Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:15:25
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 31

Autor Téma: Baldur's Gate 3 - Early Access a plná verze hry  (Přečteno 90209 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Baldur's Gate 3 - Early Access a plná verze hry
« Odpověď #360 kdy: Listopad 07, 2023, 16:36:37 »

Lidi nějak zachraňujou Mintharu tak, že jí proměňujou v ovci. Asi to souvisí s tim bugem, co jsem popisovala.

Každopádně Elemire, ty jsi tu expert na Shadowheart. Potřebuju poradit, prosím tě, je tahle dialogová možnost mimo charakter? :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #361 kdy: Listopad 07, 2023, 21:09:13 »

No vzhledem k tomu, že ty dvě si jdou normálně po krku a Shadowheart a Laezel se vzájemně za inteligentní bytosti nepovažují, tak ... :D

Spíš by uvítala její smrt. Na druhou stranu, když jí máš jako hlavní postavu, tak se toho asi docela dost změní.

Já teď zápasím pro změnu s divokou magií, začíná mi to v boji docela překážet, protože si sám na sebe(nás) umím seslat pěkné hnusy :D. Trochu se bojím, že Wild magic není pro multiclass vhodná, takže budu muset asi podstoupit změnu. Při boji s padlým paladinem se od něj "odrazil" fireball (já na něj šipky, zpět to šlo jako koule), při boji s gnolly zase popáleniny na šest kol atd. Taky umím sám sebe proměnit v ovci ;). Kazí mi to hlavně reputaci, protože si s některými souboji už umím docela slušně poradit, ale ve finále se zraním sám :D.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #362 kdy: Listopad 07, 2023, 21:14:06 »

No, divoká magie je prostě pro zpestření, lidi to hrajou jako výzvu nebo pro zábavu. Já beru vždycky draka, ale ten lítací sorcerer taky nevypadá špatně.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #363 kdy: Listopad 07, 2023, 21:35:43 »

O tom lítacím jsem na počátku uvažoval, ale pak jsem naklikl wild, protože se mi tam líbil bonus ke skillcheckům. U draka se mi nelíbil vliv na vzhled. Nečekal jsem, že se u wild bude kontraefekt házet tak často. Asi využiju Witherse a provedu změnu. Ono wild má pár unikátních rozhovorů, ale nic co bych nemohl oželet. Většina rozhovorů bere v potaz samotného sorcerera bez přídavku.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #364 kdy: Listopad 07, 2023, 21:58:01 »

Elemire ten vliv na vzhled jde jednoduše vypnout v nastavení šupin.

Edit: Jsem byla tak nadšená z toho, že ti můžu poradit, že jsem se uplně zapomněla urazit. Šupiny mu nejsou dost dobrý! Sexy šupiny! Urazil mou koži! :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #365 kdy: Listopad 07, 2023, 22:56:27 »

Aha, to mě nenapadlo, že by to šlo vypnout. Mě to neladí k pihám :D. Každopádně já si vzal ten lítací subclass a uvidím, kdyžtak to pak zase změním.

Mimochodem, mám v plánu nasadit do akce parazity, abych viděl rozdíl. Návštěvník ze sna mě dostihl už při obhlídce cesty do Podtemna skrze chrám Selune, takže to není striktně vázané na předchozí zabití nějaké True Soul. Jednoho parazita jsem získal v druidím hájku u Nettie, takže jsem ho absorboval a po nějaké době přišel návštěvník znovu a ocenil mé rozhodnutí. Když jsem pak zabil flinta, co vedl gnolly proti Zhentům, tak to vedlo k zajímavému důsledku (on je taky True Soul). Kupodivu se mnou ani nechtěl na počátku boje mluvit, takže mi ani nic jiného než boj nezbylo. Ale zase jsem Zhenty zachránil, což byla taky příjemná změna, byť odměna zas tak fajn nebyla.

Jo, to jsem předtím zapomněl. Ta flaška v Zhentské bedně obsahuje uvězněného beholdera, kterého jde vypustit. Vede to k boji, který byl pro družinu na levelu 12 už běžnou rutinou. Nic extra tedy ta láhev nepřináší, a proto nemá smysl Zhentskou bednu otevírat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #366 kdy: Listopad 07, 2023, 23:08:41 »

No jo, jaký to štěstí, že moje postava žádný pihy ne... wait a moment! :-D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #367 kdy: Listopad 08, 2023, 12:34:32 »

Kdeže jsem to, ... jo, ruiny chrámu Selune :). Do goblinního ležení jsme se tedy opět bez boje nedostali. Pokud bychom poslechli Fezzerka, tak to mohlo dopadnout jinak, protože cesta směrem od močálu je sice zapastěná, ale zadní hlídka si družiny vůbec nevšímá (tvoří ji trojice goblinů, co případně přijde na pomoc k hlavní "bráně", ale Astarion tentokrát bubeníka sejmul jako prvního). U brány chrámu jsme postoupili na level 4 a rozprodali přebytky.

