potkal u přečtení kdejaké ongoing mangy a komiksů... trýznivé čekání a jednoho dne si uvědomím, že už ani pořádně nevím co se tam dělo a kdo se jak jmenuje, i když tohle bylo tak originální, že to možná z hlavy jen tak nedostanu
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #204 kdy: Duben 07, 2013, 21:25:11 »

Čteš pěkně rychle, jsem ráda, že se ti to líbilo. Mě to vypadlo z hlavy už mockrát, ale ráda si to připomenu znova :-). Pravda, zrovna teď to jede pomalu a navíc je to napínavý. Jsem hodně zvědavá, jak to bude s Durkonem. Přiznám se, nepatřil k mejm vyloženě oblíbenejm, ale... Heh, kdybych měla ukázat prstem na postavu, kterou fakt nesnášim... asi bych hledala dlouho. možná Tsukiko, ale zas ta scéna s Redcloakem byla tak dokonalá, že jí odpouštim :-p.

(Mimochodem, jakej je tvůj názor na pohlaví V? :-D To je na fóru hodně oblíbený téma :-).)

Co čteš za mangy? Něco, co můžeš doporučit? Já žádnou nečtu, ale čítávala jsem.

...

Dneska jsem v souvislosti se Zz'dtrim přemejšlela nad tim, proč by teď měli bejt všichni drowové chaoticky dobrý. Evidentně někdo četl manuál a všiml si, že Drizzt má přiřazený chaoticky dobrý přesvědčení, ale já četla Salvatorovo knížky a můžu s klidnym srdcem říct, že tak zákonnýho jedince jsem v životě neviděla. Zajímalo by mě, kdo ty manuály píše. Je tam spousta velmi zábavnejch hovadin, kterejm se člověk může zasmát. Třeba to, co je tam napsaný o Jarlaxlovi. No nic, to já jen tak na okraj. Musim to zas přestat číst, jak manuály tak knížky, nemá to na mě dobrej vliv :-D. Ale Jarlaxl je super. Škoda, že to čtení nemá člověk s kym probrat.

...

Nic, nic, dneska jsem byla celej den pracovní, takže nemám žádnej postup, se kterym bych se mohla pochlubit, takže zase zítra :-).

Edit: Vlákno "Things You Never Noticed" na fóru OotS je dost zajímavý, člověk by nevěřil, co všechno minul.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #205 kdy: Duben 07, 2013, 22:30:36 »

já nevím :) V považuju spíš za ženskou postavu, i když její/jeho problémy mám občas taky.. u zápisu do prváku jsem si jednou nesepl vlasy do culíku a už se mě ptali jestli jsem odevzdal nějaký papíry o otěhotnění :D
Durkon je v pohodě, i když občas musím luštit ten jeho přízvuk, každopádně panely s Thorem jsou někdy epický... třeba rakoviny tlustýho střeva... a souboje se stromama jsou taky bomba

musel jsem si vygooglovat kdo je to tsukiko i když jsem to dočetl dneska :D ta emo kněžka/kouzelnice mi nijak nevadila (ale ta smrt byla dobrá)... občas mě trochu štve právě Roy, přijde mi jako docela suchar oproti zbytku a ta dlouhá a nudná pasáž ve vyšších sférách mi docela vadila, pak mě sere Nale jak se mu pořád daří zdrhnout :D každopádně dvojka Belkar a Mr.Scruffy je úplně nejlepší a to vyhřeznutí střev v aréně, nebo kadítko z kobolda mě neskutečně dostalo

o tom jsem věděl, že je Drizzt chaoticky dobrej.. nepřijde mi že by dělal nějaký přísahy a podobně, ale ono to chápání přesvědčení je až moc individuální (viz Miko Miyazaki :D) občas si prostudovávám forgottenrealms wiki, moje nejoblíbenější pasáž je válka krve... ten konflikt úplně miluju (v D&D 4.edici prý skončila... tss, to teda neuznávám)

jaký čtení chceš probírat? :) já teda po té trilogii s Artemisem a Jarlaxlem toužím už dlouho, ale fantomprint místo toho začal vydávat toho stupidního Erevise... otřesný... nejdřív je offspin s Liriel Baenre a teď je to teda obyč elf se stínovou magií... já už na to nějak nemám
kdybych někde sehnal knízku v angličtině, tak bych si to přečetl, ale čtení knížek (skripta a učebnice nepovažuju jako knížky) mi přijde na monitoru barbarský.. já si k tomu rád lehnu a ošahávám ten papír
to mi připomnělo :D určitě by se ti líbila trilogie Goblin Jig od J.C.Hines.. náhled na "dobrodruhy" z té druhé strany :D podobnej humor jako v OOTS, a jedno od druhýo se možná i inspirovalo

manga... jsem velkej fanda těchhle záležitostí, přestože primárně anime, většinou to mám tak, že když je nějaký anime nedokončený, tak jsem nucenej přejít na originální materiál, co jsem to zhruba počítal, tak počet shlédnutejch dílů se pohybuje už v rámci tisíců
neznám tvoje preference, tak napiš cos tak četla, ale tipl bych si, že by se ti mohlo líbit Pet shop of horrors...

já nejsem žánrově limitovanej a občas koukám i na takový ty přeslazený záležitosti, ale co vyloženě nemusím je fanservis typu melounů co trhají trička a náhodně zakopávání aby s nima zadávili jedinou mužskou postavu v seriálu

mi přijde, že tady toho za jeden den nakecám víc jak za jeden den ve škole..
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #206 kdy: Duben 07, 2013, 22:38:40 »

Jak barbarský :-D. Šup, číst originál. Je to lepší, než překlad. Ta ženská, co to překládala, mi vyloženě nevyhovovala. Já mám celou sérii v pdf, čekat na českou verzi, asi by mě kleplo. Až to vyjde, jestli to vyjde, tak si to koupim v češtině, ale jen symbolicky.

