Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:16:25
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 31

Autor Téma: Baldur's Gate 3 - Early Access a plná verze hry  (Přečteno 90227 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Baldur's Gate 3 - Early Access a plná verze hry
« Odpověď #345 kdy: Listopad 05, 2023, 06:37:38 »

Já si to myslel :). Mě to vyšlo jenom kvůli statistikám, kdy jsem mnichovi cvičně zvedl charisma, takže by teoreticky mohl dobírat levely sorcerera nebo warlocka. Jenomže to je pak omezený max. kouzly úrovně 4. Klerika jsem zavrhl rovnou, i když z toho by alespoň vypadly ty aury. Pravda, kvůli navýšení charisma jsem musel osekat jiné staty, takže ta postavička vypadá trochu divně :).

Kombinaci s jinými bojovnickými povoláními jsem zvažoval, ale to budu muset tu postavičku zase předělat. Jenom jsem si ze zvědavosti zkusil právě ten začátek, kdy jsem tím nautiloidem prolítl celkem rychle, dokonce jsem málem sundal toho cambiona na konci (kdyby mu nepřišli další dva na pomoc, tak ... rád bych věděl, co má za loot, tak třeba příště :)).

Jako asi bych to mohl zkusit za nějaký defaultní charakter, ale na to bude času ještě dost. Neuvažuju, že bych to dojel znovu celý, ale že bych si jen vyzkoušel jiné povolání a hlavně za ženskou :). Tak jsem oživil svou postavičku z EA.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #346 kdy: Listopad 05, 2023, 10:48:02 »

Jak jsme se už shodli, dojíždět to celý neni uplně ten ideál :-D. Já zase zapíchla Cazadora, užila si rande na hřbitově a odešla hrát novej Talos Principle :-D.

Jsem si rozumně jistá, že hra za ženskou bude uplně stejná, ale kdybys na něco přeci jen narazil, dej vědět.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #347 kdy: Listopad 05, 2023, 16:41:50 »

Možná toho rovnou využiju k nové sadě screenshotů, že bych si rovnou dělal jen potřebný výběr.

Každopádně se mi beztak do rozdělaných rozehrávek nechce, takže asi letošek ukončím s tím, že holt některé deníčky zase odsunu :). Když to tak vezmu, tak BG3 bude letos opravdu jednou z mála dohraných her a po dlouhé době asi jediná z těch nových, co mě dokázaly zaujmout hned v době vydání. Disco Elysium půjde už do příštího roku, ovšem v rámci podobného gameplaye s BG3 zvážím předřadit nejprve novou rozehrávku Pillars of Eternity. Solastu asi vynechám, byť je to přímá alternativa k BG3, protože jsem jí ani nekoupil :).

No, večer nahodím novou postavu, určitou představu už mám, takže se připravte na nové naštvané příspěvky ... :D

IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #348 kdy: Listopad 05, 2023, 17:16:59 »

:-D no dobře. Jsem zvědavá, za co hraješ a koho plánuješ do týmu. Držim palec, ať to jde jen a jen hladce.

Solasta mi leží na disku, ale nechce se mi do ní, mám doma práce jak na kostele a v práci přesčas. Navíc ten Talos Principle. To je hra, kde se nemusim učit pravidla. Nic neni na čas, žádný boje. Ideál relaxačka pro dnešní dobu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #349 kdy: Listopad 05, 2023, 20:45:45 »

Ráno se na to vrhnu, dneska už toho bylo dost :). Mám teď týden dovolený, tak to vyšlo tak akorát :D.

Solastu jsem chtěl původně vyzkoušet, vlastně mi přišla na první pohled lepší než co jsem viděl v rámci EA BG3, ale jak vyšla, tak jsem o ní nějak ztratil zájem. Spíš jsem začal uvažovat o Pathfinderovi.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #350 kdy: Listopad 06, 2023, 01:26:36 »

Co by autoři mohli zlepšit je to, že kdokoliv je jednou polymorfnutej, je už do konce existence hrou považovanej za ovci. Vážně, podívejte se tu na záznam dialogu.
2023-11-06_0123_1.jpeg
* 2023-11-06_0123_1.jpeg (233.96 kB. 1057x1090 - prohlédnuto 418 krát.)

