Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 16:27:39
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: problem s cestinou  (Přečteno 42400 krát)

Zuran

• Nováček
  • *
Re:problem s cestinou
« Odpověď #45 kdy: Září 22, 2020, 13:19:47 »

Zdravím, já mám také problém s češtinou u MaM6 z GOGu, čeština z Bonus webu nešla vůbec. Zkusil jsem tedy datové soubory a teď čeština funguje takovým zvláštním stylem napůl. Např. předmět je popsán anglicky, ale jeho speciální vlastnost česky. Podobně i u osob v domech, 1. téma je česky, další angl. Dále i v knize questů, u dovedností postav atd....Netuší někdo prosím v čem je chyba?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #46 kdy: Září 22, 2020, 14:09:27 »

Ahoj, nainstaluj si MM6.Patch.Loc.v2.4.exe. Ty sis tam asi předtím nainstaloval EN verzi patche (ta má jinak číslované indexy). Normálně stačí ten patch spustit přes tu současnou instalaci, on si to opraví sám.
IP zaznamenána
This is the end ...

Zuran

• Nováček
  • *
« Odpověď #47 kdy: Říjen 01, 2020, 15:55:38 »

Super, teď už vše funguje, díky a smekám :)
IP zaznamenána

Sango

• Nováček
  • *
« Odpověď #48 kdy: Duben 23, 2022, 12:09:13 »

Dobrý den,
chtěl bych někoho poprosit jestli by mě neudělal někde upload na Češtiny do Might and magic 6-9 GOG verzi.. Po XX letech bych je chtěl dohrát konečně do konce.

Bohuže ty odkazy co jsou ke stažení, tak ty nefungují

(počeštěné datové soubory pro Might and Magic 6-9 )

Teď se snažím dohrávat resty z mládí.. Black Crypt, Ishar 1-2 dohráno.. Bohužel na Amiga 500 mini mám Ishar 3 AGA , ale ta se sekne pokaždé jak to chce druhý kód.. :( A na GOGu to padá a to už jsem zkoušel snad všechno ( od měnění Grafiky, tak po reinstall DirectX a tpd. ) A teď jsem našel knížku o Might and Magic 6 co už mám od 1998 tak jsem si řekl, že bych mohl od 6-9 dílu konečně dohrát :)
« Poslední změna: Duben 23, 2022, 13:52:47 od Sango »
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #49 kdy: Duben 23, 2022, 16:04:59 »

MM6 čeština

Tu je odkaz pre všetky 4 diely
https://uloz.to/file/oLdpBbBCuA3e/mm-6-7-8-9-cestina-rar
« Poslední změna: Duben 23, 2022, 16:32:49 od tono »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #50 kdy: Duben 23, 2022, 20:16:21 »

Počeštěné datové soubory k MM6 je opět možné stáhnout. Je to opravená verze 1.2 s pomocí patche 1.3, ale není to plně otestované. MM7 a 8 dodělám asi až zítra.
IP zaznamenána
This is the end ...

Sango

• Nováček
  • *
« Odpověď #51 kdy: Duben 24, 2022, 00:22:06 »

Počeštěné datové soubory k MM6 je opět možné stáhnout. Je to opravená verze 1.2 s pomocí patche 1.3, ale není to plně otestované. MM7 a 8 dodělám asi až zítra.

Děkuji moc, fandím tvím stránkám a nechápu jak si to všechno dokázal tak dobře zpracovat :) Všude se dá stáhnout CZ do těch dílů, ale bohužel jak tam píšeš na GOGu to nefunguje.. Chce to jenom ty DATA překopírovat..

Na to, že docela chodím na tvé stránky (díky Tobě jsem dohrál Lord of Xulimu), tak až teď jsem si četl o Tobě co si napsal. Měl jsem podobný začátek hraní jako ty ( Didaktik, Amiga ).. To byly časy co? Proto jsem si teď koupil tu Amigu retro abych mohl zavzpomínat :) .. Nevím jestli si hrál Mega lo Mania, ale to byla první hra co jsem tam musel dohrát a pak Black Crypt... :D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #52 kdy: Duben 24, 2022, 09:36:39 »

Upravené datové soubory k MM6 jsem právě zlehka otestoval a vejce v hradu Kriegspire je třeba normálně přístupné. Těžko říci, jak se to bude chovat u hesla v hradu Alamos, ve verzi 1.3 jsem odehrál šestku tuším jen jednou a možná ne celou. Musel bych teď najít nějaký starší save a projít to komplet celé, do čehož se mi moc nechce :) Spíš půjde o to, že čeština se tahá jen ze dvou souborů a ty asi s těmi chybami nemají nic společného, takže by se to mělo chovat stejně, jako originál EN instalačka od GOGu.