V ležení už čekal Volo, ale zase jsem ho záměrně ignoroval. Místo něj jsme došli ke Crusherovi, který se opět vychloubal svými činy okolo stojícím goblinům. No a zase jsem si do něj rýpnul :). Po velmi krátkém boji jsem ho donutil, aby mi políbil boty on :D.

Následovala okružní cesta směrem na chrámový balkón, kde jsme zlikvidovali opilé gobliny a s pomocí magie jsme si prorazili alternativní vstup dovnitř. Nově otevřená cesta vede pod střechu chrámu, přímo nad místnost se šamankou Gut. Využil jsem proto nové polohy a šel se podívat do uzamčeného skladiště. No a když už jsem zaujal takovou prima pozici ve výšce, tak jsem rovnou odstřelil dvojici hlídek poblíž místnosti s Ragzlinem. Shiva je proti střeleckému útoku celkem odolná, takže mě ani nevadilo, že mi brzy došla kouzla a musel jsem využívat jen základní cantrip.

Po boji jsem s loučí v ruce doskákal do skladiště a rázem jsem zjistil, jaká to byla pitomost :). Bohužel, Shiva je člověk, takže nemá noční vidění a bez louče to v temných místech prostě moc nejde. Lariani se ovšem ve skladišti opravdu vyřádili. Jsou tu totiž nahňácané výbušné sudy, což by ani tak nevadilo, ale z několika sudů se na zem vysypalo trochu prachu a ten pak velmi rychle reaguje na otevřený oheň. Shiva si tak nechtěně pár sudů podpálila a výsledek asi nemusím popisovat :D.

Skladiště má dvojí smysl. Jednak si tu můžete nabrat právě ty výbušné sudy a pak je tu na zdi vyobrazené řešení chrámového puzzle ve formě plastiky. Původně jsem si myslel, že to je ten důvod, proč skladiště hlídá dvojice Zhentarimských žoldáků, ale do skladiště se dá nahlédnout i díky chybě v kolizi se stěnami, takže zas tak tajný ten obsah není. Navíc jsem za chvilku zjistil, že stejná plastika je minimálně na dvou dalších a dobře dostupných místech, jen to prostě vyžaduje světlo, protože se jedná o velmi temná zákoutí.

Z podkroví jsme slezli dolů a vydali se do privátní místnosti šamanky Gut. Není nutné odemykat dveře před zraky žoldáků, protože roh místnosti je rozbořený, takže se přes něj dá dovnitř přeskočit, což vůbec nikomu nevadí. Uvnitř jsme prošli přes zamčené dveře do podzemí, kde jsme zlikvidovali šamaninu obří přítelkyni a došli jsme až k chrámovému puzzle. Dveře ke vstupu do Podtemna je možné otevřít správným nastavením otočné podlahy (podle vzoru z reliéfu) nebo je možné odemknout zablokovanou páku (pokud jí postavy dokážou objevit). Nicméně do Podtemna jsme nesestupovali, protože tahle cesta není pro nás v současné chvíli zrovna ideální.

Ještě před dosažením puzzle jsem se rozhodl pro spánek, který vyústil v noční nevolnost. Je to stejná scénka jako předtím, kdy si Laezel myslí, že se začínáme měnit a tak se nás rozhodne všechny podříznout. Pokračuje to návštěvou cizinky, kterou jsem nyní nechal v defaultu jakožto drowku. Díky rozhovoru s ní se mi otevřela možnost konzumace dalších parazitů, čehož jsem hned využil (měl jsem u sebe lahvičku s parazitem, co jsem získal z laboratoře Nettie/Halsina). Samotnou infůzi si však nechám na později, až budu mít parazitů více.

Cestou z podzemí jsme došli zlikvidovat osamocenou hlídku goblinů u vězení a zlehka jsme nakoukli do místnosti s Mintharou. Podobně jsme se nakoukli do místnosti s Ragzlinem, který se opět pokouší promluvit s mrtvým ilithidem z nautiloidu. Tady musím doplnit jednu faktickou, když jsme nautiloid po ztroskotání opouštěli, tak jsme se polomrtvému mindflayerovi zcela vyhnuli. Tím pádem by nás neměl identifokovat jako své vrahy, ale to si ověřím až někdy později.

