Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 15:32:02
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 242362 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #390 kdy: Srpen 06, 2017, 22:32:42 »

Hm, koukám, že máš krabicovku :) Já tu mám jen CD, ale Dark Suny bych taky rád zkompletoval, byť je to docela složité sehnat (v EN verzi). Hlavně se neopomeň podělit o zážitky, na tuhle sérii si taky už dlouhou dobu brousím zuby, ale vždycky dám nakonec přednost něčemu jinému.

Ultimu 7 jsem zkoušel, né moc dlouho, ale pokud jde o izo pohled, tak Dark Sun je opravdu lépe proveden. Ultima mi v tomhle přišla taková zvláštní, ale zase to mělo docela rychlý dějový spád ... no, mám to stále nainstalované a zvažuju, že bych to prubnul jako svůj úvod do Ultim. Mě to ale moc neříká, těžko soudit, jestli je to dobrý nápad nebo ne. Anebo jinak, zda-li lze jednotlivé díly od sebe oddělit a nebát se, že o něco přijdu. Proto vlastně kolem Ultim pořád jen přešlapuju. Asi se nakonec vrátím spíše k dungeonům a na řadu přijde Ultima Underworld.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #391 kdy: Srpen 06, 2017, 23:23:34 »

Ja Ultimy zacal resit tim, ze jsem to vzal od Akalabethu. I Ultima 1 nebyla moc dlouha. Uvidim, jestlise budu parats nepovedenou dvojkou. Ale od trojky vyse to jsou uz opravdu velmi dobre hry.

Krabice Dark Sunu mam pocit, ze se daji porad dobre a docela levne sehnat. Nebo uz to neni pravda?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #392 kdy: Srpen 08, 2017, 11:27:57 »

Krabice Dark Sunu mam pocit, ze se daji porad dobre a docela levne sehnat. Nebo uz to neni pravda?

Bohužel, už to není tak dostatkové zboží, což se ostatně stalo i jiným hrám. Opět jsem před pár lety zaváhal, když jsem to kompletoval a nešel jsem rovnou do krabic. Jenomže tenkrát jsem zas netušil, že opradu budu tu sbírku realizovat :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #393 kdy: Listopad 30, 2017, 17:28:50 »

Odpočinková fáze po Wizardry 7 nebyla zrovna moc odpočinková, ELEX a Assasin's Creed: Origins mě stály taky dost času :D, takže zvažuju, co oddychovějšího a kratšího si dát (MM I ani II taky zrovna nehrozí :D). Nejlépe se nestarat o kreslení map a neplavat v záplavě textů :) Wizardry 8 teď nepřipadají v úvahu, potřebuju si udělat pauzu, navíc jsem ještě stále nezačal psát souhrn k sedmičce, což mě dnes asi čeká.

K Albionu se zatím vracet nechci, napadlo mě, že by bylo vůbec ideální se opět po delší době vrhnout do dobrodružství jen s jednou postavou, abych to opravdu osekal i o management družiny, ale pak jsem si řekl, že to jsem si splnil zrovna u Elexu a ACO. Dungeon Hack tím pádem zatím dohrávat nebudu, ale visí mi tu dvě série - Ishar a Lands of Lore. Ishar pravděpodobně taky ne, to by mě asi nutilo, sjet rovnou celou trilogii, ale u Lands of Lore se traduje, že nejlepším počinem je beztak jen jednička a celá série na sebe ani extra nenavazuje. Volba na tyhle dvě série padla z toho důvodu, že obě mají své herní mechaniky, takže by to bylo něco nového.

