Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:25:01
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242603 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #495 kdy: Duben 14, 2019, 13:02:00 »

Přijde mi, že se atmosféra opravdu změnila, takové jakoby dusno. Včera tam v jiné diskuzi padl opět postesk směrem k událostem v O všem a o ničem. Možná je to jen můj pocit, protože já DH sledoval vždycky spíše ve chvíli, kdy se rozjela nějaká zajímavá herní diskuze, na tohle mám celkem štěstí. Na nějaký exodus bych to však neviděl, na DH srazu si to někteří vyříkají a vše se vrátí do normálu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #496 kdy: Duben 14, 2019, 13:56:42 »

Exodus nebude určitě, to je jasné, tu diskusi vlastně řešilo jen pár lidí, sice z komunikace přes poštu jsem měl echa, že je tam dost lidí otráveno a raději se do diskuse s některými lidmi tam nepouští vůbec a musí mít silnou ignore záklopku na takové jedince, aby tam mohli existovat, ale když někdo chce pokecat o nějaké hře, tak je asi logické, že jde právě na všeobjímající DH.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #497 kdy: Duben 14, 2019, 14:34:44 »

To mě tenkrát slova podpory taky přišla, paradoxně dokonce z komunity, která byla posléze "zlikvidována", ale to je úplně jiný příběh :) mpv23 byl tuším jedním z nich, akorát opět pod jiným nickem. U těhle lidí už vím, že není dobré se kolem nich motat, protože dokážou v těch obecných diskuzích přitopit a ještě víc to našponovat. Oni se po čase přihlásí zas pod jinými nicky. V něčem ovšem mají pravdu. U mě je taky problém, že se hůře vyhýbám obecným tématům a pokud někdo někde už vysloveně plácá, tak mám nutkání přispět. Holt ono je to hlavně tím, že už na počátku jsem od DH očekával trošku něco jiného, protože soukromou databázi si klidně mohu vytvořit sám.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #498 kdy: Duben 14, 2019, 14:49:24 »

No, mpv23 dostal permanentní ban a zrovna s ním jsem si dost psal :-) Nakonec když jsem viděl, jak tam někteří ve všem a o ničem plácají, tak jsem tam taky přispěl a takhle to dopadlo, ban na 3 dny :-) Problém je, že mi tam nadávali, některé známé firmy tam ze mě dělaly kdo ví co a já se pak neudržel a některým tam nadal do hlupáků, ale to až po té, co mi někteří psali, že jsem toxcický debil. Že jsem dostal ban za vyhrocenou diskusi bych pochopil v případě, že by jej dostali všichni viníci. Ale jelikož mají stejnou politickou ideologii jako admini, tak ti byli ušetřeni, možná i pochválení za dobrou práci, že se zbavili zase několika konzervativců :-)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #499 kdy: Duben 14, 2019, 18:32:42 »

Vím, Richmond mi psal, že se to zvrhlo v nadávky. Já četl jen část, abych si udělal obrázek. Mě tohle moc nepřekvapuje, každopádně mě pobavila ta část, kdy došly argumenty, tak se začalo žalovat a banovat :) Některým očividně trapnost téhle situace došla, protože teď vypadají vesměs jako pitomci. Pořád čteš, jak jsou nad věcí, a najednou tohle. Každopádně já si udělal obrázek o současném dění na DH a dokonce jsem přehodnotil názor na některé starší uživatele. Na druhou stranu je klidně možné, že to je prostě vývoj a představa o budoucím směrování DH, těžko říci. Popravdě, ono je jednodušší obětovat menšinu, byť ta menšina pro DH něco odvedla, když tím získáš desítky nových uživatelů, kde máš větší šanci pro nové podporovatele apod.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #500 kdy: Duben 14, 2019, 19:07:34 »

Podle mě je dost problém, že dochází k politizování té komunity. Blbé je, že jsem se neudržel to vlákno ignorovat, na druhou stranu mi to otevřelo oči. Já jsem vůbec nevěděl, co se tam odehrává, dokud mi mvp23 nenapsal zprávu, jestli jsem ty neuvěřitelné věci tam četl. Já mu psal, že ne, že to tam ignoruji, ale že tam mrknu. A jak jsem četl, tak to ve mě bobtnalo, až jsem se neudržel a napsal jsem svůj názor. Slušně. Načež přišli vrchni zesměšňovači tam nejprve ze mě dělat blba no a pak došlo k těm nadávkám.

