Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 12:39:12
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Čestné povýšení  (Přečteno 44105 krát)

tono

• Zasloužilý člen
Re:Čestné povýšení
« Odpověď #30 kdy: Červenec 23, 2021, 09:08:56 »

Myslím že radosť to spraví viacerým  ;) Tento mod je určite dobrý nápad a aj dôvod prečo sa vrátiť k tejto hre.
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #31 kdy: Červenec 23, 2021, 18:59:54 »

Nepamatujete si někdo, jak vypadaly povyšovací úkoly před patchem 1,5. Já jsem hru hrál až od této verze.
V lokalizačních souborech jsou části, které nejsou použity.
Třeba u povýšení na Větrného meče je tam ID, které říká "Hlaste se Myrandě v Seahavenu." Vypadá to, že quest měl končit až návratem k Myrandě, ale k povýšení dojde hned po odříkání přísahy v chrámu.
A je to tak u více povolání, málokdy se musíte vrátit k zadavateli, aby se úkol úplně dokončil.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #32 kdy: Červenec 24, 2021, 10:04:59 »

Nepamatujete si někdo, jak vypadaly povyšovací úkoly před patchem 1,5. Já jsem hru hrál až od této verze.
V lokalizačních souborech jsou části, které nejsou použity.
Třeba u povýšení na Větrného meče je tam ID, které říká "Hlaste se Myrandě v Seahavenu." Vypadá to, že quest měl končit až návratem k Myrandě, ale k povýšení dojde hned po odříkání přísahy v chrámu.
A je to tak u více povolání, málokdy se musíte vrátit k zadavateli, aby se úkol úplně dokončil.

Ono je celkom možné že niektoré dialógi sa ani nepoužili, alebo bol s nima problém tak ho v 1.5 zablokovali. A keď sa prekladá text tak komplet. Nikto nezisťuje čo nebude nakoniec použité.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #33 kdy: Červenec 24, 2021, 10:21:46 »

V obecné diskusi o desítce je vlákno o obsahu hry už z dob EA, tam možná bude něco popsané. Mám takový pocit, že třeba splnění úkolu na paladina se oznamovalo Jonu Morganovi. Teď to jde rovnou po promluvení s duchem.
IP zaznamenána
This is the end ...

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #34 kdy: Červenec 24, 2021, 11:12:38 »

Dodávám verzi 4.2

Obsahuje vše předchozí a dodělal jsem povýšení Větrného meče.
Popis najdete v návodu.
MOD obsahuje i úpravy knihovny Legacy.Core.dll, ale tato část je volitelná.
Musel jsem tam použít funkci ForceSolveQuestFunction místo SolveQuestFunction, která ovšem neměla implementováno předávání parametru DialogID, takže rozhovor se nechoval hezky. Ale funkční je to i bez toho, takže kdo nevěří úpravě knihovny, nemusí ji přepisovat mojí verzí. Základní povědomí o programování sice mám, ale pracuji spíš formou ctrl+C a ctrl+V :-)

Takže 2 mám za sebou, 10 ještě čeká. Tímto tempem ze mne bude brzo zombie. Přes den po mně skáčou 2 děti, tak to dělám po nocích...
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #35 kdy: Červenec 25, 2021, 12:42:46 »

Verze 4.3

Obsahuje vše předchozí a dodělal jsem povýšení Arcimága.
Popis najdete v návodu.
Pár poznámek navíc:
- mělo by to fungovat i se starými savy, nebylo třeba dělat nová ID questů.
- při úpravě rozhovoru se Zouleikou jsem udělal chybu, trvalo mi půl dne na ni přijít. Díky té chybě se mi s ní vůbec neaktivoval rozhovor.
- při studiu všech podmínek větvení v jejím rozhovoru jsem dospěl k názoru, že většina je zbytečná. Složitost asi narůstala aplikací patchů a zůstala tam spousta balastu.
- zadat úkol povýšení půjde až po osvobození Falagara (stejně, jako to bylo v patchi 1.5).
- přidal jsem jeden rozhovor pro nepravděpodobný případ, kdy zabijete/pustíte Riplyho, ale nevstoupíte do Karthalu a vrátíte se do stok (po vstoupení do Karthalu Zouleika ze stok zmizí o objeví se ve Skalním útesu až po osvobození Falagara - tak to bylo i v patchi 1.5).
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #36 kdy: Červenec 26, 2021, 14:32:15 »

