Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 16:02:42
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242409 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #720 kdy: Říjen 06, 2020, 18:59:21 »

Po tom drobném spestření v diskusi u Ringa na blogu jsem se začal pídit, jak to vlastně v současné době s Hereticem a Hexenem je a byl jsem nemile překvapen. Ani jedna z her není v nabídce GOGu, ale pak jsem našel alespoň Heretic + Hexen Collection na Steamu za pěkných 9,99 EUR (obsahuje Heretic, Hexen + datadisk Deathkings of the Dark Citadel a Hexen II). Na druhou stranu jde o hry z dílny samotných Raven Software a od nich je toho na GOGu velmi málo. ShadowCaster není třeba ani na tom Steamu.

Heretic a Hexen jsou moje akční resty, přičemž Heretic mě nikdy moc nebavil a pokaždé jsem ho po pár mapách vzdal. Hexen je ovšem něco jiného. Kdysi se ke mě dostalo demo, které jsem prošel křížem krážem a dodnes si vzpomínám, jak jsem s otevřenou pusou sledoval poletující listí na nádvoří. Byl to úplně jiný zážitek, který by se dal srovnat s mým prvním setkání s Doomem II. Jenomže tahle hra byla zas o notný kus dále. Hodně se mi líbilo už samotné prostředí zasazené do jakéhosi středověku, ale když už jsem měl možnost hrát plnou hru, tak jsem u ní taky dlouho nevydržel. Příští týden mě čeká dovolená, tak možná ... :D

Ale teď tu mám ještě jednu rozehranou věc. Po řadě měsíců jsem se opět pustil do Mass Effectu a začal jsem až dvojkou, protože jsem to chtěl vzít čistě relaxačně. Bohužel, brzy jsem zase upadl do klasické rutiny plnění úplně všeho a přitom jsem si všiml jedné zajímavé věci, která se mi za poslední rok přihodila už vícekrát - do některých pasáží hry jsem šel přímo s odporem, protože mě na nich nesedly závěrečné bossfighty apod. U trojky to třeba zrovna včera bylo DLC Omega. Sice jsem souboj s generálovými pohůnky ukončil na první pokus a v poměrně krátkém čase, ale to bylo spíš tím, že jsem byl dost napěněný, což pak obvykle vede k tomu, že jednoduše vypnu a nechám to na náhodě ... někdy holt moc přemýšlení škodí :D

Nějak jsem z toho pochopil, že doba, kdy jsem hry dokončoval opakovaně, je už asi nenávratně pryč. Není to sice něco, co by mi zážitek ze hry vysloveně zkazilo, ale krom toho, že mě určité pasáže her začínají štvát, tak už z úspěchu jejich pokoření nemám ani hřejivý pocit z dobře odvedené práce. Není to prostě jako poprvé, podruhé je to už opruz natož potřetí nebo počtvrté. Z podobného důvodu jsem ukončil nedávnou dohrávku Zaklínače 3 v NewGame+ módu, protože ta hra byla v podstatě identická a v prvním DLC jsem nakonec odpadl herní únavou. Jestli jsem dobře počítal, tak to byl 4. kompletní průchod hrou + DLC jsem dojel 2x.

Zajímavé je na tom hlavně to, že se jedná vesměs o akčněji laděné hry (akční RPG, akční Adventury), protože nedávno jsem vzdal i jednu z rozehrávek Mafie (zasekl jsem se v přístavu a už nemám sílu to zkoušet znovu). Tahle mise byla blbá vždycky, ale předtím jsem jí ještě zkousl, jenomže potřetí už to bylo prostě moc. Nehledě na finále, které mi taky nikdy moc nesedlo.

Naštěstí jsem se konečně dokopal k jiné hře, kterou už mám taky rozehranou hezky dlouho, ale nejprve budu muset sesmolit úvod deníčku, protože to jsem taky dobře odflákl. Snad to stihnu v průběhu noci.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #721 kdy: Říjen 06, 2020, 19:54:01 »

Heretic nebo Hexen (nevzpomenu si už dnes která) byla poslední střílečka, kterou jsem kdy hrál :) Po Wofl3D, Doomovi a Cybermage (nepočítám System Shocka).

Abych také updatoval, stále hraju ty Pilíře věčnosti 1. Mám tam už 62 hodin a mohl bych se pomaličku blížit konci. A těším se, protože pak si dávám crpg menopauzu a pustím se do adventur.
IP zaznamenána

jvempire

• Nováček
  • *
« Odpověď #722 kdy: Říjen 06, 2020, 20:20:58 »

Heretic i Hexen jsou fajn hry, ale osobně mám raději Heretica. Co se týká opakovaného hraní her, tak to moc nedělám. Rozhodně ne nějak rychle po sobě. Málokterá hra je tak dobrá aby to nekazilo dojem. Na opakování je lepší pozapomenout.
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #723 kdy: Říjen 07, 2020, 19:12:16 »

Na to, jak jsem doslova vytěsnil všechny 3D střílečky po nudě v DOOM 1, tak musím říci, že mám poslední dobou podivné stavy, které trvají od rozehrání Outlaws před několika lety a to je touha nějaké ty 3D střílečky občas přeci jen hrát. Ne vyloženě doomovky, ale líbí se mi takové ty skoro "dungeonovaté" s příběhem a puzzly typu právě Outlaws nebo Dark Forces (obojí stejný engine). A tak mě docela Heretic a Hexen začal lákat.

