No já právě dost devadesátkuji a stovkuji, osmdesátku dostane hra, ke které už mám i výhrady a to je trochu problém, v podstatě nadsazuji, protože žiji v dojmu, že když mě to baví, tak je to TOPka a teď už jen schválně hledat chyby, abych nedal těch 90 nebo 100.
Ale vnitřně to mám sám se sebou srovnané, protože ona každá hra přináší trochu něco jiného, jiný pocit, jinou atmosféru a třeba Dark Sunu bych mohl dát 100% a Ultimě 7 taky a přitom Dark Sun staví na parádních tahových soubojích, zatímco Ultima 7 souboje totálně odflinkla a je tak na úrovní Diabla vpartě s tím, že nepřátel je pár a neženou se z každého rohu. Přes to jsou to pro mě nej izo RPG hry, co jsem hrál, protože každá přinesla jiný svět, jinou atmošku a v obou hrách jsem cítil, že to je to herní nebe. Srážet těm hrám body za jednotlivosti proto, že tuhle měl DS lepší souboje než Ultima 7 a Ultima 7 zase měla asi lepší grafiku než Dark Sun...takhle já nehodnotím :-)
Co se týče DH, asi by nebylo fér tady rozebírat, co se vlastně stalo, ale dostat ban na herním webu, kde se člověk snaží, po letech, kdy má pocit, že už vše řekl, ale přesto mi to nedá a popřemýšlím nad nějakým článkem ke hře, kolikrát před spaním se mi zjeví hra a mně se honí myšlenky, co bych o ní řekl a pak ráno vstanu a napíšu to na DH jako koment, kolikrát tam hru člověk přidá, protože tam není Ale díky tomu, že někdo vymyslí diskusní místnost "o všem a o ničem" a lidi tam pleskají naprosto cokoliv od politiky až po chlastání, hlavně známí provokatéři, kteří tam mohou vše, a já se tam pak politicky projevím, protože mi to nedá a dostanu pak ban za politický postoj, to u mě admini klesli na naprosté dno, tohle by prostě nemělo být buď předmětem na herních stránkách vůbec, takové vlákno a když už tam někdo chodí vyrývat, měl by počítat s oponenturou a admini by měli počítat rovněž s tím, že tam někdo řekne něco jiného, než je v jejich politicky "správné šabloně". Takže buďto je to vlákno "o všem a o ničem", tak jak je nazváno a je tam tedy tolerance ke všemu a nebo se tam bude nachytávat na vějičku a hledat příležitosti k banu. A proto to tam nadále nehodlám podporovat v jakékoliv podobě. Ne proto, že bych se urazil. Ale proto, že po mém banu kvůli toho, že živím téma, které chtěl admin, aby bylo ukončeno, diskuse dále na dané téma pokračovala, ale mohli se tam bavit jen lidé s tím "správným názorem". Takže jsem nabyl pocitu, že tam krajně nejsem vítán. A na to dělat někomu "blbečka", obzvláště provokujícím hejskům kolem 20 -25 let, kteří se kolikrát ještě nepostavili na vlastní nohy a budou mě poučovat o tom, jak bych měl žít a jak jsem omezený, na to už jsem příliš starý.
Tož tak, jsem se přece jen o tom zbytečně rozepsal, ale asi jsem měl potřebu to zdůvodnit, proč už tam nepáchnu a o to více budu mít prostoru navštěvovat weby, kde nemá někdo potřebu někomu něco dokazovat a diskuse je tam vždy do pohody :-)
No a co se týče neutrální půdy, tak na DH je taky pár pamětníků, kteří si řekneme své, ale početně je to taky tak 5 a půl lidí a k tomu všudypřítomní provokatéři, kteří mají potřebu se ventilovat a dokazovat, jak ty jejich nové hry jsou dnes prostě lepší a jak my nejsme zastydlí v nostalgii, která "by se měla pro své dobro raději nechat spát". Asi jsem už i na to starý se o tomhle hádat, já prostě dělám, co mě baví a nepotřebuji, aby se mi do toho montoval nějaký provokatér, který to chodí schválně hejtovat.