Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 11:37:17
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 [2] 3 4 ... 6

Autor Téma: Čestné povýšení  (Přečteno 44094 krát)

tono

• Zasloužilý člen
Re:Čestné povýšení
« Odpověď #15 kdy: Červenec 16, 2021, 15:20:40 »

Ahoj,
díky za save, bohužel mi ale nefunguje. Ale nevadí - navedl jsi mne na konzolu, vůbec jsem nevěděl, že ta možnost existuje. I s konzolí to ale znamená nějaké běhání, nejde (nebo nevim jak) s ní cestovat na konkrétní souřadnice, jen do konkrétních lokací.

Dajú sa tam priamo vkladať súradnice x, y ale:
Ak si v meste súradnice platia len pre to konkrétne mesto.
Vonku môžeš zadávať súradnice pre celú vonkajšiu mapu, ale myslím že ťa pusti len tam kam by si sa v tej fáze hry dostal aj pešo. Takže ak nemáš povedzme splnený ACT I neteleportuje ťa do Wyslinskej džungle.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #16 kdy: Červenec 16, 2021, 15:33:20 »

Ešte tie súradnice na mape. V poznámkach mám
Posvátný háj [49,38]
hnízdo Pao-Kai [8,76]
Ylathův chrám [20,59]
Sudgerd [142,87]
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #17 kdy: Červenec 16, 2021, 20:36:59 »

Třetí verze, snad téměř finální.

Úpravy:
1) Možnost povýšit všechna povolání, tedy i ta, která nejsou v družině.
2) Zvýšení zkušeností za povýšení paladina na celkem 1500 XP.
3) Lokalizace, zahrnuje i opravy chyb v překladu. Tady se omlouvám čistě ženským skupinám, všude je použit mužský rod.

Problémy:
Snad jediný - do Sudgerdu je nutné vstoupit až po zadání povyšovacího questu, jinak se jej nepodaří splnit.

Instalace viz navod.txt (najdete jej v archivu společně s upravenými soubory).

Netestoval jsem jen skupinu bez Elfa.

Jinak kdybych věděl, jak to nakonec bude jednoduché, udělal bych to dávno. Už kdysi jsem si tu na fóru povzdechl, že hra neobsahuje čestné povýšení. Děkuji Elemirovi, že mne navedl na GitHub Albeorise https://github.com/Albeoris/MMXLegacy, nakonec jsem to ani nemusel moc studovat (a nedej bože se vrtat v souborech dll), jen mne tam něco praštilo do očí (úpravy souborů ve složce Dialog) a pak už to šlo.
« Poslední změna: Červenec 16, 2021, 21:54:45 od Kusák »
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #18 kdy: Červenec 16, 2021, 21:46:44 »

Keď už si tomu venoval toľko času, tak som to hneď aj odskúšal. Zatiaľ len žoldáka a obránce.
Je to funkčné aj v texte ;) Ale chystám sa to začať rozohrať odznova.

Ešte k tým chybám. Opravoval si tých učiteľov ?
VM kuše sa hlásil ako M
M stredná zbroj sa hlásil ako E
VM stredná zbroj sa hlásil ako VM lahká zbroj
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #19 kdy: Červenec 16, 2021, 21:54:07 »

Ano, právě opravy těchto chyb v překladu jsem měl na mysli a jsou v souboru loca.xml zahrnuty.

Přidávám ještě dotaz na kohokoli, kdo by věděl poradit:
Nevíte jak odstranit bug, který je u větrného meče a jeho dokonalého útoku? Potíže s tím zmiňuje Killer ve vlákně
https://www.svetmightandmagic.cz/forum/index.php?topic=653.msg6610#msg6610
Na GitHubu Albeorise je k tomu zmínka
https://github.com/Albeoris/MMXLegacy/wiki/Bug-fixes
ale nemůžu se v těch kódech vyznat a rád bych to zahrnul do mého MODu.
« Poslední změna: Červenec 16, 2021, 22:18:16 od Kusák »
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #20 kdy: Červenec 17, 2021, 00:02:50 »

Tak jsem to taky louskl, kdo by chtěl, může si stáhnout upravenou knihovnu.
Je v ní Elemirova úprava na zprovoznění hry po ukončení podpory a současně úprava od Albeorise na odstranění bugu větrného meče, kdy nefungoval správně dokonalý útok.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #21 kdy: Červenec 17, 2021, 06:37:18 »

Vím, že píšu trochu s křížkem po funuse, ale můžu poskytnout sejvy (bohužel až po víkendu), kde jsou 1) 4 tanečníci meče 2) 4 lidé, obojí z konce aktu I, ale postavy jsou docela nabušené.

Jinak právě ten úkol s čestným runovým lordem mě zlobí, v jediném sejvů, který jsem dohrál, máma trpasličího obránce, takže Sudgerd jsem samozřejmě navštívil.

