Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 16:14:47
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242469 krát)

Marien

• Mladší člen
  • **
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #480 kdy: Únor 23, 2019, 15:26:21 »

Překonané Hoborgovy balíčky jsem nemyslel tak, že jsou nepoužitelné (také mám Hoborgovu práci rád a vážím si ji). Jde o to, že už dlouho je neaktualizoval a na netu existují verze, které jsou lépe přizpůsobené novým možnostem dnešního HW. Na stránkách

https://gamesnostalgia.com/en/

jsou tyto hry upraveny, dle mého lépe a hlavně celoobrazově. Samozřejmě si to můžete nastavit sami v emulátoru, ale i já sám jsem už tak líný, že když to někdo udělal za mě, tak proč ne. Konkrétně Ambermoon nebo Gods si zahrát v úpravě od gamesnostalgia je prostě paráda.
Na Ambermoonu mě fascinuje nutnost přemýšlet a řešit různé hlavolamy, které jsou kolikrát pěkně zapeklité, ale vždy logické a vyřešitelné. Hlavní úkolové linky mají vždy dvě cesty řešení (bojem nebo myšlením) a pocit, kdy na ty věci přijdete sami a posunete se vpřed je jako zlatá do žíly :))

Amberstar i Ambermoon mám originály ve své sbírce

Albion je super, rovněž mám originálku, ovšem Albion už je něco jiného, nejedná se o třetí díl Amber trilogie. Ten díky úpadku Amigy už nebyl nikdy udělán.

A kdo má rád temné punk scifi, napínavé tak, že vůbec nemá smysl jej hrát v gatích, tak vřele doporučuji PERIHELION (1994), vyspělá ponurá hudba, vytvořená profesionálním hudebníkem, hra ve stylu RPG pouze v 16 barvách, ale geniálně namixovaných tak a především atmosféra naprosto dokonalá. Vaše svěrače vás budou nenávidět :)))
« Poslední změna: Únor 23, 2019, 15:37:25 od Marien »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #481 kdy: Duben 11, 2019, 15:19:44 »

Znovu jsem se vrátil k myšlence, že bych vzal veškerá svoje hodnocení starších her a zkusil je roztáhnout po mnohem větší délce hodnotící stupnice. Začínám být totiž přesvědčen, že je nejvyšší čas s tím něco udělat, ale asi to nebude úplně jednoduché. Nechci třeba už zpětně zasahovat do svých hodnocení na Oldgames, takže asi zatnu zuby a začnu s tím u DH (teda až poté, co si nejprve pročistím účet). Důvodem je hlavně fakt, že už se mi tu začínají kombinovat platformy, což není zrovna zanedbatelné. Pak bych se pokusil vytvořit nějaký tabulkový přehled o pár bodech, kde bych asi zohlednil vícero aspektů (např. číslo vs krátký komentář apod.) a v tom bych pak pokračoval dále.

Když Ringo předevčírem narazil na Oldgames zmínkou na Menzoberranzan, tak mi došlo, že bych to prostě měl přehodnotit. Za sebe si myslím, že už si na nějaké objektivnější hodnocení mohu troufnout. Pořád asi budu místy vybočovat z pomyslného průměru, ale už to podle mě nebude takovým pravidlem ... teda zrovna ten Menzoberranzan si těch 75% zaslouží, s tím hýbat nebudu :D Ale jde třeba o Swords of Xeen apod. Už u novinek jako Underworld Ascendant jsem sáhl nízko, ale pořád v tom byla jakási brzda a pořád jsem té hře dal více, jenom proto, že ... vlastně už ani nevím proč :D Nicméně bych chtěl opravdu začít staršími hrami a zůstanu zatím jen u cRPG.