Při té příležitosti jsem zjistil, kde jsem se dočetl o tom, že MM6 měla v původní verzi zkušenostní limit 6 mil zk. Bylo to v README k češtině. Docela by mě zajímalo, odkud to kluci z Levelu vyčetli. Napadlo mě, že to mohla být nakonec nějaká vzácná chyba patchování z verze 1.0 na 1.1. V tom README je kupodivu více věcí, které ale jinak fungují normálně.

Sango: není zač. S reálnou Amigou až takové zkušenosti nemám, já se k ní dostal poprvé díky týpkovi, od kterého jsem kupoval Didaktik (on se ho zbavoval právě kvůli tomu, že si koupil Amigu). O něco později jsem si jí pak mohl vyzkoušet ještě u příbuzných v Německu podobně jako Segu. Po letech jsem se k tomu vrátil až formou emulace a spíš mě zajímají RPG, takže první byl samozřejmě Black Crypt :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Sango

• Nováček
  • *
« Odpověď #53 kdy: Duben 24, 2022, 11:44:26 »

Upravené datové soubory k MM6 jsem právě zlehka otestoval a vejce v hradu Kriegspire je třeba normálně přístupné. Těžko říci, jak se to bude chovat u hesla v hradu Alamos, ve verzi 1.3 jsem odehrál šestku tuším jen jednou a možná ne celou. Musel bych teď najít nějaký starší save a projít to komplet celé, do čehož se mi moc nechce :) Spíš půjde o to, že čeština se tahá jen ze dvou souborů a ty asi s těmi chybami nemají nic společného, takže by se to mělo chovat stejně, jako originál EN instalačka od GOGu.

Při té příležitosti jsem zjistil, kde jsem se dočetl o tom, že MM6 měla v původní verzi zkušenostní limit 6 mil zk. Bylo to v README k češtině. Docela by mě zajímalo, odkud to kluci z Levelu vyčetli. Napadlo mě, že to mohla být nakonec nějaká vzácná chyba patchování z verze 1.0 na 1.1. V tom README je kupodivu více věcí, které ale jinak fungují normálně.

Sango: není zač. S reálnou Amigou až takové zkušenosti nemám, já se k ní dostal poprvé díky týpkovi, od kterého jsem kupoval Didaktik (on se ho zbavoval právě kvůli tomu, že si koupil Amigu). O něco později jsem si jí pak mohl vyzkoušet ještě u příbuzných v Německu podobně jako Segu. Po letech jsem se k tomu vrátil až formou emulace a spíš mě zajímají RPG, takže první byl samozřejmě Black Crypt :)

Děkuji za CZ, jdu nainstalovat všechny díly , jestli fungují..

BTW: nekupoval si to ode mě ? :D  Já jsem prodával Didaktik jednomu klukovi s tatínkem a samozřejmě jsem tehdy nebyl moc dobrý prodejce ( bylo mě asi cca 12let ) takže místo abych jim ukazoval jaký je super Didaktit který kupovali, tak jsem se chlubil jaká je Amiga a ukazoval jsem tam hry. Tehdy jsem byl totálně nadšený z Lotus Espirit Turbo Challenge II , kde byla super hudba tak jsem jim to tam ukazoval. :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #54 kdy: Duben 24, 2022, 11:57:20 »

Sango: kdepak, to byl dospělý syn naší sousedky :) Ale tou Amigou se teda taky chlubil, brach bych býval radějí ji :D Z ukázky si pamatuju už jen nějaké 3D tanky. Lotus jsem hrál s tím svým příbuzným z Německa.

Ještě k těm CZ ...

Dodělal jsem už i verze počeštených datových souborů pro MM7 a 8, které tentokrát vycházejí z Mok patchů a rovnou jsem je otestoval. U šestky jsem vrátil zpět i původní verzi datových souborů, protože ty pocházejí z čisté instalačky verze 1.1 a nemají tudíž s GrayFace nic společného. Nyní jsou tedy ke stažení dostupné hned dvě verze datových souborů pro MM6, včetně poznatku, že s těmi z verze 1.3 mi funguje lépe hudba u GOG verze hry.
IP zaznamenána
This is the end ...

Sango

• Nováček
  • *
« Odpověď #55 kdy: Duben 24, 2022, 14:09:44 »

Sango: kdepak, to byl dospělý syn naší sousedky :) Ale tou Amigou se teda taky chlubil, brach bych býval radějí ji :D Z ukázky si pamatuju už jen nějaké 3D tanky. Lotus jsem hrál s tím svým příbuzným z Německa.

Ještě k těm CZ ...