A teď si představte, jak to vypadá, když polymorfnou nepřátelé vaší postavu... lol.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #351 kdy: Listopad 06, 2023, 23:04:52 »

Podle všeho mám za sebou nových 10 hodin a trošku se to komplikuje :). Hra jako taková odsýpá, ale změnou povolání se některé události změnily, takže si to budu muset nejprve sesumírovat a pak teprve sepsat. Útočná síla družiny je o něco větší, takže jsem si v podstatě mohl zvolit vlastní postup a příliš se neohlížet na tuhost potvor v okolí. Na severu jsem zatím vynechal gnoly a falešné paladiny, na jihu jsem se pak vyhnul močálu. Cestou do ruin chrámu Selune jsme dosáhli na level 4.

I když level 4 ... je to samozřejmě o něco komplikovanější :). Moje hlavní postava Shiva je sorcerer/warlock. Začala jako warložka a další 3 levely jsem pak naklikal sorcerera. Idea je zatím taková, abych udržel levely obou povolání vyrovnané. Přinejmenším tedy do levelu 6. V družině je od počátku i Gale, takže mám palebnou převahu a Gale zároveň kompenzuje pomalejší rozvoj Shivy.

Astarion přešel při levelupu na monka, se kterým bych chtěl udělat celkem 5 levelů a pak se vrátit ke zloději. Statistiky na to má dobré. Díky téhle dualitě disponuje už nyní dvěma útoky za kolo - speciálka beze zbraně + další útok se zbraní.

Shadowheart jsem po objevení Karlach nechal odpočívat v táboře. Pořád přemýšlím co s ní. Nechci jí nahazovat nové statistiky, rád bych vyšel jen z toho, co ty postavy přirozeně nabízejí, takže zrovna u Shadowheart moc alternativ není. Pokud by měla lepší charisma, mohla se vydat cestou paladina, ale takhle bych to viděl maximálně na 5 levelů bojovníka a pak by se vrátila na dráhu kleričky. Na druhou stranu jí asi nebudu už tolik využívat, ať se dostane i na ostatní.

Karlach zůstala barbarkou, akorát si lépe pohlídám featy.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #352 kdy: Listopad 07, 2023, 10:26:44 »

Nový začátek

Na počátku další rozehrávky jsem stál před drobným dilematem, protože jsem neměl tak úplně jasno v tom, za jakou postavu to zkusit, tedy hlavně aby mě to s tou postavou potom bavilo. Jasno jsem měl akorát ve vzhledu, protože jsem chtěl navázat na svou hraničářku Shivu z Early Acces. Vzhled se mi víceméně povedl, ostatně ono těch možností zas tolik není, problém činí spíše volba barev a jejich správná intenzita:).

Rozhodl jsem se jít cestou magie a to hned multiclassu. Dopředu jsem si tedy upravil statistiky tak, aby postava mohla multiclassovat warlocka a sorcerera. Idea je taková, že bych na konci hry měl být warlock level 6 a sorcerer level 6, ale to ještě nemám úplně promyšlené, spíš to nakonec bude nesymetrické vedení. Shiva začala jako warlock a hned při prvním levelupu přešla na sorcerera, což jí přihrálo magickou střelu.

Dopředu už je tedy jasné, že jako sorcerer nedosáhnu na kouzla 4.-6. úrovně, v případě nesymetrického vedení bych na 4. úroveň dosáhl, ale nechci zase příliš omezovat warlocka (za to jedno kouzlo mi to nestojí). Nicméně tímto způsobem bych měl mít haldu nízkoúrovňových kouzel, která ale taky nejsou k zahození, jako třeba magická střela nebo fireball. Co se ohnivých kouzel týče, tak tady jsem se pojistil tím, že Shiva má jako warlock uzavřený packt s fiendy, tedy stejnou dráhu jako má Wyll. Jako sorcerer se orientuje na wild, což se však později ukázalo jako lehce problematické. Ve hře se můžu naštěstí spolehnout na svitky, kterých jsem měl v předchozí rozehrávce požehnaně a nebyl problém si je dokupovat.

