Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:51:38
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8

Autor Téma: Disciples 2,3?  (Přečteno 29892 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Disciples 2,3?
« Odpověď #90 kdy: Listopad 07, 2021, 03:18:06 »

Měli jste možnost povrchní volby, a teď se pojďme podívat na společníky blíž. Pokud vám povrchní volba vyhovuje, čtěte se zavřenýma očima.

Orion.
Člověk. Neutrální. Prej je velmi malej, ale není to nikde vidět. „Vtipnej.“ Mám z něho dojem takovýho jako mladšího bratra. Vyrostl s hrdinkou ve vsi. Omylem jsem se uklikla a vyspala se s nim, a teď mám trauma. Jsou věci, který člověk dobrovolně neudělá ani za achievement.

Technicky císařskej vrah. Což byla ve dvojce moje oblíbená jednotka. Ne tady, nejsou na dálku a neteleportovávaj se.

Debilitating strike: Prostě rána dýkou, dává oslabení (-15% power a resistence)

Orion’s cloak: Jop, má personalizovanou abilitu. Stealth na dva tahy. Zvedá damage následnýho útoku. Praktický. (Normální název tý ability je Vanish)

Jako pasivní abilitu má +3 morálky a damage při flankování navýšenou o 80%. Jmenuje se „High spirited“. (Normálně se ta abilita jmenuje Ambush, a dává jen +50% k damage.)
Z hlediska abilit je naprosto OK, problém je jen to, že je velmi, velmi rychlej, takže táhne první, když ještě nemá s kym flankovat, a když je v předu sám a sám. Nemá plošňák, ale single target dává MRDY. Pokud se vám podaří flankovat a útočit ze stealthu (což se vám většinou nepodaří, ale budiž), tak uvidíte číslovky, který nejspíš ničim netrumfnete.
krit.jpg
* krit.jpg (90.57 kB. 706x368 - prohlédnuto 361 krát.)

Beth… teda, Corisandre.

Ano, toto je místní verze Fenrise. Magický tetování, nepamatuje si minulost, a nechala si jméno, který jí přidělili pachatelé. Um, kněžka (diagnóza), taková relativně křesťanská, takže si dokážete představit, že nevycházíme.

Corisandre’s retribution: další personalizovaná abilita. Divine damage, oslabuje nepřítele a útočí zvrchu, takže nemusí mít LOS. Praktickej útok na dálku, a bonusů k divine damage je dostatek na to, aby bylo poznat, že holka zaútočila.

Divine healing chain: přesně co se píše na obálce. Heal, kterej jede od zacílený jednotky po všech sousedících. Léčí, dává regeneraci a odstraňuje debufy. Situačně se hodí, není na škodu mít v partě jednoho healera. Občas to unese i dva.

Holka není špatná, problém je jen to, že zrovna heal v týhle hře není natolik zodpovědná role, aby to musel zastávat společník. Osobně jsem si velmi oblíbila bílý kouzelníky, který zvládaj důstojně, zatím co si člověk veme do party raději něco agresivnějšího. Při hře+, kde člověk může mít společníků, kolik chce? Jop. Funkční doplněk party.

Sebastien.
Z hlediska charakteru je to prostě... pán. Stará se o sirotky. Poměrně mírumilovnej. Hodnej a v zásadě psychicky zdravej člověk (opravdu, v týhle hře. Přísahám). Velmi odpočinková postava. Exkrál. Žádný velký drama. Zajímavej kontrast s Ejamarem, kterýho z pochopitelnejch důvodů nesnáší. Ale asi ho nechce zabít, což Ejamara šokuje, protože prej jsou dny, kdy by se nejradši zabil i on sám. Což v kontextu vyznělo žertovněji než v takhle.