A ta politizaceje tam všudypřítomná, někteří mi spali, že jsou to pirátské stránky, takže je nebezpečné tam psát cokoliv, co jim není po vůli, že tamní gerily ihned nastoupí k pirátské inkvizici a provokují, dokud uživatele neonálepkují jako "ten problémový". Pak si z něj začnou dělat srandu, jmenovat jej v diskusích, i když on se jich už neúčastní a podobně. To je strašně špatně.

A podněty k politizaci a politickým tématům  dávají právě provokatéři. O politice by se tam nikdo nebavil, ale oni prostě začnou tak nenápadně stylem - "fuj, to jsem se málem pozvracel" a dohodí odkaz na článek třeba o Zemanovi, Soukupovi a jiných. OK, jakkoliv nejsem zapáleným fanouškem zrovna zmíněných, tak nevidím důvod tohle tam rozjíždět, protože se někdo neudrží, dá tam odkaz na nějaký problém z uprchlické vlny nebo oponenturu k tomu, co tam oni dohazují a už je zle, tohle se prostě nesmí, fuj, všichni na něj na xenofoba a rozjede se kolečko nenávistných výměn názorů, které mohou skončit všelijak.

Admin, pokud chce zasahovat, tak by měl důrazně stanovit pravidlo že politiku ne a pokud ano, tak všichni, všechny názory. Pokud tam začne někdo někomu nadávat, tak je blbost podržet v
 tom byť i podporovatele databáze, jen proto, že má ten "správný názor" a když někdo odvětí taky nadávkou, tak jej setřít nebo rovnou bloknout za napadání jen proto, že tne jeho názor není ten "správný". Jako vrchol mi přijde na stránkách o hrách schválně vydržovat politicky laděné vlákno s jediným možným názorem jako jakýmsi think tankem jedné ideologie. Tohle mě znechutilo natolik, že já se obejdu bez DH a oni se ještě více obejdou beze mě, o tom nepochybuji.

A srandovní je, jak v tom vlákně někteří vysírají skoro každý den, ale já tam přijdu všeho všudy snad v pořadí čtvrtý nebo pátý den dohromady za celou dobu existence DH a stačilo to na osočení, že tam neustále roztáčím kolečka konfrontací :-)
« Poslední změna: Duben 14, 2019, 19:15:15 od Ringo »
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #501 kdy: Duben 14, 2019, 19:38:49 »

jvempire: No zatím ten můj odchod není úplně horkej :) Díky za podporu. A vážím si ji speciálně od Tebe, protože patříš taky mezi moje nejoblíbenější uživatele (navíc každý Ultimář je můj člověk!). Já si snažím těm obecným diskusím úplně vyhnout, snad jen u sportu se trochu dovedu vyřádit, i když zase tam nikdo jinej americkýmu fotbalu neholduje :))

Já si třeba myslím, že v diskucích těch starých her panuje celkem dobrá atmosféra a i když se tam ne vždy shodnu na konkrétních titulech, tak  ty lidi mám celkem rád. Samozřejmě než tam přijde nejmenovaný troll, který je schopen destruovat vše neustálým zesměšňováním dungeonů. Ale i u něj jsem se naučil ho úplně ignorovat, měsíce jsem na něj už nereagoval, takže vlastně jsem už i v tomto směru v klidu.
A v poslední době mám pocit, že se třeba rozrůstá počet lidí, co se k těm úplně nejstarším rpgčkům vrací, viz třeba počet lidí, co dohráli Ultimu 1. Ten počet už je srovnatnelný s počtem lidí u Ultimy 7, což je fakt překvápko. Ono se dá celkem tam žít, když si člověk odmyslí tu sigilskou partičku :)