V intru ani na počátku hry není vysvětleno, co se posádce nautiloidu vlastně stalo. Jasné je jen to, že na palubě lodi přežilo jen pár mindflayerů a nautiloid proto zamířil do Baldurovy brány nabrat nové "rekruty". Jenomže v patách mu byla hlídka githyanki, odvěkých nepřátel ilithidů. Velitel nautiloidu proto ukončil sklizeň obyvatel a urychleně zamířil dimenziónální branou do jiného světa v domnění, že githyanki setřese. Nautiloid se tak rázem ocitl v Canii, osmé vrstvě pekla (Baatoru). Githyanki se ovšem setřást nenechali a tak následoval další pokus o únik. Intro končí osvobozením Laezel, která na nic nečekala a zdrhala k díře v trupu v domnění, že najde cestu ven. K její smůle zamířil nautiloid do Avernu, první vrstvy pekla a tady to rozhodně moc přátelsky nevypadalo. Krom githyanki zaútočily na loď i místní potvory.

Konečně se z ilithidího podu osvobodila i Shiva, která byla zprvu lehce zmatená a vystrašená. Opodál ležící minflayer jí taky odvahu zrovna nedodal. Byl naštěstí mrtvý! Následovalo shledání s Laezel a poté i osvobození Shadowheart. Do řídící místnosti jsme tedy vstoupily tři. Souboje byly lehce pomalejší, protože Shiva nedisponuje příliš silným útokem, ale v pohodě to stačilo na to, abychom se probojovaly až k ovládacímu pultu. Zhalk, velitel cambionů, je potvora level 8 a po chvilce se k němu přiřitili dva fiendi level 4. Tohle opravdu není souboj vhodný pro postavy na levelu 1.

Shiva se k ovládacímu pultu dostala první a provedla nové propojení, kterým jsme se opět dostaly do materiální sféry. I když Shiviny obavy z možného cíle byly zřejmé, vždyť ani netušila, které konce spojit. Naštěstí se nautiloid opravdu objevil nad důvěrně známou krajinou, ale bohužel, stále doprovázen hlídkou githyanki, která na loď neúnavně dotírala. Pád lodi se tak stal nevyhnutelný, což zaregistrovali i místní.

Pád lodi přežila zdánlivě jen Shiva a Shadowheart. Laezel možná taky, a pokud ano, tak opět zdrhla a nechala nás na pospas osudu. Shadowheart jsem probudil, aniž bych si všímal jejího artefaktu. Společně jsme si pak došly pro Astariona, dalšího přeživšího. V té chvíli už jsme byly level 2, takže Shiva zahájila dráhu multiclassu. Astarion jí po krátkém rozhovoru a odpoutání pozornosti napadl, což mu vyneslo popáleniny 1. stupně, protože Shiva jeho sevření uvolnila tak, že vyvolala magický oheň (volba warlocka i sorcerera). V tuhle chvíli začalo být zřejmé, že některé události budou díky novému povolání probíhat odlišně.

Už v Early Access jsem obdivoval detail okolní krajiny, který plně respektuje jedničku. Na první pohled není vidět, že by okolní krajina byla jakkoliv nebezpečná. Vše tu působí takovým klidným dojmem, dokonce i nedaleký chrám dávno zapomenutého boha smrti Jergala.

Shledání s Galem předcházela další nabídka voleb, které respektují obě zvolená povolání, čímž je ten rozhovor o něco bohatší. Tady jsem si poprvé uvědomil, že tohle bude pro překladatele, respektive testery, opravdu komplikované.

Astariona jsem při levelupu změnil na mnicha a společně jsme pak vyrazili směrem k druidímu hájku. Cestou jsme vystrašili partičku dobrodruhů u chrámu Jergala a poté jsme osvobodili nedaleko lapenou Laezel. Poblíž brány hájku nás pak čekal první větší souboj, ve kterém jsme se letmo seznámili s Wyllem.

V hájku jsme rozprodali přebytky a vydali se zpět. Kousek od hájku je např. odbočka do skal k zajímavé vyhlídce, kde leží ostatky neznámého Harfeníka. Z kostry jsme sundali Harfenický náhrdelník a vrátili se zpět na cestu. Dosavadní akce nám přihrály level 3, takže bylo na čase navštívit Jergalův chrám.

