Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 15:24:58
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242313 krát)

Richmond

• Zasloužilý člen
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #360 kdy: Duben 24, 2016, 09:14:25 »

Scorpia byla legendární, to si chudák nezasloužila :) Zvláštní je, že jí vadil tenhle typ hádanky, kde běžel reálný čas, ale přitom si pamatuju, když jsem četl její report z testování Wizardry 4 (asi měla jedna z prvních přístup ke hře), tak psala, jak se mají všichni na co těšit a pak z toho byla (a je) téměř nehratelná záležitost :)

Po dohrání MM2 jsem chvíli bojoval s tím, že jdu okamžitě do MM3, těším se na tu hru už posledních asi 5 let, ale ještě vydržím, chci dodržet ten svůj přístup, že nehraju 2 díly série po sobě (ani hry na stejném/podobném engine). Takže zkouším BG:EE.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #361 kdy: Duben 24, 2016, 22:44:14 »

Taky mi občas něco nesedne, byť by jeden řekl, že to je něco, co zvládám jinak celkem dobře. Scorpia aspoň JVC nakopla, aby se u trojky "více" snažil. Výsledkem je sice kompromis, ale mnohem otevřenější širší hráčské základně. Přesto to má několik nepříjemných hádanek, takže úplně zdarma to není :D Mě asi nejvíc doposud daly zabrat hádanky ve hře Rama, naneštěstí jsem hrál německou verzi. Dneska už mám i anglickou, ale do hraní se nemohu dokopat.

BG: EE je dobré, někde vzadu tu mám k tomu celý topic. Na počátku to sice bylo chvilkama infarktové, ale Beamdog docela operativně odstraňoval bugy, takže to bylo dobré a dneska už to bude určitě opravené komplet. Navíc mě celkem chytla ta jejich romance, co jsem se k ní dostal. Jediná vítka je pro mě prostě engine a tím určité věci typické pro dvojku. Jednička měla pár dobrých věcí, které dvojka bohužel zadupala do země.

Musím hlavně dohrát Planescape, pak to vypadá na Tunnels and Trolls, když to DJ konečně přidal do katalogu :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #362 kdy: Duben 25, 2016, 14:22:37 »

Brzy vyjde čeština do Pilars of eternity, takže má představa, co budu v nejbližší době hrát, je vcelku jasná :). Aktuálně jen tak z hecu zkouším už asi po 15té pokořit Gothic3. Zatím se mi to povedlo jen jednou (kdysi dávno) a všechny ostatní pokusy jsem nezvládl a vzdal to. Ale já to dokážu. Jednou to prostě musí vyjít.
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #363 kdy: Duben 25, 2016, 18:42:15 »

Taky čekám na tu češtinu, hru už mám koupenou na gogu, dokonce jsem ji i chvilku zkoušel a hodně se mi to líbilo.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #364 kdy: Duben 26, 2016, 20:28:13 »

PoE jsem zkoušel, do návštěvy prvního města se mi to líbilo, pak mě to nějak přešlo ... ostatně to už jsem psal :D S češtinou se k tomu určitě vrátím. Nic naplat, ale jak jsem se dostal do rozhovoru s tím elfem ve městě, tak jsem se začal ztrácet. Tím to pro mě bylo zabité úplně.

V noci jsem však koukal, že už vyšel ten očekávaný datadisk v Baldur's Gate a docela se kolem toho strhla kritika. BG: EE taky nebylo na počátku nějaký zázrak, důležité je, že hru opravují. U příběhu je to těžší, Beamdogu jsem v tomhle moc nedůvěřoval od počátku a jak to vypadá, tak duch BG opravdu nevystihli. K hraní se asi jen tak nedostanu, navíc jsem to ještě ani nekupoval, ale zkusit to budu muset. Spíš mě začíná drtit ta nová vlna genderové korektnosti, nebo jak se tomu říká. Přesně tohle byl důvod, proč mi Dragon Age Inquisition těžko kdy sedne. V BG 2 si u mě třeba Anomen zahrál jen jednou a to jen kvůli tomu, že mě zajímal jeho vedlejší úkol.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #365 kdy: Duben 28, 2016, 21:33:25 »

Ten datadisk na BG je asi randje prusvih. Staci si precist komentare na Gogu, to je doslova katovna :) Takze ja do toho stoprocentne nejdu, to snad bude jedna z nejhorsich her vubec.
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #366 kdy: Duben 29, 2016, 18:52:36 »

Tak dohrána další hra :) Blackwell Deception (4.dil). Mm rád AGS engine s tou stylovou grafikou. Navíc je to celé napsané moc pěkně, hádanky tak akorát. A dobře padnoucí hudba. Celkově hodnotím vysoko, zbývá mi tak už jen poslední finální pátý díl.
IP zaznamenána

Uran

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #367 kdy: Květen 04, 2016, 12:25:01 »

Ten datadisk na BG je asi randje prusvih. Staci si precist komentare na Gogu, to je doslova katovna :) Takze ja do toho stoprocentne nejdu, to snad bude jedna z nejhorsich her vubec.

Tak ja jsem ho ted dohral a tak negativne bych to nevidel.

Hraji od BG1:EE ..... a BG:SoD je takova prijemna preklenovacka. Skoda, ze import do BG2:EE to nijak vyrazne neovlivni.