Tak snad trochu končím optimisticky :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #502 kdy: Duben 14, 2019, 21:58:54 »

Ringo: mě taky stačil jeden jediný večer, a někteří ze mě udělali problém roku :D Ale to nebylo nic s politikou, mě se zas povedlo nachomýtnout se k něčemu jinému. U politiky vím, ostatně Richmond to tu přede mnou napsal. Sigilský spolek je známé destruující těleso, ani nevím proč si na tom tak zakládají (samozřejmě nejde o všechny, ale já si je holt pamatuji v jiném světle a mám prostě tendenci je do toho jednoho pytle kvůli tomu házet).

Na druhou stranu mám pro ně i pochopení. Na VŠ jsem měl kolegu, který se vysloveně bavil nasíráním ostatních, ale taky po svém boku potřeboval lidi, co mají pro jeho úchylku pochopení a navenek mu budou tvořit pojítko s těmi, co ho tak moc nechápou. Jinak neměl moc s kým mluvit, protože i vtip od něj bylo složité pobrat jako vtip. Mě tohle docela vycvičilo, ale jak jsem psal, tak úplně tu potřebu nechápu. Tady si opravdu myslím, že na DH to přepískli a zpětně jim to došlo. Jak jsem psal Killerovi v Knize návštěv, těch banů mělo buďto padnout více, nebo se to mělo utnout v počátku (na banování to nicméně nebylo, zahlédl jsem na DH i šťavnatější výměny). Tady bych asi podobnou diskuzi nechal doběhnout, jen bych k tomu měl připomínku, ono to většinou stačí ... jasně, na DH si někteří myslí, že mohou mnohem více, ale to je opravdu už věcí adminů, zda-li to tak chtějí.

Já to zkusím zlehčit, sigilskému spolku nevadí ani tak tvůj politický názor, jako pohrdání PST :D Ostatně ani já nejsem fandou PST ;)

Obecnou diskuzi zatím úspěšně ignoruji a pokud se někdo někam nacpe, tak nyní přinejmenším vím, koho odpálkovat. Když už jsem začal, tak DH druhou šanci dám, ale nijak si na tom nezakládám. Žil jsem bez DH předtím, neměl jsem problémy ani s prvním odchodem, a pokud jde o vztah DH vs uživatel, já si myslím, že DH bez uživatelů by byl jen prázdný program, protože to oni ten obsah tvoří.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #503 kdy: Duben 14, 2019, 22:56:48 »

Elemir - samozřejmě sigilskému spolku vadí má kritičnost PST, pohrdání Baldursama a mým zápalem do dungeonů.

Politika se k tomu připletla vlastně nechtěně a já tak zjistil, že kromě BG a PST se s nimi neshoduji ani politicky a dali mi to sežrat. V podstatě to tam rozjela kauza s Chuchlem. Já bych se do ní neplantal, ale když jsem tam viděl uživatele, kteří se tam do toho opřeli tak nějak názorově mě blízko, tak jsem je podpořil a od té doby jsem tak nějak na černé listině. Pak jsem to nechal být, protože mi chodily od ostatních ty upozornění typu bacha, tady jsou to piráti včetně adminů. Tak jsem od kauzy Chuhcel se dále k politice nevyjadřoval a dobře jsme dělal. No a až mě do toho mvp23 uvrtal, tak jsem tam nastoupil jako liga spravedlnosti a bylo po srandě :-D Ale taky jsem tam teda viděl ostřejší výměny a soustavnější výměny i přes několik dní. Tak by mě zajímalo, v čem byl problém, když jsem tam chytl na dva dny takový trochu větší zápal. Mě by zajímalo, proč jiní mohou, ale jakamile se naseru já, tak je konec světa :-) Já jsem totiž strašně dlouho kliďas, sprostě prakticky nemluvím, nepíšu, ale jak pohár trpělivosti přeteče, tak se do toho taky opřu a najednou to vytvoří můj charakter na věčné časy a všichni zapomenou, že jsem dosud byl slušný :-) V tomhle mám prostě pech, no. Ale asi zbytečné se v tom bahnit. DH pojedou dále a já jsem tam byl jen kratičkou epizodou, na které nic nestálo ani nepadalo. Nejsem ten typ, který by se opájel nějakou důležitostí, když ji nemá. Samozřejmě když se tu o tom rozepisuji, tak to asi vypadá, že mě to žere, ve skutečnosti mě na tom žere ta nespravedlnost. Nemám prostě pocit, že bych něco hrozného provedl.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #504 kdy: Duben 14, 2019, 23:25:40 »

