Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:10:42
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 17

Autor Téma: Baldur´s Gate, Icewind Dale, NWN apod.  (Přečteno 66472 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Baldur´s Gate, Icewind Dale, NWN apod.
« Odpověď #90 kdy: Listopad 21, 2012, 15:53:44 »

Vlkodlaci nedávaj damage, pokud je nenapadneš. Ignoruj je.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #91 kdy: Listopad 21, 2012, 16:28:22 »

Sarevok v datadisku je nachystanej na dual classy

jinak abych vás informoval, tak enchanced BG1 pojede na enginu BG2, takže už tam si budete moct dát class kity + knížky s bonusama, jinak pro tenhle účel existuje taky TuTu mód

další co bych vás chtěl upozornit je stránka http://www.playithardcore.com
zadejte si do vyhledávání baldurs gate a kochejte se jaké informace vám zůstaly zatajeny ;) a kde všude jste udělali chyby, hlavně v sekci races a atributes

po osvěžení si všech těhle záležitostí jsem přehodnotil svůj plán pro solo BG a nejzajímavější nemagický charakter se mi jeví čistokrevný půlčík s thief kitem swashbuckler se specializací na dlouhé meče, síla nepodstatná (předměty), obratnost max, odolnost stačí 16 (mechanismy hp fungují úplně jinak než jsme zvyklí) a intelekt, moudrost a charisma vůbec nepotřebuje :D no není to nádhera?
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #92 kdy: Listopad 21, 2012, 16:42:13 »

Sarevok má pěkný jméno. Ale do party mi nesmí.

O tom BG jedna už jsem slyšela, asi to byl ten mód. Viděla jsem ho ke stažení.

No já vim, že jsem žádnou chybu neudělala :-p. Mě něco zatajit... heh, ne, tak šikovný nejsou :-p.

Ano, odolnost nad 16 je jen pro bojový povolání. Co se týče síly... Člověk dokáže naklikat postavu s tolika bodama na rozdělení, že si může dát sílu na 18. Když vemu svýho paladina s pěti statama na maxu a inteligencí 8, tak si říkám, proč se šidit :-D.

Ještě jsem neviděla hru, kde by charisma hrálo významnou roli. Ve třetí edici to s těma statama trošku podělali, no. Hee, dva body na rozdělení za level... No nic. Jo, mág s inteligencí 27 má dost, ale sorcerer... chudák. Sílu potřebuje, aby unes věci, stamku potřebuje, aby měl životy, obratnost taky potřebuje, potřebuje i wisdom na záchraný hody, potřebuje charisma... zoufalá to postava :-D.

Edit: Aha, tak chyba. Ta sleva za 18 cha neni 10%, jak jsem odhadla podle oka, ale 15. Tak tady uznávám omyl :-p.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #93 kdy: Listopad 21, 2012, 19:18:25 »

Zajímavá stránka, vidím, že také preferují bodcové pasti :). Určitě v té postavě budou chyby, nakonec je vidět, kolik věcí zjišťuju až dodatečně ve hře. Ale třeba ve statech jsem na tom podobně jako Yayana, pokud ty body jsou a neni důvod je "šetřit", pak to tak nějak rozhodim, aby to vypadalo. Vždycky si pod tím představim reálnou postavu a když vidim inteligenci pod 10, tak si vzpomenu na Minsca :D Pokud tohle dohraju, tak dál už budu zas pokračovat s družinou. Je to přeci jen až příliš osamělá jízda.

Sarevoka jsem jednou chvilku používal, ale vystřelil z družiny tak rychle, že jsem se ani pořádně nepodíval, co je zač. Ve zlých postavách jsem zalíbení nenašel. Jednou jsem dojel ten Korganův a Edwinův quest, ale víc ani ránu.