Vypadá, že to mám hotové celé, takže už nebudu přidávat verze po desetinách po jednom povolání a do večera sem vrazím verzi 4.99 (zdráhám se napsat 5).
Ještě před tím - mohl by mi někdo prosím poslat originály souborů:
BlindShamanDialog.xml
GeisliDialog.xml
Omylem jsem je přepsal a nechci zkoušet obnovu souborů z Ubisoft connect. Jednak kdo ví, zda to pojede, když ukončili podporu a pak nechci ten mod celý znovu "instalovat".
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #37 kdy: Červenec 26, 2021, 14:51:06 »

Ahoj.
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #38 kdy: Červenec 26, 2021, 15:29:18 »

Díky:-)
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #39 kdy: Červenec 26, 2021, 15:56:36 »

Ahoj všem,
posílám doufám finální MOD Čestné povýšení všech povolání.
Verzi jsem nazval 4.99, pokud se neobjeví nějaké chyby, tak ji prohlásím za finální verzi 5.
Zatím jsem postupně přidával po jednom povolání, to má ale problém v tom, že je nutno vždy začínat novou hru.
Hra si totiž po spuštění načte všechny úkoly ze souborů QuestSteps.csv, QuestObjectives.csv a ty se pak uloží. Takže po načtení staré uložené hry se změny z těchto souborů znovu nenačtou a tudíž neprojeví.
Jinak je to děláno "zpětným inženýrstvím", prostě jsem se díval, jak je to uděláno, a podle toho zkoušel dělat změny. Něco bych teď už možná udělal jinak, na spoustu věcí jsem přišel postupně.
Zároveň jsem přišel na pár zajímavostí. Jak se totiž hra vyvíjela a vznikaly nové patche, zůstaly v rozhovorech některé části nepoužité.
Nejvíce je to vidět asi u povýšení na Strážce. V originálním popisu úkolu je, že se máte vrátit k Monshanovi, ale úkol se splní hned po osvobození zvířat. Navíc je to takové zamotané, když pustíte Spika, tak klec vypadá prázdná, ale je na ni nutné kliknou znovu a tím se vyvolá nový dialog na puštění zvířat a poté splnění questu. Dále je tam útržek rozhovoru, kdy skupina pojmenuje psa "Žeryk", ale všude jinde je použito originální "Spike". Navíc Žeryk je jméno jedné obludy, takže další nekonzistence.
No každopádně v mé úpravě už je nutné se k Monshanovi vrátit.
Podobný chaos byl u Zouleiky, ve starších verzích hry mohla povýšit Arcimágy už ve stokách. Takže tam taky zůstala spousta balastu a (podle mne) zbytečných podmínek.

Do hry jsem přidal jeden vedlejší quest hned v Sorpigalu, není ale hned viditelný. Tak na něj zkuste přijít bez prohlížení souborů:-)
Pak jsem přidal větev u čestného povýšení na Větrného meče, nejprve musíte zjistit slova přísahy.

Testoval jsem to dost narychlo pomocí konzole, kdyby mi něco uteklo, tak napište sem a vydám opravu. Pokud nebudou chyby v QuestSteps.csv, QuestObjectives.csv, ale jen v rozhovorech, tak by měly staré savy fungovat i po opravě.
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #40 kdy: Srpen 09, 2021, 11:22:37 »