Došli jsme nakonec až do mučírny, kde jsem dvojici goblinů ukecal, aby si dali volno. Poté jsem osvobodil zajatého Liama a nechal jsem ho odejít. Zaujalo mě, kudy ruiny opustil, ale když jsem se vydal stejným směrem, tak jsem žádnou skrytou cestu ven neobjevil. Oba goblini odešli do místnostni s Loviatařiním knězem Abdirakem. Využil jsem příležitosti a přijal jeho výzvu bolesti. Nicméně od minula mi došlo, že bych se neměl té bolesti nijak bránit a tak jsem s pomocí svého charisma zahrál velmi přesvědčivou scénku, která mi vynesla Loviatařino požehnání. Nic dalšího jsem v ruinách neměl v plánu, tak jsme se přesunuli na sever mapy s tím, že se pokusíme pohnout s úkolem okolo padlých paladinů a gnollů. Začali jsme s paladiny.

Vzhledem k malé odolnosti družiny jsem Shivu a Galea umístil na střechu budovy, Astarion se postavil ke dveřím balkónu a dovnitř šla Karlach. Ostatně měli si s Andersem co říct. Jakmile došlo k boji, tak se Karlach pokusila stáhnout ven na balkón, ale Anders je dost silný a má vícero útoků (4), takže Karlach stihla jen vyběhnout a padnout. Jenomže to už Anders stál tváří v tvář naštvanému Astarionovi a dvojici kouzelníků na střechách. Jenomže ... Tady mi do toho hodila vidle Shiva, která po Astarionově velmi úspěšném útoku vyslala magickou střelu. Ta sice Anderse zasáhla, dalo by se dokonce říci jen škrábla, neboť většina energie se odrazila zpět ve formě fireballu, který nás samozřejmě zasáhl! Nakonec to zachraňoval Gale s Astarionem, protože mezitím nás doběhla i dvojice Andersových společnic (jedna uhořela, druhá se proletěla). No, hlavně že to bylo za náma :).

Po odpočinku jsme se vydali ještě do sklepa a odtud pak do vyhořelého hostince Waukeen's Rest. Připravil jsem si rychlou záchrannou akci, ale po chvilce jsem zjistil, že trigger se záchranou se spustil asi už při odkrytí teleportu o mnoho hodin dříve, takže jsem v hostinci našel už jen mrtvou velvyslankyni. Hm, takže Florrick už ve Wyrm's Fortress zachraňovat nebudu. Zůstala tu jen stopařka, která mi v rychlosti pověděla, že drowové unesli vévodu Ravengarda, ale žádný úkol mi to nezapsalo. Byla to prostě jen informace.

Cvičmo jsem zkusil ještě rozhovor s Vossem, protože místo setkání s githyanki je kousek od hospody, ale skillchecky v rozhovoru se mi nedařily a na férový boj je příliš brzy. Zkusil jsem to, ale stálo to čistě na Astarionovi, který je nyní velmi efektivní. Shiva to opět zazdila kontraefektem. Co naplat, tak jsme alespoň zašli do úkrytu Zhentarimů, kde jsem opět vykoupil Fevrase a šel si popovídat se Zarys. Nabídla nám úkol se záchranou zapečetěného zboží, což jsem přijal, protže oba Zhenti jsou stále ještě v obležení gnollů, takže bedna zůstala zamčená. Než jsme vyrazili, tak jsem využili znalosti jeskyně a odemkli si výtah do Podtemna. A rovnou jsme sjeli dolů.

Tahle cesta do Podtemna má tu výhodu, že končí ve skladišti, které je postaveno nad úrovní okolního terénu. Výběžek skladiště pak vede až do blízkosti doupěte minotaurů, takže družina může zaujmout lepší bojové postavení, protože minotauři nemohou nahoru vyskočit (musí to vzít po okolních houbách). Díky tomu jsou snadným cílem střelců a kouzelníků. Astarion navíc nasadil ledové šípy, které pod potvorou vytvoří vrstvu ledu, na které pak potvora může uklouznout a ztratit tak kolo. Pomocí této taktiky nás dostihl jen jeden minotaur, který lehce škrábl Karlach. Třetí minotaur pak čekal u spodního vstupu do chrámu Selune, jenomže toho jsme museli doslova stíhat sprintem, protože on se sebevražedně rozběhl proti ochraně chrámu, takže hrozilo, že za něj nedostaneme XP.