Zámek do chrámu jsem nechal Astariona vypáčit, čímž jsme strážce za dveřmi dokonale překvapili. Astarion využil svých mocných úderů pěstí a ihned ho poslal k zemi. Za dalšími dveřmi jsme překvapili hlídkující banditku, která se úprkem vydala ke dveřím svatyně, odkud si chtěla přivolat posily. Normálně by se jí to asi podařilo, protože Astarion jí stihl jen škrábnou šípem, což jí rozhodně nezabilo, a vzápětí byla i z dosahu Galea. Heh, ale ne z mého :). Shivě se na 2. levelu sorcerera otevřela metamagie, kde jsem si vybral prodloužení doletu kouzel, takže banditka neměla šanci uniknout :D. Udělal jsem vlastně to samé, co předtím duch v Bhaalově chrámu, který družinu trefil přes půl mapy.

Metamagie je celkově zajímavý obor. Jeho používání stojí speciální body, které jde navíc generovat obětováním slotů kouzel (a naopak). Základní dovednosti stojí jeden bod, ale už na 3. levelu sorcerera získala Shiva 3 body, takže prodloužení kouzla může využít častěji.

Před otevřením svatyně jsem nejprve uklidil družinu do boční temné místnosti a pak jsem poslal Shadowheart otevřít dveře. V pohodě se stihla stáhnout, takže jsme získali dostatečný náskok. Bojovníci banditů k nám ani nestačili dojít, všichni padli dříve, než vůbec stihli zaútočit. Jen jejich kouzelnice úspěšně trefila Astariona, ale s tím jsem počítal. Celý souboj tak rázem proběhl úplně jinak, než v předchozí rozehrávce, kde jsem musel k načnutí banditů využít olej ze sudu. O patro níže jsme si podobně snadno poradili s duchy a setkali se s Withersem.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #353 kdy: Listopad 07, 2023, 11:40:33 »

Průzkum Jergalova chrámu ukázal, že bychom se mohli pustit i do větších akcí, ale to jsem zase trošku přeskočil. Jak už jsem zmínil, ještě před výpravou do chrámu bylo potřeba získat zkušenosti na level 3, k čemuž jsem využil obhlídku druidího hájku. Nad branou do hájku jsem zachránil Nadiru od goblinního zvěda a za odměnu jsem si vysloužil pohrdavá slova. Tady si nejsem popravdě jistý, jestli ten rozhovor probíhal úplně stejně, protože Nadira má poznámku o pachu Avernu, který jsem si sebou přinesl, což ale může být taky odkaz na mou warločí podstatu (pakt s fiendem).

Uvnitř tábora jsem si popovídal s Ethel a odmítl jsem její nabídku k léčbě - ani jsem jí o parazitovi neřekl. Zkusila mi ještě pochlebovat skrze divokou magii sorcerera, očividně nemá ráda klasické kouzelníky :). Cestou k druidímu kruhu jsem objevil skrýš do úkrytu malých zlodějů, takže mě napadlo, že bych se tentokrát nenechal okrást a podvodného obchodníčka jsem vynechal. Zamířil jsem do podzemí a promluvil si s Kaghou, které jsem popravu Arabelle rozmluvil.

Teprve poté se mi podařilo dosáhnout levelu 3 a mohli jsme se vydat do chrámu Jergala. Po návratu jsme se vydali pro změnu na pláž, kde jsme zachránili Mirkona od útoku harpyjí. Úplně ideálně se nám připravit nepodařilo, přeci jen už se tu začaly více projevovat jednotlivá selhání útoků, ale i tak souboj proběhl nad očekávání dobře. Nad útesem jsem si promluvil s Alfirou (ano, to je ta, co jí Yuyana podřízla :D) a získal její loutnu. Jelikož neumím mluvit se zvířaty, tak jsem rozhovor s veverkami vynechal. Časem to budu asi řešit lektvarem.