Rozehrál jsem novou hru abych udělal poctivý test. Zatím funguje vše jak má, objevil jsem jen jednu drobnost. Po splnění čestného povýšení na Paladina nabízejí pašeráci znovu k prodeji úlomek kamenného disku. Oprava je jednoduchá, stačí nahradit soubor dialogu (v příloze - zálohujte si originál!). Funguje i se starým savem.
Dále jsem ještě objevil pár drobností v překladu (např. Crack Hack mluví o Ann jako o dceři), oprava je taky v příloze.
Zatím jsem došel před bitvu o Karthal, mám splněno vše co šlo, kromě Edwina - toho chci mít s sebou kvůli zkušenosti až do konce. Celkem to dělá 9*1500 = 13500 XP navíc za povyšovací úkoly + něco za zabití nestvůr, což v této fázi hry dělá cca 2 levely.
I na obtížnost válečníka mi to přijde hodně jednoduché a tak nevím, zda je to tím, že už hru znám dobře a vím, jak postavy trénovat a v jakém pořadí co dělat, nebo to dělají ty 2 levely navíc.
Pokud MOD někdo hraje, napište mi prosím dojmy, kdyby to hru moc zjednodušilo, zkusil bych to vybalancovat - buď by za čestné povýšení bylo méně XP nebo bych posílil obludy v Noční hlídce a Ker-Thalu.
« Poslední změna: Srpen 09, 2021, 19:02:32 od Kusák »
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #41 kdy: Srpen 09, 2021, 13:49:05 »

Ahoj.
Tiež som to rozohral. K otestovaniu MODu som poskladal len človečiu partiu Žoldák, Křižák, Mág, Mág. Zatiaľ dobré. Čestné povýšenia fungujú ako si uviedol v návode. Dnes by som chcel zdolať hrobku 1000 hrôz :)

« Poslední změna: Srpen 09, 2021, 18:07:03 od tono »
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #42 kdy: Srpen 09, 2021, 18:54:55 »

Kromě MODu se snažím hrát s dalšími věcmi, ale asi je to nad moje síly. Snažím se opravit tyto chyby:
1) Po splnění Jassadova bestiáře má Jassad odjet. V koncových titulcích je o tom i zmínka, že měl odletět raketou. Jenomže v hospodě vesele zůstává dál.
Chtěl bych to ošetřit, aby po splnění jeho úkolu z hospody zmizel.
2) Po zabití Ereba již Crak Hack není ve Sklaním útesu - to je OK, Erebos jej zabil. Ale když najmete Kaspara, tak se v hradu zase objeví (pouze postava stojící před trůnem, mluvit se s ním nedá). I toto bych rád opravil.
Nevím ale jak na to, ani nevím, zda stačí jen opravit xml soubory, nebo to bude nějaký hlubší zásah.
Je potřeba provázat události na mapě s rozhovory. Tedy pro ten 2. případ:
mapa: ...\Might & Magic® X Legacy\Might and Magic X Legacy_Data\StreamingAssets\Maps\TheCrag.xml
v souboru vyhledat místo, kde je vchod do hradu:
        <Position>
          <X>14</X>
          <Y>29</Y>
        </Position>
a pod tím je spousta podmínek...
A toto je asi potřeba provázat se soubory:
...\Might & Magic® X Legacy\Might and Magic X Legacy_Data\StreamingAssets\Dialog
CragHackDialog.xml
CieleDialog.xml
Kaspar1Dialog.xml
Kaspar2Dialog.xml
A kdo ví, zda to bude stačit.
Věděl by si někdo rady?
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #43 kdy: Srpen 09, 2021, 19:42:49 »

Edwina - toho chci mít s sebou kvůli zkušenosti až do konce.

Edwina kľudne zaveď do hvezdárni. V Karthale v chudinskej štvrti je druhý učenec NPC Haji ;)
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #44 kdy: Srpen 17, 2021, 20:51:58 »

Tak dohráno i DLC.
Průběh v pohodě, jediný, kdo mi dával zabrat, byl Nebelvír. Na něj jsem to musel několikrát nahrávat, než jsem ho udolal.
Žádnou další chybu jsem neobjevil.
Konečný level 39, do 40 chybělo cca 700 XP.
Měl jsem celou dobu Edwina, do observatoře jsem jej zavedl, až jsem měl splněno i Zapomnění. Pak jsem se šel nechat zatknout (DLC) a do Letního paláce jsem zase najmul Hajiho.
Takže level 40 nejde získat ani s tímto MODem, kdy jsou zkušenosti za ostatní povyšovací úkoly.
Co se týká příspěvku o 2 výše (CragHack, Jassad), tak to vzdávám - nepřišel jsem na to.
« Poslední změna: Srpen 17, 2021, 21:06:27 od Kusák »
IP zaznamenána