V pohodě, my to tu bereme jinak ;) Mě je naprosto jasné, co ti na té kauze vadí a souhlasím s tím. Chuchel mi nějak unikl, ale minulý rok jsem to třeba nevydržel a při probírání perzekuce menšin komunisty jsem taky vyprskl. Sám pocházím z německé rodiny a narozdíl od nějakého Samorosta vím, jaká byla realita. Nikomu názor neupírám, ale diskuse není o tlačení jednoho směru, ale o dialogu. Paradoxně se o práva druhých nejvíce perou ti, co o tom ví kulový :) Nicméně mi to nebrání zaujímat i zdánlivě nepochopitelné postoje k různým otázkám, podle DH bych byl vlastně někdy Sluníčkář, jindy fašista a ... zkrátka jak kdo zrovna nálepkuje :D Z tohohle už si dávno nic nedělám. Za mě je opravdu škoda, že si to úplně zabalil, možná jsme jim mohli společně dokázat, že my se bez nich v klidu obejdeme. Ostatně jejich ignorace je to, z čeho mají největší obavy ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #505 kdy: Duben 14, 2019, 23:52:00 »

Elemir - co jsi jim tam vlastně tehdy napsal, že z toho udělali kauzu? Jestli to chápu dobře, tak ses chytil v nesprávný čas an nesprávném místě. Víš, že to je přesně to, na co jsem dojel? Tak dlouho jsem ignoroval obecné diskuse, měl jsem tozásadně nakliknuto jen na diskuse na hry a mvp23 mi nahodil vějičku ve stylu, koukni tam na to, neuvěříš, tak tam ojediněle napíšu (sranda je, že jsem měl do té chvíle fajn večer, užíval jsem si pohodu, dal jsem si pár piv a nějak mě to asi i navíc odvázalo :-) A já se teda zapojil. A co mě pekelně štve, že šlo spíše o to podpořit takříkajíc bratry v boji, jenže když jsem se zapojil já , tak ostatní najednou vypnuli. Zůstal jen mvp23, který do toho šel ale podle mě až za hranu agresivně, já už si z toho pak začal dělat legraci a přijde admin a totálně mě setře jak kdybych tam za všechno mohl. To jsem si přečetl zrovna v práci a to mě tak dožralo, že mě tam takovým způsobem zpražil nějaký týpek. Tak jsem mu řekl své. Já to nerozlišuji, jestli je někdo admin, uživatel, podporovatel platící, mám názor, tak jej mám, neumím lézt někomu ani do zadku jen proto, že je admin, na to jsou tam jiní, kteří to u něj budou mít dobré, i kdyby předvedli nevím co. Co trochu zamrzelo, že se  stáhli ti, kteří tu diskusi rozjeli. a jak jsem dostal ban, tak se tam už zase najednou objevují a v mnohem zklidněnější podobě. Já už se rozhodl v diskusích za nikoho nebojovat, protože to vždycky odnesu.

A ignorace, to je opravdu to, co jim vadí nejvíce, proto jsem se rozhodl ji udělat důslednou. Nechodit tam vůbec :-)

Co jsem tak ještě nepochopil, já jsem se snažil i odvést pozornost, když tam Rapier psal o té nemoci z koček, shodou okolností jsem o tom něco četl, tak jsem mu řekl, že je to toxoplasmóza, přišel tam následně jistý nejmenovaný, kterého znám už z Oldgames, který zpochybnil články toho lékaře, co se jí zabýval. Na to jsem nereagoval ,jen jsem k tomu přidal, že se to řeší dost u těhotných žen, dělají se na to testy, takže úplná blbost to není a on mě tam ten nejmenovaný spražili i za tohle, že to tam vytahuji. Absolutně jsem nepochopil proč. A už vůbec jsem nepochopil tu odměřenost dotyčného, myslím, že se z oldgames s ním znám docela dlouho. Já když někoho znám, tak jej spíše vždycky podpořím, než abych jej přišel sejmout. ale asi je to zase prostě o tom politickém názoru, všiml jsem si, že dotyčný úzce spolupracuje s tvůrci DH.

IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #506 kdy: Duben 15, 2019, 00:27:07 »

Hm toxoplasmóza, o tom jsem slýchával už v dobách studia na gymnáziu, hlavně o výzkumu jejího vlivu na chování nakaženého. Jak čas postupoval, tak jsem se dozvěděl, že řadu zoocenóz tvoří poměrně zajímavá skupina bakterií, shodou okolností ze stejné rodiny jako Mycobacterium tuberculosis ;) Léčba podobných infekcí je mnohdy o náhodě, antibiotika tu prim zrovna nehrají. Ostatně chlamydiové infekce byly taky donedávna silně podceňované, stejně jako běžná borelie ... toliko k tématu :)

S humanitně apod. zaměřenými lidmi je zbytečné tuhle diskusi vést, oni nemají šanci pochopit, o čem to je. Mno, teď mě tak napadá, humanitní odborníci mnohdy probírají totalitní režimy, komunismus, Marxe ... já znám ovšem jediného humanitně vzdělaného člověka ze svého okolí, který skutečně přečetl Kapitál.

Já se před léty zastal, respektive podpořil stížnost 90210, že DH není moc přátelská vůči nováčkům.  Zůstal jsem sám a nakonec jsem byl taky za pitomce :) Krásně jsem jim předvedl, jak kohokoliv nového v klidu ignorují. Odpověď jsem ovšem i přes to dostal, prý musím dění na DH sledovat delší dobu, než se pokusím do diskuse zapojit. Tomu říkám rovnoprávnost :) 90210 od té doby ignoruji, protože stáhl ocas a od té chvíle ani nepípl. Přitom to celé vzniklo kvůli němu ... i když taky jsem shodou okolností měl v sobě pár piv, takže jsem byl rozjařenější, než by bylo zdrávo - normálně bych totiž nad takovým tématem asi mávl rukou. Boj za druhé je opravdu o hubu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #507 kdy: Duben 15, 2019, 07:49:38 »

K té toxoplasmě - já jsem tam vyloženě nabyl pocit, že to je snad zakázané téma, které jsem nesměl vytáhnout a dostal jsem pojeb i za to. Přitom to tam nadnesl někdo jiný, já to jen pojmenoval, další to zpochybnil jako přehnané, já jsem jen doplnil, že se na to dělají testy těhotným ženám, protože je to riziko pro plod, načež tam vylezl další chytrák, že jsem to zkreslil, já mu na to řekl, že jsem nic nezkresloval, jen jsem to lehce zmínil a ten další nejmenovaný mi dal ještě pojeb za to, že dokud jsem to nezmínil, nebyla o tom vůbec řeč. A jelikož jsem si včera zpětně přečetl knihu návštěv, tak jsem teprve zjistil, že jste to tu trochu probírali to banování a tak a tam jsi zmínil i tu svou kauzu a ten nejmenovaný, co mi dal pojeb za toxoplasmu byl tentýž, co ti sdělil, že máš více sledovat diskuse :-)

Co se týče těch nováčků, tak je fakt, že se s neznámými nicky nikdo moc do hovoru tam nepouští a takoví musejí vyvinout větší diskusní intenzitu a začít psát komenty, aby začali dostávat pluska a někdo se o nich začal zmiňovat. Mnohé může taková ignorace odradit. Co je ještě větší fakt je to, že ta sigil parta s tam cítí jako že jde o jejich prostor, do kterého moc nikdo nesmí zasahovat, rádi dělají z druhých pitomce a vzájemně se tam chodí do diskusí podporovat a přicmrndávat si proti druhým. Mně tam jistý trollík dokonce napsal, že jsem naplavenina. Oni tihle týpci obvykle strašně nesnášejí, když má někdo svůj jasný názor, vědí, že takového budou o svém názoru přesvědčovat velice těžko a oni chtějí strašně přesvědčovat, být těmi nejchytřejšími.