Přes obranu se nedá k bráně dostat, způsobené zranění je příliš vysoké, ale zeď stavby je v jednom místě narušená, takže jsem využil kouzla Mysty step z jednoho artefaktu a přesunul se ke zdi vedle brány (obranný paprsek míří jen na schodiště přímo před branou). Odtud jsem se snadno dostal k díře ve zdi a sestřelil krystal, který paprsek nabíjí. V tu chvíli se rozvítily všechny svíce uvnitř stavby a já mohl v poklidu odemknout mříž. Nyní máme tedy volně přístupnou propojku mezi úkrytem Zhentarimů a chrámem Selune. Důležité je to hlavně kvůli tomu, že ve spodním patře chrámu je teleport, který bych si jinak musel aktivovat průchodem přes horní části chrámu, tedy přes goblinní ležení. Před odchodem jsem si došel ještě pro jednoruční meč Phalar Aluve, který je tu zaklíněný v kameni a kapkou krve ho osvobodil.

Teoreticky bych mohl pokračovat až do návštěvy mykonidů, protože mi tu nic nebezpečného nehrozí, ale pořád je potřeba mít na paměti, že tohle je lokace s pár nepříjemnými překvapeními, takže jsme se prozatím vrátili do úkrytu Zhentarimů kvůli odprodeji lootu a odtud ven na čerstvý vzduch.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #368 kdy: Listopad 08, 2023, 12:35:25 »

Za poslední hodiny jsem nasbíral nepřeberné množství ingrediencí, které jsem v menu alchymie podrobil extrakci a díky tomu jsem se naučil řadu nových receptů. Mezi nimi třeba recept na lektvar Zrychlení :). Kupodivu to není nijak komplikovaný lektvar a přitom efekt z něj je nedocenitelný.

Nicméně na míchání lektvarů bude ještě času dost. Nyní bylo potřeba osvobodit obležené Zhenty v jeskyni. Předchozí pokusy nedopadly moc dobře a družina je na tom vlastně pořád stejně, takže jsem chvilku rozmýšlel vhodnou taktiku. Nakonec jsem se rozhodl pro frontální útok, kdy Shiva zahájila boj útokem na flinta a pak jsme si počkali, až se celá ta banda seřadí mezi skalami. Výhodou tohoto postupu je, že gnollové neútočí na Zhenty, kteří nás ovšem taky nechali ve štychu, a jdou přímo po nás. No ale to seřazení gnollů za sebou byla právě naše výhoda, protože Gale našel v batohu svitek s Bleskem :D. Dva gnollové padli hned, tři včetně flinta byli pro změnu hodně načatí. Jenomže do poklidného průběhu boje hodila vidle opět Shiva ... Magickou střelou trefila flinta, což se zpět odrazilo v podobě popálenin na 6 kol! Takže i když jsme gnolly snadno rozprášili, tak jsme po boji skončili s masivním zraněním! Galea jsme museli dokonce oživovat, přitom ho z gnollů prakticky nikdo ani neškrábl :).

Když jsem se pak pokusil flinta vylootit, tak se spustila komplet animace s volbou extrakce parazita. Předcházel tomu původně sen s cizinkou, který navazoval na to, že jsem si dalšího parazita už do mozku implementoval. Cizinka mě za tuto volbu pochválila. Nyní se tedy asi předpokládalo, že přijmu v pohodě i třetího.

Zachráněný Rugan nám přislíbil, že si jen odpočinou a pak se ihned vydají i s truhou za Zarys. Byl rád, že jsme mu přišli na pomoc, i když nemohu zapomenout na to, že to byl právě Rugan, kdo na počátku boje svého druha okřikl s tím, že je to náš boj a nemá se do toho plést. Zarys nám nepředala odměnu hned, protože Rugan ještě nedorazil, takže by to klidně mohl být jen náš výmysl. Museli jsme tedy povinně přenocovat.

V táboře se o slovo přihlásil Gale, který mě zaujal iluzorní podobiznou Mystry ve své ruce. Pomalu jsem ho ze zvědavosti obešel a poté překvapil svou znalostí bohyně magie. Od sorcerera celkem nečekané. Za odměnu mi nabídl, že mi poodhalí tajemství wizardí magie, abych si mohl okusit, jaké to je dotknout se Vlny. Vlastně je to pokus o romanci, který jsem na konci záměrně utnul. Zklamaný Gale šel spát sám :).