Chlapec je arcimág. Jeho útoky jsou:
Wall of light: útočí po lajně na šest následujících polí a nechává za sebou do příštího Sebova tahu následnej efekt na zemi, kterej podpálí a oslepí všechno, co do něj vleze. Ta podstatná informace je právě to VŠECHNO. Ten chlap nezná bratra. Oslepení dává 25% šanci minout útok a hoření dává damage a neguje regeneraci. Ten útok má brutální rozsah (6 polí lajna je hodně), a na bojišti se samozřejmě nepřátelé netříděj do jedný linky stranou od vašich jednotek. I s imunitou na slepotu, kterou mám zajištěnou bílym mágem na střídačce, samotný hoření je velkej problém. Nemá jinej útok bez CD, a tak vlastně celej boj manévrujete kolem jeho minovýho pole. Když využijete oba dva útoky, co má za kolo, každej do jinýho směru, tak to může bejt velká zábava.

Tady máte obrázek, všimněte si ikonky plamínku nad okolníma postavama. To jest následek Sebíkovy politiky „hoří louka hoří les, hoří kočka hoří pes.“
hoříme.jpg
* hoříme.jpg (271.67 kB. 1242x482 - prohlédnuto 373 krát.)

Earthquake: plošňák na 6 políček kolečko. Zpomalí všechno, co zasáhne. Všechno. Velmi slušná damage. Do všeho. Opět nepříjemně nepřátelský.

Jako bonus každej jeho útok útočí jinym elementem, takže nemůže plně využívat +damage předměty a podpůrný ability.

Taky napálí holy damage + zmatení do všeho, co na něj zaútočí, a tohle nemá chybu, velmi příjemná abilita.
Levituje, takže nespouští některý efekty, co ležej na zemi.
*

Ejamar.
Oh bože, Ejamar. Zlej, šílenec, lhář, má tendenci se smát jako maniak a... konzumovat zajímavosti. Jako černý oslizlý srdce svý nemrtvý exmanželky zajímavosti. Zlej. Už jsem psala šílenec? Naprosto nechutnej, a naprosto skvělej. Proč skvělej? Protože nedělá drama. Nikde, nikdy a z ničeho. Věčně (maniakálně) vysmátej. Mezi ostatníma postavama, který jsou dramadramadrama, je to osvěžující. Má celkem dobrý hlášky. Pokud zrovna neni kompletně jetej.

Během dvou dohrání hry snad neumřel, necpe se do melee, nepřekáží, slušný taktický využití, a jeho skřehotavý „die die die!“ patří bohužel mezi ty lepší bojový hlášky. Jednoduchý, úderný, adekvátní.

Bone spikes: klasickej útok po lajně přes 6 políček, nahazuje bleedy. Oproti Sebíkovi ale trefuje jen nepřátele. Ano, laskavej starostlivej Sebík pálí všechno, co se mu připlete do cesty, a "muahahahhaa smrt, smrt" Ejay útočí jen na oponenty. Fyzická damage.

Bonestorm: plošňák, 6 políček kolečko, zůstává dva tahy. nahazuje zmatení na všechno, co projde skrz. Zmatení neni tak zlý, jako oslepení, a damage toho plošňáku neni tak silná, když už leží na zemi, po úvodní ráně. S imunitou na zmatení to s radostí házim všude. Když se to hodí šikovně, tak tim proběhne dost nepřátel a dostanou debuf. Opět, fyzickej útok.

Všechno, co zabije, udělá nemrtvou jednotku 1-2 úrovně. Nejsou silný, ale počítač je targetuje s prioritou, a tim pádem nejde damage do mejch jednotek. A možná se ptáte: pokud zabiju jednotku už vzkříšenou jinym nekromantem? A odpověď je: jop. (Pravda, neni na úrovni Doriana z DA:I, kterej křísí i rozbitý vrata.)
(Tady obrázek památnýho momentu, kdy Ejay udělal z bosse bánší.)
kosti.jpg
* kosti.jpg (346.58 kB. 1178x738 - prohlédnuto 371 krát.)