Co se týče humanitních vzdělanců, tak to je zajímavé téma, oni sice studují diktatury, ale neumí ji odhalit, když se děje ,naopak stojí na straně té diktatury a jak by měli vědět, že se historie opakuje, tak nejen, že to neví, ale popírají různé paralely, nebo si vytvářejí nějaké své úplně zvrácené, jdoucí přesně na ruku těm diktaturám, co se nám pořád vracejí. Je to takové to svazáctví, kdy prvotní nadšení z něčeho "nového" vede k takovým 50. létům.

Já jsem taky humanitně zaměřen, ale koukám se na to očima konzervativce, otevřeně se hlásím k myšlenkám psychologa Jordana Petersona, mým politickým idolem je Churchill a Thatcherová. Věřím, že to tu snad nikomu nebude vadit a nebude to předmětem nějakého automatického odsunu na black list :-) Já to z politických důvodů nikdy nedělám, pokud to někdo nedělá mě. Přátelím se s lidmi různých přesvědčení a nemám s tím problém, obvykle mám tu smůlu, že se oni přestanou bavit se mnou, když zjistí, jakou filozofii vyznávám já :-) 

A pěkně tady off topicuji v tématu o Dohrál jsem :-)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #508 kdy: Duben 15, 2019, 09:00:52 »

To není zas tak offtopic, vždyť ono to lze brát taky jako dohranou hru :D Ale asi jsme s tím opravdu měli přejít do jiného tématu. Nicméně já nerad cokoliv usekávám, když už se někde něco rozjede, tak je škoda to utínat a přesměrovávat. Jinak tady asi nikdo osobní názory a přesvědčení neřeší, a když už někomu není něco tak úplně po vůli, tak se jen taktně připomene a ostatním to docvakne. Já jsem si jasně vědom, že komunita okolo Might and Magic je směska lidí a názorů, ale kupodivu si za ta léta nevybavuji žádnou vyhrocenou neherní diskusi. Jako vím, že někteří nemusejí mě, ale já taky na web nikoho násilně netahám a ani ho tu nedržím v okovech :D

V Knize návštěv jsem to nadhodil, pro mě to bylo totiž dost překvapení. Zrovna jsem na DH hledal informace a zrovna mi padl zrak na oznámení Memphise o zabanovaných. Ale s tím uživatelem si mě teď překvapil, já ho znám taky primárně z Oldgames a přišel mi tam naprosto rozumný, ale tou radou směrem ke mě to docela zazdil :) On to byl ovšem na DH vždycky šplhavec. Já už se v první chvíli tedy bál, že píšeš o Mickovi, protože ten je taky v týmu DH, ale ten by se do ničeho takového snad nepletl.

Pro mě to tenkrát byla jako pro nováčka tak trochu facka, protože já neměl v plánu se na DH registrovat, ale přesvědčilo mě to, že se na DH pohybuje skupina lidí, které jsem zvenčí znal právě z Oldgames, a tak jsem si říkal, že to bude výborný začátek pro komunikaci. No, takový začátek jsem si opravdu nepředstavoval :D Registrace na Oldgames už se asi vezla ve stínu událostí na DH a po řadě monolízích jsem to taky vzdal. Já bych si tenkrát možná dokonce přál být v roli běžného nováčka, kterého nikdo nezná, protože bych na to mohl úplně v pohodě zapomenout. Navíc tohle se událo zrovna v době, kdy jsem měl celkově slabší chvilky.

