Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 18:15:32
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242677 krát)

jvempire

• Nováček
  • *
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #510 kdy: Duben 15, 2019, 11:12:18 »

Elemire, když už se tu řeší DH, pročpak máš na profilu Schrödingerovu rovnici? A abych se přidržel tématu, zrovna jsem rozehrál Crystals of Arborea a vypadá to zatím moc hezky.
« Poslední změna: Duben 15, 2019, 11:18:33 od jvempire »
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #511 kdy: Duben 15, 2019, 11:22:42 »

jvempire - tak to držím palce s Crystals, Ishary zbožňuji, ale k nultému dílu jsem se dosud nedokopal.

Já bych potřeboval konečně dojet Hollow Knight, od kterého jsem si přes vánoce dal pauzu a dosud jsem se k němu nevrátil, ale už cítím, že ta prodleva je dlouhá a měl bych se k tomu vrátit, než to všechno zapomenu.

No a pak bych chtěl sáhnout po vykopávce Rytíři Grálu, s tím, že budu psát k tomu deník.
IP zaznamenána

jvempire

• Nováček
  • *
« Odpověď #512 kdy: Duben 15, 2019, 12:41:51 »

Já mám ty nulté díly docela rád - u Ultim mě Akalabeth také nezklamal. Což mi připomíná, že bych podle "plánu" už měl hrát dvojku :-)

Deníky se mi vždycky moc líbili, ale já nějak nemám na to nějaký napsat i když poznámek mám často až dost.
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #513 kdy: Duben 15, 2019, 12:55:57 »

Proč bys neměl na to napsat deník? Prostě jen přetavíš zážitky a dojmy do textu, v podstatě stejně, jako když píšeš komentář ke hře. Třeba na ty staré Ultimy bych deník uvítal. Já miluji Ultimu 7, pořád ji mám v podstatě v TOP 3 izometrických RPG na PC, strašně se těším, až najdu čas, na Ultimu 5, 6, 8 i 9, ale jak jsem tak po různu zkoušel starší díly 1 - 4, tak trpělivost budu mít tak možná ještě možná maximálně na čtverku, ale ty 1 - 3, to už jsem nějak nedával. Ultimu 1 jsem dojel do té fáze, jak tam bylo třeba obíhat jakési ty obelisky či co to bylo, asi jsem byl před finále, ale nechtělo se mi to už dorazit. Ale rád bych si o tom přečetl.
IP zaznamenána

jvempire

• Nováček
  • *
« Odpověď #514 kdy: Duben 15, 2019, 13:49:21 »

Já mám problém napsat i ty komentáře. Už na škole jsem vždy vše psal stručně, napsal jsem seminárku a pak 3x tak dlouho natahoval na daný počet stran. U komentářů mám také sklony shrnout to v pěti větách. Takže nevím nakolik by deník ode mě byl k užitku.
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #515 kdy: Duben 15, 2019, 14:29:48 »

jvempire: tak já se budu těšit i na stručný deník z Ultimy 2 :-)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #516 kdy: Duben 15, 2019, 16:25:59 »

Ringo: já mám nějakou kliku chodit všude pozdě :) Kdykoliv jsem se rozhodl někam registrovat, tak to buďto skončilo (RPGHry), nebo došlo k výraznému útlumu (Oldgames). Já si myslel, že hlavním důvodem byl asi fakt, že jste si vše vyříkali, ale překvapilo mě, že to byl v podstatě kompletní útlum.

jvempire: no, s tou rovnicí to byl jen takový chvilkový nápad před tím, než jsem odešel. Původně tam byl klasický profil, ale pak jsem ho kompletně smáznul. Jenomže mi to bílé místo zase přišlo divné, tak jsem tam chtěl dát něco symbolického, co by charakterizovalo moje vzdělání.