Dodělal jsem už i verze počeštených datových souborů pro MM7 a 8, které tentokrát vycházejí z Mok patchů a rovnou jsem je otestoval. U šestky jsem vrátil zpět i původní verzi datových souborů, protože ty pocházejí z čisté instalačky verze 1.1 a nemají tudíž s GrayFace nic společného. Nyní jsou tedy ke stažení dostupné hned dvě verze datových souborů pro MM6, včetně poznatku, že s těmi z verze 1.3 mi funguje lépe hudba u GOG verze hry.

Všechny CZ jsem zkusil a fungují ( aspoň na začátku ).. I v MaM6 na Steamu co mám ...

Děkuji !!
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #56 kdy: Duben 24, 2022, 21:17:00 »

Není zač :) On ten největší problém by byl naštěstí vidět hned, protože by došlo k přečíslování indexů v souborech a tím pádem by se rozhodilo pořadí dialogů, popisků apod.

Akorát až budeš rozehrávat sedmičku a osmičku, tak si nezapomeň vypnout hardwarovou akceleraci (MM7Setup.exe a MM8Setup.exe), aby se Ti zobrazily správné barvy vody a potvor.
IP zaznamenána
This is the end ...

Sango

• Nováček
  • *
« Odpověď #57 kdy: Duben 25, 2022, 09:00:24 »

Není zač :) On ten největší problém by byl naštěstí vidět hned, protože by došlo k přečíslování indexů v souborech a tím pádem by se rozhodilo pořadí dialogů, popisků apod.

Akorát až budeš rozehrávat sedmičku a osmičku, tak si nezapomeň vypnout hardwarovou akceleraci (MM7Setup.exe a MM8Setup.exe), aby se Ti zobrazily správné barvy vody a potvor.

Už valím 7 a jsem v Mohylovém údolí a nějak jsem si nešiml, že by bylo něco špatně. Tak raději do ničeho nedupu aby mě to nepadalo jako Ishar 3 :). Samozřejmě abych to měl jednoduší tak se řídím dle tvého návodu a vždycky mě dostane, jak tam píšeš co mám vyčistit a se vším mám problém :D. Ale vždy to nějak dám ( XXXX Save/Load ). Jenom ten strašidelný dům. Sotva jsem tam vlezl a hned jsem chcípl. Tak jsem to zkusil přes tahový systém a už jsem byl na tom trochu líp, ale i tak jsem to nedal. Takže tam půjdu asi úplně na konci té mapy :D. Družinu mám Rytíř, Lučištník, Zloděj a Druid... Tak nevím jestli mám dobrou partu.

Co Ravenloft 1/2 dohrál si tu serii? Si pamatuji, že jsem skončil v 1 už v tom zámku Ravenloftu a neuměl jsem se dostat dál, tak to je další rest z mládí co jsem nedohrál. Sakra těch restů mám docela hodně :D. Musím toho využít když mám náladu na old school klasiky :) I Wyzardry 7-8 jsem taky nedohrál. Už se nedá ani sehnat na tu 8 CZ coz je škoda. Jedině na crack verzi jsem koukal.

PS: koukám, že Ravenloft si dohrál :) pěkná hra, škoda že nemá tahle serii takové stránky jako máš ty.. přeci jenom si myslím, že tyhle 3 díly stojí za to dohrát do konce a je tam i pár malích odboček co lidi přehlížejí a proto by se takové stránky hodily.. vím, že je to někde v ang verzi, ale to není ono :)

« Poslední změna: Duben 25, 2022, 11:01:33 od Sango »
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #58 kdy: Duben 25, 2022, 11:29:08 »

Samozřejmě abych to měl jednoduší tak se řídím dle tvého návodu a vždycky mě dostane, jak tam píšeš co mám vyčistit a se vším mám problém :D. úplně na konci té mapy :D.

Družinu mám Rytíř, Lučištník, Zloděj a Druid... Tak nevím jestli mám dobrou partu.

Skús to hrať bez návodu a ten si nechaj až keď niekde zakysneš. Uvidíš že ťa to bude baviť viac :)

Družina OK, akurát nebudeš môcť používať mágiu svetla/temna a aj VM kúzla ostatných škôl.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #59 kdy: Duben 25, 2022, 12:12:32 »

Ravenlofty patří mezi můj TOP, ostatně DreamForge Intertainment (potažmo ještě dříve jako Event Horizon Software) patří mezi studia, od kterých jsem odehrál většinu jejich tvorby. Jejich adventura Veil of Darkness je dokonce jednou z mála adventur, kterou jsem za svůj herní život dokončil, protože jinak mě tenhle žánr moc nezajímá.

Dříve jsem měl v plánu vytvořit tématicky bohatší web, kde bych se věnoval právě hrám jako jsou Ravenlofty nebo Wizardry, ale to množství práce, které je s tím spojené, mě od podobných úvah zase odradilo.
IP zaznamenána
This is the end ...