Jinak tajné společenstvo chrámové čtvrti padlo - neni nad to zkusit přečůrat jiného zloděje, který má plný inventář lektvarů neviditelnosti. Čímž mě napadá, že místo bastardů jsem si měl dát body do katany ... zadaříli se, v noci padne i jedna ze sigilských věznic.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #94 kdy: Listopad 21, 2012, 21:29:45 »

v NWN to s tou inteligencí vyřešili tak, že když jsi ji měl 8 a míň, tak jsi mluvil jako kretén a když jsi s někým mluvil tak se ti buď smál, nebo byl překvapenej :D
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #95 kdy: Listopad 21, 2012, 22:19:41 »

Fallout to tak má taky :-p. Bratr to zkoušel dohrát s inteligencí 2 a fakt ho mrzelo, že se to díky jedný malý v podstatě chybce nedá :-). Nejdelší věta *Me go.*

Jinak hlásim pád očičího kultu. Ty levely lezou, jak když nelezou. Učim se backstabování, asi na to nemám nadání, ale díky magii celkem slušně přežívám.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #96 kdy: Listopad 22, 2012, 03:47:34 »

Hpf, sigilské vězení za mnou, vytáhlo mě to na level 17, ale stala se mi jedna nepříjemnost. Chtěl jsem navštívit starého dobrého přítele Shangalara, otevřu dveře, preventivně uložim, vejdu a tu jsem si vzpomněl, že nemám Balduranův štít. Tak jsem to loadnul, pro štít došel a ejhle, rogue stone zmizel ... wtf? Našel jsem teda nějakou tabulku, kde jsou další kameny, ale tohle mě zamrzelo. Samozřejmě jsem si přepsal i starší save ...

Jo, takhle to dopadá, když se tu nahodí téma o inteligenci :D
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #97 kdy: Listopad 22, 2012, 08:32:59 »

tvůj post o půl čtvrté považuji za těžce provokativní, obzvlášť když jsem kvůli referátům šel zase spát v jednu a vstával o půl paté -_-

jinak bych vám možná doporučil abyste si do pekla k Irenicovi vzali jeden char na obětování... ušetříte expy, staty a dostanete boží meč
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #98 kdy: Listopad 22, 2012, 12:04:18 »

Njn, to já samozřejmě schválně :) Ve skutečnosti jsem neměl tolik času, bylo docela dost práce. Takže jsem akorát rozprodal věci po družině z chrámové čtvrti a vyčistil to sigilské vězení. Pak jsem zas musel běžet do provozu. Podstatné bylo získat botky rychlosti z vězení, díky tomu se značně zrychlila i regenerace v trolí podobě.

O přibrání charakteru už jsem uvažoval v rámci otevření planární koule nebo dobytí druidího hájku (ten ani jinak nejde, pokud sám nejsem druid). Ale pokud se nepletu, nepovede to v tom pekle ke konverzi přesvědčení? Asi by mě to tolik nevadilo, ale představoval jsem si, že bych to dojel za dobro se vším všudy. Zatím jsem dost daleko, takže bude čas si to promyslet.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #99 kdy: Listopad 22, 2012, 12:32:15 »

Na obětování? Zní jako prácička pro Imoen. Ne, kecám, to nejsem já. Já neobětovávám nikoho, ani svoje nepřátele. U mě v partě se neumírá. Bude se to muset řešit jinak.

Já uvažovala o dvou postavách, aby se po nocích nenudili, ale nakonec jsem to zavrhla.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #100 kdy: Listopad 22, 2012, 12:44:04 »

nevím jak je to s přesvědčením... většinou se ti podle volby rozdrbává jenom reputace na kterou reagují tvoje povolání a družina...

ještě nejsem ani v půlce M&M VI a už mi děláte chutě na BG :/ ale já to zkusím vydržet rozjet to od enchanced jedničky
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #101 kdy: Listopad 22, 2012, 12:53:43 »

Prosimtě, BG neni tak zajímavý. Kdybych tenhle měsíc nedohrála mm8 4x, tak hraju dál :-D. MM6 je super, ale taky se to nedá hrát pořád :-).