Crystals of Arborea jsem zkoušel, ale nevydržel jsem u toho :) Naštěstí si na těch nultých dílech nezakládám, možná někdy v budoucnu, až budu mít to své odehrané, tak dojde i na tohle.
IP zaznamenána
This is the end ...

jvempire

• Nováček
  • *
« Odpověď #517 kdy: Duben 15, 2019, 16:55:20 »

Zatím se to zdá dobré a grafika je úžasná. Včera jsem zkusmo udělal družinu, našel dvě chaloupky a absolvoval tři souboje a vypadá to jednoduše, ale zdání může klamat. Ty otázky v chaloupkách co nesouvisí se hrou jsem čekal těžké, ale je to v pohodě a dokonce to potěšilo, samá oblíbená témata.
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #518 kdy: Duben 15, 2019, 17:38:00 »

Elemir - RPGhry asi umřely hlavně proto, že Davesade vyhlásil, že dává ten projekt k ledu, on se tehdy dost začal zabývat novými hrami a asi mu ztratilo smysl se věnovat klasice, i když to bylo vesměs i o novodobých RPG, chodili se tam bavit hlavně klasikáři tak někde do období Baldursů (aspoň mě to tak přišlo).

Oldgames vlastně ani nevím, proč usnul. Bylo tam rušno v době, kdy jsem s Mazarem123 kontinuálně hrál Fate:Gates of Dawn, skoro kolem toho byla mánie. Samozřejmě to tam žilo i jinými aktuálně rozehranými hrami, hodně to živilo zveřejňování sbírek krabic. a pak najednou jak když utne. Většina osazenstva asi už nakoupila všechny krabice, co chtěla mít, aktuálně rozehrané staré hry se dohrály a lidi se šli věnovat něčemu jinému.

Možná právě přešli na DH. Kde to asi zase žilo o něco více, tak, jako je to vždycky u něčeho, co člověk objeví jako nové, než jej to omrzí.

IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #519 kdy: Duben 15, 2019, 17:40:11 »

Ad nulté díly - já je kdysi měl za cíl. U Realms of Arkania jsem chtěl dohrát Spirit of Adventure, U Ishar série ten Crystals, u série Amberstar, Ambermoon, Albion zase je nultý díl Dragonsphere. Zkoušel jsem všechny tři, Crystals je asi nepřístupnější, u Dragonsphere a Spirit of Adventure jsem si chvilkou hraní ověřil, že to jsou v podstatě značně nedomrlé pokusy, než to pak udělali na ostro v prvních dílech.
IP zaznamenána

jvempire

• Nováček
  • *
« Odpověď #520 kdy: Duben 15, 2019, 17:52:50 »

O Spiritu také uvažuji. O Dragonsphere ani nevím, ale Amber série je dobrá. Akalabeth jsem si užil tak uvidíme jak to půjde. Ale je to celé na dlouho, těch her je nějak moc a čím víc jich hraju, tím víc přibývají. 
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #521 kdy: Duben 15, 2019, 18:23:29 »

Koukám, člověk přijde z práce a tady smršť :)
Já osobně razím zásadu neprobírat politiku na herních webech. To je cest do pekel. Proto se od toho snažím distancovat. Nikdy se mi nepovedlo kohokoliv přesvědčit, že já mám pravdu (opačně to taky moc nefungovalo). I lidi, co jinak mají k sobě herně blízko , se dovedou díky poliické různorodosti od sebe totálně "odtrhnout". Ne snad že bych neměl žádný politickýá názor (koneckonců nejsem nejmladší), ale nechtěl bych se zbytečně kvůli tomu rozkmotřit s nikým (tipnul bych si, že se v řadě věcí s nikým z vás neshodnu a to nejsem extremista).
Takže na DH ignoruju politku a do té obecné rozpravy jen obča kouknu, jestli se tam nerozebírá něco aspoň trochu zajímavého, jinak pojedu "svoje" u těch her, které mě zajímají. akorát, když já hraju novou hru, tak ji odtamtud nikdo nehraje (nedávno skvělý Order of Battle např.)
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #522 kdy: Duben 15, 2019, 18:40:28 »

jvempire: S tou nechutí psát deník ti rozumím velmi dobře. Nenech se Ringem zlákat, že to je jako že něco napíšeš , nahodíš obrázky a že to na pohodu. Mám za sebou sice jen 3 deníčky a navíc na celkem nenáročné hry, ale i tak bylo psaní deníčků sice zábavné, ale fakt náročné!! Paradoxně nejvíc mě na to bavilo psát spíš svoje potřehy/názory na hru, než něco spisovatelského, kde bych barvitě líčil nějaký posun v příběhu (holt nejsem romanopisec).