Uvnitř kruhu jsem si promluvil s Nettie o léčbě, ale dopadlo to víceméně stejně. Mnohem zajímavější byl noční rozhovor s Galem, který byl zabrán do podrobného průzkumu svého obrazu - hledal stopy cerebromorphózy (proměny v mindflayera). Shiva měla hned několik možností, jak celou situaci okomentovat.

Rozhovory s Galem probíhaly nyní častěji, tedy hlavně ty o pojídání artefaktů, což je asi dáno tím, že jsem ho do družiny připojil tak brzo. Předběhl dokonce i Astariona a jeho vampyrismus, protože s Galem jsem se velmi rychle dostal až k jeho tajemství hladového orbu, čímž pojídání artefaktů končí. Od Galea jsem se dozvěděl podrobnosti cerebromorphózy, které mi poté potvrdila Nettie. Sedm dní uběhlo a nic ... tedy naštěstí.

Úvodní rozkoukání bylo za námi a nastal čas vyrazit do Blighted Village. Párkrát jsem to zkusil východním vchodem, ale ani jedna z postav nebyla schopna ustát úvodní salvu. Nechtěl jsem se s goblinny přátelit, tak jsem vždy volil boj, ale ta přesila je hodně znát. Zkusili jsme to proto od jihu, kde je jen dvojice strážných. Astarion se ukryl do stínu a zkusil přepadení ze zálohy, jenomže hra se nenechala a vyhodila nejprve dialog, čímž polomrtvý strážný rázem nabyl plného zdraví. Poté následovalo postupné čištění vesnice, kde už se Astarionovi dařilo mnohem lépe. Ostrahu východní brány překvapil ze zálohy a skoro je všechny sundal sám.

Nejzajímavější bitka nastala u mlýna, protože jsem to nechtěl vzít na férovku a nějak se mi podařilo vůdce bandy Fezzerka trefit zpoza zdi a tím ho dokonale vystrašit. Výměnou za svůj život mi nabídl prozradit tajnou cestu do tábora goblinů. Nechal jsem ho jít, což mi vyneslo pár disapprovalů. Zajímavé je, že po zastavení mlýnu problikne dialog s ostatními gobliny, kteří už tam ale v té době nebyli. Další zajímavost nastala ve chvíli, kdy se Shadowheart přiblížila k rozbořené soše Selune za mlýnem. Shar se jí skrze stigma na ruce důrazně připomněla, ale Shadowheart se se mnou odmítla o celém zážitku bavit (dialogová volba tu je, ale asi je buglá). Stigma sehrálo svou roli už při záchraně Arabelly, čehož jsem si v předchozí rozehrávce asi ani nevšiml. Bylo to zřejmě za to, že Shadowheart s osvobozením Arabelly souhlasila.

Po pročištění vesnice jsem se rozhodl, že zatím vynecháme podzemí a zkusíme se dostat na severní okraj mapy, abychom získali do družiny Karlach. Vynechal jsem tedy sexuální radovánky obryně a pár dalších věcí, protože na to bude případně času dost později. Teď jsem se rozhodl jít jenom po určitých bodech a zbytečně se nezdržovat podrobnějším průzkumem oblasti. U rozbořeného mostu nás dostihl Raphael a přenesl nás do House of Hope (předtím mi tenhle detail unikl). Protentokrát jsem se rozhodl neprotestovat a dokonce jsem si nabral na talíř něco málo z jídla na stole. Nicméně na Raphaelovu nabídku jsem nekývl hned, ale vzal jsem si čas na rozmyšlenou.

Hyeny na cestě jsem se rozhodl usmažit ze zálohy, ale hra mě po zabití vůdčí hyeny odměnila tím, že mi zbytek hyen proměnila v gnolly. Musel jsem tedy vstoupit do regulérní bitvy, která by byla asi snadná, jenomže Shiva nezapřela svou divokou magii a půlka družiny se proměnila v psy a druhá půlka v kočky :). Došlo k lehké úpravě statistik a všichni mohli kousat.

