Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 16:27:19
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242547 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #705 kdy: Srpen 28, 2020, 19:35:53 »

Popřípadě můžeš otevřít steam jakožto program. Přímo v tom programu vlevo v seznamu najít Morrowind a kliknout na hru pravým tlačítkem myši. V menu vybrat "spravovat" a v dalším podmenu vybrat "Procházet místní soubory". Pak se ti otevře průzkumník přímo ve složce té hry.
IP zaznamenána

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #706 kdy: Srpen 28, 2020, 20:14:28 »

Elemir: provedla jsem a mám tam jenom tohle
Milhaus: Asi jsem to nepochopila, ale to je jedno, kašlu na to. Jste oba moc hodní, že se mi snažíte pomoct, bohužel asi jsem fakt totální tupoun, a nějak to nezvládám. Ale jak říkal Werich: když nejde o život...
« Poslední změna: Srpen 28, 2020, 20:21:59 od kloudici »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #707 kdy: Srpen 28, 2020, 21:05:07 »

ty jsi dala to instalovat na disk D.
Tedy pokud si při instalaci tes vybrala složku D:\hry, pak v této složce bude podsložka SteamLibrary\steamapps\common\

Nebo můžeš pustit konzoli steamu - tedy ten samotný program (kliknout na tu jeho ikonu). V programu bude vlevo seznam her, kde najdeš TES3, klikneš na něj pravým tlačítkem v menu vybereš "Spravovat" a v podmenu, které se objeví "Procházet místní soubory" - na to klikneš levým tlačítkem.
viz jako já u vikingů:

IP zaznamenána

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #708 kdy: Srpen 28, 2020, 21:22:24 »

Já se z toho picnu. Tak přes tu konzoli Steamu jak jsi mi poradil, jsem to našla (viz screen), ale když to hledám přes průzkumníka na D/Hry tak tam tu podsložku SteamLibrary/steammaps/common nemám. Ale to nevadí, hlavně že už vím, kde ty screeny najdu. Šlo by takhle nějak najít přes ikonu Steamu i savy?
Edit: sorry, já to přehlídla. Jsou tam i savy, tak to je skvělé.
Takže díky za rady a porady a přeji dobrou noc. :)

« Poslední změna: Srpen 28, 2020, 21:28:30 od kloudici »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #709 kdy: Srpen 28, 2020, 21:27:46 »

No když se podíváš na ten screen, v horní části vidíš cestu do té složky.

Tedy ty to máš nainstalováno: Tento počítač\Místní disk D\Hry\Vikings a až v ní máš složku steammaps\common\Morrowind

Tedy pokud by si to hledala v průzkumníku, musíš to udělat přesně takto. Nejprve disk D, pak složku hry, pak složku vikingové a tak dále a tak dále.

Složku Saves pak máš v té složce Morrowind, jak si jí nascreenovala. Tam by asi savy měly být, jestli to steam nějak nezměnil.
IP zaznamenána

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #710 kdy: Srpen 29, 2020, 09:20:53 »

Bože, já jsem tele, asi jsem se překlikla při zadávání cesty ručně při instalaci hry. Takže jo, je to tam.
Mám poslední dotaz: můžu  tu složku Vikings přejmenovat na Elders Scroll 3, nebo TES 3, nebo tak nějak, abych se v tom vyznala? A složku Expeditions Viking odstranit (hru mám odinstalovanou a v té složce je akorát podsložka ve které je akorát texťák Output_log) ?
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #711 kdy: Srpen 29, 2020, 17:48:11 »

Přejmenovat přímo ne, to by ti steam nevzal. Nicméně ve můžeš steamu u dané hry (tedy přímo v tom programu), jí dát přesunout do složky jiné, ale jen na jiný diskm tedy třeba na disk C, což pro tebe není moc řešení. Popřípadě hru odinstalovat a nainstalovat znovu. Nicméně steam je v tomto trochu složitý. On si pamatuje, jak si nastavila kořenovou složku pro hry na daném disku, takže pokud novou hru chceš instalovat na ten disk, vždy automaticky použije tu kořenovou složku.

U tebe k tomu pravděpodobně došlo tak, že když si poprvé instalovala vikingy, nastavila si při jejich instalaci cestu D:\hry\vikings a myslela si, že se hra nainstalovala do ní. Jenže ve skutečnosti steam tuto složku považoval za kořenovou složku pro všechny hry, takže v ní vytvořil tu strukturu \steamapps\common\ a do ní nainstaloval vikingy.

Tedy už vikingy jsi měla nainstalované ve složce: 
D:\hry\vikings\steamapps\common\Expeditions Viking

jen si o tom nevěděla. Pak si hru odinstalovala, tedy steam odstranil složku Expeditions Viking, ale strukturu složek her D:\hry\vikings\steamapps\common\ nechal.

Když si instalovala morrowind a vybrala disk D, tak to automaticky nainstaloval do ní.

On prostě steam neumožňuje mít dvě kořenové složky pro hry na jednom disku. Tedy nějaké hry můžeš mít nainstalované na Cčku a nějaké na Dčku, ale vždy v těch složkách steamu.