Sharlea.
Upírka, Ejayova dcera (v nekromantskym slova smyslu). Tatík je z dcerušky celej odvázanej, a nikdy by jí nesnědl (víte, jak jsem řikala, že má tendenci jíst zajímavosti, všechny jeho osobní questy jsou na téma: najdi a pozři), a ona jeho za normálních okolností taky ne. (A teď se možná ptáte: načapala jsem jí mindcontrolnutou s Ejamarem v zubech?) Je velmi ambiciózní, původem nějaká elfí princezna, co jí zabila její sestra, aby jí odstranila z cesty. Velký zvíře v komunitě nemrtvejch.

Krásnej plošňák, velmi rychlá. Bohužel křehká a často se válí po podlaze. Přestává bejt problém v pozdějších fázích hry.

Draining claws: základní melee útok, 2x sekne drápama, 25% damage léčí upírku. Fyzická damage.

Bloody vengeance: plošňáček. Nahazuje bleedy, bonus damage do toho, co bleedy už má. Brutální rozsah (dvě políčka na každou stranu od upírky). Unholy damage.
krev.jpg
* krev.jpg (163.98 kB. 804x664 - prohlédnuto 383 krát.)

Pokud neutratí žádnej bodík, jde do stealthu, ve kterym má bonusy. Dobrý, pokud je potřeba jí schovat, naskakuje i když je paralyzovaná a nemůže táhnout.
*
Greg.

Technicky Gregoire, ale já sleduju What we do in the shadows, a některý jména nedovedu brát vážně. Nehodlám luštit tu jeho „Qunari“ přezdívku. Naprosto ho nesnášim, a odmítám se namáhat. Pfff. Začneme slovem primitiv a pokusíme se propracovat dál. Drama. Spousta dramatu. Víte, jak jsem říkala o tý ženský, že je jako Fenris? Tim bolestivym tetovánim a nepamatovánim si minulosti? Tak tohle je Fenris ve významu „byl jsem otrok a mám z toho TRAUMA“. Možná i dvě traumata. Ale zatím co Fenrisovi to u mě prošlo, tahle postava mě jen obtěžuje. Existuje něco jako přehnaný drama. Mluvit s nim je jako čekat, až bouchne planeta Namek. Frustrující, nekonečný. /rant.

Flame Strike: seknutí mečem, primal damage, způsobuje popáleniny.

Pomeranč… teda, Fire nova: opět primal damage (je dobře, že má oba útoky na stejný bázi), plošňák. Hezkej rozsah (dvě políčka na každou stranu od postavy), dává zmatení a taunt.
pomeranč.jpg
* pomeranč.jpg (232.52 kB. 982x718 - prohlédnuto 363 krát.)

Pasivní abilita způsobuje, že se brání, pokud na něj zaútočí někdo, na koho má dosah. Je to i víckrát za kolo. Prostě dostane ránu, vrací.

V boji naprosto zbytečnej, vzhledem k tomu, že táhne zoufale poslední, kdy už buď nejsou na bojišti oponenti v dosahu (nebo vůbec, co si budeme povídat), nebo neni dost místa na to, aby se dostal do melee, pokud jsou na bojišti překážky. Navíc má málo kroků. Prostě neni to slabá postava, a to bránění je super, hezkej plošňák, podpaluje nepřátele, vau. Ale reálně se prostě 90% času nedostane do bitvy. Taky si myslim, že s tim plošnym tauntem si chlapec věří.

Illmeren.

Velmi filozofická. Má ošklivou vlastnost, že když s ní mluvim, tak nejdřív ona položí otázku mě, a pak smim položit otázku já jí. No, a pak ukončí dialog. Takže když dojdou její otázky, tak už se s ní nemůžete bavit :-D. Chová nějaký havrany či co. Osobně nemám tenhle typ postav moc v oblibě, ale tak… v zásadě je můj postoj k ní celkem neutrální. Je to taková ta „chytrá“ postava, který nikdy nemáte možnost nic rozumnýho odpovědět, což je frustrující.

