Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:38:50
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 8

Autor Téma: Disciples 2,3?  (Přečteno 29835 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Disciples 2,3?
« Odpověď #30 kdy: Leden 20, 2021, 00:49:28 »

Je hrozný, jak už neumim hrát za Lamberta. Uplně jsem zapomněla, jaká skvělá a silná s odpuštěnim kurva to je. Ten chlap nemá žádný bonusy, protože jsem ho dostala minule na lv 1 a nemá nic co získal během svý kampaně, ale jeho systém skillů je prostě o tolik použitelnější, že se o tom člověku ani nezdá. Dokáže řešit jakoukoliv situaci. Ten elf nemá celkem nic užitečnýho. Jo, jo, je neporazitelnej, protože je tak napitej poťáků, že bude po konci mise chodit čůrat ještě dva měsíce, ale vlastně neumí nic moc.

Účelem je vyválčit nepřátelský hrady a se získanym artefaktem naklusat k portálu, no tak jdeme na to.

Uff to byla zajímavá výměna názorů... Lembert vyhrožuje svýmu důstojníkovi smrti? Protože toho jako ví moc? Asi? Je podezřívavej, a z čistýho nebe. Takhle se nedělá nastínění budoucnosti. Hm. To je ale divný.

Ok, tak je to ok, ono to opravdu bylo s čistýho nebe. Přemejšlim kdo v partě je ještě anděl. Myslim že Lambert se teď cejtí jako hodně velkej debil, za ten výstup.

A máme tu souboj s finálnim bossem. Původně jsem myslela že je to děvče, ale pak mi došlo že nemá podprsenku, a opět jsem se sekla, co se pohlaví týče. Nu nevadí, stane se. Jak se řeší souboj s finálnim bossem? Ou je, rychlym rozhodnutim přeci. A prej nemáme nikdy zapomenout na Inoel, co umřela aby zachránila svět... a co chudák Haarthus. Hm? No? A Ferre utek. Nikdo mi nevysvětlí, proč ho naši slavný hrdinové nechali.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #31 kdy: Leden 20, 2021, 01:49:54 »

No, tak jsem rozehrála další díl, a koho to moje oči nevidí, v první misi. No. Hm. Už zase od prvního levelu, že, Lamberte. A je to první kampaň ze 4 a poslední je za nemrtvý. To nevypadá uplně na radostnou kampaň na záchranu světa. Ale máme pěknější grafiku... Jsem z toho poněkud nervózní, schválně kdo umře tentokrát. Na jednu stranu jsem zvědavá na nemrtvý a jejich jednotky, na druhou stranu snad ani ne.

Máme jiný skilly v nabídce, pobavila sleva v obchodech za body v síle. Bohužel všechny ty absurdně OP ability z minulýho dílu jsou pryč. Taková zrada. Kdo teď bude dělat z vlkodlaků vidláky?

Zkusila jsem spustit tu kampaň za nemrtvý, a kdo to tu je :-D. Kolega Prusheen, starej známej, bože já toho parchanta nemám ráda :-D.

No, očichala jsem to, a myslim že to pro mě nebude hratelný. Zkusim to zejtra očichat znovu, pokud budu mít náladu.

IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #32 kdy: Leden 20, 2021, 04:22:30 »

Budeš. ;D ;D ;D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #33 kdy: Leden 20, 2021, 11:59:52 »

Ivánku, tvou jistotu bych chtěla mít. Dnes je náročnej den, a já mám rozepsanou Thief/Dishonored crossover fanfikci :-D, ale pokusim se, speciálně pro tebe, tu hru znovu spustit, alespoň na chvíli :-D.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #34 kdy: Leden 20, 2021, 13:25:16 »

Vždyť nám všem bylo jasný, že neodoláš, Yuyanko. ;D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #35 kdy: Leden 21, 2021, 02:21:12 »

Odolala jsem. Ale mám celou další stránku tý fanfikce.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #36 kdy: Leden 23, 2021, 21:06:43 »

No, tak jsem zkoušela ten další díl, ale musim říct, že tenhle styl mi vůbec nevyhovuje a asi opravdu nebudu schopná pokračovat. Ale vzhledem k tomu že můj mozek stále jede na vlně Disciples, zkoušim tu renezanci znovu, a tentokrát stylem někoho, kdo ví co dělá. Totálně jsem si hodila do party Myzraela, ty začátky jsou s nim mnohem rychlejší a pohodlnější, už žádná migréna z vlekoucích se soubojů. Co, co, kdo kromě mě tvrdí, že jsem čestnej člověk.