Druhá věc je, že si budu muset překontrolovat seznam restů. Nějak se nemůžu vrátit k Areně a už začínám mít nutkání znovu rozjet Realms of Arkania :) ... těžko říci, proč jsem si zrovna vzpomněl na ní, možná už mi jen chybí poddobný gameplay. Sakriš a ten Marienem zmíněný Albion mi tu stále taky visí ... Eh, nějak jsem tento rok nezačal moc šťastně a to se mi blíží termín, kdy bych měl rozjet Might and Magic II.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #482 kdy: Duben 11, 2019, 19:58:49 »

Hodnocení je vždycky těžké, já mám tendenci tomu, co mě bavilo opravdu hodně, dávat 80% - 90%. Co dohraji, tak musí být obvykle dobré, protože přece bych nehrál a nedohrál nějakou hru, které bych dal jen 60%, to jsou hry, které prostě nehrávám :-) Občas zpětně u nějaké hry, na kterou aktuálně při prohlížení narazím na Oldgames a dal jsem jí hodnocení, tak třeba shodím nebo naopak přidám 5%, ale zásadně bych asi s hodnoceními, jak jsem je rozdal, nehýbal. Jinak DH jsem tak nějak už opustil.  Takže kdybych chtěl někdy revidovat hodnocení, tak to projedu akorát na Oldgames, v tom to budu mít jednodušší. Ale co jsem jednou udělil, to už asi málokdy změním.

A s tím odstupem času si nějak uvědomuji, že hodnocení bude asi méně a méně objektivnější tím, jak se vracím ke starším titulům. Tím, že od nich člověk nečeká originalitu, ani nějakou revoluci, tak se soustředí čistě na aspekty zábavy a pak je třeba dobrý i nějaký soudobý dungeon, který vykradl v tehdejší době kde co a tehdy mu to hráči neodpustili. Dnes už je to tak jedno a když to baví, tak to člověk neřeší :-)

Ale samozřejmě se stávají i výjimky, kdy jsem něco přepálil a s dalšími a dalšími hrami si zpětně uvědomuji, že přišly i lepší kousky.

A naopak ale dokáží zase na druhou stranu již obrovským množstvím dohraných her zjistit, že přeci jen nějaký prastarý předchůdce byl tak dobrý, že jej systémově vlastně překonalo máloco a ostatní hry to doháněly jen líbivou grafikou. Jmenovitě bych zmínil Dungeon Mastera jedničku.

Ad Might and Magic II - mám rozehráno, na oldgames rozmapováno a to už snad 2 roky. Nedaří se mi to dotáhnout, vždycky nějak dojde trpělivost :-) Pořád se nemůžu navíc zbavit dojmu, že je to rozlohou přepálený datadisk jedničky.

Teď jsem schválně kouknul na Oldgames, kolik že jsem to vlastně dal Menzoberranzanovi a je to 75%
« Poslední změna: Duben 11, 2019, 20:29:47 od Ringo »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #483 kdy: Duben 11, 2019, 22:13:52 »

Já si právě uvědomuji, že jsem někde přestřelil právě díky pocitům, a když jsem pak vzal hry na podobné úrovni mého žebříčku, tak jsem u nich přeci jen cítil větší rozdíly. Jenomže to šlo vidět až později, kdy těch her nabývalo a najednou jsem se začal plácat na stejných číslech. Taky si říkám, že prostě mám kliku na dobré hry anebo prostě to co rozehraji, mě vesměs baví, ale rád bych se pokusil zkusit to kvantifikovat přesněji. Pro mě osobně je jinak výhodnější pětibodové hodnocení.

Pro ten svůj přehled bych rád využil kombinace tehdejšího hodnocení, uživatelského průměru a poté bych přiřadil to své a krátký komentář. Je to jenom pokus, protože ono to beztak moc neříká. Klidně se dokážu bavit u hry, která moc chvály nepobrala, ale když jí pak švihnu 65% tak se někdo diví, co mě na ní vlastně bavilo :D Na hodnocení na Oldgames bych zatím sahat nechtěl, to je opravdu hodnocení, které odráží moje pocity k dané hře - žádná extra kvantifikace, prostě celkový dojem, skoro jako na škále baví - nebaví. Navíc si myslím, že zrovna na Oldgames nemusím nikomu nic vysvětlovat, ten vzájemný vkus asi tak nějak známe a nikdo se nebude nad odlišnostmi podivovat.

