Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:37:43
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242920 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #75 kdy: Březen 07, 2013, 10:56:47 »

Já si dal Lloydův maják hned za spojovačku místnosti s džiny s předmístností před knihovnou. Lépe mi to tam posadit nešlo :), ale dost to pomohlo. Určitě by to šlo i v knihovně samotné, ale tam jsem to zas v pohodě stihl dooběhnout a zmizet.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #76 kdy: Březen 07, 2013, 12:52:44 »

tak VARN jsem dokončil... excalibr v truhle nebyl :D místo toho tam byl takovej legrační amulet co dává +5 lvl, takže ti to zvedne jenom životy a manu
blastery jsem přeskočil, stejně tak už se mi nechce do agarovy laboratoře a jeskyní dračích jezdců, takže jsem doplachtil k úlu
no bude to zajímavý... permanentní disease nedělá dobře mýmu útočnýmu číslu a vysávání many mě doráží
zkusím se inspirovat tím videem kde to dohrál za 50 minut a nějak to proběhnout

tak jsem úl poctivě vybil a jsem před reaktorem... ale ejhle.. normálníma zbraněma ho nezraním, takže budu muset pro ty blastery fakt zajít
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #77 kdy: Březen 07, 2013, 17:15:17 »

Reaktor jsem ustřílel normálně luky, ale teď nevím, jestli mu spíš neubíralo to magické poškození z luku (oheň, kyselina ...). Zkoušel jsem to před lety, od té doby už ne.

V tom videu bylo zajímavé docela dost věcí. Já třeba Úl normálně probíhám celý - na to, kolikrát mám tu hru za sebou, jsem nikdy nepřemýšlel, jak něco zrychlit. Sedmička byla vyjímka, ale tam šlo v principu hlavně dokázat, že se Eofolské tunely dají proběhnout s neviditelností, tedy krom jiného ... prostě rozdíl oproti šestce v tom, si hru zjednodušit, je značný.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #78 kdy: Březen 07, 2013, 18:02:49 »

já nevím... ná dýce jsem měl poškození chladem, ale stejně jsem ho ani neškrábl.. tak jsem to proběhl abych měl jednu blasterovou pušku a vytrénoval se
bohužel se celej úl restartoval, takže jsem byl rád, že mám záložní save a tentokrát jsem teda netrénoval blastery, což mi ale nemuselo vadit, protože když byla v levačce dýka + požehnání, tak jsem měl pořád útočný číslo 88

ten úl by šel proběhnout rychleji... v jednom z prvních pokusů se mi povedlo se dostat de facto před reaktor, ale kousek od té uličky jsem umřel a pak jsem se vydal jinou cestou :D

teď jsi mě navnadil na ten Lionheart.. jestli to bude kompatibilní s mým noťasem, tak to zahraju, protože tenkrát jsem se nějak nepřesekal skrz posledního bosse
pak snad konečně to solo BG2
ono by to mělo odsejpat rychle :D tenhle semestr jsem rozvrh ošmelil, že mám školu jenom v pondělí a ve středu
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #79 kdy: Březen 07, 2013, 18:16:50 »

Musím říct, že Lionheart mě docela chytl. I když si mi napsal pár tipů, tak jsem jich samozřejmě pár minul :D Prostě mě ten děj odvedl jinam. Už jsem v kryptě. Sice ta zajímavá část skončila, ale nakonec ono IWD je taky docela lineární. Postavu mám celkem dobře vycvičenou, ale tutovka to neni. Na titány jsem musel vzít pomoc v podobě bojového konstruktu s Montallieu. Dévy sundavám na 1-2 léčivé lektvary, je hezké, že jak je člověk s AD&D vycvičený, tak se dá předem tušit, jaká bude vhodná taktika, to se mi líbí. Prostě netápu. Pro mě je to podstatně lepší, než-li čistokrevná diabolovka. Našel jsem i manuál, byl samozejmě v krabici :), postavu bych asi býval vytvořil jinak, ale co už :D
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #80 kdy: Březen 07, 2013, 19:31:50 »

krypta je pekelná... většina mých pokusů skončila tam, ale taky za to mohl ten nárůst linearity... odtud už vlastně nemáš žádný questy, jenom jdeš, jdeš a jdeš
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #81 kdy: Březen 08, 2013, 06:50:33 »