Co se týče Shadow Castera a Cybermage, obojí mám pořád tak někde schované, jako že to někdy zkusím znovu rozehrát a i dohrát. Kdysi jsem to letmo zkusil a zahodil právě s tím, že fůj střílečka. Přitom jedno je od Raven (Black Crypt) a druhé od Origins (Ultima Underworld, System Shock), což by mohlo slibovat, že tak úplně pitomé to nebude.

Jinak právě o víkendu rozehrána Ultima V: Warriors of Destiny

A taky mě Elemir znovu motivuje dorazit ten M&M 2, kde mi chybí zmapovat už jen hrady, projít ty sféry a snad by mělo být brzy finále. Je to hodně úmorná hra, kterou mám takto rozehranou a nedokončenou už několik let. Je zajímavé, jak jsem si ty hrady nechal na konec a prošel si nejprve města a zmapoval si celý venek (viz mapy ja DJových www.oldgames.sk). Přitom ty hrady se začínají jevit jako klíčové.
« Poslední změna: Říjen 07, 2020, 19:21:04 od Ringo »
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #724 kdy: Říjen 28, 2020, 10:01:35 »

Po 85 hodinách dohrány Pilíře na export mod s tou druhou nejvyšší obtížností. Dal jsem tomu 7/10 nakonec, protože tam byly dobré věci (cutscény nahrazené gamebookovou stylizací, slušná grafika, velké možnosti roleplayingu v dialozích, vývoj postav, předměty). Ale souboják mi vadil až do konce (chaos, hektičnost v případě, vyšší obtížnosti). Největší sranec byly ty kickstarterové kraviny díky stretch goalům. Tohle bych zakázal!! :)

Dávám si rpg pauzu, jdu hrát Manhuntera (sierrácká scifi adventura), Future Wars (amigácká adventura) a dám si různé resty nonRPG žánrů :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #725 kdy: Říjen 28, 2020, 13:08:43 »

Tak to není úplně špatné skóre. S Milhausem už jste dva, co v tom nakonec určité zalíbení našli, takže bych Pilířům nakonec tu třetí šanci dát mohl :D

Kickstarterové kraviny ... mhh, mno ... neplánuješ do budoucna Realms Beyond: Ashes of the Fallen, tedy až jednou vyjdou? ;) Asi tam taky někde budu mít "památku" :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #726 kdy: Říjen 28, 2020, 16:26:38 »

No já mám na KS koupené 2 rpgčka - Nox Archaist a SKALD: Against the Black Priory. A pevně doufám, že něco podobného zde nebude! (přeci jen jsou to spíš hry pro nadšence než pro masy) :) Na Beyond si počkám až podle recenzí.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #727 kdy: Říjen 28, 2020, 22:33:52 »

Stretch goals jsou problém a ještě větší problém je, že některé projekty s nimi rovnou počítají a cpou je i do nižších tierů. V Beyond by to měl být v mém případě jen náhrobek někde na hřbitově, což považuji za celkem přijatelné řešení situace. Ovšem pravda, ne-backeři nemusí mít páru o co jde a pro ně to může být ve finále celkem rušivé. Prostě není to třeba jako easter egg, který by se dal ještě pochopit. Ostatně Cleve do Grimoire zakomponoval na určitých místech výtahy z diskusí na netu a ten kdo nezná pozadí vývoje Grimoire, u toho musí zkrátka jen kroutit hlavou, protože netuší, co to je a proč to tu k sakru vůbec je.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #728 kdy: Říjen 30, 2020, 13:00:59 »

Já jsem nyní velkým pirátem, ba přímo kapitánem pirátské lodě.
IP zaznamenána

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #729 kdy: Říjen 30, 2020, 13:20:33 »

Ty hraješ opět Risen 2 ? :)
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #730 kdy: Říjen 30, 2020, 14:20:56 »

Jo, po hodně dlouhé době. Hrál jsem to jen jednou, kdysi a moc mě to nenadchlo. Ale nyní mě to vcelku baví.
IP zaznamenána

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #731 kdy: Říjen 30, 2020, 15:31:11 »

Hm... že bych si to taky po dlouhé době znovu zahrála, když se mi nepovedl zprovoznit ten mód do zaklínače 2 ? Ale mám pocit, že jednička Risen mě bavil víc - i když já už si h...o pamatuju. A ještě dotaz: budeš testovat češtinu do Greedfall? Já jsem ho před časem dohrála v angličtině, tak o to líp se mi teď testuje. Takže momentálně hraju Greedfall.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #732 kdy: Říjen 30, 2020, 16:14:22 »

ne, nehrál jsem to ani netestoval.
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #733 kdy: Listopad 01, 2020, 14:20:05 »

Tak jsem dohrál sierráckého Manhuntera v New Yorku (ano, hrajte za Manhuntera, i když asi to není to, s čím si to většina lidí spojí). Pekelně obtížná hra, navíc a arkádovámi sekvencemi. Ty jsem kupodivu dal, ale jinak to fakt je těžká detektivní práce po celou hru. Druhý díl si dám, ale někdy později.
Zřejmě se vrhnu na dlouho odkládanou adventuru Future Wars od Delphine Sotfware, protože to intro s mrakodrapem mi přišlo tenkrát naprosto boží.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #734 kdy: Listopad 01, 2020, 17:04:09 »

Za to moje plány se trošku nepovedly :) Potřeboval bych spíš dovolenou, kde bych nemusel nic dělat :D
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 78