U DH je to jiné. Jako hodně jsem rozmýšlel, jestli se na ní znovu přihlásit. Ale zase je to prostor, kde si můžu experimentovat a upřímně je mi jedno, co si o mě a mém hodnocení kdo myslí. Škoda, že se to zrovna tak sešlo, ty poslední události na DH mě taky moc nenadchly. Chápu, proč se vracet nebudeš. Já to taky vidím do prvního "průšvihu" a to může být poměrně brzy :D Na druhou stranu bych byl rád, kdybychom se konečně jako pamětníci setkali někde na neutrální půdě. V tomhle mě na Oldgames docela štve, že si tam zase diskutujeme jen mezi sebou ... nikoliv to téma samotné, ale prostě ten mlčenlivý přístup ostatních. Přeci nás aktivně nehraje už jen tak málo :D

Menzoberranzan jsme jinak hodnotili stejně, to už jsem koukal :D U MMII jsem tvoje poznámky četl a trochu z toho mám obavy. Jednička byla skvělá, ale ono mi nic nezbyde a dvojku budu muset regulerně rozehrát.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #484 kdy: Duben 11, 2019, 22:32:10 »

Já měl s konzistencí mých hodnocení vždy problém. Já v podstatě nejdu pod 60% u rpgéček. Ale když se nad tím zamyslím, tak ono to má logiku. Mám prostě svoje vlastní síto, kterým projdou už hry, které vím, že mě budou alespoň trochu bavit. Takže de facto nehraju hry, které bych pak musel degragovat nějakou špatnou známkou. A i tím, že celkem rychle poznám, zda mně hra bude bavit, tak vlastně se nemůžu dostat do situace, kdy bude po desítkách hodin frustorvanej ze špatné hry. Zkoušel jsem třeba Dragon Age 1, ale tam jsem zjistil už po 2-3 hodinách hraní, že tohle aobslutně není hra pro mě, takže uninstall. Ale hře jsem teba na DH žádné hodnocení neudělil, protože by to bylo nepsravedlivé. Ta hra je prostě určena jiným hráčům, než jsem já. Samozřejmě mám na tu hru stále velmi negativní pohled, ale držím se zásady hodnotit (ve smyslu bodovat) až po alespoň 10 hodinách.

Překvapilo mě také, že jsem na DH ani na Oldgames neuděli žádnou stovku :) Jako bych čekal stále na tu vyvolenou. Ale aktuálně rozehraná UU2 k tomu má pravdu ohromně blízko, pořád žasnu nad její hratelností. Doufám, že pokud to nebude UU2, tak to bude U4 nebo U5, celkem cítím, že to budou hry pro mě :)
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #485 kdy: Duben 11, 2019, 22:39:28 »

No já právě dost devadesátkuji a stovkuji, osmdesátku dostane hra, ke které už mám i výhrady a to je trochu problém, v podstatě nadsazuji, protože žiji v dojmu, že když mě to baví, tak je to TOPka a teď už jen schválně hledat chyby, abych nedal těch 90 nebo 100.

Ale vnitřně to mám sám se sebou srovnané, protože ona každá hra přináší trochu něco jiného, jiný pocit, jinou atmosféru a třeba Dark Sunu bych mohl dát 100% a Ultimě 7 taky a přitom Dark Sun staví na parádních tahových soubojích, zatímco Ultima 7 souboje totálně odflinkla a je tak na úrovní Diabla vpartě s tím, že nepřátel je pár a neženou se z každého rohu. Přes to jsou to pro mě nej izo RPG hry, co jsem hrál, protože každá přinesla jiný svět, jinou atmošku a v obou hrách jsem cítil, že to je to herní nebe. Srážet těm hrám body za jednotlivosti proto, že tuhle měl DS lepší souboje než Ultima 7 a Ultima 7 zase měla asi lepší grafiku než Dark Sun...takhle já nehodnotím :-)

