Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:20:10
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17

Autor Téma: Baldur´s Gate, Icewind Dale, NWN apod.  (Přečteno 66535 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Baldur´s Gate, Icewind Dale, NWN apod.
« Odpověď #165 kdy: Prosinec 09, 2012, 22:37:48 »

Jen vám do toho trochu skočim :)

Datadisk Tales of the Sword Coast hotov, Aec'Letec byl standard, jenom je znát, že mám ve skupině o bojovníka méně. Jen Karough byl nějaký tužší, vypadal skoro nezranitelně - zřejmě plně převzal kit velkýho dlakovlka z BG2. Nový obsah opravdu žádný, Neeře ani nevadilo, že flirtuju s vlkodlačicí :D O romanci se moc mluvit nedá, přitom si v rozhovorech (těch cca 5 co celkem bylo) nevybavuju žádnou volbu, která by to utípla. Přestávám si dělat jakékoliv iluze, nejspíš to v podobném duchu dojde už až do finále, tedy bez romance a dalšího nového obsahu. Mno, nerad bych se předbíhal, ale čekal jsem od toho opravdu více, což byla nejspíš chyba.

V NWN (HotU) jsem na konci používal maximálně vylepšené bastardy (jeden do každé ruky). V průběhu hry se dají najít dva velmi hezké kousky, vypadalo to efektivně. Peníze jsou docela důležité, nejvíc toho spolykala Znalkyně jmen.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #166 kdy: Prosinec 09, 2012, 23:06:49 »

já když hrál za shapeshiftera, tak jsem si vzal ten ukecanej meč co vysává život jak ho najdeš u mrtvoly v podhůří, nechal jsem ho ať se přemění na dýku abych ho mohl používat, pak jsem na něj přes kováře naházel zrychlení + elementární dmg a když už řekl, že je zbraň nestabilní, tak jsem teprve přidal černou perlu na vysávání dmge

pak se stačilo proměnit na ještěrana, co má v základě elektrický bič a vířivý útok + scalujou se mu efekty z veškeré výbavy :D
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #167 kdy: Prosinec 10, 2012, 08:44:24 »

No já nevim, s těma datadiskama. Nemám datadisky moc ráda, bejvaj přeplácaný :-).

Každopádně jeden level rangera je tu a já se cejtim jako milionkrát lepší zabiják. už neslepnu ze dvou zbraní, můžu používat dlouhej meč, umim se štítem, nacpala jsem body do nějakejch schopností, co má roguna za dva body...

Nebudu to levelovat na kouzla, sakra, mám moudrost 8. To bych seslala velký kulový. Roguna potřebuje body úplně všude a co si budem nalhávat, když neni možnost srazit charizma na 3, tak je jich málo :-D.

Zabila jsem toho malýho mozečka. Samotnou mě překvapilo, že během dvou levelů se z neschopnýho ťunťi stal pan killer. Prostě ranger, vřele doporučuju. Příště možná budu mít i nějakou moudrost.

Jenže já dávám přednost inteligenci. Roguna žere body jako maniak. Sakra, mám jen dvanáct bodů za level. Pravda, dancer a ranger maj jen 8 bodů, což by mělo bejt nezákoný.

Dancera budu brát přespříští level. Strašný, čekala jsem ho mnohem dřív. Nikdy mě nenapadlo, že je problém splnit ty požadavky. Jsem zvědavá, jak to bude fungovat s tim skrejvánim.

Snažim se naučit používat prostor, obíhat stěny, ukrejvat se a vynucovat si příležitostný útoky... Roguny jsou komplikovaný, ale je to milý, když vidíš, jak udělá fik fik a zabije tři lidi.

Edit: Jo, a příští zloděj bude asi Loki. Nebo možná Locki. Unlocky? :-p Ne, Loki je dobrý :-).

Kecám. Bude to Vick 2, stejně jako byl Steve 2, Brian 2 a Jack 2. Ale viděla jsem Avengers a zanechalo to následky.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #168 kdy: Prosinec 10, 2012, 15:10:44 »

prosimtě na co potřebuješ body? skrývání, tichý pohyb, možná přesvědčování, konec :P dávat inteligenci komukoliv jinýmu než je mág považuju za zločin :P
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #169 kdy: Prosinec 10, 2012, 19:11:19 »

Bez datadisků by to nebylo ono. Shadows of Undrentide měl sice nepěkný bug na konci (buďto ze mě vyrostl takový ranař, nebo všichni kolem mě taaak hodně vyměkli :D), ale oproti základní hře to byl znatelný posun. O Hordes of the Underdark ani nemluvě, tam teprve začíná správně přituhovat. Je tedy fakt, že hra jaksi nepočítá s tím, že si do SU naimportuješ charakter ze základní hry, ale ono se to stejně v polovině datadisku srovná - těch zkušeností, jak psal JCMurphy, jsem si nevšiml, ale to bude asi ono.

