Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:57:12
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8

Autor Téma: Disciples 2,3?  (Přečteno 29906 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Disciples 2,3?
« Odpověď #60 kdy: Říjen 25, 2021, 02:23:03 »

Chmm, víte jak jsem ve trojce furt tahala sebou tu holku? Co se z ní vyklubal anděl? Víte jak jsem jí eskortovala v tý poslední kampani s tim démonickym elfem? S tim co jí chtěl zabít, a pak si to rozmyslel? A víte že maj spolu dítě? Protože já to zjistila teď. Ne že bych jim to nepřála... Fascinující.

Edit... ne, zabít, dotáhnout svejm vůdcům, co jí chtěli obětovat, pokud se mi vybavuje. Je to tak dlouho.
« Poslední změna: Říjen 25, 2021, 02:31:01 od Yuyana »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #61 kdy: Říjen 26, 2021, 12:59:47 »

Aktuálně jsem ve standardní herní fázi "zkusme to znovu a lépe". Už zhruba vim, která bije, a jak k tomu přistoupit. Ale jde to pomalu, jelikož je to silně depresivní.

Hra je taková ta "temná a dospělá" (všimněte si uvozovek) klasika, kde nemáte absolutně žádnej efekt na NIC, a prostě volíte mezi dvouma zlejma možnostma. Umře strana A, nebo strana B? Je to uplně jedno, protože všechny strany jsou stejný.

Lidi, což jsou zlí rasistický náboženský fanatici, který mučej a vražděj všechno, co jim stojí v cestě.
Elfy, což jsou zlí rasistický náboženský fanatici, který mučej a vražděj všechno, co jim stojí v cestě.
Démony, což jsou zlí rasistický náboženský fanatici, který mučej a vražděj všechno, co jim stojí v cestě.
Nemrtvý, což jsou zlí rasistický náboženský fanatici, který mučej a vražděj všechno, co jim stojí v cestě.

Jedno NPC se mi odvážilo sdělit do očí, že je nesmysl, aby byli všichni zlí, a pokusilo se předstírat, že konflikt je šedej. Neni. Všichni jsou zlí.

Nechápejte mě špatně, já jsem fanda Legacy of Kain. Pokud potřebujete někoho, kdo bude běhat po městě a ukopávat k smrti nevinný civilisty, co se před nim zoufale pokoušej odplazit pryč... Já v zásadě nemám problém s postapokaliptickym zlym světem, ale pokud se hra pokouší tvářit, že mám nějakou volbu, tak bych tu volbu ráda viděla. Já neočekávám, že zachránim svět, ale očekávám, že za mnou bude někde něco vidět, a ten dojem zatim nemám. Možná se to změní. Uvidíme.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #62 kdy: Říjen 27, 2021, 10:29:11 »

Beru zpět, jde to rychle, fik fik. Pustila jsem si DBZ abridged a přestala číst dialogy. Jedu jak drak, krásný reputace, boje jdou hladce. Je to dramaticky jednodušší, když člověk ví, co dělá. Taky si zvykám na ten Dragon Age styl. Jako špatná hra to rozhodně neni, má spoustu věcí, který hodnotim kladně.

Vytáhla jsem reputaci s lidma na friendly, oproti předchozí "notorious" je to pokrok. Démoni mě vyloženě milujou. Mám vylepšený budovy, který jsem před tim neměla. Jsem hodně zvědavá, jak se vyvine druhej akt, s tim bojem. Mno, ale to se dozvíme večer. Zejtra svátek, takže mám o fous kratší směnu, uvidim, jak dlouhá ta hra ještě je.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #63 kdy: Říjen 28, 2021, 12:51:47 »

Tak, druhej akt s bojem se vyvinul jednoduše, po dlouhý, dlouhý úvaze, ke komu se ve válce přidat... padlo rozhodnutí nepřidat se k nikomu, a prostě to pobít všechno. Reputace utrpěly, ale furt jsme  v neutral/friendly kategorii. Problémy začínaj teď, kdy proti sobě máme hodně jednotek třetího levelu, a ty už začínaj bejt silný. Potřebuju zas co nejrychleji vytáhnout reputaci buď s elfama nebo lidma. Upřímně? Nemám ráda ani jedny, ale jejich jednotky vyhovujou mýmu stylu. Jsem spíš tank/buffer než útočník/parchant/debuffer.

(V každym aktu můžete vylepšit hrad o kategorii, a vylepšení hradu + reputace ovlivňuje, jak můžete vylepšit budovy, kde najímáte jednotky. Ale jak je jednou vylepšíte, tak jsou vaše, i když ztratíte reputaci.)

