jedno ze základních pravidel je dávat si za hlavní znak gifted - přidá to 1 do všech atributů, ubere v dovednostech a dostaneš 5 bodů míň za level... ono s přídavkem intelektu se ti penalizace sníží na 3 body míň za lvl a ty ostatní penalizace se taky zmenší zvýšením atributů
potom to je dle volby.... někdo si bere 2 body za lvl za cenu perku pouze každý 4. lvl, já preferuju small framed, což ti přidá 1 obratnost za cenu blbé 50 lb nosnosti, takže je to vlastně zadarmo
vnímání a charisma nepotřebuješ když nekouzlíš ani nejsi střelec, obratnost, inteligencí ses ošidil o 4x2 body dovedností za lvl...já tvořím postavu s 9 int a hned naběhnu na otrokáře pro krystal snů aby mi saladinův řád zvedl in na 10
ve Falloutu je nádhernej trait a jmenuje se krvák

nepřátelé vždy zemřou nejkrutější možnou smrtí... ten je bombastickej... i blbou pistolí mu vystřelíš střeva, plazmová puška ho totálně rozpustí, prostě legrace
jestli se pak chystáš hrát fallouta, tak bych měl dát jenom pár varování - na použití běžných pušek ti bude stačit síla 5, ale pokud chceš lepší kousky, tak 6 je jistota, inteligence ti nejen zvyšuje dovednostní body za lvl, ale tady má i přímo vliv na rozhovory, takže namaxovat je to povinnost, stejně tak jako je povinnost namaxovat obratnost... a s tou obratností to myslím smrtelně vážně, kvůli tahovým bojům
jeden výstřel stojí 5 bodů, takže pokud máš 9 bodů, tak je sice hezký, že si po jednom výstřelu můžeš nabít zbraň, zakousnout svačinu a skáknout na záchod, ale praktičtější je nepřítele nejdřív zabít a tohle dělat až po boji
mno je tam toho víc a Fallout není zrovna hra co špatně vytvořenou postavu odpouští
já to jednou odehrál jenom s bojem beze zbraně... byla to docela sranda

ale pokročilejší maegiri kick stál 6, nebo 7 bodů a pokud jsem chtěl kopat cíleně do genitálií, tak spotřebuješ další bod na zacílení