Osobně jsem společníka sebou tahal, ale kvůli těm zkušenostem je to na pováženou. Mám jen platinum verzi, takže nevím jestli i u ostatních verzí, ale mám pocit, že zkušenostní limit se zvedne všude podle HotU, tedy i v základní hře lze přelézt přes epické levely (musel bych kouknout na savy, ale řekl bych, že paladin byl level 24). Což mě tak napadá, že bych to už měl konečně jednou dokončit i za svou hraničářku :) Ale ta neni nic moc dotvořená, tenkrát jsem to bez jakéhokoliv čtení pravidel jenom naklikal a vyrazil do ulic. Střelbu zvládá dobře, ale jako hlavní zbraní se ohání obouručním palcátem (vzhledově to raději nebudu ani komentovat :D).

Jinak k BG - Baldurovu bránu jsem prošmejdil do posledního koutu a nikde nic nového, takže teď jsem v katakombách pod Svítící tvrzí a finále mám na dohled. Zkusím schválně kouknout do diskuze, jak to vidí ostatní.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #170 kdy: Prosinec 10, 2012, 22:52:46 »

Roguna potřebuje tuny inteligence. Feh, mágové... Mágové si jen myslej, že jí potřebujou. Jsou moc nafoukaný. Správná roguna musí mít alespoň 16, jinak to u mě neni roguna :-p.

Škoda, že nejsou temný elfové. Maj krásný rasový bonusy do statů. Proto je miluju. Škoda jen, že jim jistej nejmenovanej kazí pověst.

Co naopak nenávidim, jsou nemrtví. Za kněze jsem je měla ráda, ale za rogunu bych je nejradši... no, zabila neni úplně ono, nejen že už je pozdě, ale ještě je to poněkud obtížný. Proč jsou všude? Chci hru bez nemrtvejch. Proč jsou ubohý bezbraný rogunky tak znevýhodněný? Co komu udělaly? Podřezaly tvůrci hry nějaký příbuzný?

Jinak, zápletka toho Neverwinteru se zdá být... poněkud... já nevim, stereotipní? Slabá?

Navíc... Dala jsem si neutrální přesvědčení a sleduju, jak se mi mění na dobrý. Proč? já kradu! Vybírám lidem domy, okrádám ubohý hladovějící lidi! Plnim úkoly jen proto, že jsou za to expy, zadarmo by mě nehlo... Pravda, zvířátka ze zoo bych osvobodila i tak. Ale já prostě nejsem hodná a bejt nechci... Mám chodit po ulici a vraždit? To ale neni zrovna něco, co by udělala neutrální postava, že?
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #171 kdy: Prosinec 11, 2012, 00:26:13 »

njn... zápletka origo hry je docela nuda, ale příběh prvního datadisku se mi docela líbil... bylo tam co dělat, druhej datadisk mi přišel zase o kousek slabší, i když pár pěknejch zvratů tam taky bylo

nemrtvých se nezbavíš... :D tě asi sere ta imunita na kritický zásahy, co? :D

jinak to s tím přesvědčením - nemusíš zabíjet lidi, stačí když budeš vydírat chudý farmáře aby ti dali větší odměnu atd... v origo hře mi šla změnit jenom linka dobro - zlo, až v datáčích můžeš měni zmatený - zákonný
pokud to bereš role-playingově tak se rozhoduj podle toho jestli jsi zákonný/neutrální/zmatený... zákonně neutrální prostě udělá zadanou práci bez jakýchkoliv otázek... pokud ti nějakej vrah zadá úkol ať někoho zabiješ, prostě zabij - ale prostě zadal práci první, takže žádný takový jakože ty nabídneš víc, tak tě ušetřím, v tom seš prostě zákonná postava, držíš slovo... neutrálně neutrální se snaží držet všechno neutrálně :D, takže když někomu pomůžeš, tak druhýho sraž, jednoduchý... zmateně neutrální jsou impulzivní cvoci co se rozhodují podle nálady (moje oblíbený)
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #172 kdy: Prosinec 11, 2012, 08:29:31 »

Sere mě imunita na backstaby a nefunkčnost schovávání. Kritický zásahy vem čert. (Ano, ano, imunita na krity a backstab je spojená. Konstrukty taky miluju.) Alespoň že mám příležitostný útoky. Už vymejšlim novou postavu, kterou líp přizpůsobim hře. Netvrdim, že to budu hrát znova, ale tohle se spouští automaticky :-).