Setkání s Karlach bylo nadmíru vřelé, nejspíš pomohlo to, že jsem se pokusil její plameny zklidnit kouzlem. Dalším důvodem byla nejspíše absence Wylla. Najednou na mě Karlach působila celkově příjemnějším dojmem, až jsem se divil, že jsem jí v EA dokázal zabít :). Likvidaci svých pronásledovatelů dostatečně vysvětlila a zapadlo to do kontextu celého rozhovoru, včetně zážitku z propojení myslí. Nezbyl tu tedy ani náznak pochybností. Jenomže družina je plná, takže se Karlach odebrala do tábora a ještě před odchodem nás požádala, abychom jí na akci vzali sebou, protože chce být u toho.

Přítomnost Karlach v táboře nenechala v klidu Wylla a bylo jedno, že jsem s ním ještě nemluvil. Prostě následující noci svévolně přišel a obořil se na Karlach. Dialog je víceméně stejný, jako když najdete Karlach s Wyllem v družině. Oba se velmi rychle udobřili a Wyll vyslovil přání, že by se k nám rád přidal. Nu což, místa je tu dost.

Ráno jsme se vydali dál ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #354 kdy: Listopad 07, 2023, 11:50:29 »

Ten pach Avernu máš tak či tak, nemá to návaznost na povolání.

Ještě mi tu Alfiru připomínej, jak kdyby hra dávala na výběr, jestli jí chceš zabít.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #355 kdy: Listopad 07, 2023, 12:22:07 »

Zkusili jsme jít zachránit Zhenty před útokem gnollů, ale moc se nám to nedařilo - chci je živé, ale na to máme moc nízký level. Pročistili jsme si tedy alespoň cestu k hospodě Waukeen's Rest a vrátili se do Blighted Village. Ve vesnici jsme poté zašli do sklepa lékárníka, kde jsme se dostali až ke kouzelnému zrcadlu. Shiva dokázala magii zrcadla identifikovat a během rozhovoru se objevila možnost zrcadlo vysvobodit. Následovalo odmítnutí, ale zrcadlo bylo nadmíru potěšeno tím, že jsem mu to vůbec nabídl, protože to nikoho přede mnou ani nenapadlo. Vyzvedl jsem Thayjskou knihu a dobře jí uschoval v batohu. Čtení si nechám na později.

V noci nás zastihla Mizora a potrestala Wylla za nesplnění úkolu (nechal Karlach žít). O její identifikaci jsem se postaral sám, protože Shiva využila toho, že sama je warlock. Mizora jí poté přislíbila, že si na ní dá pozor :). No, těžko říci, na co to byla reakce. Možná se Mizora jen zalekla toho, že jako warlock by Shiva mohla najít cestu, jak Wylla osvobodit z paktu s Mizorou. U hraničáře se toho tolik bát nemusela.

Ze sklepa lékárníka jsme se na druhý den ráno přesunuli do sklepa kováře a odtud jsme zamířili do sousední jeskyně. Úvodní souboj s ethercapy a pavouky proběhl velmi dobře, takže jsme si plni elánu připravili pole pro boj s matronou pavouků. Jenomže to už nešlo tak lehce. Na obtíž bylo nízké zdraví postav, kdy se Karlach musela nabídnout jako štít. Pavoučici se nám naštěstí podařilo dvakrát sestřelit do propasti zničením pavučiny, takže Shiva a Gale měli o to jednodušší práci.

Následoval proto další plný odpočinek, kdy konečně došlo na scénku s Astarionem. Už jsem si totiž myslel, že na ní hra zapomněla. Při jedné z dřívějších nocí se Astarion odplížil z tábora, což vede k nálezu mrtvého prasete u mostu do Blighted Village. Shiva identifikovala stopy po kousnutí a Astarion k tomu dodal, že v okolí asi řádí upír. Jenomže pak se dlouho nic nedělo a mezitím jsem stihl splnit úvodní kolečko rozhovorů s Galem. Teprve nyní se Astarion odvážil mě kousnout. Nechal jsem ho stejně jako v předchozí rozehrávce jen ochutnat.

Po rozprodeji lootu jsem se rozhodl, že další úkoly a průzkum povrchu prozatím pozastavím a místo toho se podíváme do ruin chrámu Selune. Goblinní hlídku za mostem jsem překvapil díky Astarionovi, protože jsem konečně pronikl do tajů útoku ze zálohy (teda alespoň si to myslím :D). Mohl jsem si s nimi teoreticky nejprve promluvit, ale využil jsem toho, že mi propuštěný Fezzerk naznačil možnost alternativního vstupu do tábora. V tu chvíli bylo zřejmé, že se nemusím nijak rozpakovat.