Změnila jsem složení party, vzala místo meleeček nějaký střelce, a nechala v předu primárně svojí hrdinku, která přeci jen vydrží. Kor teď, se všim tim krásnym vybavenim. Upírka (naprosto BRUTÁLNÍ melee společnice a mimochodem Ejayova dcera) velmi trpí. Na druhou stranu holky v předu jsou TAKOVÝ prasata s tou damage. Vau. Upírka má plošňák, takovou explozi krve, která zasáhne snad čtvrtinu bojiště, na všechno naháže bleed efekt, pak do toho s plošňákem vlítne Avy (hrdinka) a BAM, naháže prokletí a podpálení, a pak to dorazí Ejay a udělá z toho nemrtvý. Na většinu bojů funkční, a když ne, tak můžete před každym bojem na přípravný obrazovce upravit složení party.

Po pobití všech 4 generálů a jejich armád následuje boss fight s nějakym padlym andělem, či co. Je napůl zahrabanej a je uplně neškodnej. Funguje to tak, že se v každym kole na zemi zobrazej červený kolečka, a na konci kola do nich boss zaútočí, takže je ideální v nich nestát... byť teda když v nich stojíte, tak to neni drámo, chlapec se učil damage od džungárskejch křečíků. Vzala jsem hrdinku, bandu střelců a healerku, a prostě kolem něj chvíli běhala. Mám mezi společníkama lučištnici, démonku, která léčí všechno kolem sebe za 40% svojí damage. Super holka, příležitostně používám. Narozdíl od Ejaye nemusí útočit po rovný lince, což je příjemný.

Po boji s bossem je účelem jít do dugeonu a pokecat s tou andělkou z minulýho dílu, kde se hrdinka dozví, kdo jsou její rodiče, a proč že to má takový superschopnosti. Neni to zas tak šokující, vzhledem k talentovýmu stromu vkusně nadepsanýmu "nephilim". Vyfasovali jsme mámy meč, kterej jsem pro jistotu ve hradě hned vylepšila, a kosíme nepřítele jako když krájíte sýr.

Myslim, že hra udělala nějakej update, nebo jsem si možná před tim jen nevšimla, ale když najedu na schopnost, tak se vedle popisu schopnosti objevěj takový okýnka s popisem všech buffů a debuffů zmíněnejch v popisku s přesnejma hodnotama, co to způsobuje. Opět, velký plus pro autory za přehlednost.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #64 kdy: Říjen 28, 2021, 12:57:47 »

Mimochodem sleva na Disciples I a II na GOGu.

Edit: ale možná nemusíte nakupovat hned :-D.
gog.jpg
* gog.jpg (86.32 kB. 977x717 - prohlédnuto 377 krát.)
« Poslední změna: Říjen 28, 2021, 13:26:51 od Yuyana »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #65 kdy: Říjen 28, 2021, 22:17:06 »

Neboj, GOGu, my jsme v práci taky přetížený popularitou našich služeb.

Ale! Vraťme se ke hře. Je čas.

Oh, a málem bych zapomněla. Hra začíná tak, že se pokoušíme v dungeonu zabít kněze. Teď, ve druhý fázi hry, jsme na něj ještě před boss fightem narazili znovu... (trošku trapas, jen tak narazit na někoho, koho jste se pokusili zabít) a ten chlap se přidal. Vypadá jako slušnej člověk, co se hezky staral o skupinu sirotků. Jsme mírně rozladěný, že se nám lhalo a byli jsme poslaný ho zavraždit. Každopádně v boji... má tendenci podpalovat vlastní jednotky a ty jeho parsky nepomáhaj přehlednosti bojiště. Podpálení ruší regeneraci, a to neni dobrý. Bohužel, pokud dělám quest pro společníka, tak ho v bojích musim mít v partě. Chybí mi Ejemarův maniakální smích.

Zatim co jsme byli v dungeonu pokecat s mámou, uběhly dva roky. Jsem slavnej osvoboditel, totální legenda. Aktuálně mluvim s vládcem lidí. Vypadá, jako docela OK člověk, a vypadá to, že je nakloněnej alianci s elfama. No, možná konečně nabereme nějakou reputaci na jednotky třetího levelu. Ne že bych si vedla špatně, úmyslně jsem vzala do party všechno, co útočí fyzicky, a k tomu dozadu supporta, co zvedá fyzickou damage. Funguje to dobře.