Já nechci vydírat farmáře. Pracuju pro zisk (tedy ne pro svůj dobrej pocit), ale nevydírám a nezabíjim lidi. Vidíš? Neutralita. Neškodim a nepomáhám :-p.

Já jsem zatim Neutrálně Neutrální. Ráda bych, aby to tak zůstalo. Jenže hra prostě ignoruje většinu mýho chování ve prospěch několika dialogovejch možností. Moje postava je zároveň inteligentní. Nejsme žádnej tupej buran, co terorizuje lidi kolem. To bych si vzala neutrální zlo a bojovníka, a to by ta hra vypadala jinak :-D.

Chaotickej neutrál je oblíbený přesvědčení mýho bratra. Já beru chaotický dobro, protože nemám žádnou úctu k zákonům :-D. Nebo neutrální dobro, protože nejsem pomatenej šílenec, mám svý zásady :-). Nemůžu se rozhodnout. Myslim si, že hra by neměla hejbat mym přesvědčenim, pokud se proti němu výrazně neprovinim. A pak bych to nedělala o tři body, ale šup šup a změna, nemáš dělat bordel :-).

Neni to tak, že by bylo přesvědčení nějak extra podstatný. Tedy.. pokud člověk neni assassin nebo paladin... předpoládám, že se změnou přijdou o schopnosti?

Lidi (tvůrci her) viditelně chápou neutralitu špatně. Zvěř je neutrální. Je to proto, že jsou jim ostatní u zadnice. Staraj se o sebe případně o svou skupinu. Ostatní požíraj, nebo před tim zdrhaj. Krom koček, ty jsou chaoticky zlý, protože je baví mučit kořist a žádný pravidla je nezajímaj. Navíc nesežerou všechno, co zabijou.

Prostě když pomůžu třem lidem a dva bezdůvodně zabiju, tak nejsem neutrální, ale mentálně nezdravá. Ano, chaotickej neutrál bejvá definovanej jako poněkud bláznivej, ale já měla dojem, že by měl bejt bláznivej na úrovni zákona/chaosu, ne dobra/zla. Samozřejmě to je můj dojem.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #173 kdy: Prosinec 11, 2012, 13:25:00 »

právěže tady si odvykni na starý pravidla :D víš co je největší oser v celé hře??? dát si level paladina, pak klesnout na neutrál, brát Tormova strážce dokud nejsi na zlým přesvědčení a pak Černý strážce :D co máš? 1x modifikátor charisma za paladina do záchanejch hodů, statický bonusy za Torma a pak ještě 1x mdofikátor charisma za Black guarda do záchanejch hodů
jako bonus najdeš na konci hry bastarda speciálně pro zákonně zlý paladiny s vysáváním života

dokonce i hraničář tady může mít zlý přesvědčení
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #174 kdy: Prosinec 11, 2012, 14:23:47 »

Zlýho hraničáře jsem zaregistrovala. Musela jsem, potřebovala jsem vědět, jestli mi neutrální přesvědčení zkazí multiclass. To je naprosto v pořádku. Ale zlej paladin? Omlouvám se, ale paladin je paladin proto, že je ... paladin...

Takže můžu začít za zlo, bejt assassin a pak získat dobrý přesvědčení a bejt assasin dál? Co multiclass Assassin/paladin? To je moje vysněný kombo :-D (pořád čekám, kdy se k tomu Entreri dopracuje).
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #175 kdy: Prosinec 11, 2012, 15:30:18 »

Pokud u assasina změníš přesvědčení ze zlýho na jiný, tak si zachováš schopnosti, ale nebudeš moct přidávat další lvly... takže ano... paladin/assasin by šlo, ale potřebuješ to vyplnit nějakým povoláním v období kdy budeš neutrální
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #176 kdy: Prosinec 11, 2012, 16:08:37 »

Ježíííš :-D. Jak dlouho to trvá, změnit přesvědčení? Asi si naplánuju postavu a udělám charakter se všim všudy, s motivacema, minulostí... všim, a napíšu k němu povídku :-). Nějak to považuju za inspirativní. Možná za to ani nebudu hrát :-).

Teď ale vybrat multiclass, kterej by zněl logicky a dobře zapad do příběhu a zároveň byl hratelnej. Fiiiha.