Taky jsem se dokopala k tomu vypilovat svojí tabulku na Disciples 2, na kterou jsem od roku 2018 nešáhla a zařídit, aby přestala matematicky zaokrouhlovat, což nedávalo smysl. 1,67lv je furt 1lv. Přemejšlim jestli by šla ztabulkovat i další verze. Akorát tam jsou vechny ty staty, musim přijít na to, co se vlastně přidává a kdy.

Takže tady finální verze tabulky, funguje to furt stejně, do zelenýho políčka se napíše hodnota XP, a vyhodí to kolik levelů a jaký staty jednotka má... teď už to doufejme funguje korektně, navíc by tam měly bejt všechny jednotky. Vyrobeno v Calcu, nevim co na to excel, aktuálně za něj neplatim a to se mu nelíbí.
IP zaznamenána

Karol13

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #37 kdy: Leden 23, 2021, 22:12:28 »

V Exceli ten ODS súbor funguje.
Kvalitná prácička, máš moje uznanie :D

S trojkou to bude ošemetné, hlavne s Resurrection, kde sa pre hrdinov ponúka "strom" skillov, z čoho mnohé pridávajú staty, a staty zas zvyšujú HP, ATT, DEF/evade, DMG atď.
V Reincarnation to nie je o moc lepšie, tam si zas hráč prideľuje stat body horom-dolom, podľa nálady. Čo sa ale aspoň v tom calcu ako tak zdokumentovať /na leveli 20 budeš mať XZ základné hodnoty, plus 50 bodov ktoré môžeš prerozdeliť medzi staty.../.

V tretej verzii dali ten nešťastný strom, ktorý zabránil extrémnym stat buildom (zlodejovi dám len do AGI a nikto ho netrafí, tak ako si aj sama zažila v kampani, a podobne).
Jednotky majú tento "strom" lineárny, takže tam ten "future build" budeš vedieť spraviť, s ním sa dá ľahko kalkulovať.
Príklad D3 Reborn hero skill-tree:
D3 Nosferatu.jpg
* D3 Nosferatu.jpg (948.79 kB. 1473x824 - prohlédnuto 400 krát.)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #38 kdy: Leden 23, 2021, 22:22:14 »

Díky za test a za uznání :-).

Jasný, no. S hrdinama bude problém. Respektive by byl problém, ale nejsem si jistá, jestli to chci řešit. Ta tabulka byla vytvořená primárně za účelem mezivětvovýho srovnání jednotek. Když mám na výběr mezi svatym mstitelem a obrácem víry, to je fajn, sou to jednotky na stejnym levelu. Ale jak do toho zapadne inkvizitor, kterej končí o stádium dřív? Má ta jednotka význam? Dozvíte se v tabulce. Pak je tu samozřejmě možnst porovnat jednotky konkurenčních národů, aby člověk věděl, jestli má žárlit. O kolik jsou smrtky silnější než COKOLIV? Dozvíte se tamtéž. Hrdiny jsem tam přihodila uplně nakonec, a musela jsem pro ně udělat oddělenej systém.
IP zaznamenána

Karol13

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #39 kdy: Leden 23, 2021, 22:54:06 »