A máme tu další quest pro Sebastiena (toho kněze). Zachraňujeme jeho sirotky. Musíme pobít nepřátele a vyčistit cestu, aby se dostali pryč, a nepadli do rukou ani lidem, ani elfům, protože obě frakce jsou prostě zlý, jak už jsem psala. Mimochodem to vypadá, že Sebík měl bejt původně králem. Máme v partě šlechtu a ani to nevíme. Každopádně dobrá reputace s lidma za... vybití lidí a záchranu rebelskejch sirotků... reputace v týhle hře nedává smysl. Sebík dostal za splnění questu zbraň legendární kvality (oranžová barva, jako ve WoW). Doufám, že dostaneme něco podobnýho i pro ostatní společníky. To by nebylo fér, kdybych dostala takovou ňamku jen pro toho, kterej podpaluje moje vlastní jednotky :-D.

A teď dělám quest pro Oriho, což je ten originální společník. Hledáme nějakýho jeho kolegu. Už jsem našla budovu, kde ho máme hledat. První budova s klasickejma schodištěma. A kolega je ve sklepě v cele. Škoda, že nemáme klíče. Ukazatel questu vede ven z budovy, ale už ho nikde nevidim na mapě. Tak teda nevim, co po mě chtěj.

Takže bloumám lokací a snažim se bejt diplomatická.

Některý kouzla/schopnosti (pozitivní i negativní) maj speciální efekty na konkrétní rasy. Zajímavý je, že můžete bejt víc ras naráz, jako upírka, co je elf, a zároveň nemrtvej. Nekromant se považuje jen za člověka, že je stovky let starej a má červený oči je... detail.

Jednotky ve stealthu jsou normálně vidět, jen na ně nemůžete útočit přímejma útokama. Ale úmyslně je zahrnout do plošňáku je běžná taktika. Tim, že je trefíte, je navíc vyndáte ze stealthu.

Hra má v některejch situacích problém registrovat klikání myši. Občas nemůžu vylízt z vyhranýho boje, protože tlačítko na potvrzení nefunguje. Některý jednotky odmítaj útočit, protože prostě neregistrujou, že to po nich chci. Primárně mám problém s elfíma lučištníkama.

Oh, beru zpět. Oni to dneska během dne opravili. To byla rychlost, ještě dneska dopoledne jsem kvůli tomu musela shodit celou hru. "Fixed an issue that in some cases resulted in being stuck at the victory screen after conquering a resource building."

Ale to s těma jednotkama furt platí, a vim, že to neni tim, že by neměli dosah, protože se to v dalšim kole neděje, i když stojej stejně.

Na druhou stranu hra je extrémně stabilní.

No, pojďme prozatím zakončit příspěvek nějakejma veselejma ženama bez podprsenek, a já jdu najít cestu dál.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #66 kdy: Říjen 29, 2021, 16:08:41 »

Vylepšila jsem svojí holce kámen, a ona teď v boji podpaluje a otravuje sama sebe. Myslim, že to tak nemá fungovat :-D. Na předchozím stupni to fungovalo správně. Nu což, holt oželíme nahazování otravy na nepřátele. Je to velká škoda, ale co už. Podpálení má furt, to je talentový.

Whoa, hups? Co že to četly moje bystré oči? Fuuuu! Autoři nám shipujou bohy! Omlouvám se, musim rozchodit traumatickou představu grupáče mezi mortiss, wotanem, bethrezenem a galeanem. vrátim se, až budu ok.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #67 kdy: Říjen 29, 2021, 21:07:58 »

Tak, jsem zpět, částečně oklepaná.

Nakonec jsem přišla na to, jak dál. Stačilo promluvit s tim králem lidí, jen jsem před tim přehlídla, kde stojí. Pokecali jsme, vybojovali nějaký bitvy, a eskortovali ho na schůzku s elfama. Navzájem si sdělili svoje požadavky, a usmířili se, všechno bylo mooc hladký na to, aby to vydrželo. A taky jo. Král odkráčel naštvanej, a neuběhlo ani pět minut, a našla jsem jeho lidi povražděný. Lidma, ne elfama. Ne, ne, král je jen loutka, je ovládanej nějakou inkvizitorkou. Která na nás chvíli machrovala, a pak milýho krále podřízla, vyhodila z okna a celou vinu sklepla na nás. No, jestli jsem to neočekávala a nevylepšila si všechny budovy, dokud jsem měla reputaci.

Takže situace s lidma zas v řiti, máme novu záporačku a na krku občanskou válku, či co. Takže jdeme po stopě tý zlý ženský a kazíme její plány.