Ráno už do úkrytu dorazil Rugan s Ollym a Zarys nám předala odměnu - peníze a kuši Harold. Na první pohled to vypadá jako výborný kousek do sbírky, ale kuše má i své mouchy. Mnohem lepší zprávou bylo, že si pro nás Brem připravil nové zboží. Mám si ale prý pospíšit, protože Zarys plánuje odjet. Únos vévody Ravengarda totiž vzburcoval Ohnivou pěst, která se teď bude snažit najít vhodnou oběť, na kterou by únos vévody svedla, no a Zhenti jsou tu dost na ráně.

V tuhle chvíli jsme tedy měli pořešený celý sever mapy, protože jsem si zašel znovu i za Vossem a tentokrát se mi skillchecky podařily, takže jsme se rozešli celkem v míru. A jelikož zbytek akcí v goblinním táboře má ještě čas, tak jsem se rozhodl, že zamíříme do močálu. Nejprve jsem si však zašel za Withersem a upravil si u Shivy podstatu magie sorcerera - z Wild Magic na Storm Sorcery. Nic jiného jsem přitom neměnil, nechal jsem i stejné rozdělení metamagie. Stálo mě to 100 zlatých.

Cestou do močálu jsme potkali Ethel a dva Mayrininy bratry, nicméně od výpravy za ježibabou jsem je odradit nedokázal. Pročistili jsme druidí kruh, promluvili s Gandrelem a zbytek jsme si nechali na příště ;). U Gandrela je akorát potřeba hlídat Astariona, který se dožadoval útoku, takže ho nejde nechat, aby se zařídil podle sebe a je potřeba ho přibrzdit. V tuhle chvíli mě má v oblibě jen Gale, s ostatními jsem si ještě dobré vztahy nevybudoval, takže je vztah ke mě nedokáže pozitivně ovlivnit a jednají opravdu čistě za sebe.

Respec Shivy mě na konci dne dovedl ještě k celkovému zamyšlení nad jednotlivými postavami a jejich efektivitou, protože tahle rozehrávka je v mnohém jiná a to hlavně díky Astarionovi. Čistá povolání jsou fajn, ale postavy jsou jimi docela limitované. Čistokrevní kouzelníci si v základu švihnou svoje jedno kouzlo (zbraně nemají význam) a pak čekají. Klerici (podobně jako mágové) už musí volit mezi kouzlem nebo útokem zbraní, oboje taky nejde, i když tady je možnost seslat alespoň "velké" kouzlo"/zaútočit zbraní a k tomu použít cantrip. Bojovníci si musí počkat na level 5, kdy dostanou druhý útok, ale pořád jsou omezeni na dvě bojové akce v kole, plus drobná speciálka než se speciálky vyčerpají, což má i zloděj. No ale zloděj/mnich má najednou jakoby 2 útoky za kolo - mnišská pěst jako dovednost doplněná o možnost útoku zbraní. A to byl Astarion teprve level 1/1.

Začínám spíš uvažovat, že ty násobné útoky v sólo videích nejsou ani tak dílem lektvarů, jako spíš kombinace dovedností. Ideálně přes multiclass. U Shivy už jsem si třeba všiml, že určitá shoda okolností jí po zabití nepřítele přihraje bonusový tah, kdy může zakouzlit znovu. Lehce matoucí je asi i to UI, kde se to míchá všechno dohromady. Každopádně jsem zvědavý, kam se to až vyvine.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #369 kdy: Listopad 08, 2023, 14:18:22 »

Mnich / zloděj ve smyslu specializace roguny je považovanej za ultimátní mlátičku. Pak je tu ještě nějaká bojová forma klerika, co dává útoky navíc. Prostě ano, multiclassy s haste maj útoků jak *******. Když si Astarion zaútočí 7x a cíl se nebrání, jelikož je překvapen, tak prostě neni co s čim. Já to nepřehánim, i tak to docela drtim. Sorcereři maj zrychlený kouzlo, takže můžou v omezený kapačitě kouzlit 2x. Neni to tak ničivý, jako na..štvaná roguna, ale dva firebally dělaj hodně. Nebo fireball a nějaký utility kouzlo.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #370 kdy: Listopad 08, 2023, 18:13:25 »

Tak mě Withers trošku převezl, protože jsem si nezkontroloval staty Shivy po výmazu. On mi samozřejmě nahodil default warlocka, na což jsem přišel až při novém levelupu a tak následoval druhý reset :). Docela jsem váhal, jestli s levelupem 5 raději nepokračovat v dráze sorcerera, ale pak jsem si řekl, že to jen zkusím a kdyžtak loadnu. Jako warlock level 2 mám ovšem už dva náboje do blastu a navíc jsem si ho posílil. K tomu jsem si dobral vidění ve tmě, takže louče už snad potřebovat nebudu. Pokusím se tedy pokračovat až na warlocka level 3 a pak to budu brát na přeskáčku.