A jaký má vlastně splnění questu s čestným povoláním význam? 1) zkušenosti, to ano. 2) možná se do bestiáře zapíšou nějaká stvoření, které jinak není možné ve hře zabít (tuším ten démon v povýšení orka)?
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #22 kdy: Červenec 17, 2021, 06:38:50 »

Omlouvám se za ty hrozný překlepy. Většinou píšu na mobilu a ty automatický opravy jsou strašný i u slov, který by ten slovník měl normálně znát..
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #23 kdy: Červenec 17, 2021, 07:51:41 »

Význam jsi přesně trefil, smysl mají oba body.
A přidal bych:
3) Prodloužení herního zážitku
4) Prolezení všech lokací a splnění všech úkolů
5) Teď už je to bezpředmětné, ale dokud běžely servery a odemykaly se úspěchy, tak (snad) možnost dostat se na level 40 (viz tvůj bod 1).
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #24 kdy: Červenec 17, 2021, 11:07:47 »

Myslel jsem, že jsem louskl i toho Runového lorda, ale nedaří se.
Kdyby chtěl někdo pomoci, tak jsem objevil zatím toto:
V souborech map je událost, která vyvolá splnění questu.
V Ylathově chrámu (soubor Temple_of_Ylath_1.xml) je:
<Command Type="UPDATE_QUEST_OBJECTIVE" TargetSpawnID="72" Extra="176" Precondition="PARTY_CHECK,NONE,,,,-1,-1,82,-1,-1,-1,-1,-1" Timing="ON_LEVEL_LOADED" RequiredState="NONE" ActivateCount="1" />
Zatím co v Sudgerdu (soubor Sudgerd_1.xml) je:
<Command Type="UPDATE_QUEST_OBJECTIVE" TargetSpawnID="11" Extra="149" Precondition="NONE" Timing="ON_LEVEL_LOADED" RequiredState="NONE" ActivateCount="1" />
Liší se tedy v parametru Precondition.
Zkusil jsem tam dát
Precondition="PARTY_CHECK,NONE,,,,-1,-1,69,-1,-1,-1,-1,-1"
tedy upravenou kopii z Ylathova chrámu, místo čísla 82 je číslo 69, které odkazuje na quest povýšení Runového lorda.
Bohužel to stále nefunguje.
V hnízdě Pao-Kai a v Posvátném hájku jsou podobné podmínky, jako v Ylathově chrámu, tedy ten Sudgerd se skutečně liší.
« Poslední změna: Červenec 17, 2021, 11:32:08 od Kusák »
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #25 kdy: Červenec 18, 2021, 15:21:23 »

Ahoj všem nadšencům.

Posílám 4. verzi, už v ní funguje vše, jak jsem si představoval.
Povýšení na Runového lorda funguje, ale pouze s novou rozehrávkou. Se starým savem (pokud jste již Sudgerd navštívili) to nepoběží.
Ještě jsem tam dodělal anglické části rozhovorů a přidal úpravy mapy Sudgerdu, aby fungoval i ten Runový lord.
Dále jsem tomu dal lepší strukturu a vytvořil pořádný návod + anglický překlad.

Pokud testeři nenajdou nějaký problém, mohl by to Elemir dát i do sekce "Ke stažení".

Měl jsem ještě ambice ty rozhovory upravit více, aby se odlišilo, zda jde o normální nebo čestné povýšení, ale je to moc složité.

Díky moc všem za pomoc:-)
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #26 kdy: Červenec 18, 2021, 21:41:33 »

Akurát som ti chcel písať, že ten Sudgerd funguje ale musíš tam ísť až po aplikácii tej úpravy. Našiel som jedno také save :) Určite to odskúšam celé odznova hneď ako si na to nájdem nejaký čas a chcem odskúšať aj opravu toho větrného meče.

IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #27 kdy: Červenec 22, 2021, 08:20:10 »

Tak verze 4 funguje docela dobře, ale jednu mouchu jsem objevil. Při čestném povýšení Paladina získá jeho schopnosti (Nebeský mandát a Přikládání rukou) Arcikouzelnice, čemuž bych rád zabránil.

Edit: tak to byl planý poplach. Způsobovala to konzole. Když se dají postavy v konzoli na maximum, tak konzole přidá Arcikouzelnici i Nebeský mandát a Přikládání rukou, protože jsou to v podstatě kouzla magie světla.

Aspoň jsem pronikl hlouběji do struktury - úkol povýšení na Paladina už mám zmáknutý tak, že rozhovory jsou rozvětvené podle toho, zda jde o normální nebo čestné povýšení (i když liší se to jen zadáním, zbylé rozhovory jsem jen okopíroval, jsou tedy stejné). Znamenalo to udělat nová ID questů, k tomu záznamy do souborů loca.xml, musel jsem i sáhnout i do rozhovoru smutného ducha a do mapy prokletých rozvalin.
Splnění úkolu čestného povýšení se liší jen tím, že na konci se nevyvolá token, který odemkne danou třídu. Bohužel pro tento malý rozdíl je nutné vytvořit celou tu strukturu...
Pokud budu mít náladu, možná to dotáhnu do konce a udělám 5. verzi, ale asi to nestojí za to.
« Poslední změna: Červenec 22, 2021, 14:24:04 od Kusák »
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #28 kdy: Červenec 22, 2021, 15:29:41 »

Stojí, čekáme na jakýkoli update..
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #29 kdy: Červenec 22, 2021, 22:41:35 »

Jsem rád, že má práce někomu udělá radost. Takže když to stojí za to, tak dodávám verzi 4.1.
Dotáhl jsem v ní povýšení Paladina, teď se to opravdu větví na normální a čestné povýšení.
Docela jsem si vyhrál s konverzací se smutným duchem.
Mám to rychle otestováno pomocí konzole.
Opět, aby to fungovalo, musí jít o novou rozehrávku, se starým save to nepojede.
Více viz návod.
IP zaznamenána
Strana: 1 [2] 3 4 ... 6