Následně jsem řešila usmíření dvou frakcí elfů. To prozatím drží, a stejně tak reputace. Uvidíme, jak dlouho ještě. Od týhle hry nemám velký očekávání. Celý diplomatický jednání řešila ta elfí společnice, nechala jsem to komplet na ní, je to elfka, předpokládám, že ví, co dělá.

*

Další lokace je místo, kde leží Wotanovo tělo. Leží, tleje, a pouští manu. V lokaci žijou elfové a nemrtví, a bojujou spolu o ní. Člověk se může postavit na stranu jedněch, a nebo prostě říct, že to chce celý pro sebe a tečka. Logicky je jasný, že takovou moc ani jedný straně nenecháme. Takže ham ham. Pokusila jsem se to celý sníst sama, a skončila uvězněná v nějaký jiný dimenzi. Začal se tam s náma bavit nějakej týpek, co vypadal jako Ori, jen modrej. Představil se jako Wotan osobně, prej jsme v něčem, co je technicky vzpomínka, nebo tak něco, a smrtelníci se to nemaj snažit pochopit. (Tušim že odbornej termín je asspull, aneb autoři nevěděli, co by.)

Wotan úmyslně vypadá jako Ori, protože je bůh trpaslíků, a Ori je nejkratší :-D. Takže se chlapec samozřejmě urazil. V zásadě to vypadá, že bohové jsou multidimenzionální bytosti, a zabití v rámci jednoho světa je neukončí. Informace nedávaj uplně smysl. Možná později.

Další v pořadí je bůh lidí, kterej se pro změnu rozhodl vypadat jako Sebastien. Highfather je celej "lol, tenhle vesmír je omyl, bye."

V týhle fázi jsem předpokládala, že ty bohy potkáme všechny, ale nestalo se. Chybí nám Bethrezen. Což je škoda, zrovna jeho názor jsem chtěla slyšet. Mortis skoro nic neřekla, jen že prej "brzy" a pak se zdejchla.

Galleanovi se podařilo mě kompletně traumatizovat, jak už jsem psala. Představuju si je teď všechny čtyry polonahý kolem velký mísy hroznů. Bohužel se toho nedá zbavit.

Dále jen "božskej grupáč".

Po pokecání se všema bohama nás pustili ven, žádný boje, puzzly, nic. Asi jsme nebyli zas tak uvězněný. Dostala jsem vylepšení a jeden útočnej bodík navíc, takže mám teď tři, což je hrozně zvláštní, ale rozhodně si nestěžuju.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #68 kdy: Říjen 30, 2021, 12:14:42 »

Fůů, včera jsem hrála až někdy do pěti, a musim říct, že jsem si neudělala jedinej zápisek. Vždycky jsem měla problém brát děj tý série alespoň trošku vážně, a teď, když navíc vim, že všechny ty války mezi bohama jsou více méně "beee, nesnášim svýho ex!" tak mi to nepomáhá. Děj se navíc silně zkomplikoval a nastalo víc převratů, než když se ve tři ráno marně pokoušíte usnout.

Ale hra jako taková špatná neni, a herní mechaniky dělal někdo rozumnej, takže to prostě dojedu do konce. Vážně, je neuvěřitelný, jak moc autoři mysleli na to, aby bylo všechno přehledný, popsaný a vysvětlený. Nejsem ten typ, co si užívá tápání v mechanikách.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #69 kdy: Říjen 30, 2021, 13:36:50 »

Dostávám proti sobě tuny a tuny jednotek čtvrtýho levelu... ovšem jednotky si v rámci jednoho tieru nejsou uplně rovný. Popravdě se výrazně víc bojim některejch "slabších", hahaha, slabších. Furt ještě používám 2 level jednotek, ne proto, že bych neměla 3 level od třech různejch národů, ale proto, že je to funkční strategie. Jdeme proti nemrtvejm, což znamená, že většina nepřátelskejch skupin má nekromanty, a my je máme taky. Respektive máme Ejaye, kterej je založenej na bázi nekromanta. Všichni společníci jsou v podstatě jednotka s unikátnim skinem a nějakejma statama navíc.