A teď je otázkou, zda-li je LoL dobrou volbou vzhledem k výše uvedenému? Projel jsem zatím zkusmo začátek a vypadá to, že bych u toho mohl bez problému vydržet :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #394 kdy: Listopad 30, 2017, 19:56:47 »

A nechceš prubnout Ultimu Underworld? Není nutno mapovat (parádní automaping s možností psát poznámky), není to žádný hack&slash, textů tak akorát a pro mě pořád dost možná nejlepší rpg všech dob :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #395 kdy: Listopad 30, 2017, 20:42:59 »

To je taky možnost, dokonce bych jí měl mít ještě nainstalovanou z posledního pokusu. Asi jí tedy zkusím a uvidím, jak se mi to bude jevit.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #396 kdy: Listopad 30, 2017, 21:39:29 »

Neměl jsem nainstalováno, já si to asi spletl s dvojkou, tohle jsem nikdy ani neviděl :) Ale jinak dobrý, to by mohlo jít.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #397 kdy: Prosinec 20, 2017, 14:45:27 »

Dohráno:
 - Dark Sun 2 (nebýt technických problémů, které mi nechtěně a hlavně nadměrně zvědly obtížnost v poslední pětině a zejména v posledním souboji), tak je to 100/100!
- Blackwell : Epiphany (poslední díl série, emočně vypjaté, graficky nádherně zpracované, hudba famózní, můžu jen doporučit)

Nainstalováno:
- Wizardry 3
- Starflight 1
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #398 kdy: Leden 22, 2018, 08:25:17 »

Ultima Underworld: The Stygian Abyss
Ultima Underworld 2: Labyrinth of Worlds

dohrány :) Když odečtu těch pár týdnů přestávky, tak jsem se s tím dostal lehce přes měsíc, dohromady to bylo zhruba 172 hodin - vzhledem k zákysům ve dvojce mohu s klidem nechat původních 78 hodin pro UU1 a k tomu přičíst 94 hodin z UU2. Celková bilance tedy jasně svědčí, že mě to muselo setsakramentsky bavit, když jsem tolik hodin dostal na tak krátké časové rozpětí, ale opět platí, že byly dny, kdy jsem odehrál klidně i 10 hodin. Vlastně ani mi nepřijde, že to byla taková pálka :D

Textově akorát byla jen jednička, dvojka je místy ukecaná až až :D Překvapilo mě ovšem, jak dobře se to čte. Ve dvojce už jsem musel po slovníku sahat častěji, ale jinak dobré. Vlastně je možná dobře, že jsem se k Ultimám Underworld dostal až tak pozdě, dříve bych tu angličtinu asi vzdal a zcela jistě bych u obou dílů často nahlížel do návodu, což by byla škoda. UU jsou skutečně jedny z mála obecně známých her, které jsem v diskuzích s přehledem ignoroval a věděl jsem o nich tedy velmi málo. Proto mi tolik záleželo na tom, abych při jejich hraní nevyužil sebemenší nápovědu a to pokud možno ani hotové mapy. U těhle her mělo opravdu smysl předstírat, že jsem v 90. letech a nemám po ruce internet ;) Souhrny k oběma hrám teprve chystám a asi to nějaký čas ještě zabere.

Co dalšího? Přemýšlím, že bych dojel načaté Lands of Lore a pak se asi vrhnu do Wizardry 8, kde na mě importovaná družinka už netrpělivě čeká :)
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #399 kdy: Leden 22, 2018, 21:29:15 »

Ty Elminage Elemire:) Pisu v mnoznem cisle pac nekdy v listopadu nenapadne vysla na steamu i Elminage Original, ktera je trosicku min hardcore.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #400 kdy: Leden 23, 2018, 03:26:02 »

Teď potřebuju opravdu něco krátkého :) Wizardry 8 mají alespoň výhodu, že nebudu mapovat, takže pak klidně zas může přijít něco, kde si budu čárat. I když dost reálně zvažuju, že Wizardry 8 rozehraju hned. Nejprve však musím dosesmolit zápis dvou lokací v UU2 a to mi dneska jaksi nešlo. Přepadla mě nějaká rychlá chřipka a ke všemu zrovna v práci, takže si toho úspěchu ani nemůžu užít ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #401 kdy: Leden 23, 2018, 16:54:34 »

Teď jsem při prohlížení záloh našel ještě jeden historický adresář se souborem her. V dobách Baldur's Gate jsem našel jeden slovenský web, kde se zveřejňovaly různé povídky z fantasy prostředí apod. Někdo ho možná zná - Annun.sk. Dneska už tam zbylo jen fórum, ale dřív tam byla sekce o hrách a takový malý abandonware koutek, odkud jsem si postahoval kousky, které mě tak nějak zaujaly. Proto mi některé názvy her utkvěly v hlavě, ale nedokázal jsem si vybavit, kde jsem o nich tenkrát četl:

Betrayal at Krondor
Dungeon Master 2
Eye of Beholder 1
Eye of Beholder 2
Ishar 1
Ishar 2
Ravenloft
ROA Cepel Osudu
ROA Star Trail
TESArena
Ultima Underworld 1
Ultima Underworld 2

Je to někdy rok 2002, mám pocit, že jsem to stahoval ještě na škole. O Ravenloftu jsem tedy poprvé slyšel tady :) UU2 jsem tedy zkoušel někdy v této době, což by bylo možné, protože jsem ještě stále používal dualboot Windows 98 a XP. Proč to nebyla UU1 je jednoduché UU1 a Ishar 2 jsou jen návody, hra jako taková tam ke stažení nebyla. Některé hry se kryjou s mým starším souborem her, ale ten budu muset terpve někde najít.

Jinak Elminage Gothic asi jen tak ne, ta hra nefunguje na Windows XP, musel bych jí hrát jen na stolním PC. Předpokládám, že bych beztak dojel na PixelShaderech kvůli Intel HD grafice.

IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #402 kdy: Leden 24, 2018, 16:22:09 »

Mno, tak jse se koukl na GOG a řekl si, že bych těch 10 USD do Elminage Gothic zainvestovat mohl. Nakonec to dopadlo ještě lépe, díky nějakým bonusům jsem za to dal hezkých 19 Kč :D A když už jsem byl u toho, tak jsem to samozřejmě vyzkoušel.

Základní rozhraní interakce se světem mi takhle na první pohled přijde stejné, jako je tomu u Wizards & Warriors a jejich městských obrazovek. Tady je to tedy vše formou posunu v tabulkách, ale designově docela slušné. Intro nic moc, obyčejnější důvod pro hraní už si vymyslet nemohli ... prý boj dobra proti zlu :D

Chvilku trvalo, než jsem se dostal k tvorbě charakteru, bral jsem to přeci jen položku po položce, abych se podíval, co která možnost skrývá. Hra má nějaké předdefinované charaktery an levelu 4, ale není nad to si udělat své, protože tak člověk alespoň nahlédne pod pokličku herních mechanik ... no a tady sem málem zajásal :D Okopčené Wizardry 6 a 7, takže nic neznámého. Nicméně to asi na nakouknutí do manuálu bude. Už tu není potřeba šachovat s rolováním bonusů přes opětovné volby charakteru, ale výše maximálního bonusu mi přijde nějak nízká, dosáhl jsem jen na 18. S tím se totiž nedá vytvořit prestižní třída u libovolné rasy, takže můj trpaslík nemohl vzít Lorda.

Jako správný hrdina jsem se svým trpaslíkem level 1 vyrazil sólo do prvního dungeonu. První boj jsem dal, při druhém jsem nedostal šanci. Ale to nevadí, zjistil jsem u toho alespoň jak to funguje s výbavou, což je pro mě cennější informace.

Ale teď ke hře jako takové. Vzhledem k tomu, že mám v pořadí Wizardry 8, tak se rozhodně nechci 2x po sobě zabývat stejným (nebo přinejmenším podobným) gameplayem. Už by toho bylo opravdu moc. Wiz8 budou už třetí v pořadí. Každopádně je to hra, která za vyzkoušení určitě stojí, protože i přes svou jednoduchost to vypadá, že jako čistá kobkařina to bude fungovat skvěle. Navíc se to graficky drží při zemi. Čekal jsem to více mangovatější.

Edit: hm nádhera, nedlouho po nákupu se na GOG rozjela JRPG Sale, kde mají Elminage Gothic už v základu za 1,99 USD :D Nj, jenomže tohle se dá těžko předvídat.
« Poslední změna: Leden 24, 2018, 20:17:03 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #403 kdy: Leden 24, 2018, 21:00:44 »

Jo, je to ciste dungeon bez zbytecnych kudrlinek kolem. Ale vzhledem k tomu ze tam je zhruba 50 ukolu ktere jsou z velke casti nechane na hraci bez nejakych velkych rad dojde i na adventurni slozku. Ale jsou nepovinne, takze to jde fakt hrat jen jako cistej dungeon.