Co se týče DH, asi by nebylo fér tady rozebírat, co se vlastně stalo, ale dostat ban na herním webu, kde se člověk snaží, po letech, kdy má pocit, že už vše řekl, ale přesto mi to nedá a popřemýšlím nad nějakým článkem ke hře, kolikrát před spaním se mi zjeví hra a mně se honí myšlenky, co bych o ní řekl a pak ráno vstanu a napíšu to na DH jako koment, kolikrát tam hru člověk přidá, protože tam není Ale díky tomu, že někdo vymyslí diskusní místnost "o všem a o ničem" a lidi tam pleskají naprosto cokoliv od politiky až po chlastání, hlavně známí provokatéři, kteří tam mohou vše,  a já se tam pak politicky projevím, protože mi to nedá a dostanu pak ban za politický postoj, to u mě admini klesli na naprosté dno, tohle by prostě nemělo být buď předmětem na herních stránkách vůbec, takové vlákno a když už tam někdo chodí vyrývat, měl by počítat s oponenturou a admini by měli počítat rovněž s tím, že tam někdo řekne něco jiného, než je v jejich politicky "správné šabloně". Takže buďto je to vlákno "o všem a o ničem", tak jak je nazváno a je tam tedy tolerance ke všemu a nebo se tam bude nachytávat na vějičku a hledat příležitosti k banu. A proto to tam nadále nehodlám podporovat v jakékoliv podobě. Ne proto, že bych se urazil. Ale proto, že po mém banu kvůli toho, že živím téma, které chtěl admin, aby bylo ukončeno, diskuse dále na dané téma pokračovala, ale mohli se tam bavit jen lidé s tím "správným názorem". Takže jsem nabyl pocitu, že tam krajně nejsem vítán. A na to dělat někomu "blbečka", obzvláště provokujícím hejskům kolem 20 -25 let, kteří se kolikrát ještě nepostavili na vlastní nohy a budou mě poučovat o tom, jak bych měl žít a jak jsem omezený, na to už jsem příliš starý.

Tož tak, jsem se přece jen o tom zbytečně rozepsal, ale asi jsem měl potřebu to zdůvodnit, proč už tam nepáchnu a o to více budu mít prostoru navštěvovat weby, kde nemá někdo potřebu někomu něco dokazovat a diskuse je tam vždy do pohody :-)

No a co se týče neutrální půdy, tak na DH je taky pár pamětníků, kteří si řekneme své, ale početně je to taky tak 5 a půl lidí a k tomu všudypřítomní provokatéři, kteří mají potřebu se ventilovat a dokazovat, jak ty jejich nové hry jsou dnes prostě lepší a jak my nejsme zastydlí v nostalgii, která "by se měla pro své dobro raději nechat spát". Asi jsem už i na to starý se o tomhle hádat, já prostě dělám, co mě baví a nepotřebuji, aby se mi do toho montoval nějaký provokatér, který to chodí schválně hejtovat.
« Poslední změna: Duben 11, 2019, 22:48:11 od Ringo »
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #486 kdy: Duben 11, 2019, 22:45:59 »

2 Richmond - přesně tak, je to o tom, že si vybíráme a vlastně nás to nemá šanci zklamat, protože hledáme hru sobě na míru a když po dvou, třech hodinách zjistíme, že to není ta vyvolená hra, odinstalováváme, ale na hodnocení to není, protože by nás zase sepsuli, hele, hrál jsi to? A jak dlouho? Jenže mě stačí třeba u mnohých her po ani ne hodině zjistit, že nemá gameplay, který by mě prostě bavil. Na to nejsme naštěstí prostě žádní redaktoři časopisu povinování to zahrát, dohrát a zhodnotit, kdyby se nám to mělo břídit.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #487 kdy: Duben 11, 2019, 23:20:23 »

Osobně bych taky nehodnotil něco, co nemám pořádně rozehrané, dokonce jsem šel až tak daleko, že odehraji i to ble, abych mohl hodnotit, protože jedině pak se cítím, že jsem tomu opravdu dal šanci - viz Underworld Ascendant. Cokoliv pod 10 hodin maximálně okomentuji, ale bez závěru. Dragon Age jsem dal mimochodem 1 - 1,5 hodiny :D

Hodnotící škála pod 60% u mě taky byla nemyslitelná, protože interně tuším, že 60% je u mě asi hranice zábavy. Underworld Ascendant třeba u mě jako zástupce nových her, resp. odkazů, dostal 40%, ale to protože v něm vidím určitý potenciál, přitom je to hra spíše na 30%. Vůbec nevidím důvod, proč bych se k ní měl vracet! Z klasických starších zástupců her na hranici 60% jsou tu Swords of Xeen, celkem dobrá hra, ale hodně jí sráží technické problémy. Je to tedy hlavně o štěstí, ale jak se právě k tomuto aspektu postavit? Mě to číselné vyjádření bez dodatečného komentáře prostě nejde.