Lightning shot: neptejte se mě, proč řve u střelby bleskovejch šípů z luku „fire“. Jako kdyby to byla ohnivá lučištnice, tak bych to brala. Unholy damage, zpomaluje cíl.
šíp.jpg
* šíp.jpg (156.6 kB. 916x539 - prohlédnuto 381 krát.)

Shadowfall: plošňák, klasický 6 políček „kolečko“. Hexečko. Unholy damage, oslepuje cíle.

40% její damage healuje všechno v okruhu dvou políček do všech směrů. Velmi praktickej pomocnej heal, bez CD, navíc běžnej útok máte k dispozici vždycky, i když dostanete silence. Levituje, takže nespouští pasti na zemi.

Ormeriel.

Místní diplomatka. Velmi osvěžující v tom smyslu, že si dialogy ve svým osobním questu úspěšně vyřídí sama. Je super, když má člověk kompetentní miniony, a nemusí se do všeho vměšovat. Co ví moje postava o elfí politice? Nic. Je daleko logičtější nechat to na někom, do tomu rozumí. Takže plusový body za to, že nevyžaduje, abych za ní řešila všechny její problémy. Velmi přátelská… na elfa. Má trošku zvláštní vkus na chlapy. Ne že bych měla něco proti Ejamarovi, naopak, ale co je moc :-D.

Fire dance: 4 seknutí mečem, primal damage. Dává slepotu a hoření na nepřítele, ochranu a motivovanost na elfku, podle počtu zásahů.

Ice prison: paralýza, zchlazení a krvácení na cíl, + decentní primal damage (cca stejně jako běžnej útok). Dobrý na vyřazení silnýho nepřítele.

Její pasivní abilita dává 15% ke kritu, 10% k uhejbání a +2 k morálce všem, co stojej kolem ní. Problém je v tom… že kolem ní sakra nikdo nestojí. Všichni jsou dávno na bojišti a útočej. Stejnej případ, jako Greg. Prostě postava neni na papíře špatná, ale realisticky je k ničemu. Tentokrát navíc nemá plošňák. Může bejt užitečný jí hodit do party proti nějakýmu silnýmu nepříteli, jako když relativně na začátku hry najdete osamělýho draka, nebo tak něco.

Melendrach

Víte, jak mám jeho obrázky nadepsaný „úchyl“? To proto, že ho to nejlíp definuje. Je naprosto divnej, a to jsem ještě ani nezapočítala fakt, že jeho manželka je leopardodlak a mají spolu… koťátka. Jako, leopardodlaky. Oni se neproměňujou na lidi/elfy, prostě… prostě je fury, ok? :-D Oh bože. Charakterově je asi jako dítě do deseti let. Mstivý fury dítě.

Entangle: divine damage + znehybnění na cíl.

Lightning ray: blesk, klasicky po šesti přilehlejch políčkách. Unholy damage, dává zpomalení, a co je už pomalý, dostane paralýzu.

Imunní na zpomalení, paralýzu, znehybnění nebo zchlazení. Takovej druidí terminátor.

Naprosto ho nepoužívám, a při první příležitosti ho posílám domů k jeho koťátkům.
« Poslední změna: Listopad 10, 2021, 00:07:33 od Yuyana »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #91 kdy: Listopad 07, 2021, 16:18:51 »

Závěrem si užijte fotečku finálního bosse, svět zachráněn, hra dohrána (2x, sakra). Jak bylo správně řečeno v recenzi, je to příběhově velmi slabý. Navrhuji použití termínu "příběhová homeopatie". Ale jinak to jde.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #92 kdy: Listopad 08, 2021, 21:17:10 »

I Ty, Yuyu? :(

Odcházím od Tvého textu otráven..
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #93 kdy: Listopad 08, 2021, 22:22:58 »

Co já? Teď jsi mě teda otrávil ty. Styď se.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #94 kdy: Listopad 09, 2021, 00:21:32 »

No jo, promiň. Já vím, že jsi z Moravy, někde od Brna, takže jsem jisté specialitky jako z kama, z tama, rožnout a pod. i čekal, i by mi to přišlo milý.:-)