Nahazet na prestizni povolani je na dlouho. Da se pomerne snadno nahazet valkyra nebo samuraj. Ale lord nebo ninja je uz znatelne horsi a casove narocnejsi, ale jde to taky. Ninja muze zabrat hodiny a hodiny rolovani. Nebo jestli jsi to myslel tak ze se tam neroluje vubec? Tak roluje, myslim navratem o jeden krok zpet a opetovnym potvrzenim (mozna to je krapet jinak, uz si to uplne presne nevybavuju.)
Urcite doporucuju pred hranim nekde nastudovat system, sice jak pises se to tvari jednodusse ale casem zjistis ze to jde do pomerne velke hloubky a plno veci by pak bylo nejasnych.
Pro priklad ve hre existuje nekolik kusu takzvaneho innocent vybaveni. A to lze pouzit jen u postav ktere maji od zacatku hry stejne povolani a nemenily ho. Coz by zase tak zasadni nebylo kdyby clovek vedel u kterych povolani se to fakt vyplati (jedno z nich je prave valkyra). nebo treba to ze bez alchymisty se hrac pripravi komplet o vylepsovani vybaveni a vyroby predmetu..atd. Je toho docela hodne.

Trosku blbe se ovlada inventar (ja to hral gamepadem, je to hra z PSP) a casem se muzou stat otravne zvuky utoku postav a priser, ty jdou ale zmenit v options. Je tam na vyber kompletni sada zvuku co hra ma, takze to jde vyladit. Skoda ze Gothic na PC nema import vlastnich portretu a hudby. Coz nastesti napravily u Elminage Original.

A ano, graficky styl hry je hodne zapadni az na par vyjimek, a atmosfera rovnez.
Muj nazor je ze pokud ma nekdo skutecne rad dungeony tak tahle hra ho musi uspokojit ve vsech smerech:)

Tak jestli te to vyslo na dvacku, uz ti muze byt nejaka sleva ukradena:)

PS: a jen pripominam, je to zhruba 110 pater dungeon silenstvi, pro komplet dohrani. Ja se priznam ze 20ti patrovou nepovinnou Ibag tower jsem jeste nedal, protoze...no uvidis pak sam:)
« Poslední změna: Leden 24, 2018, 21:21:50 od flash »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #404 kdy: Leden 24, 2018, 22:16:43 »

Roluje se pomocí opakovaného mačkání E, právě ten krok s návratem zpět apod. není třeba, což je výhoda. Našel jsem, že velikost bonusu záleží i na věku postavy, ale zase se to s věkem nesmí přehnat, takže je to asi o hledání kompromisu. Možná se vyplatí vyrazit se základními povoláními a pak je teprve protočit. Valkýra by se ovšem hodila hned od začátku. Zvažoval jsem, že bych se inspiroval svojí družinou z Wizardry, ale takhle to nepůjde. Možná zkusím zítra družinu sestavit a pár hodin tomu věnovat.  Určitě si udělám nějaký přehledný výtah z manuálu a plán postav.

Inventář jsem zatím neviděl, ani jsem se nezabýval dovednostmi. Z počátku se vybírají nějaké pasivky, takže to bude něco nového, ale na to se právě budu muset podívat do manuálu, abych svýmu trpaslíkovi necpal něco, co mu bude naprd :) Pak si musím ještě probrat penalizace, např. jestli to má omezený save apod. Mapa je jasná, to pořeší čtverečkovaný papír. Další věcí je jídlo a odpočinek.

Možná bych to nemusel hrotit a věnovat tomu hned kupu času. Třeba by to šlo řešit jedno patro denně apod. Co jsem četl, tak je to závislé na grindu, tudíž by to nemělo vadit, když čas od času budu jen někde pobíhat a likvidovat nepřátele.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 78