Stovkama zrovna nešetřím, protože si myslím, že je to jak čekání na Svatý grál. Pokud mě hra nadchne a dokáže mě ukovat k monitoru, tak si tu stovku prostě zaslouží. Problém mám spíše se sériemi, kdy se snažím být objektivnější, ale výsledné číslo tak úplně nerespektuje moje dojmy - třeba UU2 technicky a obsahově lepší jak UU1, ale přesto si více cením právě UU1, to samé Ravenloft: Strahd's Posession, pro mě jasný top. A pak třeba Wizardry VI a VII, které jsou stejně zábavné, protože každý z těchto dílů nabízí trochu něco odlišného, ale vcelku je to podobně výborné.

Ringo: DH a jeho komunita jsou profláklé věci, proto se mi vracet vůbec nechtělo. To si přímo říká o malér. Hejsci okolo 20-25 let ... naprosto souhlasím, vím přesně, o čem píšeš.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #488 kdy: Duben 11, 2019, 23:45:17 »

Já to mám někde na 70%, od téhle mety stojí za to hry hrát a to ještě s přimhouřeným okem. 80% už je pro mě hra, která má 80% v rámci žánru jen proto, že je zde neskonalé více kousků, které jsou na absolutní výši 90% - 100%.

Co s etýče Ultimy Underworld. Já mám taky raději jedničku. Měla správně kobkařskou atmosféru a ty rokliny, skalní převisy, mosty, vše na sebe krásně navazovalo, to už Ultima Underworld neměla a byla spíše placatá, semo tamo se šlo v koridorní chodbě zjevně z kopce a do kopce, byly  tam místnosti s krychloidními nerovnostmi jak v pozdější Areně, ale jaksi mi v UU2 chyběl ten jeskynní sysém UU1, prostě takhle si jdu, prudce do kopce, vylezu na náhorní plošinu, kouknu dolů, na druhé straně rokle je další plošina a je am ústí další jeskyně, tož přeskočím roklinu, vlezu do té jeskyně, ta vede prudčeji dolů, končí schůdky k jezírku, které jsem mimochodem viděl z toho druhého srázu rokle než jsem ji přeskočil a u toho jezírka vytahuji prut s provazem a nalovím si pár ryb.....nejlepší hra na světě :-)

Jinak u mě dostávají i technicky nedokonalé hry vysoké hodnocení třeba jen proto, že dokáží u mě vyvolat atmosféru, že v těch hrách žiji. Takhle se mi třeba líbil Amberstar. Tam jsem se cítil jako doma, přitom Ambermoon a albion byly technicky o parník někde dále, přes to byl Amberstar pro mě domovem. Ambermoon a Albion byly v rovině spíše luxusní dovolené.

IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #489 kdy: Duben 12, 2019, 08:16:23 »

Zatím jsem si udělal hrubý nástřel, ale jak tak koukám, některé hry si asi budu muset přidat sám :D To jsem si tedy myslel, že ta cRPG komunita je na DH aktivnější, obzvláště poté, co jsem narazil na příspěvky různých chytrolínů, co se s oblibou montují do dungeonů a přitom dokážou zabloudit i cestou domů :D Ne, dobrý, nebudu rýpat. Dokud mě někdo nevyprudí, tak to nechám být. Chuť diskutovat tam tedy rozhodně nemám. Skoro si říkám, jestli někteří vůbec chtějí nějaké argumenty slyšet, nebo jen tak kopou kolem a zkouší, kdo se nechá strhnout k hádce.

Obecné diskuze zatím ignoruji a nejspíše si je dokonce zakážu. Já už jsem to před týdnem psal do Knihy návštěv, férově moderované to není a někdo si může dovolit více než jiní. Část důvodů znám, o části se mohu jen dohadovat. Každopádně tohle bylo velké minus DH už před léty. Nicméně musím pochválit posun ve funkčnosti samotné databáze, je na tom vidět kus dobře odvedené práce. Jenom musím ještě vychytat nějaké funkce.