Důvod, proč jsem do té doby o DH neuvažoval, byl sigilský spolek. Už v dobách před Sigilem se tvářili jako elitářský spolek, kde prostě musíš přijmout pravidla, která ti nadiktují, což v podstatě znamenalo skákat podle nich. Ta následná selekce pak byla tak důsledná, že Sigil je v podstatě už léta mrtvým webem :) Proč by se někdo chodil nechat urážet a ponižovat? Tyhle manýry se přenesly i na DH a mě jenom udivuje, proč by někdo dělal 2x stejnou chybu. Tomuhle moc nerozumím. Nevýhodou pro sigilský spolek je fakt, že já tu byl dávno před nimi a mám poměrně dobrou paměť. DH naštěstí není jen o nich, je na ní i řada normálních lidí, kteří to zatím vyvažují. Holt je potřeba se obloukem vyhýbat prostoru, který si uzurpovali pro sebe, beztak jde o prostor, který je pro hry nedůležitý.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #509 kdy: Duben 15, 2019, 09:29:03 »

Já na DH taky vůbec nechtěl, mě tam vlastně přilákal Richmond na diskuse o dungeonech, docela tam v jednu chvíli běžely a já si říkal, všude jinde dlouho mrtvo a na těch DH to přeci jen trochu žije, po dlouhé době se zapojím. Já jsem po aktivitě na RGry a pak Oldgames měl takový komunikační útlum, přišlo mi, že se všichni všude na vše už vykašlali, všechno si řekli, tak jsme měl pauzu a hraní jsem vlastně konzultoval jen s Richmondem přes ICQ. To je taková stálice v mé herní komunikaci :-)
No a u těch DH jsem se po přihlášení trochu obával toho elitářství (sranda je,že virtuálního elitářství, vlastně nevíme, jaké životy ti lidi reálně ve skutečnosti vedou, třeba to mohou být zhrzené neuplatněné duše jinde, tak si to tam takhle kompenzují) , a taky dost toho, že tohle je už v drtivé většině jiná herní generace, jediné, co mi přinášelo domáckou atmosféru byli staří známí z RPGhryCZ a Oldgames. O to větší šok pro mě bylo to jedno odpálkování právě jedním z těch starých známých. Pak se to tam strhne a najednou jsem naplavenina, toxický debil a já nevím co ještě, tak jsem si pak škubal vlasy za to, kam jsem to vlastně vlezl a že mi to po těch letech mlčení stálo za to :-)
A s tou jinou generací to bude asi taky tam už pravda, když tam člověk řekne nějaký názor a 23 letý, který pravděpodobně ještě žije s rodiči, mi tam přijde říct, že kecám voloviny, ale kdybych chtěl, tak mi to vysvětlí třeba přes poštu - a to se jednalo o pojem, o kterém jsem prvně zaslechl tak cca před 30 lety,  kdy ten dotyčný nebyl ještě na světě a o mi to bude milosrdně a ochotně vysvětlovat, to pak nevím, jestli se mám smát, a to každou generaci přitom respektuji a rád si ji vyslechnu, ale takové ty mentorské řeči z jejich strany, které mi každým postem naznačují, že jsem omezený a že mě o pravdě rádi poučí.... 

Samozřejmě je tam taky pár staromilců, s kterými jsem tam na jedné lodi a máme shodné názory, ale ty si tam řekneme maximálně přes poštu a v diskusích se jede pak přísně korektně a všichni se víceméně drží zpátky.

Co se týče uzurpování prostoru, tak ono by to pro hry nebylo důležité, kdyby neměli potřebu si jej uzurpovat  u her, které se jich netýkají, ale rádi je přijdou hejtovat. Viz diskuse o dungeonech. To, že to někdo nehraje a nemá je rád chápu, ale aby chodil vyrývat mezi ty, kteří se o nich chodí bavit a psal jim tam, že je to nejhorší žánr a jsou to nejhorší hry pro lobotomiky, to je uzurpování si prostoru v každičké diskusi, prostě být všude důležitý, i tam, kde mu to nepřísluší, to ať si pak DH živí tuhle uzavřenou komunitu a poplácávají se po zádech, jak jsou dobří, že dělají něco v takovém rozsahu, jako jiní ne.

« Poslední změna: Duben 15, 2019, 09:35:27 od Ringo »
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 78