Pokud by si to jen čistě přejmenovala/překopírovala jinam, pak by to steam vyhodnotil tak, že hru nemáš nainstalovanou a nainstaloval by jí znovu do té složky, kde byla. Přesunout ti jí umožní jen na jiný disk, ale ne na stejný disk do jiné složky :D.

Tedy asi ti to nejde jinak, než všechny hry steamu na disku D odinstalovat, pak dát morrowind znovu instalovat a při instalaci doufat, že ti umožní nastavit i kořenovou složku pro hry na disku D a pak jí hlavně správně vybrat. Tedy ta cesta tam při instalaci třeba tesu by měla být jen čistě D:\hry\ a nic dalšího - hlavně by v té cestě neměl být název té hry a podobně.
IP zaznamenána

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #712 kdy: Srpen 29, 2020, 19:19:50 »

Ježkovy voči, to je komplikované. Tak na to kašlu, teď už vím, kde ty savy a screeny jsou, pro sichr si to napíšu, kdybych to zapomněla. Mildo, moc díky, přeji hezký víkend :)
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #713 kdy: Srpen 29, 2020, 20:48:33 »

No by si to možná měla nějak pořešit, protože s tím budeš mít potíže s jinými hrami, které by si případně hrála a instalovala na Dčko.

Možné řešení by i bylo, odinstalovat úplně všechny hry, co máš nainstalované přes steam, pak odinstalovat i steam samotný. Pak jej znovu nainstalovat, ale tentokráte rovnou na disk D, třeba do složky D:/hry. A pak prostě všechny hry instalovat na Dčko, tím by všechny hry instalované přes steam byly ve složce D:\hry\Steam\steamapps\common\

ono jako asi stejně není ideální ten program steamu instalovat do složky program files, zvláště jestli hraješ i nějaké starší hry, které své data zapisují do svých složek a ne do dokumentů a tím havarují, protože nemají oprávnění do nich zapisovat, když jsou ve složce program files, jako steam.

IP zaznamenána

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #714 kdy: Srpen 29, 2020, 21:20:23 »

Dobrá. Ale k tomu mám další dotaz:
Cituji: " A pak prostě všechny hry instalovat na Dčko, tím by všechny hry instalované přes steam byly ve složce D:\hry\Steam\steamapps\common\"
Pak bych měla vytvářet složky s názvy her, které bych přes steam instalovala (nové i ty co mám nainstalované teď) kam? Nebo bych je nemusela vytvářet? Nějak tomu nerozumím.
Hele Mildo, asi bysme měli pokračovat emailem, nebo tady ale v soukromých zprávách(pokud to jde, musela bych se na to podívat), abychom tady dál nespamovali. Elemir z nás asi nemá radost. Co myslíš?
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #715 kdy: Srpen 29, 2020, 21:39:01 »

Při instalaci her na steamu vybíráš jen disk, kam jí chceš nainstalovat. Ale nevybíráš cestu. Steam sám si najde právě tu svojí složku na něm, kde má tu strukturu \steamapps\common\
 a do ní tu hru vždy nainstaluje. Nemůžeš ani ovlivnit, jak se bude jmenovat složka té hry v této struktuře. Jinými slovy morrowind se vždy nainstaluje do složky \steamapps\common\morriwind a jediné, co můžeš ovlivnit je disk a umístění složky steammapps na daném disku při instalaci první hry na něj.

Tedy tam nevytváříš složky s názvy her nikdy.

Myslím, že topic na takové rady a porady si asi úplně netrefila :) a že Elemir z toho asi radost nemá (ale dá se udělat i nový topic, nebo využít jiný - třeba tento), ale tak může to smáznout.

Můžeš se na mě obrátit přes PM, nebo mail, nebo i zavítat i na discord gothic komunity, tam je více lidí, kteří ti poradí i s jinými hrami, kdyby si potřebovala. Navíc tě i rádi uvidí.

IP zaznamenána

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #716 kdy: Srpen 30, 2020, 10:56:44 »

Díky, už nebudu otravovat, kdyby něco, ozvu se v odkazovaném tématu.
Elemir: Klidně ty naše příspěvky smaž, ať to tady nepřekáží - díky.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #717 kdy: Srpen 30, 2020, 12:13:02 »

V pohodě, já tohle moc neřeším :) Většina těchto témat je obecná, takže to ničemu nevadí. Naopak jsem radši, když se problém vyřeší v rámci jednoho topicu, než to porůznu přesouvat. I když je pravdou, že tohle by si asi zasloužilo úplně samostatný topic, protože ty rady se mohou do budoucna hodit i někomu jinému a právě v těch obecnějších tématech tohle rychle zapadne (natož aby to tu někdo cíleně hledal).
IP zaznamenána
This is the end ...

kloudici

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #718 kdy: Srpen 30, 2020, 19:24:35 »

Díky, tak je to na tobě - smaž to, nebo to ponech (ty jsi šéf  ;)) Prozatím už nic nepotřebuji, a doufám, že dlouho nebudu potřebovat :D (viď Mildo?  :D)
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #719 kdy: Srpen 30, 2020, 22:02:15 »

No kdyby něco, klidně se ozvi.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 78