Jinak, ta povedená skupinka na cestě k očičímu kultu, co chce poplatek... To jsou pěkný parchanti. Mi včera dali fakt zabrat. Dneska půjdu expit někam mimo město, a nebo si dám mm8 za klerika.

Aaaa, jsem dneska měla mít volno, ale nemám, takže to bude muset čekat.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #102 kdy: Listopad 22, 2012, 13:53:29 »

Dotyčná skupinka ve stokách je dobře namixovaná, problém dělá jen ten mág s klerikem, což si člověk obvykle nechtěně odkryje taky. Bojovníci se dají snadno rozdělit a jeden z nich má helmu imunity před zmámením, což se dá vzápětí snadno využít proti magikům. Narazil jsem na ně ještě jako "čistokrevný" zloděj a zkusil je napadnout ze spoda, což vyšlo.

Podobných zkupinek je ještě několik, z toho 2 celkem neutrální - jedna v hostinci na promenádě a druhá v hostinci na mostě, ale ta ve stokách je z nich asi nejhorší. Jinak druhé místo má chrámové společenstvo a první příčku obsadil Shangalar.

Ovšem co jsem ráno zjistil, že na Kangaxxe platí bez problémů svitek ochrany před nemrtvými, musim vyhlásit i kategorii břídilů ... všichni power lichové v Athkatle :D Tím pádem lze oba antimagické svitky ušetřit.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #103 kdy: Listopad 22, 2012, 14:02:45 »

No jo, když já to s tim zlodějem zrovna moc neumim :-). Dala jsem si haste a něco jsem vybackstabovala, bojovníci za mnou pak vlezli do patra, kde u sebe neměli mágy, takže měli pech. Mám celkem slabou šanci na zásah, což byl největší problém. Toho trpoše jsem míjela celkem dlouho. Fakt je, že on mě taky netrefil.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #104 kdy: Listopad 22, 2012, 15:02:48 »

Nevím, co máš za zbraně, jako zloděj jsem dal bod do krátkých mečů a ještě teď občas používám Arbanův meč +2 (přidává rovnou i volný pohyb). Zakouzlil jsem na sebe ze speciálních dovedností posílení a trpaslík padl rychle. Toho lučištníka jsem "ohnul" přes roh, aby musel vytáhnout meč, jinak je docela nepříjemný. Čočku mi dal až ten kouzelník :) - fireball a blesk.

Dodatek Shangalar: Nevydržel jsem to a nahrál doma o level starší save na Shangalara, abych viděl, jak to bude vypadat. Určitě bych to býval ani nedal, ne kvůli postavě, ale kvůli předmětům. Shangalara sundaly pasti, Revaneka jsem surově utlouk tváří v tvář, Vaxalla dostal Balduranův štít, ale Shyressa (upír) se ukázala jako problém. Vypadá to, že je zranitelná až zbraněmi +3, rychle se regeneruje a je hodně rychlá. Vaxall navíc umí odčarovat efekty, takže mi dokázal odčarovat svitek ochrany před nemrtvými. Naštěstí jsem měl v tomhle save v batohu Zuřivost nebes, takže jsem ji 2x backstabnul. Ovšem Lyene je jiná kategorie, Labyrintu jsem se nedokázal ubránit, takže instant kill. Jinak je jako mág docela tupá :) Takže bez ní a tím pádem bez jednoho prima předmětu je to za nějakých 80k zkušeností. Takže suma sumárum, nakonec neni čeho litovat. Dokud nepřijdu na způsob, jak ji zabít, nemá smysl tam chodit.

Edit: Hm, kdybych býval lépe sledoval situaci ... Lyene je opravdu tupá :), asi proto je za ni jenom 4000 zkušeností. Ona se v podstatě za určitých okolností odzbrojí sama.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 17