Gale nás na chvilku opustil, protože si potřebuji zvýšit approval u Shadowheart. Navíc jsem jí potřeboval na léčbu ochrnuté strážkyně v druidím hájku. Při levelupu jsem trochu zaváhal, protože jsem si znovu prohlídl ty statistiky a zauvažoval jsem, že bych jí přidal pár levelů bojovníka. Nakonec jsem na to kouknul ještě jednou, vzpomněl si na pastnutý Yuyanin dialog s tieflingy a vyhrál to stejně jako u Astariona mnich. Akorát s tím, že Shadowheart pak obratnost zvýším skrze featy.

No, asi to nebyl nyní nejlepší tah, ale v horším případě bude Shadowheart podobně neužitečná jako předtím, tedy alespoň do té doby, než se projeví levely mnicha.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #371 kdy: Listopad 08, 2023, 18:36:57 »

Já bych to s tou obratností nepřeháněla, bude mít armor z wisdomu a mnich může zvesela používat sílu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #372 kdy: Listopad 08, 2023, 18:52:10 »

To mě právě u mnicha docela zaujalo, protože jsem viděl nějaké video, kde bylo zmiňováno právě to, že síla může mít u mnicha docela význam. Popravdě jsem u Astariona při posledním levelupu zaváhal a tuším, že jsem mu zvolil dovednost hospodského rváče a dal mu přitom jeden bod do síly (měl by z toho potom plynout dvojnásobný bonus právě za sílu). Nejsem si teda úplně jistý, jak to bude v reálu fungovat, ale kdyžtak to časem zase opravím. V tom případě jsem u Shadowheart udělal dobře :).

U Astariona by bylo akorát asi dobré vzít jako dovednost ještě Alert, což by mělo eliminovat překvapení. Jako jo, je to hodně o hraní si s tím, ale musím přiznat, že mě to začíná celkem bavit. Asi je to i tím, že už mám hru dojetou a teď už o nic nejde :D.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #373 kdy: Listopad 08, 2023, 18:59:51 »

Astarion začíná se silou na osmi. To znamená, že se k bonusu featama prostě nedopracuješ. Nesahej na to, nech mu obratnost. Je nějakej předmět na navýšení síly, spíš použít to.

Jinak já sem musim doznat, ten mód na častější featy... jak jsem ho používala k testování... já už ho nedokázala vypnout. Je prostě boží. Snažim se schválně to moc neoptimalizovat a brát si ty velký/důležitý featy jen na čtvrtejch levelech, ale hřešim, hřešim. Můj powergamerskej mozek si libuje a co si budeme nalhávat, mám to odehraný. Navýšila jsem obtížnost a užívám si.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #374 kdy: Listopad 08, 2023, 19:22:04 »

Jasně, rozumím. Takže příště Alert a pak zvednout obratnost. Já jsem trošku počítal s tím lektvarem od Araj + navýšení bodů za výměnu dovedností z Thajské knihy, ale to bych chtěl spíš aplikovat u sebe. Na druhou stranu on bude mnich jenom 5 levelů, takže lektvar se taky hodí jinde.

Featy bych osobně bral každý 3. level, což by bylo celkem 4x a to mi přijde smysluplnější než nyní. Škoda, že jsem neukecal Ethel, aby mi přihrála jak staty tak i Mayrinu. Měl jsem loadnout. Každopádně na předměty si dám teď obecně větší pozor, předtím jsem to bral moc hopem a ani jsem si pořádně neprohlížel nabídky obchodníků.

Tactical bude asi v pohodě, když už pak víš, co děláš. Já jsem teď u sebe hlavně zvědavý, jak si nyní poradím s tužšími souboji ke konci Act I. Tím myslím Ragzlina nebo gnómy v přístavu v Podtemnu. Nechci Galea zase zneužívat, ale mít ho jen jako pojistku. Předtím jsem to bez mága prošel, takže budu mít alespoň porovnání a uvidíme, jak si Shiva povede.

Odehraný myslíš jako až do konce?
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 31