Mno, tak jse se koukl na GOG a řekl si, že bych těch 10 USD do Elminage Gothic zainvestovat mohl. Nakonec to dopadlo ještě lépe, díky nějakým bonusům jsem za to dal hezkých 19 Kč

A když už jsem byl u toho, tak jsem to samozřejmě vyzkoušel.
Základní rozhraní interakce se světem mi takhle na první pohled přijde stejné, jako je tomu u Wizards & Warriors a jejich městských obrazovek. Tady je to tedy vše formou posunu v tabulkách, ale designově docela slušné. Intro nic moc, obyčejnější důvod pro hraní už si vymyslet nemohli ... prý boj dobra proti zlu

Chvilku trvalo, než jsem se dostal k tvorbě charakteru, bral jsem to přeci jen položku po položce, abych se podíval, co která možnost skrývá. Hra má nějaké předdefinované charaktery an levelu 4, ale není nad to si udělat své, protože tak člověk alespoň nahlédne pod pokličku herních mechanik ... no a tady sem málem zajásal

Okopčené Wizardry 6 a 7, takže nic neznámého. Nicméně to asi na nakouknutí do manuálu bude. Už tu není potřeba šachovat s rolováním bonusů přes opětovné volby charakteru, ale výše maximálního bonusu mi přijde nějak nízká, dosáhl jsem jen na 18. S tím se totiž nedá vytvořit prestižní třída u libovolné rasy, takže můj trpaslík nemohl vzít Lorda.
Jako správný hrdina jsem se svým trpaslíkem level 1 vyrazil sólo do prvního dungeonu. První boj jsem dal, při druhém jsem nedostal šanci. Ale to nevadí, zjistil jsem u toho alespoň jak to funguje s výbavou, což je pro mě cennější informace.
Ale teď ke hře jako takové. Vzhledem k tomu, že mám v pořadí Wizardry 8, tak se rozhodně nechci 2x po sobě zabývat stejným (nebo přinejmenším podobným) gameplayem. Už by toho bylo opravdu moc. Wiz8 budou už třetí v pořadí. Každopádně je to hra, která za vyzkoušení určitě stojí, protože i přes svou jednoduchost to vypadá, že jako čistá kobkařina to bude fungovat skvěle. Navíc se to graficky drží při zemi. Čekal jsem to více mangovatější.
Edit: hm nádhera, nedlouho po nákupu se na GOG rozjela JRPG Sale, kde mají Elminage Gothic už v základu za 1,99 USD

Nj, jenomže tohle se dá těžko předvídat.