Nešli jsme ovšem přímo k ruinám, místo toho jsme se vydali k horskému průsmyku. Důvodem bylo pouhé odkrytí cesty, ale hra mě překvapila animací, ve které jsem se letmo podíval do tváře Vyvolených (The Chosen Ones) a přitom jsem zjistil efekt, jakým na nás Shadowheartin artefakt působí. Ostatně artefakt už jsem měl u sebe, protože mi ho Shadowheart předala ve chvíli, kdy jsem jí v družině vyměnil za Karlach.

No a tady jsme prozatím skončili. Mám v úmyslu hodně věcí pozměnit, zejména neplést se mezi druidy a gobliny, protože mě zajímá, jaký to bude mít důsledek při přechodu do Act II. Např. s historikem Volem jsem v druidím hájku vůbec nemluvil, takže Volo se přesunul do goblinního tábora i bez toho.

Změnu jsem udělal i v přístupu k alchymii, kterou se teď zabývám průběžně. Nicméně u lektvarů už jsem si všiml, že boostující lektvary mají v popisku varování, že jejich použití vymaže účinky jiného boostovacího lektvaru. Zajímalo by mě tedy, jak to bylo v těch videích co jsem viděl, protože konzumace vícero boostovacích lektvarů tím pádem postrádá smysl. Zatím jsem to nezkoušel, ale už mám jeden Bloodlust, takže při příštím boji uvidím.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #356 kdy: Listopad 07, 2023, 12:25:41 »

Eh to jsem rád, já už si říkal, že hrát za smradlavou postavu není úplně ono :D.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #357 kdy: Listopad 07, 2023, 12:47:36 »

:-D nj občas když vidim ty postavy komplet špinavý, tak si řikám, že je fajn, že je přes obrazovku necejtim.

Pak je tu samozřejmě Astarion, kterej... je nemrtvej. Řikám si, jakoupak má chlapec tělesnou teplotu... a že smrdí víme. Je tu jeho dialog se Shadowheart, a pak přiznává, že se už přes tejden nekoupal. Přemejšlim, jestli z něho tahle skutečnost vypadla před nebo po romantický scéně. Teď se mi nevybavuje pořadí. Ideální romantickej partner při hře za Astariona tedy bude Gale, protože toho tyhle věci očividně rajcujou...
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #358 kdy: Listopad 07, 2023, 14:11:19 »

Já mám rozehrávku za Shadowheart, a říkám si, s kym romanci? Karlach, nebo Laezel? Přitažlivost na první pohled, nebo enemies to lovers?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #359 kdy: Listopad 07, 2023, 16:06:47 »

U mě připadá v úvahu akorát Karlach, anebo si jakožto správný warlock počkat na Mizoru :).

Teoreticky by se mi mohlo podařit zachránit Mintharu, pokud si opravdu nebudu všímat konfliktu mezi druidy a gobliny, ale těžko říci, jak se to vůbec bude vyvíjet. Zatím jsem v chrámu Selune pozabíjel všechno, co bylo z dohledu. Možná bych mohl ještě zachránit Halsina, ale už nesouhlasit s pomocí druidům.

Zůstali mi tedy všichni vůdci, přičemž šamanku bych asi mohl zlikvidovat. Beztak jsem jí prohledal kutloch, zabil přítelkyni a otevřel si cestu do Podtemna. Předtím se to jevilo jako neutrální rozhodnutí, podobně jako zabití Minthary. Klíčové rozhodnutí bylo zabít až Ragzlina. Spíš se trochu bojím o zkušenosti, protože se tím nuceně vyhnu dvěma úkolům. Na počátku chrámu jsem prošel dalším levelupem, ale od té doby přibývají zkušenosti jen velmi pomalu, takže level 5 je zatím v nedohlednu a nemám ani moc dobrou výbavu. Budu se muset vrátit zpět na povrch a pokračovat ve vedlejších aktivitách, třeba navštívit Ethel.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 31