Na kryptě mi vadí jen jedna věc a to je její rozlehlost. Jsem teď na patře, kde se mám setkat s Johankou a podle všeho je tohle patro jakoby předposlední (má už jen několik odboček). Bojů je tu až až a krom toho jsem narazil už na druhý bug. První byl s kamennými srdci titánů, kde jednoho zabil můj doprovod a z něj jsem srdce nedostal, druhý je s revenanty v kryptě, kdy mi zůstala jedna zablokovaná truhla. Jinak jsem tu našel prima zbraně (palcát) a začalo to být s nemrtvými veselejší - v kryptě je vůbec inspirace Diablem dost zřetelná. Ve městě mi nějaký úkol ještě zůstal, tak si to zatím budu šetřit :)

Je škoda, že se to začíná takto zvrhávat. Už průchod přes Pyreneje působil dost ponuře. Celkem doufám, že po kryptě narazím alespoň na zajímavější lokace :) Dohrát bych to měl, teda pokud jsem nezvoral něco při tvorbě postavy. Bodů mám dost, v pohodě můžu zvýšit jednoruční na 200 a dotrénovat zlodějinu na 100 (vyjma řečnictví, to mám nízké, ale zas mám bonusové předměty). Měl by se mi tak otevřít útok ze zálohy. Na magii jsem se zatím plně vykašlal, body mám jen z toho, co jsem dostal od Mocných apod. Zjistil jsem, že hlavní dovednosti jsou boj beze zbraně a jedno/obouruční zbraně, takže tam mi to skáče nejlíp.

Některé perky jsou zajímavé (např. odolnost proti jedu nebo nákaze), dokonce přímo stvořené pro konkrétní mapy, ale obávám se, že právě jinde než-li na těchto mapách k ničemu nebudou :) Chyba byla s inteligencí, už ji mám vyšší + perk na dovednostní body a hnedle beru 18 za level místo 14-ti. Bohužel, teď už levely tak rychle neskáčou :/ To byla asi nejvýraznější chyba, co jsem udělal - ztráta cca 50 dovednostních bodů.

Prolítl jsem si ještě zákysník na Abeceděher, dost se tam preferuje postava zaměřená na magii ohně. Zdroj asi znám, protože jsem našel i jedno anglické walkthrough. Moc jsem to nečetl, nedokážu si představit, že by to mělo u mě úspěch. Přijde mi, že magie je v Lionheartu slabá a s rostoucí dovedností to neroste tak závratně. S palcátem teď nemrtvý bouchám v průměru za 26 bodů + dostávají těch 17 bodů z bonusu proti nemrtvým. Až navýším boj beze zbraně na 100 (podmínka dalšího perku), tak schválně zkusím, jak si bude postava stát v něm.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #82 kdy: Březen 08, 2013, 09:03:14 »

magie ohně je nejsilnější, protože sylvanita si může dát raciálku + 15%, pak je + 15% perk, v bonusovým balíčku je obchodník s 25% rukavicema, před finálním bossem je luk +25% ale věcí na oheň se dá sehnat mraky... narozdíl od ostatních elementů, kde jich je jenom pár

nechci moc spoilovat, ale jestli tam máš ještě questy, tak se radši vrať

zjevně dáváš body do všeho kromě magií... no, pro nejlepší perk mistrovství ve zbrani je podmínka myslím 8 str 8 agi, 200 boj se zbraní a nesmíš mít boj beze zbraně vyšší jak 100

já si teď rozjel postavu na jednoruční zbraně, kmenovou magii ochrany a hňev přírody - takže to je lionheart verze mýho standartního druida na solování Forgotten realms her

v mých dřívějších pokusech jsem hrával dost často za nekromancera, jenž má asi nejsilnější vyvolávačku ve hře, jenže od Pyrenejí je to jenom fackovací panák a ani buffy s perkem mu moc nepomohly
pak jsem hrál na magii blesků + maelstrom luk z kamenné hlavy, ale nemrtví mě z téhle varianty vyléčili
před bosse jsem se dostal za pro mě neobvyklou cestu meče a božské magie, ale finální lokace jsem už musel probíhat a bosse jsem ani pořádně nezranil
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #83 kdy: Březen 08, 2013, 10:36:36 »

Aha, v manuálu je teda chyba. Já si myslel, že jsem to na GameBanshee přeci jen viděl dobře. V manuálu je totiž, že musí být vyšší jak 100, díky za upozornění, to by zamrzelo. Strenght splnim, v základu mám 7 a k tomu mám snad opasek a hlavně zbroj. U Agility to bude horší (v základu snad taky 7), ještě na to kouknu, ale tu kdyžtak zvýším perkem.