Nekromanti maj plošňák, kterej dává zmatení na všechno, co zasáhne, a leží na zemi dva tahy. Zmatení dává 15% šanci minout cíl. Nepřátelský nekromanti solej ten plošňák přes vlastní jednotky, a pak se netrefujou. Hádejte, kdo je proti zmatení naopak imunní? Celá moje parta. Do toho mám svoje T2 lučištníky, který dávaj oslepení (25% šance při útoku minout) a znehybnění, pokud je cíl oslepenej, zmatenej, nebo oslabenej. Což definitivně je. Mimochodem oslabení solim do nepřátel plošně taky, jelikož mám T3 bílý mágy. Jednoho v zadní řadě (to je ten, co dává imunitu na zmatení a oslepení) a další dva co healujou a plošněj. Už mě nudilo, jak mi stále někdo zabíjel heal, a tyhle dámy něco vydržej. Nepřátelé nás nemůžou zabít, protože když se vůbec dostanou do pozice, ze který by mohli zaútočit, tak se prostě netrefěj. Hrdinka má damage jak nosorožec v říji, rozhodně nestrádáme.

Uvidim, jak to bude se strategií na dalších mapách, ale proti nemrtvejm je tohle až hříšně funkční. Neřikám, že je to optimální, bůh ví, že asi neni, ale učit se strategii za jiný typy jednotek? Ne, ne.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #70 kdy: Říjen 30, 2021, 20:41:18 »

Přemejšlim, kde přesně je ve hře ten zlom z "pane bože, drak! to je drak!" na "lol, jen 5 draků, to je boj tak max na dva tahy pojďte na bitku, vy lolci."
*
Byla jsem se ve Steamu podívat na achievementy, a koukám, že mám nějaký ty jejich kartičky, co vždycky dostanete čtyři, když něco hrajete. Obvykle mě naštvou, když mi daj nějakou 2x, ale tentokrát jsem se zasmála. Ano, to jsou dva Ejamarové. Ano, přesně takhle obyčejně ten chlap vypadá. Je to prostě... chlap.
karticky.jpg
* karticky.jpg (23.66 kB. 388x126 - prohlédnuto 449 krát.)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #71 kdy: Říjen 31, 2021, 02:25:40 »

Vysvětlí mi někdo, jak se mi omylem podařilo skončit v boji proti Mortis osobně jen s malou skupinkou lučištníků, nekromantem, upírkou a naprosto neškodnym a situačně nepoužitelnym drakem, kterýho mám v partě jen proto, aby mi hra nedělala scény, když chci dát rychlý rozhodnutí boje?

Edit:
Podívejte se na toho hodnýho statečnýho dráčka, jak hrdinně bojuje s Mortis.
20211031023908_1.jpg
* 20211031023908_1.jpg (383.08 kB. 1132x900 - prohlédnuto 398 krát.)
« Poslední změna: Říjen 31, 2021, 02:55:51 od Yuyana »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #72 kdy: Říjen 31, 2021, 06:32:50 »

Vypadá to, že jsem odemkla novou hru +. Bylo mi oznámeno, že zastavit záporačku byla chyba, a že musíme vrátit čas a udělat to znova a správně. (Takovej Jets'n'guns styl.) S tolika společníkama v partě, kolik jich tam budu chtít nacpat. Se startovní reputací. S bonusovejma dialogama. Hmmmm! Don't mind if I do.

Vzhledem k tomu, kolik jsem toho omylem propásla...
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #73 kdy: Listopad 01, 2021, 13:17:47 »

Kdybys tady nepsala o Disciples: Liberation Ty, Yuyu, tak ani nevím, že ta hra je. Totálně to zapadlo.

Nicméně jsem trochu hledal a přece jen jsem našel docela pěknou recenzi..

https://m.alza.cz/gaming/disciples-liberation-recenze
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #74 kdy: Listopad 01, 2021, 13:30:37 »

Já na ní číhám už skoro od začátku roku :-). Proto jsem tak zuřila, že mě Steam nevaroval, že už to vyšlo, a tak jsem to zjistila z rutinní kontroly seznamu přání.

Recenzi si přečtu, jsem zvědavá, co o tom lidi píšou. A ty si taky zahraj, je to docela dobrý :-D. Tak 80%, řekla bych za sebe. Což jak vidim, odpovídá recenzi. Že bych v rámci originality strhla 5 procent? :-D A přijď když tak poreferovat, jak se na to tváříš ty :-).

"Kromě slabšího příběhu, záplavy zbytečného lootu a některých vedlejších dialogů nemám Disciples: Liberation moc co vytknout." Lol, jo, jo, JO! ten člověk to deeefinitivně hrál.

Příští tejden mám dovolenou (ano, já vim, zase), řikala jsem si, že bych zkusila udělat nějakej komplexnější příspěvek, ale nevim, no. Obávám se, že jsem ADHD shitposter a to se nebude měnit. Závidim Elemirovi jeho schopnost psát.
« Poslední změna: Listopad 01, 2021, 13:58:50 od Yuyana »
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8