Ultimu 2 mám taky před sebou, jen musím nejdřív dohrát UU2 a pak se vrátit k BT1 a na dveře klepe Wiz4...Docela jsi mě překvapil s pozitivním přijetím Akalabethu! já po dohrání absoltně nevěděl, jaké mu dát hodnocení...Možná jsem to troch podstřelil, ale zase, Ultima 1 byla asi o kus lepší a jsou pak tam ještě větší skvosty (na U4-8 se těší úplně monstrózně), tak pak bych skončil určitě u stovky už u pátého dílu :)

Crystals of Arborea...mám dokonce doma krabičku s hrou. Ale mě prostě odradil od hraní crpgaddict, který Krystaly dost sepsul. Já nedokážu posoudit, zda oprávněně, tak doufám, že napíšeš komentřá po dohrání a možná pak dám Silmarils šanci.

Jak píšeš, že her ke hraní je spousta, tak to je věc, se kterou už bojuju léta. Vždy valím bulvy, když někdo píše, že nemá co hrát. Můj seznam je bezednej, desítky rpgček 80. a 90.let, desítky adventur a strategií téhož období. Nemám šanci to stihnout dřív než zaklapnu víka :) tohle probíráme čas od času, ale pravidelně s Ringem na ICQ, kde on se mě vždycky snaží vynervovat, že jako co budeme dělat, že ten seznam nás tíží. Tak se ho snažím uklidnit, že  to je furt ta lepší varianta, že máme do smrti co hrát :)
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #523 kdy: Duben 15, 2019, 18:44:58 »

Richmond - ono je dneska i divná doba. Lidi se hned nenávidí, onálepkují se tím nejhorším a jak se politicky neshodneš, tak jsi najednou prostě ten nechtěný, hned člověka mají za hloupého, nevzdělaného a už můžeš pak cokoliv kdekoliv napsat a nese se to s tebou. Což mi přijde strašné. My dva jsme se myslím kdysi o nějaké politické téma otřeli a asi jsme nebyli za jedno, ale nikdy by mě nenapadlo tě někam zaškatulkovat, naopak, cením si, že nám celá léta vydržela komunikace bez toho, abysme se někde o něčem pohádali. A jaký máš politický názor, to nikdy nemůže pro mě osobně narušit něco, čemu říkám přátelství. A třeba můj brácha, který je politicky úplně jinde než já, tak se mnou kvůli mému názoru nepřestal chodit na pivo :-) Skoro se tu už sám autocenzorsky pasuji do extrémisty, ale určitě nejsem extrémista. Jsem 40 letá konzerva :-D
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #524 kdy: Duben 15, 2019, 18:51:36 »

Richmond, jvempire: :-D :-D, zlákat. Jsem se zasmál teď, zlákat, to je jak kdybych jej lákal v parku na bonbóny :-D . Já lákám lidi na deníčky rád, protože jak člověk nestíhá, tak si občas rád počte něco od druhých a já jak jsem ta konzerva, tak mě těžce nebaví youtube gameplaye :-)

A to psaní, jsi moc na to zodpovědný a pečlivý, já třeba vlastně ani nevím, jak dopadl ten deník na AP2, jestli jej někdo četl, v očích druhých. Já nic nevymýšlím, já mám v hlavě slova a ty nadrtím na klávesnici, v podstatě by se to dalo pospat jako kdybych komentoval youtube video s online hraním, tak přesně tak to tam naplácám. Možná to není puntičkářská kvalita, ale asi bych to nazval jako okamžitý autentícký dojem z daného momentu hraní :-) A kdyby to jvempire pojal takto, tak by třeba zjistil, jak se mu to píše fakt do pohody, protože jen napíše, co ve hře zažil a určitě se chce o zážitky dělit s druhými. Klidně ať to popíše, jako kdyby to vyprávěl kámošům v hospodě :-)

Pište lidi deníčký, nestyďte se :-D Já chci deníček na Crystals of Arborea, prosím :-D

Jinak herní seznam, nekonečný, neskutečně nekonečný, jen na GoGu mám 300 her, do toho desítky originálek v krabicích a krabičkách napříč platformami, já kromě stařešin na PC jedu ještě dost konzole, takže klasiky na SNESu, PS1, Genesis....občas pokračování legendárních sériá na Nintendo DS a 3DS.... ach jo. A ten čas letí. A já hraji, plním herní povinnosti a užírám se tím, jestli dostatečně plním ty rodinné :-(
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 78