Je tak těžký spojit moje powergamerský tendence, mojí tendenci psát povídky a mojí nelásku k mágům... Musim někde sehnat seznam featů a dokonale to rozpočítat.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #177 kdy: Prosinec 11, 2012, 16:59:47 »

ono to netrvá ani moc dlouho... obzvlášť z dobrýho na zlo... za některý ultraprasárny dostaneš až 7 bodů dolů
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #178 kdy: Prosinec 11, 2012, 17:09:27 »

Dobrý vědět. Díky.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #179 kdy: Prosinec 11, 2012, 20:17:15 »

Našel jsem dneska v manuálu poznámku o modifikátoru inteligence pro specializační body navíc, ale jako na potvoru tam zas chybí tabulka bonusů pro vlastnosti :) V NWN jsem používal jen pár druhů lektvarů, budu muset kouknout po nějakém na inteligenci, jestli tam je a zkusit to požít před level-up. Když vás tak čtu, tak mám chuť to znovu rozjet :D

Ale popořádku. Dneska jsem dokončil Baldur's Gate Enhanced Edition (BG:EE, aby to zaregistrovaly i vyhledavače :)) a je na čase to nějak sesumarizovat.

Opravdu se vše konalo ve starých kolejích, takže jsem se už spíš těšil na konec.  Na velkovévodu Elthana jsem se proto plně vykašlal a na oslavě jsem vsadil na přímou fyzickou konfrontaci. V bludišti jsem na Khalida nahodil svitek Ochrany před nemrtvými. Skupinku ze Železného trůnu před chrámem jsem odepsal rychle neb mi samozřejmě zůstalo jen to nejkvalitnější střelivo a zbraně. Ovšem Sarevok překvapil, všichni krom něj měli na sobě nahozeno blokování magie, takže mnou předpřipravená past vlastně nesklapla (rozhodl jsem se to totiž udělat tentokrát férověji :)). Vše rozhodla až Imoen backstabem, čímž mimo jiné zachránila Jaheiru před jistou smrtí. I tak to byla otázka cca 2 minut. Poslední překvapení tedy nakonec přišlo.

Celkové shrnutí? Jsem v podstatě zklamaný, čekal jsem od EE verze mnohem víc, resp. těšil jsem se na propracovaný nový obsah. Místo toho jsem obdržel cca 5 nových dialogů s Neerou a uzavřel romanci-neromanci (tohle si o pokračování vůbec neříká). Některé části hry byly mírně pozměněny, někdo v tom ale poznává neoficiální modifikace, které jenom Overhaul zakomponovali do EE verze natvrdo. Zajímavé situace spíše přináší samotný port do prostředí BG2, kdy se určité věci musí řešit jinak, než-li byl člověk zvyklý. Např. nepřítel vás pronásleduje i přes schody a dveře ven/dovnitř, což kupodivu řadu soubojů zjednodušuje. O povolávání kostlivců už jsem psal dříve, stejně tak o schopnosti zlodějů pokládat pasti. Nevyhovovalo mi ani podrobnější dělení zbraňových dovedností - to je podle mě vada obecně, stejně jako zbytečné škatulkování dovedností zloděje.

Do budoucna to má určitě potenciál jako náhrada za původní verzi, která už nemusí všude moc dobře fungovat, ale to mají vývojáři před sebou taky ještě kus cesty. Bugy jsem přestal obecně vnímat, od update 3 jsem nenarazil na nic, co by mě vysloveně praštilo do očí. Pády hry jsou někdy časté, někdy to vydrží i pár hodin v kuse. Velkou vadou na kráse u mě bylo "cukání" v inventáři při přesouvání předmětů a obecně ovládání družiny. Dost často totiž hra vůbec nepochopí, že jsem nějakou postavu vybral, takže je třeba se vždy pečlivě podívat, jestli je opravdu aktivní ta, co chci. V bojích to znamená nadbytečné používání mezerníku, protože jinak je to o nervy. S tím souvisí i pathfindig, postavy se dost často pletou vzájemně pod nohy, nezřídka místo tří bojovníků bojuje jen jeden a dva stojí s cukaturou vedle.

Jinak je ve hře docela dost nových lokací s respawnem, takže levelování určitě pro některé nebude problém. Vypadlo však klasické místo v jeskyni na mapě s majákem, kde se původně hojně respawnovali golemové.

Pokud bych tohle všechno věděl hned na začátku, tak bych dal přednost spíše starší verzi hry. Mě na tom celém mrzí hlavně to, že se jedná o jeden velký veřejný a placený betatest. Přitom to, na co jsem se ve hře nejvíc těšil, tam vlastně neni. Sliby kolem češtiny nechám raději bez komentáře. Každopádně BG2:EE na jaře s klidným svědomím minu. Dokud se na to nebudou pět ódy, tak se zvyklat nenechám :D
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17