Do magie body nedávám, zatím vlastně nebyl ani důvod. Podle tabulky v manuálu lze dovednost dostat až na hranici 300 bodů. Co jsem odpozoroval, tak pro hlavní dovednost je investice dovednostních bodů poloviční, tzn. do cca 225 jsou to 2 body na zvýšení o 1. Zvažoval jsem tedy tuto variantu. Jenomže v tuhle chvíli neni ani moc vidět rozdíl mezi 175 a 200 (už jsem preventivně zkoušel navýšit u titánů, ale pak jsem to vrátil zpět). Tak teď nevím.

U magie mě popisky evokujou takovou věc, že když budu mít např. meč s ledovým poškozením, tak investice do ledové magie se projeví i na něm, což je asi to co píšeš, tedy ztráta času :D Maelstrom mám, ale střelbě se nevěnuju vůbec, spíš ho prodám.

Asi tedy nakonec pro nějakou magii ještě sáhnu. Na zlodějinu jsem taky našel dost věcí, navíc na té stovce jsem ještě nenarazil na problém, který bych nevyřešil + mám plno lektvarů. Já jsem se na úzkou specializaci docela upnul, právě bych nerad skončil na nějaké drobnosti :D Ono už v té kryptě docela přituhlo.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #84 kdy: Březen 08, 2013, 10:59:17 »

u toho perku máš ale ještě další prerekvizity, že musíš mít i nějaký ty předchozí perky, radši se na to mrkni

magický poškození zbraně je zafixovaný, ty procenta buffnou tvoji magii, takže když máš všechny tyhle itemy a magii ohně na lvl 300, tak tou základní ohnivou kuličkou už můžeš dát dmg 100 co se týče zlepšování magie, tak jsem včera narazil na dobrej návod, kde má hodnoty kouzel na 100, 200 a 300
je to někde ke konci http://www.cheatbook.de/wfiles/lionheart.htm

edit: tak po chvilce hraní jsem dostal neodolatelnou chuť na Baldurs gate, takže to už stahuju (originálky máme minimálně 2 :D ale prostě na noťasu není mechanika)
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #85 kdy: Březen 08, 2013, 21:29:01 »

Jo, hezky popsané. Zajímavě pak vychází i boj beze zbraně, zítra si nad tím sednu a porovnám si to jen pro zajímavost s perky (mám tam jeden přehmat ve výběru Heavy hand, to mi pár perků zamklo). Na změnu už je pozdě, ale pro příště se to hodí. Jenom mi nejde do hlavy ta nabídka kouzel, v přehledech toho je víc, než vidím, to závisí na výběru ducha? Já myslel, že každý to má stejné a bonus jde jen do té, od které se odvozuje duch.

Baldury ještě nějakou dobu vidět nemusim, takže já si v klidu dohraju Lionheart a pak s tím možná vemu rovnou i Fallout :)

Málem bych zapomněl, hezky v tom walkthrough rozepsal zlodějinu, jsem rád, že jsem došel nezávisle ke stejnému závěru :D Tedy obráceně, že jsou mé úvahy ohledně ní správně.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #86 kdy: Březen 08, 2013, 23:42:09 »

máš 3 typy magie - duch, mentální a kmenová a v každé magii máš ještě 4 větve, např kmenová má ovládání mysli, nekromancii, hněv přírody a ochranu

každá větev obsahuje 4-5 kouzel, přičemž dáváš body jenom do větve jako celku, takže jeden bod v magii ti velepší 5 kouzel

každý kouzlo se v té větvi odemyká postupně, takže na začátku můžeš použít jenom to první a na lvl 120 by se ti mělo odemknout to pátý

BG2 úspěšně nainstalováno, ale na tom dvanáctipalcovým monitoru to je celkem utrpení... zkusím zítra k noťasu připojit starý CRT montiro s klasickou klávesnicí jak to bude vypadat
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #87 kdy: Březen 09, 2013, 06:55:25 »

Už tomu rozumim, musel jsem ještě kouknout do hry, jak ten strom vypadá. Tak to je docela slušný výběr, kam cpát body :) Nejvíce bodů mám v mentální magii, budu muset dobře promyslet, co nakonec případně vybrat, tohle by mohlo mít fátální dusledky. Zlatý CMM a Gothic ...

