Ahoj všem,
posílám doufám finální MOD Čestné povýšení všech povolání.
Verzi jsem nazval 4.99, pokud se neobjeví nějaké chyby, tak ji prohlásím za finální verzi 5.
Zatím jsem postupně přidával po jednom povolání, to má ale problém v tom, že je nutno vždy začínat novou hru.
Hra si totiž po spuštění načte všechny úkoly ze souborů QuestSteps.csv, QuestObjectives.csv a ty se pak uloží. Takže po načtení staré uložené hry se změny z těchto souborů znovu nenačtou a tudíž neprojeví.
Jinak je to děláno "zpětným inženýrstvím", prostě jsem se díval, jak je to uděláno, a podle toho zkoušel dělat změny. Něco bych teď už možná udělal jinak, na spoustu věcí jsem přišel postupně.
Zároveň jsem přišel na pár zajímavostí. Jak se totiž hra vyvíjela a vznikaly nové patche, zůstaly v rozhovorech některé části nepoužité.
Nejvíce je to vidět asi u povýšení na Strážce. V originálním popisu úkolu je, že se máte vrátit k Monshanovi, ale úkol se splní hned po osvobození zvířat. Navíc je to takové zamotané, když pustíte Spika, tak klec vypadá prázdná, ale je na ni nutné kliknou znovu a tím se vyvolá nový dialog na puštění zvířat a poté splnění questu. Dále je tam útržek rozhovoru, kdy skupina pojmenuje psa "Žeryk", ale všude jinde je použito originální "Spike". Navíc Žeryk je jméno jedné obludy, takže další nekonzistence.
No každopádně v mé úpravě už je nutné se k Monshanovi vrátit.
Podobný chaos byl u Zouleiky, ve starších verzích hry mohla povýšit Arcimágy už ve stokách. Takže tam taky zůstala spousta balastu a (podle mne) zbytečných podmínek.
Do hry jsem přidal jeden vedlejší quest hned v Sorpigalu, není ale hned viditelný. Tak na něj zkuste přijít bez prohlížení souborů:-)
Pak jsem přidal větev u čestného povýšení na Větrného meče, nejprve musíte zjistit slova přísahy.
Testoval jsem to dost narychlo pomocí konzole, kdyby mi něco uteklo, tak napište sem a vydám opravu. Pokud nebudou chyby v QuestSteps.csv, QuestObjectives.csv, ale jen v rozhovorech, tak by měly staré savy fungovat i po opravě.