Jinak autoprodávacim pytlíkem myslim ten z módu, ne ten červenej s bílym proužkem, co vidíte na obrázku, pokud jste našli odvahu si ho zvětšit. Já se přiznám, že jsem jí našla. Moje životní moto je "když už, tak už". A jak vidim to číslo u obrázku, vidim, že odvahu tu definitivně našli i další. Doufám, že nikdo nelitoval.
Mám trošku skluz ve psaní, protože se pokoušim hrát Shapez 2, Gothic, Gothic 2 a Archolos naráz, a přitom chodit do práce a celkově fungovat jako normální člověk. Musim říct, že se nedaří. Ale vzhůru na další dobrodružství.
Po loadu jsem už odbočila správně a podařilo se mi získat druhou půlku ducha. Vždycky nechávám Halsina, ať ho přemluví on, protože je za to celkem absurdní +40 approval. Ostatní společníci jsou v týhle fázi už přes 80, takže musim brát,1 kde se dává. Halsin byl už tradičně ve zvířecí podobě, tentokrát se scéna odehrávala kompletně zakrytá vlhkym kočičim nosem.
Tohle je takový trošku zklamání, co se Halsina týče. Člověk ho vlastně vidí v tý medvědí podobě jen 2x za hru, protože je v boji úplně nepoužitelná. Osobně používám nejčastěji kočku. Má regeneraci, dobrou damage, plíží se, vypadá z dálky docela obstojně a jako bonus projde dveřma. Zkoušela jsem najít nějakej mód, kterej by toho míšu krapet vytunil, leč nepochodila jsem. Tedy... on takovej mód EXISTUJE, ale problém je v tom, že to toho medvěda ZVĚTŠUJE. Což je problém, protože je pak moc velkej pro některý otvory. A teď mluvim o dveřích a průchodech. Dark Urge to snese, když tak Halsin je healer.
Další zastávka je Chrám bohyně Shar. Samozřejmě vememe do party nejtematičtější společníky... Ha ha ha, dělám si srandu, Shadowheart zůstane zatim doma (mám už půl roku založenej tutorial, jak se proboha hraje za klerika, ale ještě jsem se k němu nedostala, takže jí nedokážu použít). V týhle fázi tam jdeme jen tak na skok, zabít démona a předčistit.
Před chrámem na nás čeká Raphael (moje oblíbená ninja želva). Můžu s nim vést rozhovor, ale je mnohem lepší poslat k němu Astariona samotnýho, protože tim získám oboustranně dabovanou scénku. Ať se chlapec taky podílí, jsme tu kvůli němu. Raphael mu slíbí, že mu za zabití místního démona přeloží jizvy na zádech, jak už ostatně víme.
Jsou dvě možnosti, jak ve druhym aktu pokročit v romanci s Astarionem. Metoda A) mít dostatek approvalu (+zabít démona), aby sám přišel a přiznal se, nebo metoda B, vyhledat v moonrise Araj a poslat jí do zadních partií, když po něm bude vyžadovat, aby jí kousnul. Je otázkou cti, aby sám přišel a přiznal se, ale viděla jsem obě scénky, a každá má něco do sebe.
Dvě scénky jsou důležitá věc, protože romance normálně funguje i s neutrálnim approvalem. To je docela velká změna oproti dalším hrám v čele s Dragon Age. A tady by možná některý lidi odporovali, protože měli neutrál, a když se se pokusili na párty Astariona sbalit, byli poslaný do řitě... ale realita je taková, že pokud mu naopak dáte najevo nezájem, tak se nabídne sám. Z hlediska hráče to možná na první pohled nedává smysl, ale z hlediska postavy/příběhu je to perfektní, navíc je to vtipný. Jak už jsem psala, Astarion ten sex technicky nechce, takže pokud se po něm div neplazíte, má vás omotaný kolem prstu a co by se namáhal dělat něco navíc, že? :-D.
Démon má bandu menších démonů, maj bomby, který rozhazujou kolem sebe, a je to pěkně tuhej boj. Teoreticky ho jde přemluvit, aby zabil svoje miniony a pak i sebe, ale tak... opět, jedná se o otázku cti. Prostě je to těžkej boj, kterej musim zvládnout. Ve hře je spousta strategií, který se daj použít, ale já jsem typ, co má rád férovej souboj. V tom smyslu, že se nenápadně připlížíme a krejeme se za zdí. Jsem přeci paladin. Astarion je typicky schopnej démona zabít sám během jednoho kola, a malý se už vždycky nějak daj. Z démona padá i hezká kuše, takže si Astarion rovnou přezbrojí.
Raphael překvapivě dodrží slovo, a přijde nám povyprávět o tom, co že to má Astarion vyrytý do zad. Cazador si na něj vyryl rituál, kterej mu má zajistit obrovskou moc, imunitu na denní světlo a další upíří slabiny. Výměnou za nějaký ty duše, co musí obětovat ďáblu. Hra nás vede k přesvědčení, že je jich 7. Kdo hrál, ví, že to neni pravda. Astariona samozřejmě takovej rituál láká, protože mít moc znamená, že ho nikdo nebude ohrožovat. Teoreticky. Samozřejmě realita je taková, že i superupír se dá zabít, ale to on teď nevidí.
Approval mám přes 90, takže teď už je to jen otázka přenocování, kdy přijde a pokročíme.
Příklad romance dialogu s náhodně zvolenejma možnostma v příloze.