Ale jako Sebovo tah, Sebíkovo politika, to jako sorry.:-D Dál jsem nečetl, jen jsem proklikal obrázky.:-) Přitom do tý doby to bylo fajn povídání.:-)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #95 kdy: Listopad 09, 2021, 07:52:42 »

Jenom taková drobnost ... Sebastian = Seb nebo taky Sebby/Sebbie, čili Sebík je docela trefné ;) Skloňování bych vůbec neřešil, podstatný je obsah.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #96 kdy: Listopad 09, 2021, 09:30:05 »

:-D Abych řekla pravdu jsem původem ze severních čech, Chomutovsko, takže kdybych mluvila nářečim, bylo by to trochu divný. Ale teď žiju na Moravě a je to super.

Počkej, Sebík ti vadil? Sakra ale to bylo myšlený hezky. On je sice naprosto nepoužitelnej, ale nic proti němu nemám... Teď jsem kompletně v šoku. Ffff.

A jak jinak skloňovat Sebíka? Jako myslíš že Sebíkův by bejvalo bylo lepší? Neni to moc... spisovný? :-D

Bože, tohle budu rozdejchávat dlouho. Fakt je, že mě kolegové v práci běžně stresujou tim, že jdou někam s "tátem", takže do určitý míry mám pochopení, ale jsem... uražena a v šoku. A vim, že už jsem to psala. Je to můj šok a můžu v něm bejt jak dlouho budu chtít.
« Poslední změna: Listopad 09, 2021, 09:41:48 od Yuyana »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #97 kdy: Listopad 09, 2021, 10:14:07 »

Omlouvám se, jsem tu zas. Nějak mi to nedá. Ivane, prosím, můžeš navrhnout, jak bys to v kontextu věty napsal ty? Já si sice vyhrazuju právo ve volnym čase psát jako buran (je to relaxační), ale možná bych byla ochotná udělat nějaký ústupky, podle toho, jaký budou. Pokud to nenaruší uměleckou hodnotu mojí tvorby, samozřejmě.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #98 kdy: Listopad 09, 2021, 10:17:09 »

Jako největší legrace je, že Pražáci si za dob mých studií mysleli, že jsem taky Pražák, leč Chomutovsko je natolik specifický region (ostatně to platí asi i pro Mostecko), že ta hovorová čeština je nemhlich stejná jako ta pražská :D I když jak vidno, podle některých to už asi neplatí :D

A že si se Yuyu už dříve nepochlubila, že pocházíš přímo od nás :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #99 kdy: Listopad 09, 2021, 10:32:16 »

Já... jsem si jistá, že jsem to zmiňovala. Tady na Moravě žiju... tři nebo čtyři roky. Odolávám okolí a nazývám jistý kolejový vozidlo "tramvaj", k pobouření místních. Oni mě zas pobuřujou tim, že je pro ně každá skupina lidí "děcka" :-D.

Fakt, že za Pražáka mě lidi párkrát považovali taky. Ale nejsem. Nemohla bych bejt, Praha mě přetěžuje. Mám ráda lesy okolo.

Tuhle mi někdo ale řekl, že mám Brněnskej přízvuk. Nemám, hochu, nemám. Jen mluvim krátce, protože jsem placená za rychlost, s jakou do tebe ty informace naperu :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #100 kdy: Listopad 09, 2021, 11:25:10 »

Pamatuju si, že si o Severních Čechách psala, ale to Chomutovsko mi nějak uteklo. I když pravda, moje paměť už není z nejlepších :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #101 kdy: Listopad 09, 2021, 23:16:19 »

No, tak abych to uvedl na pravou míru.:-D

Sebastian je úplně v pohodě.:-) Taky Seb, Seba, Sebo, Seby, Sebík, nebo kýho výra jakejkoli další tvar toho jména..