Ah, tak ani s jednotkami to nebude v D3 o moc ľahšie.
Hlavne pre vysokú variabilitu v porovnaní medzi "číslami" a reálnou efektivitou v boji.
Napríklad taký Phantom Warrior vyzerá byť ako prima chlapík čo nám vyhrá každý boj. Je to finálny upgrade bojovníka (4. úroveň).
V praxi ho ale úplne odstaví len 3. úroveň mága, Wight, ktorej by som sa vzľadom na čísla úplne vyhol :
nižšia inicitíva
omnoho menej HP
Až -50% resitencia k ohňu, zemi, vode!!
Ako špeciálny bonus len mizerná weapon imunita.
Naproti tomu Phantom Warrior má:
- teleport
- paralýzu /pri každom critical hit/
- možnosť nepriateľom znížiť physical aj death resistence
- ak dostane úder, zníži nepriateľom pohyb o -1
atď

No v praxi Wighty mi vyhrávajú aj sebetuhšie boje, pričom Phantom Warriors potrebujú stály support a podporu. /proti iným hrdinov Wight vie chirurgicky odstrániť nepriateľskú vojenskú "páteř" , pričom Ph. W. sa musí predierať medzi ich tankami, a to aj napriek teleportu/

Takisto resistencie fungujú jemne ošemetnejšie. Kým D2 mal resistencia = ignorácia prvého útoky z daného elementu, imunita = vôbec nič, ani jeden bodík zranenia mi z toho elementu neprejdie, D3 to už má ako na húsenkovej dráhe.

Takže aj keď možnosť si porovnať jednotky je viac ako žiadaná a od začiatku až do tohoto momentu pri každej hre zvádzam tuhý myšlienkový boj ako si zostrojiť armádu /teda ak chcem inak, ako "z každého rožku trošku"  (referencia k pečivu a režisérovi je čisto náhodná) / tak ani stohodinové osobné skúsenosti nie sú vždy spoľahlivé.
Čo sa mi inak na hre páči, ťažšia vypočítateľnosť, a tajná túžba "prejsť systému cez rozum".

V D2 sa mi páčili jemné triky ktoré pomáhali v stretoch s ťažko predvíteľnými armádami: napr. mať otvorený stromk Incubus, ale zároveň mať aj jedného sorcerera, ale aj jedného gargoyla /ktorý je rýchlejší ako incubus, a odstráni z nepriateľa EARTH resistance/

D2, krásna vo svojej jednoduchosti, len HP, to-hit %, DMG, a special ability...
D3, kde jedna jednotka môže mať aj 6 skillov, ktoré hrajú na notách 6 statov a vydávajú neurčitý pazvuk pandemónia a chaosu.

Kým v D2 som mal pocit, že som "objavil ameriku" keď som zistil, že Frostbite a podoné skills ignorujú armor, a že tiež stúpajú v sile každým levelom, v D3 si dodnes nie som istý spoľahlivým buildom ani za jednu rasu. /Ani ten armor v trojke nefunguje ako by jeden čakal.../

Referencia na Phantom Warrior vs Wight.
D3 Phantom.jpg
* D3 Phantom.jpg (865.35 kB. 974x1034 - prohlédnuto 385 krát.)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #40 kdy: Leden 23, 2021, 23:53:12 »

Pravda. Demotivující. Asi mi to bude trvat další tři roky.

Ale. Víte jak jsem řikala, že mi to graficky připadá jako říznutý Warcraftem? Prokrista já netuila že tak doslova. Reference pár snímků co jsem teď típla ve WoWku. Jsem si naprosto jistá že znám i tu modrou teleport ikonku,  ale nevybavuje se mi odkud.
IP zaznamenána

Karol13

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #41 kdy: Leden 24, 2021, 07:24:47 »

Naozaj totožné!
Tie ikony sú 100% ukradnuté!
Akella-u by som ale nevinil, tie tri sú z unofficial patch.  8)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #42 kdy: Leden 24, 2021, 11:15:52 »

:-D No, to je dobře. Jsem chvíli měla traumíčko. Pravda je, že warcraft/wowko má velmi mnoho malejch ikonek, lidi je používaj k různejm psím kusům.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #43 kdy: Leden 25, 2021, 19:17:07 »

Teď řešim přeplatky zákazníka jménem Lambert, přemejšlim jestli je to znamení.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #44 kdy: Únor 14, 2021, 15:50:44 »

IP zaznamenána
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 8