Co bych vsak vytknul tak to je nespojitost obtiznosti. Doufam, ze to pisu spravne. Rozdil mezi "Legacy of Bhaal" a "Insane" je mezmerny. Na Insane (hraju) v poho a LoB je vrazda. A to hraju spise takovym diablovskym stylem: nabehnout a vykosit, pripadne pokryt plosnyma kouzlama ap.
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #368 kdy: Srpen 20, 2016, 21:17:18 »

Tak dohráno - Wizardry I : Proving Grounds of the Mad Overlord.
Rozjel jsem sierráckou adventuru Gold Rush (zatím 30 bodů z 250), asi zkusím i první Zork a z rpg řeším dilema, jestli tedy jít do Might&Magic III nebo Black Crypt (těžká volba).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #369 kdy: Srpen 21, 2016, 19:10:13 »

Docela obdivuju, že si u toho vydržel. Mě to jednou taky čeká, ale na tohle už bych musel být opravdu naladěný. Teď bych rád dojel komplet RoA a dále pokračoval s Drakensangy.

MM3 ti neuteče ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #370 kdy: Srpen 22, 2016, 19:03:21 »

No překvapivě to nebylo moc dlouhé, takže sice jsem občas trpěl jak zvíře, protože tohle se už v dnešních hrách nevidí (perma-death, tedy žádný save), ale jako dá se to, je to jenom 10 pater :)

Jsem jinak rád, že jsi začal plnit ten velký rest v RoA, ta série je výborná.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #371 kdy: Srpen 23, 2016, 10:17:41 »

Každopádně gratuluju k úspěchu :)

U RoA jsem váhal, nejhorší bylo to navázání po přerušení hraní, ale už jsem do toho zase zaplul.

IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #372 kdy: Květen 02, 2017, 14:12:28 »

Koukl jsem schválně na úplný začátek topicu, že bych jako třeba něco zeditoval a doplnil o DOHRÁNO, jenomže i přes to množství odehraných her v posledních dvou letech, z toho seznamu jsem nakonec dokončil jen dvě :) Nechal jsem to tedy tak. Nabalilo se mi k tomu dost dalších titulů a začínám si tak nějak říkat, že na některé hry se možná ani nikdy nedostane.

V současné chvíli si připravuju úplně jiný rozvrh, který mi vyplynul ze současné situace. Ze starých kousků jsem původně plánoval rozehrát a dohrát Anvil of Dawn, jenomže pak se to trochu zvrtlo a nechal jsem se díky Richmondovi zlákat Ravenloftem :) Přemýšlím proto o něčem trochu jiném a u her pod taktovkou SSI chvilku zůstat a odehrát takový malý základ ...

Ravenloft: Strahd's Possession (DOHRÁNO)
Ravenloft: Stone Prophet (DOHRÁNO)
Menzoberranzan (DOHRÁNO)
Eye of Beholder  (DOHRÁNO)
Eye of the Beholder II: The Legend of Darkmoon (DOHRÁNO)
Eye of the Beholder III: Assault on Myth Drannor (DOHRÁNO)
Anvil of Dawn (aby se neřeklo, že se držím jen AD&D 2 ;) )  (DOHRÁNO)

Chci hlavně využít současného naladění a do karet mi hraje i dobrá hratelnost Ravenloftů. Předpokládám, že Menzoberranzan půjde v podobných šlépějích, minimálně technologicky a Eye of Beholder mám už trochu osahaný. S Anwil of Dawn bych zároveň uzavřel tvorbu DreamForge Intertainment, Inc., více od nich v plánu hrát nemám. K Westwood Studios, Inc. (EoB) se naopak potom ještě vrátím, protože mi tu v pořadníku leží navrchu Lands of Lore, ale to bude asi až později v tomto roce. Se seznamem výše bych si měl na pár měsíců vystačit a do toho bych měl někam vměstnat ještě první dva díly Might and Magic, což možná už bude až příliš :D
« Poslední změna: Červen 19, 2017, 10:50:54 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #373 kdy: Červen 19, 2017, 11:08:49 »

Jarní předsevzetí jsem k dnešku zdárně dokončil. Čekal jsem to horší, tedy hlavně mnohem delší, ale povedlo se mi dokonce vejít pod 3 měsíce. Přitom většina těch her balancuje herní dobou mezi 30-40 hodinami. Každopádně to bylo naposledy, co jsem si naložil takovouto dávku :D Klika byla v tom, že se ve všech sedmi případech jedná o velmi povedené tituly, takže mě to v herním tempu drželo samo. Příště se ovšem omezím jen na uzavírání trilogií apod., které budu raději prokládat hrami s odlišnou mechanikou.

Vzhledem k blížícímu se datu vydání Grimoire jsem zvažoval, že bych se ještě vrhl na Wizadry 7, ale to by mě asi už opravdu zabilo :D Teď mě čeká spíše pauza a ani Grimoire by to asi nakonec nevytrhl. Spíš mám obecně dilema, kam se vrhnout dále. Mohl bych samozřejmě zůstat u Westwoodu a pokračovat skrze Lands of Lore, ale na seznamu je ještě předtím trilogie Ishar, kterou jsem mnohokrát rozehrál, ale nikdy u toho dlouho nevydržel. Betrayal at Krondor počká, ještě jsem se ani nezačetl do knížek ;) Dilema je to hlavně proto, neboť poté už bude konečně následovat rozehrávka Might and Magic I a II, takže se zase nepotřebuji vysloveně vysílit :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #374 kdy: Červen 19, 2017, 18:45:42 »

Slušná kadence dohraných her! :) Wizardry 7 je ale hodně času beroucí titul, obzvlášť pokud se hraje pečlivě.

Já dohrál Akalabeth a Ultimu 1. Po kratším přemýšlení si na léto asi dám Wizardry 2 opět s psaním deníčku. Bude to ale asi pěkná řehole, protože mě nečekají už skoro žádné postupy postav (max 1-3). A bojím se, že puzzly budou mnohem drastičtější.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 78