Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:39:48
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 [2] 3 4 ... 8

Autor Téma: Disciples 2,3?  (Přečteno 29838 krát)

Karol13

• Mladší člen
  • **
Re:Disciples 2,3?
« Odpověď #15 kdy: Leden 18, 2021, 21:47:11 »

Čo sa týka samotných bojov, tam sú možnosti ako extra "eyecandies" vypnúť a boj sa stáva skoro úplne plynulím. (hlavne vypnutím "cinematics")
d3.png
* d3.png (1843.54 kB. 1455x778 - prohlédnuto 371 krát.)

Ohľadom Disciples 2, tam som za trpajzlov hrar rád. Pomaly sa s nimi rozbiehalo, hlavne pre ich pomalosť v boji, ako aj nižšiu flexibilitu na mape. (čo sa dalo riešiť výberom Thiefa ako hrdinu)
No zloženie armády často bolo 2x Son of Ymir + niekto kto buď stál pred thiefom / rangerom alebo za warriorom.
Pričom aj napriek pomalosti (nízkej iniciatívy), dwarfovia mali celkom dobrých bojovníkov (ktorí sa vetvili medzi 2x útok vs vysoké resistencie aj armor), a ak som mal bojovníka, tak som zaň vopchal tretiu vetvu bojovníkov, ktorí konvertujú v mágov (water damage to all), aj keď znova len s iniciatívou 40, avšak neskôr už disponuejte s lektvarmi a aj zrýchlovacími kúzlami.
Hlavná slabina takejto zostavy je jednostrannosť útoku (až na hrdinu všetci disponujú WATER damage, čo ale veľmi často je skôr výhodou ako nevýhodou, alebo až na Water Dragon a máličko iných potvoriek, proti vode mali nepriatelia zriedkavo rezistenciu a ešte menej imunitu)

Defense - weapon imunita v D3. Myslím, že nepriatelia by vyslovene neignorovali žiadnu jednotku len pre vysoký defense, takže skôr odhadujem že disponuje skillom weapon immunity. Je to dosť zvláštny skills, ktorým prirodzene najviac disponujú nemŕtvy, a ošemetným sa stáva, keď dúfate že svojich vetchých necromancerov skryjete za werewolfa, toho však nepriatelia "obehnú". Tú zohráva kľúčovú funkciu INTERCEPTION a mať ho nadbytok zaručí, že vášho bojovníka len tak nikto "neobehne". Zaujímavý je aj skill "ignore interception", ktorý je zas výsadou zlodejov :D

Apropos, ohľadom DEF, v trojke som dosť nepochopil rozhodnutie implementovať:
Kritický zásah nie len že ignoruje hodnoty obrany, ale ignoruje aj status DEFEND (kedy obetujete pohyb svojho vojska, a čakáte že takto zníži jemu spôsobené zranenia na 50%). V dvojke kritické útoky nedokázali ingorovať  DEFEND a takticky to pôsobilo prirodzenejšie. Technicky tento nový prístup renderuje jednotky s vysokým DEF / ARMOR ako zbytočné. Napríklad moji obľúbení Gargoyels z dvojky v trojke strácajú svoj význam. Preto po pár patchoch aj v hre nadobúdajú nove skills, ktoré sa snažia kompenzovať práve tento nežiadúci element. Ah, tie časy, keď veľa počiatočných bojov som vyhral len tým, že som gargoyla nechal v obrannej pozícií a vlci či orcovia ho nedokázali poraziť skôr, ako ja zo zadnej línie som vykúzlil dostatočný počet plameňov alebo vystrielal dosť šípov z kuše. (Mi aj teraz chýbajú tie typické pokriky démonických hrdinov a rovnako cultistov a sorcererov)

V trojke, ak som mal možnosť výberu, som skôr ťahal hrdinov smerom k dexterite a agilite, čím som znížil pravdepodobnosť zasiahnutia, čo sa dlhodobo v boji viac vyplácalo ako len zbroj a resistencie. Celkom milým príkladom je začať so zlodejom a pri troške šťastia ho slabšie jednotky nemusia zasiahnuť aj počas celého súboja.

IP zaznamenána

Karol13

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #16 kdy: Leden 18, 2021, 21:50:52 »

Nápoveda ;)
D3.jpg
* D3.jpg (237.36 kB. 535x489 - prohlédnuto 389 krát.)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: Leden 18, 2021, 21:54:42 »

Aha :D Díky ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #18 kdy: Leden 18, 2021, 22:11:37 »

:-D Elemire, Elemire, nepoznáš slepičku když jí vidíš :-D. Nevidíš kde má očička :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #19 kdy: Leden 18, 2021, 22:16:36 »

Teď už jo, ale to očičko jsem teda přehlídl :D

No, koukám na to a říkám si, že jsem asi debil, teda pokud to není chyták ... no to asi ne, asi jsem už jen slepej :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #20 kdy: Leden 18, 2021, 22:21:30 »

Aha, tak zpátky na strom. Já chtěla bejt rebel a jít zabít toho hrdinu co tu dělá bordel, ale vypadá to, že jde on zabít mě a portuje se nebo co. A když řikám zpátky na strom, mám na mysli ten náš, městskej, elfí. Hyjé, poníčku, hyjé. Nenecháme se dobít, jako ty tupoušouni.

Dobít démoní hrad je aktuálně cíl mise, takže to udělat nemůžu, než projdu mapu. Takže radikálně zasáhnout proti kompetentním hrdinům a oblíhat dokud nebudu mít všechno co  chci z mapy a max level.

