Oblivion:
Heh, 9:57 a vrátil jsem se od předposledního daedrického úkolu, chvilku předtím jsem dokončil poslední "volně" přístupný dungeon. Tím pádem jsem prolezl vše, co je na mapě vidět a nebylo zamčeno (některé dungeony mají zamčené jen určité sekce uvnitř, ty jsem prolez tedy až tam, kam to šlo).
Chorrol sektor šel poměrně dobře a končil jsem sektorem Brumy, který mi přišel obecně lehčí. Potvrdilo se tedy to, že obtížnost a rozlehlost dungeonů víceméně kopíruje hlavní dějovou linku. V Brumě jsem si koupil dům za krásných 10k septimů a dalších 20k strčil do vybavení ... grrr ... chvilku nato jsem se dozvěděl, že kousek od města budu vlastnit magickou věž (oficiální plugin) ... Naštěstí stačilo projít další 2-3 dungeony a měl jsem to zpátky. Víc domů zatím nemám v plánu pořizovat.
K současné chvíli mám hotovost něco málo přes 1 400 000 septimů a 3 domy, plus se mi válí ještě nějaký dražší majetek po truhlách. Už si to moc dobře nevybavuju, ale v Morrowindu jsem na tom byl s hotovostí asi podobně. Tady je to ovšem jednodušší, jen je trochu hloupé, jak se liší max. výkupní cena mezi obchodníky. Nejvíc jsem toho rozprodal v Bravilu po max. 1000 septimech, v Brumě se pak vyplatilo prodávat opravdu jen ty "levnější" kousky (max. 800 septimů).
Zabíjení paralyzovaných monster/postav je celkem zábava

, hlavně kouzelníci se takhle likvidují perfektně. Jedině co mě ještě dokáže zvednou ze židle jsou skřeti. Chápu, že obr nebo Pán minotaurů jsou v přímém boji oříšek, ale aby skřet byl součtem obou, to už je opravdu moc. Očarovat zbraň stojí za prd, protože to nic nevydrží a paralyzovat min. 6x jednoho skřeta je opruz. Podobná chybka je i ve Skyrimu, kde je podzemní (zimní) elf nemlich to samé - je to jenom přetexturovaný skřet. Naštěstí ve Skyrimu existuje kovářství apod. výdobytky ...
V sektoru Brumy jsem začal mít tendenci brát i různé úkoly nebo plnit ty stávající (doporučení pro magickou univerzitu beru jako samozřejmost, to se prostě vyplatí plnit s každým městem rovnou). Snad kvůli tomu, že to byl už poslední kus mapy, ale spíš proto že mě ten průzkum přestával bavit. Bohužel je dost vidět, že i Oblivion je hezká stavebnice, takže dungeony se od sebe mnoho neliší a jen občas člověk narazí na něco zajímavého, co se více vryje do paměti. Po čase to tedy začně být monotónní. Ke vší smůle jsou některé dungeony zbytečně rozsáhlé. Znovu už bych si to celé nezopakoval, místy bylo totiž hezky vidět, že do haldy dungeonů půjdu ještě jednou kvůli plnění úkolu

V jedné recenzi na Databázi her jsem se dočetl, že Oblivion je v podstatě pustý a dungeony jsou daleko od sebe ... no, hodně odvážné tvrzení

, podle mě je Oblivion naopak značně přeplácaný. Dokonce jsem zavrhl i nákup koně, protože co krok mě někdo/něco přepadává, takže na nějakou volnou jízdu se dá směle zapomenout. Jediné, kde se dá volně dýchat, jsou hory a skály. Tohle mohla Bethesda vyřešit lépe + ten hrozný a velmi častý respawn.
Mám za sebou tedy necelých 180 hodin (přesně 179:53) a konečně přišel čas vrhnout se do úkolů. Jsem zvědav, jak mě to bude bavit. Přemýšlím, že bych nejdřív doděl cech bojovníků a mágů + bych k tomu začal dělat datadisk KotN. Teprve pak bych si otevřel hlavní dějovou linku samotného Oblivionu. Mno, uvidim ...