S pamětníky máš určitě pravdu, ono jich moc na DH nebude, já měl asi vždycky zrovna štěstí, že jsem tam hledal zrovna ve chvíli, kdy se tam rozjela nějaká zajímavější diskuse. Jinak jsou to vesměs lidé, které si pamatuji už z RPGHry.cz.

U UU1 se u mě přesně ukazuje můj vřelejší vztah pro leveldesign v podobě jeskyně s celkem lineárním propojením (myslím technicky lineární, příběhově tě to klidně může honit napříč patry nahoru dolů). To samé Eye of the Beholder I, potažmo i ten The Summoning. UU2 je zajímavá svou rozmanitostí, ale už je to takové ... jak bych to řekl ... ne moc konzistentní. Spíš bych si dokázal představit, kdyby těch světů bylo méně, ale byly větší a propracovanější. UU1 navíc umí mnohem lépe vtáhnout do děje, víc jsem se cítil v kůži svého avatara. No a rybaření je jasných +10% navíc :D Přímo samotné Ultimy zatím úspěšně odkládám. Jednou už jsem rozehrál nějaký datadisk k sedmičce, ale moc dlouho jsem u toho nevydržel.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #490 kdy: Duben 13, 2019, 00:35:57 »

Elemir - já mám taky raději prorpacovaný jednolitý prostor, kde třeba nelineární je jen postup, ale pořád v určených mantinelech. Něco jako v Super Metroidu nebo v Legend of Zelda a Link to the Past. Jdu tam či onde a všude možně jsou nepřístupné chodby a postupným nacházením věcí je odemykám. Takhle mám rád koncipovaný i dungeon. Ultima Underworld mi přišla taková jakoby epizodní, postupně se mi odemykaly jiné světy  nepůsobilo to jednolitě.
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #491 kdy: Duben 13, 2019, 00:37:25 »

Jinak Abandoned Places II se blíží k finiši, neskutečně monstrózní hra. Rozmapovávám 27. level.

Mapy a deník jinak na oldgames, docela jsem se v deníku rozepsal, tak snad to třeba někoho (jednoho nebo dva lidi) zaujme :-) :-)
IP zaznamenána

jvempire

• Nováček
  • *
« Odpověď #492 kdy: Duben 13, 2019, 21:12:19 »

Na DH je to občas opravdu nehezké, to je pravda. Ale nevím kde jinde řešit a pracovat s tolika hrami. A bylo by mi opravdu líto kdybyste zrovna vy(Elemir, Richmond, Ringo) odešli. Máte nejzajímavější příspěvky a alespoň nemám pocit, že jsem sám takový exot. Je tám několik obzvláště na facku lidí, ale nenechte se otrávit, byla by to škoda. Jinak obecné neherní diskuze mám od začátku vypnuté - doporučuji totéž. 
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #493 kdy: Duben 14, 2019, 12:26:12 »

Zatím jsem zkusil dva komentáře, paradoxně mimo klasické cRPG a doplnil jsem seznam her a jejich stav. Čekám na případné reakce, tedy kdo první do mě zkusí rýt, přičemž O všem a o ničem ignoruji. Určitě máš pravdu v tom, že množství a záběr her je na DH jasný bonus, protože pokud chci nějak pracovat třeba  novějšími hrami, tak ani jinou možnost nemám. Proto to ještě zkouším. Je ovšem cítit, že se na DH něco stalo a nálada je všelijaká.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #494 kdy: Duben 14, 2019, 12:41:19 »

Jo, na nové hry je to tam fajn, takže když jsem hrál Stellaris, Civilization 6, Ori and the Blind Forest, Hollow Knight, tak se tma má aktivita zvýšila, psal jsem komenty, psal jsem do diskusí, mohl jsem hodnotit, o tomhle na jiném webu asi takhle pokecat nešlo, tedy já o tom kecal ještě na Facebooku, tam jsem v několika herních skupinách, svou timeline krásně plevelím recenzemi na hry :-)

Nicméně o starých hrách je to na DH spíše o trollení od těch těch, kteří se chodí navážet do staromilců a tohle já už fakt nemusím. Kromě toho už jsou tam vytvořeny animozity mezi nicky a v podstatě je pak i tendence u nových her se dohádat.

Ad něco se stalo - on tam je nějak cítit ten dozvuk té kritické diskuse v "O všem a o ničem"?
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 78