Musel jsem udělat menší revizi, co jsem vlastně stvořil:

Člověk, živelný duch, level 21

Síla 7 (9), Vnímání 6, Výdrž 7, Charisma 5, Inteligence 6, Obratnost 8, Štěstí 5. Akční body 9, RH 6.

Hlavní znak 1 - Tvrdá kůže, Hlavní znak 2 - Těžké ruce

Perky:
Vládce zbraní, Vzdělávání, Hvězdopravec, Galileova magická baterie, Bramblova trpělivost, Učenec Půlměsíce, Zloděj, Odplata, Přítel zlodějů, Bystrý učedník, Pozornost.

BG2 jsem hrával už na 17'', na 14'' to byla BG1, což bylo vzhledem k rozlišení hry tak akorát. Na LCD mi to už moc nesedělo, ostatně jako řada jiných her. Bohužel místa bylo málo a tak CRT musel ustoupit. Nejhorší byl však přechod na widescreen, dodneška to nemůžu zkousnout, byť mám teda možnost to v monitoru přepínat.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #88 kdy: Březen 09, 2013, 09:15:37 »

jedno ze základních pravidel je dávat si za hlavní znak gifted - přidá to 1 do všech atributů, ubere v dovednostech a dostaneš 5 bodů míň za level... ono s přídavkem intelektu se ti penalizace sníží na 3 body míň za lvl a ty ostatní penalizace se taky zmenší zvýšením atributů
potom to je dle volby.... někdo si bere 2 body za lvl za cenu perku pouze každý 4. lvl, já preferuju small framed, což ti přidá 1 obratnost za cenu blbé 50 lb nosnosti, takže je to vlastně zadarmo

vnímání a charisma nepotřebuješ když nekouzlíš ani nejsi střelec, obratnost, inteligencí ses ošidil o 4x2 body dovedností za lvl...já tvořím postavu s 9 int a hned naběhnu na otrokáře pro krystal snů aby mi saladinův řád zvedl in na 10

ve Falloutu je nádhernej trait a jmenuje se krvák :D nepřátelé vždy zemřou nejkrutější možnou smrtí... ten je bombastickej... i blbou pistolí mu vystřelíš střeva, plazmová puška ho totálně rozpustí, prostě legrace

jestli se pak chystáš hrát fallouta, tak bych měl dát jenom pár varování - na použití běžných pušek ti bude stačit síla 5, ale pokud chceš lepší kousky, tak 6 je jistota, inteligence ti nejen zvyšuje dovednostní body za lvl, ale tady má i přímo vliv na rozhovory, takže namaxovat je to povinnost, stejně tak jako je povinnost namaxovat obratnost... a s tou obratností to myslím smrtelně vážně, kvůli tahovým bojům
jeden výstřel stojí 5 bodů, takže pokud máš 9 bodů, tak je sice hezký, že si po jednom výstřelu můžeš nabít zbraň, zakousnout svačinu a skáknout na záchod, ale praktičtější je nepřítele nejdřív zabít a tohle dělat až po boji
mno je tam toho víc a Fallout není zrovna hra co špatně vytvořenou postavu odpouští

já to jednou odehrál jenom s bojem beze zbraně... byla to docela sranda :D ale pokročilejší maegiri kick stál 6, nebo 7 bodů a pokud jsem chtěl kopat cíleně do genitálií, tak spotřebuješ další bod na zacílení
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #89 kdy: Březen 09, 2013, 19:37:06 »

Každý čtvrtý level jsem měl v merku, ale nezdálo se mi to nakonec jako dobrý nápad :D Teď bych to asi zvolil. Inteligence byla chyba, podobně bych už nebral Heavy hands a místo toho vzal spíš Finesu. Blížím se k levelu 26, tak jsem zvědav na mistrovství ve zbraních ... kryptu jsem ještě neopustil, myslel jsem, že jsem před koncem a ono to má ještě dvě "patra". Johanku jsem už osvobodil. U mě je nosnost problém, už jednou jsem musel zpátky do města prodávat. No, otázkou taky je, co vlastně s těma penězma budu dělat? :) Zítra snad kryptu skončim a dooběhnu zbývající úkoly. Začalo se to táhnout, neb postupuju hlemýždím krokem.

Na Fallout jsem zvědav, na kolejích jsem zkoušel snad jedničku, pamatuju si nějaké Vaulty, ale to je asi tak vše.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 78