Taky bych brala papír, miluju knížky v papírový podobě. Ale čekat X let, až se milej Print rozhodne vydat knížku, která je venku už takovou dobu...

Edit: Tvořim delší text, jako vždycky. Já a mejch milion editů :-D.

Co se týče Drizztova přesvědčení: On naprosto nejedná chaoticky. Od samýho začátku byl představovanej jako férová postava s pevnejma zásadama. Jedná narovinu, nechá se napálit, protože sám by nikdy nikoho nepodrazil... Má velký problémy se přizpůsobit, přijmout změny kolem sebe (je to hodně vidět v novejch knížkách, zvlášť posledních třech, fakt extrém), měnit názory. Dělá mu potíže přijmout jednoduchý fakta, jako že lidi se měněj, nebo odcházej z jeho života. Nedokáže si najít jiný kamarády a když najde lidi, co by s nim mohli kamarádit, tak je stále srovnává s těma starejma.

Vememe si jeho vnímání Entreriho. Drizztovi drvalo sto let (bez nadsázky, fakt sto let), než ho začal alespoň trochu chápat a přestal o něm uvažovat jako o vraždícim monstru, který nemá nárok na život. V podstatě Drizzt jeví veškerý mínusy zákonnýho přesvědčení. A taky plusy, samozřejmě. Kdyby byl přizpůsobivější, tak by asi z Menza neodešel a byl by z něj normální temnej elf. Prostě podle mě je to zákonná postava. A přísahy dělal. Jak mu například bylo líto, že porušil svůj slib nezabíjet svůj druh. Jeho zvyk pozorovat každej východ slunce je taky zákonnej :-).
.....
Debata o pohlaví V je docela zajímavá, protože lidi jsou skutečně rozdělený na tábory a každá strana si je jistá tim svym :-D. Je to v podstatě geniální. Autor má postavu, kterou může použít jako muže/ženu, podle toho, co se mu hodí, a fanoušci maj o čem diskutovat :-). Mě nikdy nenapadlo, že by V mohl/a bejt ženská (prsa nikde). Debata na fóru mě dost překvapila. Teď už to taky vidim jinak. Je krásný vidět, jak je všechno subjektivní.
.....
No, já četla Dragonball (Vegeta mě naučil anglicky :-D, jsem mu za to vděčná), ale to neni zrovna můj žánr. InuYasha, Ranma, zkoušela jsem další, ale nic mě nechytlo.
....
Průběžně sleduju tohle http://www.goblinscomic.com/ a http://willsaveworldforgold.com/ tohle.
....
Mimochodem, pořídila jsem si v BG 2 familiára a má to bejt fretka, ale podle mě je to teda sysel. Jakej je váš názor? (Zákonně neutrální přesvědčení.)

Edit: Beztak se jim tu trilogii nechce překládat proto, že jedna z postav mluví výhradně ve verších :-D. A já mám v angličtině i sbírku krátkejch povídek, což v češtině fakt neočekávám ani za sto let.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #207 kdy: Duben 07, 2013, 23:29:47 »

tak jsem se na to mrkl a fretka to teda určitě není :D

V spal(a) v pokoji s Haley, pak ta záležitost s černým drakem mi naznačuje ochranu potomků a pomstychtivost spíš jako matky a taky mám radši vyvážený družiny.. 5 chlapů a 1 ženská by zrovna nebylo moc vyvážený, ale ono to je tak nějak fuk.. příběh by to nijak nerozvrátilo ať je to, či ono
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #208 kdy: Duben 07, 2013, 23:46:09 »

Já myslim, že otcové taky bráněj potomky docela zuřivě. Můj otec teda zcela jistě. To jsem měla tu čest zjistit. To, kdo s kym sdílí pokoj, je poněkud neprůkazný. Vem si, že většinou spěj někde pod širym nebem nebo v dungeonu. Určitě musej spát na hromadě, minimálně v zájmu bezpečnosti. Navíc V a Haley se znali dřív, než se přidali k řádu. Komix na internetu je jen část příběhu, takže to tam neni.

Je fakt, že muži teda převažuou, ale to převažujou v celym komixu. Mě to nijak neruší, ale některý lidi si stěžujou :-).

....

A koukej číst trilogii, jinak ... jinak... jinak  mě nic nenapadá :-D. Vyhrožovat neznámejm lidem na internetu je pěkně těžký :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #209 kdy: Duben 08, 2013, 09:32:24 »

Fretka/sysel ("hlodavec" jako hlodavec ;)) jedině k dobrému přesvědčení, neutrálové by měli dostat tchoře. Ten to umí hrát na obě strany :D Byť tedy spíš on to asi bude chaotický neutrál ...
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 78