Víte jak jsem byla zvědavá, co má v partě? Lol. 2x modeus 33lv, 2x overlord 32lv, hrdina 20lv, gargoyla 20lv a dva infernal knighti po 23. Trošku přehání, ťuťínek. Malinko. A já mám jen jeden heal, protože jsem věřila že to stačí. No, a jak se ten boj vyvíjí, tak stačí. Zkusil mě napadnout znovu, ale jeho druhej hrdina je citelně slabší. Ty elfí regenerační kouzla jsou uplně k nezaplacení. Nepřítel se přes to skoro nedokáže dostat, a ještě mám healerku.

Jinak můj hrdina je skutečně imunní na fyzický zranění, teď jsem kryla jinou jednotku, takže nepřítel musel jít do hrdiny, a nic z toho nebylo. Blocked. Předpokládám že je možný ho zranit kritem. Ten ignoruje odolnosti. Ale jaká je šance, s jeho obranou :-D. Jo jo, jediná nevýhoda je že netankuje. Je to reálně způsobený jen zbrojí, nemá žádný speciální schopnosti. Nepokousal ho vlkodlak. Prostě má 118% armor a takovou obratnost, že ho budete kritovat jen velmi, velmi těžko.

Stále se mi ochomejtá kolem hradu démon s hrdinama s... řekněme nadstandardní výbavou, pro jistotu jsem najala veterána hrdinu co si skladuju na 20lv. Pravda, stojí ho najmout devět tisíc, chlapce, a stálo mě ještě víc ho vychovat a obléct. Ale existuje a je možný ho použít. Z nějakýho důvodu mi to mezi veteránama nabízí lidskýho bosse z hradu. Zkusim najmout, až budu mít 28 tisíc. Schválně co z toho bude.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #21 kdy: Leden 18, 2021, 22:33:28 »

Elemire, tady máš další zábavnej kvíz, jmenuje se "uhodni pohlaví hrdiny". Osobně jsem velmi ráda že je to v popisu postavy napsaný, jinak bych asi udělala v týhle situaci omyl.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #22 kdy: Leden 18, 2021, 22:38:27 »

No, má větší prsa než já, ale taky o kousek větší bicáky ... no, to je záhada :D Tipnu, elfka?
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #23 kdy: Leden 18, 2021, 22:43:24 »

Hele... dle popisu je to chlapec, ale přiznejme si otevřeně, neřekla bych to do něj.

Jinak, stáhla jsem hrdinovi armor na 98%, takže už po něm zas jdou, ale nemá to efekt, nejlepší z obou světů. Takhle to nechám.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #24 kdy: Leden 19, 2021, 02:38:08 »

No, tak jsme v další misi, a Lambert jde s náma, pánové jsou jakože kamarádi teďka. Máme 1lv Lamberta :-D. 1lv :-D. Bože to je potupa. Chudák chlap. Každopádně... jsem žila v přesvědčení že ten chlap je po smrti? Možná se ztrácim v ději víc než autoři. Šli jsme eskortovat ženskou, naskákaly na nás mraky démonů, a dle animace to chlapec nedal. A teď zachraňujeme ženskou od démonů a to znamená že se blížíme současnosti... Co se bude dít dál?

Dozvíte se v další epizodě.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #25 kdy: Leden 19, 2021, 17:25:49 »

V minulém díle jste viděli:

Helou, Arion! (Lambert vystoupí ze stínů, vede za otěže svého koně.
Lambert! You are alive! (skupina elfů v čele s Arionem šokovaně zírá, jeden z lučištníků do Lamberta opatrně šťouchá klacíkem)
/střih
Musím zachránit Inoel! (Lambert)
Musím zabít Inoel! (Arion)
Máme skoro stejný cíl! (Oba, nadšení že mohou spolupracovat na nalezení Inoel. Následující scéna se odehrává při západu slunce, ale není PG 13, takže censored.)

Jak jsme se dozvěděli v minulý epizodě, Lambert žije. Prostě asi v prohranym boji stáhnul ocas a utek, nebo tak něco, nevim. Třeba bude ještě nějakej zvrat.

Mise je jednoduchá, zničit tři bariéry a dostat se k portálu, kam démoni (čti Haarthus) eskortovali Inoel. Nakonec jsme dorazili přesně v moment, kdy skončila mise za démony, Hártík je mrtvej, jeho vraha jsme ale zahnali a holku zachránili. Ta se rozhodla že svět teda nezničí, když pro ní ten chudák chlap umřel, a tím byl zažehnanej i konflikt mezi Arionem a Lambertem. Postupujeme do další mise, proti inkvizici, a já jen doufám, že pánové investovali hodinku do slušnýho pohřbu pro chudáka Haarthuse.

V týhle misi jsem se celkem zdržela, protože jsem stála u tréningovýho centra. Neporazitelnej Arion a 1lv Lambert neni uplně duo, který bych si chtěla vzít do další (a asi finální? mise).
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #26 kdy: Leden 19, 2021, 21:43:03 »

Tady vám přikládám scénu od portálu, pro ilustraci. Všimněte si obou hrdinů na světlejch ořích a Haarthuse, kterej leží uprostřed skupiny mrtvej.
IP zaznamenána

Karol13

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #27 kdy: Leden 19, 2021, 22:04:35 »

Nie je to tam Ferre?
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #28 kdy: Leden 19, 2021, 22:33:15 »

Mno jo, je. Ten bohužel neleží mrtvej na zemi.
IP zaznamenána

Karol13

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #29 kdy: Leden 19, 2021, 23:07:20 »

Heh, tak toho chudáka Haarthusa pekne pochovaj. Alebo aspoň z čistej úcty si zahraj jeho kampaň, a Ferreho nakop. Teda, ak sa už tak nestalo.
IP zaznamenána
Strana: 1 [2] 3 4 ... 8