Na spoustu věcí si myslím, že jsem i dost tolerantní, myslím takový to z tama, rožnout, s tátem, s Jirkem, v peněžence nosím sichrhajsku, (anžto to sám používám:-D), mluvu typu vokolo vokna vobíhala vopice, za každým druhým slovem vole a pod. neřeším. Ale co fakt nedávám je tohle dementní skloňování. Nejen, že to nedávám, já fakt nechápu, jak takhle debilně někdo může vůbec mluvit.:-D Bez urážky. Ale až se stanu prezidentem, tak tohle bude první věc, co přidám do Ústavy. Za použití toho slova hned pokuta deset tisíc ve správním řízení. Kolegovi z práce, kterej mi takhle něco řekne, řeknu, ať mluví buď česky nebo na mě nemluví vůbec, diskuze přestávám číst automaticky.:-D

Samozřejmě Sebův tah, Sebíkova politika, žádná jiná správná varianta neexistuje.:-D Pokud chceš použít Sebíkovo, tak opravdu něco, co je Sebíkovo - auto, kolo, město, atd. atd..

Ale asi nejsem sám, kdo to takhle má, kolega z práce nadává, když mu řeknu, že (buď on, a nebo něco) zavazí. Samozřejmě, že výraz toho slova jako normální člověk zná, ale prostě mu vadí, když to někdo řekne. Asi před týdnem jsem poslouchal od tchýně asi dvacetiminutovou přednášku o tom, jaký dementi jsou v českých médiích, když i tam řeknou na Praze 1, na Praze 5 atd. Když je to snad v Praze 1. A jak maj normální lidi mluvit normálně, když slyší v televizi takový exkterementy. Že by je vyházela, ať se jdou živit nějak jinak, když neumí mluvit.

Takže tak.:-D
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #102 kdy: Listopad 09, 2021, 23:22:43 »

Jinak já jsem z východočeskýho kraje, ale z úplnýho východu východočeskýho kraje, kde se mluví dost moravsky, a do Brna to máme blíž než do Pardubic (i když v Pardubicích mám srdíčko:-). Nevadí mi moravskej hantec, Olomoučáci, Ostraváci, stejně jako Pražáci, ale tenhle paskvil prosím ne.

To tisíckrát radši odpovím na otázku, z kama tady jezdijou šaliny.:-D

Ale už si nechci v návodu na MM6 přečíst "Postevníkovo ostrov". AAAAAAArrrrrgggggghhhhhh. Ne, to je špatně, fuj a ble. Vám to asi přijde normální, když jste v tom vyrostli, ale tohle prostě není lidský.:-D

Stačí takhle?:-)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #103 kdy: Listopad 09, 2021, 23:59:00 »

Teď jsi použil tolik termínů, za který bych vraždila, že to můžeš směle považovat za pomstu. ... Přečetla jsem to po tobě, ale kvalita mýho dne se zhoršila o 60%.

Edit: jinak teda ale. Pokud v televizi mluvěj jako burani, tak je to něco jinýho. Já se v práci v hovoru se zákazníkem jako buran nevyjadřuju. To je striktně relaxační aktivita. Stejně tak mě obtěžuje, pokud mi software tyká a dělá na mě "oh jejky, něco se nepovedlo, smutnej smajlík".

Jinak je to samozřejmě Sebův tah a Sebíkova politika, v prvnim pádě nemáme neshody :-D. To přeci neni to, co tě stresuje... že? :-D. Ok. Je Sebíkovy politiky vnodnější? Konec Sebova tahu?

Jsem ti to upravila, kdyby tě stresovalo ještě něco, řekni si. Sice to narušuje můj uměleckej záměr, ale jsem kdesi hluboko v jádru relativně laskavej člověk.
« Poslední změna: Listopad 10, 2021, 00:14:47 od Yuyana »
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #104 kdy: Listopad 10, 2021, 01:18:46 »

No nevím, Sebíkovo fakt žádnej uměleckej záměr neskrývá.:-D

A jinak je to pravda. I v médiích někdy mluvijou jak burani.:-)
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8